Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
@ice8 Naivna nie som. Ale ani si nemyslim, ze iluminati alebo slobodomurari to tu ovladaju. Su ludia - klamari, zlodeji, podvodnici - vid smeracka mafia. Maju sa isty cas dobre, ale ich to dobehne. Tak to bolo na svete vzdy. Nikdy nebola na svete rovnost, ti so sirokymi laktami a mensou mierou empatie zarabali na ukor ostatnych. Taky je zivot. Clovek musi byt dostatocne asertivny, aby takych ludi odsudil, poukazal na nich, nevolil, nedovolil im pokracovat, ale viac s tym nespravis. Spravodlivy svet nebude nikdy. Aj socializmus ako najspravodlivejsie spolocenske zriadenie v tomto smere nefungovalo, je to asi ludstvu prirodzene sa kastovat, snazit sa byt viac ako ostatni..nuz co 🤷♀️
@dadis Nikto tu nehovori o iluminatoch, len o zoskupeniach typu smer, ale vo svete.. "Maju sa isty cas dobre, ale ich to dobehne. Tak to bolo na svete vzdy" odporuje "Naivna nie som. " , podla mna.. Len taky Madoff , V prosinci 2008 byl zatčen agenty FBI a obviněn z rozsáhlého podvodu, jednoho z největších v americké historii. To uz mal 70rokov. 15 dni mu chybalo do dozidia 83rokov.. Cize.. Pomerne priemerny vek dozitia, a zaroven do 70ty sa mu zilo pomerne "bez nudze".. Niekomu taky mega stres, aky by zazival normalny clovek, jednoducho nevadi, tak ako niekomu nevadi vrazda, tyranie, asertivita, ponizovanie inych atd.. Jednoducho, podla psychologov to vnimaju inak, nepocituju vinu, ci je to pohanstvo alebo jednoducho nejaka chyba v mozgu, neviem.. Zaujimave ale je, napriklad - Na podvod upozornili jeho synové Mark a Andrew, z nichž první následně spáchal sebevraždu... a na co dlho poukazujem je, - Případ mimo jiné odhalil slabiny v regulačním systému amerických finančních trhů,[8] Komise pro cenné papíry a burzy totiž od 90. let i přes upozorňování nic závadného v aktivitách Madoffovy společnosti neshledala- ale aj napriek tomu, ze dnes je tato tema velmi aktualna, 99% ludi nehcape, nevidi a neveri, ze sa "historia opakuje" (ona sa nemusi opakovat len sa rymuje), pretoze existuju "loopholes" jednoducho diera v systeme, ktora celkom bez vasich problemov dovoli, aj ked len vyhradne bohatym, ludom podvadzat - offshore, velmi sikovne uctovnictvo, alebo priama loz, priame klamstvo v reportovani a nasledne pokuta ekivalenta bankovemu poplatku bezneho cloveka.. mam sem dat priklad?
Jeden dam, taky obyč..
https://fxnewsgroup.com/forex-news/regulatory/c...
V skratke, Credit Suisse dotala pokutu $200,000 za nedostatky v povinnom hlaseni..
Staci 1 odstavec
From February 2015 through November 2019, Credit Suisse submitted approximately 15.9 million clearing transactions to the Trade Reporting Facilities (TRFs) without short sale indicators because the firm misunderstood its reporting obligations pursuant to FINRA’s ATS OATS and Trade Reporting guidance. As a result, the firm failed to update its trade reporting systems to include short sale indicators on non-tape, clearing-only regulatory reports.
ak by bolo treba prelozit pre pochopenie, mozem, staci dat vediet..
4 a pol roka robili nieco "nespravne" a to len pri 15.9 milionoch transakciach..
tak to skusme.. 200 000 / 15 900 000 = 1.26cent za 1 transakciu..
Otazne je, preco tieto oficialne media/clanky nepovedia, kto prerobil v tych 15.9M transakciach a kolko.. Pretoze kazdy obchod ma 2 strany, ak je uzatvoreny, tak musi mat predavajuceho a kupujuceho.. Zrejme na tom tato banka netratila, cize niekto musel.. Ono je to nesmierne dolezite reportovat tieto veci, kedze bez ich reportovania je velmi lahke nelegalne, priam ilegalne podvadzat.. A deje sa to.. napriklad naked short.. (predas nieco, co nemas, fiktivny predaj, aj opakovany, s hazardnym rizikom ze to kupis neskor, ale organizovane sa to da dosiahnut az na cellar boxing).. Je to pomerne komplikovane, a toto fyzicka osoba neurobi (ani milionar), na toto treba zlozite financne organizacie a institucie, zvacsa ich niekto aj kryje.
Oh a by the way.. ked uz sme pri zapade, pripomenulo mi to 1 aferku, so sudcami - According to the newspaper’s report, 131 federal judges broke the law by participating in 685 cases in which they had a financial interest, chiefly because of their holdings in individual stocks. - atd atd.. ale to by bol vlemidlhy prispevok..
Toto je "predatroske" jednanie vramci zakona - pisem umyselne vramci zakona, aj ked je to nelegalne, resp vhodnejsie je to napisat ako "vramci systemu, mimo zakona"
ale poviem len jedno..
na Slovensku taky bezny jav drahych aut.. je nelegalne jazdit 200 kmh na dialnici, vsak? Pochopitelne, ze je.. Ale co hrozi, ak ma nacapu? 800eur, alebo kolko to je teraz? A potom co? idem dalej, zas 200? Preco nie, zas 800? preco nie..
Citat: If a crime is only punishable with a fine, then it is a punishment for the poor only. (cca "Ak je trestny cin potrestatelny iba pokutou, potom je to trest len pre chudobnych.")
Tj, pokuta je len cena. A cena? cena je to, co si mozes dovolit, na zaklade toho, kolko penazi mas, jednoducho povedane..
Cize, je ilegalne jazdit 200 na dialnici, ale ma to cenu, 800eur, a aj to len v priapde, ak ta chytia.. Cize.. technicky je 200kmh legalne.. (pre bohatych, nie pre otrokov)
Takze ano, technicky mate pravdy, pretoze tvrdite, ze zijeme v raji na zemi, a ze mame slobodu, ano, mame bohovsku slobodu, priam dokonalu - priamo umerne v hrubke penazenky..
To nemoze ani nahodou povedat obcan Iranu, ktoremu odsekli ruku/ruky/prst(y) neviem.. za The unnamed man has confessed to 28 cases of robbery from homes, and he was punished according to Islamic Law, said the local Justice Department in a statement.
Ale samozrejme, However, the Iran Human Rights Organization based in Norway notes that punishment by amputation is a blatant violation of human rights and a manifestation of torture.
(mimochodom, zhodou okolnosti, Iran tiez hlasoval zdrzanlivo proti rusku)
Cize to mame tak, normalny clovke ide do prace, zarobi si, zdani to, kupi si, podpori ekonomiku, ulozi si napriklad bicykel do pivnice. Pride zlodej, ukradne, a teraz co? Ak ho chytia, potom su 2 moznosti minimalne
A - odseknut ruku
B - financne potrestat (ved nakradne inde), pripadne ubytovanie plna penzia niekde v base, potom psutit a scenar sa moze ale nemusi opakovat
Kto z toho vyviazne VZDY s uhonou? Ten kto slusne a ctihodne zil a nakupil si nieco, aby ho niekto okradol. Aj to je sloboda..
Tym chcem povedat len jedno, svet nie je tak ciernobiely, ako sa zda.. Vopred upozornujem, ze nie som za sekanie ruk, ale vidim na vlastne oci, ze recidivisti sa podmienkami priam chvalia a pokracuju veselo..
hups, trochu dlhsi prispevok ako bolo v umysle.. Ale ochota zaplatit pokutu 1.26centa tu je, ak by to bolo na pokutu.. (ako v pripade credit suisse)
Sme tu na fore, ktore povodne malo byt pre mamicky, deticky, rodicov a tym padom dost uzko aj pre skolkarov a skolky a taketo prostredie. Ak je zaujem a ak niekto cita to co pisem, mozem poslat jednu kratku malu studiu (povod Izrael) vplyvu pokut na spravanie rodicov..
@ice8 Už som ti predsa dostatočne jasne odpovedala, že táto vojna sa ma dotýka viac a aj som zdôvodnila prečo.
Nevyšlo? A čo si teda chcel potom povedať tým, že ak ľudí na východnom Slovensku bude ohrozovať Rusko, sa jednoducho majú presťahovať?
Rada tu ostanem anonymná a teda nebudem spisovať, aké nie malé peniaze som na Slovensku pomohla rozumne využiť (a nešlo o moje súkromné drobné, čo zarobím na inom mieste a miniem na Slovensku). V tomto ohľade mám svedomie absolútne čisté.
Už si našiel právny záväzok, na základe ktorého sa chceš dobíjať po slobodnom živote v cudzine, až by nám hranice prekročili ruské (či skôr maďarské?) vojská?
@annm81 "Nevyšlo? A čo si teda chcel potom povedať tým, že ak ľudí na východnom Slovensku bude ohrozovať Rusko, sa jednoducho majú presťahovať?"
To, co si Ty mne povedala na margo nenazrateho podnikatela, ze ludia mozu predat domy a ist byvat prec, dal som Ti presne Tvoju odpoved, a zle je..
Uplne si odbocila od temy, prezentovala si extremisticke nazory, tj, nazorovu diskriminaciu a podobne, nema cenu pisat, ked ignorujes a vyberas si co Ti vyhovuje..
@ice8 Nie si schopný absolútne vnímať kontext. V jednom prípade sa to priamo týka malej dediny. V druhom tretiny krajiny. V jednom prípade zánik malej nefungujúcej časti v rámci inak funkčného celku nemá na celok žiadny zásadný vplyv. V druhom prípade hovoríme o destabilizácii celého celku.
Tak ja si vyberám? Spravíme si taký malý zoznam otázok, ktoré som nezodpovedala ja a otázok, ktoré si nezodpovedal ty?
Pletieš si dojmy a pojmy. Aké tvoje konkrétne právo bude zasiahnuté diskrimináciou, ak sa krajina, ktorej nie si občan rozhodne, že ťa na svojom území nechce?
@annm81 "V jednom prípade sa to priamo týka malej dediny. V druhom tretiny krajiny"
Nezmysel - tych dedin nie je len jedna, alebo ano? Myslis ze tych dedin na Slovensku je len jedna?
"V jednom prípade zánik malej nefungujúcej časti v rámci inak funkčného celku nemá na celok žiadny zásadný vplyv. V druhom prípade hovoríme o destabilizácii celého celku."
Vojna sa dotyka koho coho, v pomere k celemu celku )svetu ?
To iste mozem odpovedat co si odpovedala vyssie.. "zanedbatelnemu"
Bolo tu mnoho konfliktov, tie sa Ta evidentne nedotykali priamo, ked Ti vadi priamo tento.. Preto pisem, ze zrejme je kosela blizsie nez kabat (pripadne tie teplaky)
Ide totiz o to, ktory cin ma vacsie nasledky, ono aj socializmus/kounizmus bol funkcny v case, ked vladol a vieme ako to bolo..
@dadis
Co znamena plnohodnotny zivot? Co taky clovek ma/robi?
Ozaaaj, ohladne socializmu.. FR je snad najsocialnejsi stat v EU, tam zeny strkaju 3 mesacne deti do jasli, alebo nie? Mylim si to s UK?
Takze zeny na SR maju brutalny raj na zemi, pretoze maju "matersku dovolenku" (ano, dovolenku, take slovo pouziva zakon, takze asi je to fakt dovolenka) az 6 mesaicov a poberaju prispevky az 3 roky a nemusia pracovat..
Takze, treba im toto Slovenskam zobrat, lebo na zapade je to inak?
A co tak kojenie? Asi nekoja na zapade, resp im tam umoznuju brat deti do prace? (Okrem politikov samozrejme, tam je zname, ze maju casto detske kutiky)...
@annm81 "Aké tvoje konkrétne právo bude zasiahnuté diskrimináciou, ak sa krajina, ktorej nie si občan rozhodne, že ťa na svojom území nechce?"
Ty si pisala, ze Tvojich rodicov by si zobrala a mna nech tu nechaju na Slovensku.
Ty si diskriminovala, este ze ni si v pozicii hlavy statu, alebo inej riadiacej pozicii.
Cize Ty si ma diskriminovala v Tvojom prispevku a nie stat, ktory by ma nezobral.
Je celkom pochopitelne, Australia je toho velkym prikladom, este pred 2020 mal ivelmi striktne imigracne zakony, imigrant musel vediet sa o seba postarat, a musel mat presne urctene schopnosti, doslova tabulky povolani, ktore beru, inak nie, ako to napisat,.. "jednoduche a monotonne" povolania nebrali.. To diskriminacia nie je, je to logicke, ale Ty ani nevies koho si odsudila "na zanik" na Slovensku a zobrala si si rodicov, mna si tu nechala, pamatas ?
@ice8 A čo že nie je jedna? Chápeš, že keď krajina funguje a na nejakom mieste je dostatočná koncentrácia ľudí, príde práca za nimi? Ak nie je, človek sa musí rozhodnúť, ako sa chce živiť. Či máš pocit, že sa môžem odsťahovať na samotu (neznášam hluk) a tam kričať, že mi tam štát má zabezpečiť mne primeranú prácu (moja kvalifikácia, nie niečo iné) s nadpriemerným príjmom, inak som otrok?
Dieťa možno ide skoro do jaslí, ale ako tradične, nevnímaš kontext. Vieš, že v západnej Európe, vrátane Francúzska je bežné, že každá tretia, štvrtá žena pracuje na čiastočný úväzok? Väčšinou sú to matky. Koľko je to na SK? 4,5%. V praxi taká matka strávi s dieťaťom viac času, lebo na obed je doma, kým sa dieťa vráti zo školy a škôlky vybaví domácnosť a potom sa môže venovať deťom. Slovenská matka sa po tretích narodeninách odprace do roboty a domov príde o piatej večer, navarí večeru, uprace... a je osem hodín, môže dať dieťaťu pusu na dobrú noc.
Že sa postarám o rodičov, to je diskriminácia na základe čoho? Prečo by som sa mala zaoberať staraním o teba?? Diskriminujem ťa, lebo ty nie si môj rodič? Zvláštne uvažovanie. Teraz si trafil klinec po hlavičke - Austrália zďaleka nie je jediná krajina, ktorá si vyberá komu dá pracovné povolenie na základe nedostatkových profesií. Ak sa povalí vlna utečencov z východnej Európy, cudzia krajina si vyberie či a komu umožní, aby mal právo voľného pohybu na jej území. Je už len na tebe, či máš na to, aby si obstál v konkurencii toho davu a neuviazol v utečeneckom tábore s mizernými podmienkami, alebo či máš niekoho, kto na seba prevezme finančné náklady spojené s tvojim pobytom aj v prípade, že ti nebude udelené pracovné povolenie - nie je to žiadna diskriminácia.
@annm81 Zas mimo
"Že sa postarám o rodičov, to je diskriminácia na základe čoho? Prečo by som sa mala zaoberať staraním o teba?? Diskriminujem ťa, lebo ty nie si môj rodič? "
Pisala si, dovolim si citovat 'a pred tebou nech zatvoria hranice a hraj sa tam s Putinom osobne."
Ty si ma tu chcela nechat na pospas Putina, to si napisala..
@annm81 dalsia sranda, hovoris, ze nie otroctvo neexistuje
"alebo či máš niekoho, kto na seba prevezme finančné náklady spojené s tvojim pobytom aj v prípade, že ti nebude udelené pracovné povolenie - nie je to žiadna diskriminácia."
Toto je ciste otroctvo - mas peniaze? mozes vsetko! nemas peniaze? tam chod do stanu s inou luzou.. tak je ? Tak to myslis ?
@annm81 Strana dozadu, pisala si mi, ze
"No áno, kto pracuje za menej, ten berie prácu - v menej kvalifikovaných pozíciách. Takže buď pôjdeš s cenou dolu, alebo si nezamestnaný. Medzi profesionálmi sa viac hrá na to, aké schopnosti ponúkaš."
Hm, takze co myslis, ako budu vnimat "povodni obyvatelia" tychto migrantov z (hoci odkial) ? Co je menej kvalifikovana sila? Ak sa jedna, napriklad, sprosto povedane, o smietiara, tak lahko podrypne cenu prace a namiesto, trepnem 2000 eur v DE, bude brat len 1500 eur, pretoze jemu to postaci. Pretoze sa zoskupinkuje v malickom byte s podobnymi kolegami. To iste sa mimochodom deje aj teraz, je to proste kapitalizmus.. Ako myslis, ze to vnima povodny obyvatel (tj niekto kto tam zije napr aspon par rokov, moze to byt stary migrant samozrejme)
@ice8 Pretože v týchto pár odstavcoch nie je priestor analyzovať osobitne všetky možnosti. Z pohľadu tvojho postavenia je zásadný rozdiel, či budeš chcieť odísť pred vplyvom Putina zo "suverénneho" Slovenska v ruskej sfére vplyvu, alebo či dôjde k "špeciálnej operácii" a Slovensko sa stane spojencom nepriateľského štátu, alebo Slovensko prestane existovať. Niekto, kto má väzby na človeka v zahraničí, ktorí sa zaň zaručí, to bude mať omnoho ľahšie. To, že nech pred tebou zatvoria hranice bol obyčajný povzdych nad tým, že ja sa o svojich postarám a môže mi byť úplne srdečne jedno, čo sa stane s tebou.
Fakt si taký hlúpy, že neustále vyťahuješ to otroctvo? Ešte stále si neotvoril slovník? Tým, že nemáš peniaze, ktoré všetky práva ti budú odopreté? Nemusíš ísť do žiadneho tábora, kľudne si ostaň tam, kde si - zvlášť ak Rusko na našich hraniciach nevnímaš ako svoj problém.
Vidíš, a toto napríklad do istej miery ten otrokársky štát reguluje - sám si tu písal o minimálnej mzde. Ako to vníma? Pochopiteľne sa mu to príliš nepáči, ak ide o povolania, o ktoré je záujem aj medzi domácimi. A? Čo z toho vyplýva?
@dadis Moze byt, s tym suhlasim, ale ta rodina potrebuje niekde zit, dostojne. Samozrejme, ze je lepsie mat rodinu, hoci aj - doslova pod mostom, ako byt "bez rodiny" v haciende (vid ten Tebou menovany meciar a spol)..
Ale nepochybne, v dnesnej dobe, ak aj mas strechu, treba ju platit (vykurovanie, dane, poplatky).. Cize clovek je otrokom svojho majetku, pretoze existuje nenulova sanca, ze ak dan z majetku (strechy nad hlavou) bude napr 1-2% z jej nafuknutej bublinovej hodnoty, tak to bude likvidacne pre nemalu cast majitelov striech..
Cize znovu sme pri tom, ze peniaze ako take "drzia pod krk" nemalo ludi.. Tito ludia zaroven potrebuju nejake oblecenie, ale nie teplaky, vid temu kde sa to kruto odsudzuje, to je dodatocny tlak na danu rodinu.. Co ide ruka v ruke so zdravotnym stavom.. A uz mas kolobeh, z ktoreho nevykorculujes tak jednoducho, bez tych priatelov..
@annm81 "Tým, že nemáš peniaze, ktoré všetky práva ti budú odopreté?"
No, pises.. " kto na seba prevezme finančné náklady spojené s tvojim pobytom aj v prípade, že ti nebude udelené pracovné povolenie - nie je to žiadna diskriminácia."
Z toho logicky znamena, ze prachaty clovek si odide kamkolvek, kedykolvek, je tak?
A ten kto nema na to, pred nim sa zatvoria dvere
financna diskriminacia, tj, otroctvo..
@ice8 Zas pletieš pojmy a dojmy piate cez deviate. Diskriminácia nie je otroctvo. Krajina ktorej nie si občan k tebe nemá žiadne záväzky nad rámec minima, ktoré je uvedené v medzinárodnom práve.
Neustále sa tu vraciaš k tomu, že otroctvo, lebo potrebuješ peniaze. Peniaze nie sú nič viac ako jednotka zdrojov. Keďže zdrojov nie je neobmedzené množstvo, vedie sa o ne v prírode boj. Základná úroveň života je tá, že prežije len ten, kto si zabezpečí dostatok zdrojov. Naša spoločnosť sa dostala na vyššiu úroveň a platí, že prežije aj ten, kto si zdroje zabezpečiť nedokáže (a neznamená to len jedlo, ale všetko až po know-how v medicíne a obranu štátu)- toto nie je otroctvo, ale biologická nevyhnutnosť . A ty teraz z pohodlia, ktoré ti zabezpečila spoločnosť, nemusíš bojovať o svoje prežitie, ale vypisuješ tu bludy o tom, ako ťa spoločnosť zotročila.
Takze, naozaj verite, obe (kedze uz nikto iny diskutovat nechce), ze otroctvo neexistuje?
https://theconversation.com/how-the-shadow-of-s...
Skopirujem len zopar viet, nech to ma mdo 10 riadkov.. Aj s prekladom:
/
Finančné transformácie nadobúdajú mnoho foriem, no základné prvky zostávajú nezmenené. Spočívajú na nevyvážených mocenských vzťahoch, ktoré zachytávajú budúce individuálne záväzky a robia ich predajnými. Zmluvy, ktoré stáli v pozadí kreditnej krízy v roku 2008, napríklad zmenili budúce platby hypoték na obchodovateľné finančné cenné papiere s aktuálnou hodnotou.
Pre tých, ktorí vydávali dlhopisy, bol zisk bez rizika. Riziko niesli predovšetkým chudobní Američania, ktorých nepriaznivé úverové hodnotenia a nedostatok finančných zručností urobili z nich ľahkú korisť pre vydavateľov hypoték, ktoré boli navrhnuté tak, aby ich uväznil do ekonomického otroctva. Títo ľudia boli z prevažnej časti čierni, latinskoamerického pôvodu alebo prisťahovalci.
Pri tomto procese hralo úlohu aj poistenie, ktoré konsolidovalo špekulatívnu hodnotu investícií v prospech obchodníkov. A keď sa bublina nakoniec rozplynula, vlády zasiahli, aby udržali tento systém nažive. Federálna banka USA podporila gigantického poisťovateľa AIG sumou 182 miliárd dolárov (139 miliárd libier), zatiaľ čo mnohí ľudia prišli o svoje domovy. Nevravím, že súčasní bankári sú ako obchodníci so otrokmi. Ale hovorím, že súčasná finančná sféra stále trpí režimami dominancie a vykorisťovania.
/ koniec citatu
Ak by boli pochybnosti o aturovi clanku, tu
https://theconversation.com/profiles/philip-ros...
je jeho profil, a vycuc vzdelania " I hold a doctorate in management, from Lancaster University" atdatd

@dadis Ajaaaj.. Nie, netuzim, preto v politike nie som, mna neskorumpujes a taky clovek sa tam logicky a pochopitelne dostat nemoze. Treba si uvedomit, ze podla vyzoru z medii (fotky, umyselne skarede) nemozno sudit ako na tom clovek je.
Alebo inak, pouzijem Tvoju logiku. Bezny clovek, 50tnik, 60tnik, bolave krize (toto ludia hovoria zle, krize nepobolievaju (ak by ano, nefungovali by), skor bedra, ako inak, casto zamienane slovicka, snad sa chapeme).. Ako je tento bezny priemerny obcan zniceny pracou? Naozaj by si bola ochotna ist do porovnania bezny obcan vs menovany politik ?
A nezabudaj, ze je tam hromada politikov a BANKAROV, ktori chyteni neboli, pretoze ruku ruka myje, obzvlast na zapade (a pochopitelne, vid aj rusko a ine komunisticke diktatorske krajiny).. Ak nevidis, aky korupcny system zijeme vseobecne, tak ten system funguje prekliate dobre..