Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
@ice8 "ty tam a dieťa tam" pre malé dieťa? Nie, na to ti dieťa nepristane. Iné deti ktoré spolupracujú? Ročné? Dvojročné? Ktoré vydrži s tebou spôsobne uvariť obed? Nie, také nie sú. S tak malým dieťaťom môžeš ešte tak nachystať nátierku, puding, alebo cesto na chlieb. Jedna hodina na varenie s dieťaťom je pre dospelého málo, ale pre malé dieťa je to večnosť. Očakávať koordinovanú spoluprácu podľa pokynov a v trvaní viac ako 10-15 minút od takého dieťaťa je úplná absurdnosť. Také dieťa ti tiež nakrája akurát tak banán a to rozhodne nie v tebou požadovaných rozmeroch. Znova, je absurdnosť očakávať, že dvojročný ti pomôže nakrájať mrkvu, zemiaky, zeler, cibuľu, cesnak, mäso... na malé kúsky rovnakej veľkosti, alebo ti na drobno nastrihať bylinky. Ak má byť dieťa s tebou v kuchyni, bude sa dožadovať pracovať tam, kde ty. Takže na tú polievku pozor dávať musíš. Papuče mi sotva pomôžu, keď sa mi dieťa rozhodne vyskočiť na nohu, lebo ma chce objať a ja sa pri tom skoku porežem. Nie, to video nie je satira - presne takto vyzerá varenie s malými deťmi. Toto jedno dieťa bolo posadnuté ochutnávaním, iné deti maju širší repertoár - vyťahujú všetko zo skriniek, musia do všetkého pichnúť prstami, miešajú tak, že polovicu obsahu vysypú, šplhajú na linku, potrebujú presypávať obsah jednej nádoby do inej, namiesto štipky soli tam rachnú plnú dlaň skôr, ako stihneš zareagovať, pchajú ruky pod nôž, na sporák a do trúby...
K tomu západu som ti už dala čísla, koľko matiek pracuje na čiastočný úväzok, takže netuším prečo opakuješ, že sa vidia akurát cez víkend.
Krúžok 1 a krúžok 2? O akej vekovej kategórii sa tu bavíme? Lebo ak o malých deťoch, tie chodia na krúžky max. v doprovode rodiča, takže to je práve čas, keď sa rodič nehrá s dieťaťom doma, ale niekde inde.
Na vojne byť nemuseli, ani v politike. Stačí, že majú nejaký prehľad. Ty si si rovnako mohol preštudovať nejaký materiál o vývoji dieťaťa, aby si pochopil, aké nereálne predstavy máš o batoľatách a ich schopnostiach. Keby si mal deti, nemusel by si ani čítať žiadne knihy a vedel to z vlastnej skúsenosti.
@kristiii K tej friteze, podla jednej skusenosti sudis cele varenie s detmi ? Nemam chut pitvat taketo tragedie.. Ale varenie nie je jedina cinnost, pri ktorej moze takto "rodinny sen" skoncit.. Samozrejme, treba minimalizovat rizka, ale co je pravdepodobnejsie? Ze ti nejaky blbec nabura do auta pocas cesty do jasli, a vieme ako rodicia radi vozia deti, ved v smere jazdy, co tam potom, ze ich kostra na to nie je urcena (do 4r sa da v pohode sediet proti smere jazdy), co tam potom, ze vyrobcovia nepremiovych aut nemaju isofix vzadu v STREDE auta (fyzicky najbezpecnejsie miesto v aute pri prakticky akejkolvek nehode, obzvlast "kotrmelcov").. Svet je zvlastne miesto.. Zial casto aj nebezpecne..
K tym zemiakom..Mna tu oznacovali, ze "vyzadujem domace prace" - kto si objednal taky obed/veceru? Alebo to malo byt prekvapenie? Ono vies, ja si tiez mozem zaumienit, ze idem na strechu montovat satelit, ale ak je burka, nepomozem si - ludia sa musia vediet prisposobit okolnostiam, a ak to nejde, tak naco sa trapit?
POVODNE bola tema o tom, ze ci je ten Zapad naozaj taky super, ak tam rodicia "musia" davat deti o jasli od 3 alebo 4 mesiacov. Mne osobne to pride SIALENE, prepac, ale je to MOJ osobn nazor.. Nie je to vedecky objav alebo vyskum, ale moj nazor, ktory snad mozem vyslovit, nie? Boli tu len protiargumenty a tak vznikla debata na tuto temu.. POVODNE to mala byt otazka, ci je Zapad donuteny, alebo len z rozmaru strka tak male deti (ved vies ako vidia 3-4mesacne deti, len zacinaju rozoznavat farby, cize aj tvare).. Ale ta povodna nudna tema nabrala zaujimavost, kde sa dozviem nieco nove, osobne skusenosti ludi.. A kedze tu plati prezumcia viny, tak dopredu hovorim, ja to nesudim, akceptujem tuto volbu, je to ich vec, ale mam na to nazor, tak ako ma kazdy nazor na niekoho.. Islo mi o porovnanie Zapad vs Slovensko, kde su ludia, podla mojho nazoru, normalnejsi v tomto, aj ked ta doba ide aj sem (poznam jasle, poznam tam ucitelky, same nechapu, ale je to osobny nazor kazdeho z nich samozrejme, nic viac)
Ale v tomto ma bavi sa rypat.. "Právna úprava ukladá povinnosť dodržať počet 5 detí na jedného zamestnanca." Tak ak jedna MAMA nestiha doma jedno dieta (dajme tomu, ze ma prve), tak ako sa ucitelka stihne starat o 5 deti? Aka je v tom logika? Je snad lepsia ako ta MAMA ? Mne to jednoducho nedava logiku. Logiku mi to da, ak niekto povie, surovo a na rovinu "mam z dietata stres, mam ho plne zuny, mam ho po krk a chcem cas pre seba, chcem si oddychnut a hotovo" - ale ono sa to casto obaluje do takych inych peknych sladkych reci a to ma jednoducho irituje, taka neuprimnost.. Chapes co tym chcem povedat ? Islo mi o cisto MOTIV, peniaze, alebo vycerpanie, pripadne egoizmus (to nie je urazka, len moznost)..
@ice8 Úplne jednoducho- nerobia. Vieš, aká je typická obľubená hra ročného dieťaťa? Vybrať veci zo skrinky a nahádzať ich späť. A ty tu blúzniš o nejakom užitočnom krájaní.. Obľúbená hra dvojročného? Skúšať, kam až dokáže vyliezť. A ty od neho chceš, aby spôsobne stálo v kuchyni a varilo...
@annm81 Takze vlastne ich davaju do jasli, aby stihli doma uvarit a poupratovat?
Podla tohto clanku Nemecke zeny neradi varia doma..
https://www.thelocal.de/20081014/14883
@ice8 Nehovorili sme o tom, že napr. aj pracujú? Štvrtina nemeckých matiek nepracuje. Z tých, čo pracujú, sú dve z troch na čiastočnom úväzku. A to sa teraz nebavíme o matkách malých detí, ale o všetkých. Je úplne bežné, že nemecké dieťa prichádza do škôlky medzi deviatou a desiatou a o druhej -tretej je doma. Základná škola končí medzi 12:00-14:00. Matka medzitým niečo zarobila aj spravila domáce práce, zabehla na úrad ... môže sa venovať dieťaťu.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteil...
@ice8 prepáč sľúbil som ti, že sa budem snažť ti porozumieť a že ty uvedieš nejaký návrh ako by si zlepšil spoločnosť. Žiaľ neuviedol si to. Skús porozmýšľať, ako by si to urobil keď sa to snažili už tisíce rokov tisícky vodcov. Momentalne prežívame najdlhšie obdobie mieru a v najlepšom ekonomickom stave. Nič nie je dokonale a je stále co zlepsovat napríklad na našej demokracii karpatského typu. Moje riešenie je takéto: robiť si poriadne robotu najlepšie ako viem. Nie lepšie. A čo najväčšie množstvo ludí. Vrátane politikov a úradníkov. Ten kto dokáže stmeliť národ a národy a motivovať ich dobrou víziou ten môže byt aj v slobodnej demokracii vodcom. Ale najlepši vodca je samotná vízia. Vízia mat sa lepšie a kvalitnejšie. Myšlienky o roztvarajucich sa nožniciach mali komunisti. Zatvorili ich a k čomu to viedlo? Heslá o odstránení parazitovania mali fašisti a … to isté. Keď dobre funguje štát a jeho zložky, slobodni občania by mali cítiť, že ich práca sa vyplatí.
@ice8 kto si objednal taký obed? To akože francúzske zemiaky považuješ za nejaky extra obed alebo ako si to myslel? Veď nachystať ich nie je o nič zložitejšie než nachystať napríklad zeleninovú polievku, do ktorej musíš tiež všetko nakrájať. Či podľa teba som mala variť dva roky v kuse maximálne špagety s kečupom? 🤦 A teraz naozaj úprimne napíš, koľko tých jedál a akých si TY osobne uvaril za asistencie nejakého batoľaťa.
A keďže som ti hneď za tým prípadom s fritezou uviedla aj osobnú skúsenosť, tak je asi logické, že nesudim varenie s deťmi len podľa jednej skúsenosti. Hráš sa tu na analytika, tak sa toho drž stále, nie len keď ti to vyhovuje. Ja som so synom/popri synovi varila 3 roky...áno, neuveriteľné, ja som z tých, čo boli doma celé tri roky, takže mám tých osobných skúseností narozdiel od teba veľmi veľa. A narozdiel od teba si ani napriek tomu nedovolím tvrdiť, že mamy, ktoré dajú deti do jaslí/škôlky skôr, sa svojich detí zbavujú. Drvivá väčšina matiek chce pre svoje deti to najlepšie a ty ani ja nemáme právo súdiť ich rozhodnutie. Ony si určite veľmi dobre premysleli, prečo sa tak rozhodli.
Tak ak jedna MAMA nestiha doma jedno dieta (dajme tomu, ze ma prve), tak ako sa ucitelka stihne starat o 5 deti? Aka je v tom logika? Je snad lepsia ako ta MAMA ?
Toto sa tiež pýtaš vážne? Máš pocit, že tá učiteľka v jasliach alebo škôlke popri tých deťoch varí, behá s vysávačom alebo s nimi ide na nákup? Či teraz zmeniš rétoriku a miesto zapájania batoľaťa do týchto činností začneš tvrdiť, že veď aj mama sa môže celú dobu len venovať dieťaťu?
A ešte k tomuto Samozrejme, treba minimalizovat rizka, ale co je pravdepodobnejsie? Ze ti nejaky blbec nabura do auta pocas cesty do jasli
https://nemocnicalevice.agel.sk/o-nemocnici/nov...
Určite je pravdepodobnejšie, že sa stane dieťaťu úraz práve doma. Veď koľko mám ani len nemá auto.
@ice8 ty si ďalší z tých teoretikov, ktorí počujú matky ako zvládať deti a domácnosť, ale ty sám si žiadne dieťa nesteazil, nezabaval, nepatril ani len jednu hodinu v kuse, nie to aby si vôbec nejaké vychoval. Dá Boh, ani žiadne mat nebudeš, pretože už vopred je jasne ako by si svoju partnerku poučovať, že ako na čo robiť, ako by si ju zhadzoval, že nič nestíha, pretože pan Teoretik Dokonalý by to zvládol 1000x lepšie, pretože ma všetko naštudovane na internete. Ty sa radšej venuj vymýšľaniu oprávnených dôvodov na vojnu na Ukrajine, výchovu detí a starosivost o domácnosť nechaj na tých čo to vedia a majú odskúšané. Lebo tie tvoje kecy už dávno nie sú ani vtipné, ani trápne. Tie tvoje kecy sú už len zúfalé výplody chudáka, ktorý sa pokúša pre argumentovat kravinami fakty, ktoré sú z reálneho života. Ale čím viac píšeš, tým je každému jasnejšie, že si jednoducho troll.
@slovakboy takze ak ti nejaky investigativny novinar povie, ze sa otvaraju noznice, lebo vidi tu korupciu, tak je fasista? hm.. a ja ze bude s tebou dobra rec..
Nikdy neporazis praazitizmus (bankarov a politikov), ak budes hrat podla ich pravidiel (tj, drzat hubu a krok "robit si pracu najlepsie"), to uz mnoho ludi robi, a co z toho maju?
Ty si fakt myslis, ze nejaky korupcny politik a bankar si bude robit svoju pracu najlepsie? :D
A mna tu oznacujete za fantasmagoristu? :D
@ice8 myslel som ze konecne povieš ako by si to riešil ty. Namiesto toho raguješ. Vporiadku. Ale Ako súvisí investigatívny novinár ktorý hľadá korupciu s nožnicami a s fasizmom? Myslel si asi komunizmom lebo ja som písal že komunisti chceli zatvoriť nožnice medzi bohatými a chudobnými. Ale aj tak, ako to súvisí? A nerozumiem prečo považuješ bankárov a politikov automaticky za parazitov. Ako chceš riadiť spoločnosť a ako chceš aby fungovala ekonomika bez bánk? To sú všetko take vyjadrenia rozhnevaneho zatrpknutého človeka, ktorý pausalizuje problém na nejakeho nepriateľa ale nemá lepšie riešenie. A ten koniec tvojho výlevu je úplný vrchol a ukazal mi ako uvažuješ. Prekrúcaš slová a dávaš tam svoj citový jed. Prečítaj si ešte raz čo si napísal v poslednom odseku a porovnaj to s tým čo som napísal ja. Vzal si dve tri slova z mojej vety a urobil si z nich čisté klamstvo. Metóda trolov. A na záver musí ísť urážka.
@ice8 Tak ja ti napíšem príklad z rozprávania mojej prababky, koniec 40. tych rokov, pozor 20. teho storočia! a aj viac, žiadne západné pokazené hodnoty a naháňačky za peniazmi, splácania hypo, jasle zero, klasická dedina na juhovýchode Československa.
Mňa totiž tiež zaujímali tie staré časy, kedy ženy nechodili do práce, žili v akejsi komunite, neboli jasle a deti prakticky vychovávali spolu, tak som to zisťovala priamo od zdroja, ako to vlastne v praxi fungovalo. Je pravdou, že hypotéku nemali, tak ju nemuseli splácať hnusnym bankám a robiť na nu... Aj keď boli bežné rodiny, kde nemali ani poriadne domy, iba akési nízke príbytky.. Ak nechceli umrieť od hladu, tak makali. Ako môj starý otec hovoril: žena sa vtedy narobila oveľa viac ako muž. Musela riešiť celú domácnosť, musela navariť každý deň, k tomu potrebovala miestnosť a každý deň, bez ohľadu na ročné obdobie, založiť oheň, aby mala na čom variť . V tej konkrétnej dedine mali obrovský problém aj s tym, aby zohnali drevo, lesy neboli nikde. Okrem toho mala často v réžii nakŕmiť, obriadit zvieratá (ak mali s čím a nejaké mali), postarať sa o záhradu (ak bola), zobrať jedlo chlapovi na pole, prípadne mu pomôcť. Vieš, kedy sa popritom starali o deti a ako? Starší (rozumej 5 a plus) sa starali o mladších. Alebo boli staršie ženy, babky,. ktore tiež mali roboty habadej, môj starý otec spominal, že jeho babka mu pri príchode strčila do ruky kus chleba, skontrolovala mu vrecká, či nemá zápalky, aby nepodpalil polovicu dediny, a mohol ísť s kravou či aj kravami od susedov na pašu. Mal 6 rokov. Menšie deti, bábätká brali so sebou do "práce", rozumej okopávať pole a spol. Žiadne romantické predstavy o šatkách a zavesených batolatach na mamickach! Ale provizórne kolísky v tieni, a keď dieťa revalo, tak sa posunuli ďalej okopávať, aby ho ani nepočuli, lebo práca nepockala, ak nechceli umrieť od hladu v zime. Toto je prosím realita starých časov výchovy a fungovania s deťmi bez jasiel a "núteného" chodenia mamičiek do práce. Ja som teda nenadobudla dojem, že za tých čias by tie deti trávili reálne a najmä kvalitatívne viac času s matkami, ako teraz.
@oblecenie99 Zaujimavy pribeh. Doba sa posunula, vtedy na vyber nemali, dnes na vyber je - udajne.. Prave to, ze sa doba posunula ludom dava moznosti, ale ich aj berie. Ludi nahradili stroje, preto maju viac casu, no vzdy je to nieco za nieco..
@slovakboy
" Ako chceš riadiť spoločnosť a ako chceš aby fungovala ekonomika bez bánk?"
Pisem bez korupcie, nie bez bank. Prekrucas..
Kde som ta urazil?
@ice8 ty vole, toto su ine konstrukcie co sa tebe v hlave kotia. Kto tu pise, ze sa pri dietati navarit neda. Da sa, ale ak zena vari, tak sa dietatu nevenuje na 100%. Keby si zazil aspon na hodinu lezuna, tak by si vedel, ze ti nepomozu ani oci na chrbte. Ty nemas ani len potuchy o tom, co to je matersky multitasking. Ty sam nezvladas ani ten internetovy, ale ides tu poucat matky ako sa maju zariadit.
Ty by si mal sustredit svoju energiu na dve veci:
- uvedomit si to, ze ak mama dala do jasli, nie je to len jej vina, je to aj vina tvojho otca, ktory nedokazal zabezpecit rodinu. Lebo aj za sociku mohla matka ostat s dietatom doma a nedavat ho do jasli, taka zena sa nepovazovala za prizivnicku, pretoze mala status "zena v domacnosti". Aj tvoji rodicia mali na vyber, zodpovedni za teba boli obidvaja, tak nezvaluj vinu len na mamu.
- ak ti banka dala dom do banky a ty toto nevies prezut, tak je to predovsetkym tvoja chyba. Pretoze kym sa dom na hypoteku dostane do drazby bezi dlhy proces, pocas ktoreho ma dlznik celkom dost moznosti ako neprist o strechu nad hlavou. Ked si ten proces nezvladol, nie je to chyba banky, ale tvoja.
@slovakboy Ak teda vysmejes moj navrh, aby sme znizili korupciu, resp eliminovali korupciu (ktovie preco si proti, hm), tak je riesenim prisnejsia kontrola, agentury vydavajuce ratingy rovno zrusit (manipulacia, su k nicomu), a prehnite/chore institucie nechat padnut, ziadna zachrana cez danovych poplatnikov..
@viestta pisalo sa to tu, ze sa pri dietati neda varit, ty to tu necitas?
A ked zena pretaca instagram, tak sa venuje dietatu na 100% ?
Takze vlastne to, ze zeny davaju deti do jasli je vina otcov, ze malo zarabaju?
Zas mas klamstvo -
Raz pises
"" myslim si, že už si dosť starý na to aby si mame odpustil, že ťa dala do jaslí. Lenže vtedy veľmi na výber nemala, za sociku musel každý pracovať."
teraz pises
" Lebo aj za sociku mohla matka ostat s dietatom doma a nedavat ho do jasli, "
Tak ktora verzia je platna, resp bola platna?
"tak nezvaluj vinu len na mamu."
Neuveritelna schopnost domyslania si, kde tvrdim ze je to vina MATIEK ?
Podla seba sudim teba?
Mimochodom, ty si ekonom? "- ak ti banka dala dom do banky a ty toto nevies prezut, tak je to predovsetkym tvoja chyba. "
@ice8 prosím, cituj ma (keďže je to tvoj koníček), kde som napísala, že sa nedá variť pri dieťati. Všetky sme tu písali len o tom, že varenie s dieťaťom je "náročnejšie", či už časovo či organizačne, nie, že sa to nedá. K maľovaniu, ktoré si tu mimochodom nastrelil zas úplne odveci, sa ti nejdem vyjadrovať, keďže ja sa nemaľujem vôbec. Skús dať aspoň jeden odsek, v ktorom neprekrutis niečie slová.
@ice8 nemam chut prehladavat tvoje traktaty, dohladala by som aj ten, kde pises, ze sa zeny zbavuju deti a davaju ich do jasli. Cize ich obvinujes uplne prvoplanovo, nemusis to obkecavat sprostostami.
Naozaj by bolo lepsie ak by si miesto diskusii o tom ake su zeny mrchy krepe strikoval tie fusakle, bolo by to prospesne pre teba aj pre spolocnost.
Pisem
"1. zaklad je zo spolocnosti odstranit parazitizmus,"
Ty napises
"Moje riešenie je takéto: robiť si poriadne robotu najlepšie ako viem. Nie lepšie. A čo najväčšie množstvo ludí. Vrátane politikov a úradníkov."
Evidentne si uradnici (myslim tych vyssich, nie ktori sa staraju o drobne projekty) si tu pracu dobre nerobie, a preco nie ?
"Ten kto dokáže stmeliť národ a národy a motivovať ich dobrou víziou ten môže byt aj v slobodnej demokracii vodcom"
A ako ho demokraticky zvolia? Ze naslubuje hlupacikom peniaze zadarmo, pridavky a prispevky? Uvedomujes si, kolko % hlasov dostane ten, kto povie ludom ze musime setrit, lebo sme si zili nad pomery (tu sa casto zastava nazor, ze zijeme bohato a nad pomery). Zamysli sa nad tym, ak tuto debatu beries vazne..
""1. zaklad je zo spolocnosti odstranit parazitizmus,""
Pisal si:
"Heslá o odstránení parazitovania mali fašisti a"
Moja rakcia:
"takze ak ti nejaky investigativny novinar povie, ze sa otvaraju noznice, lebo vidi tu korupciu, tak je fasista?"
A zas tvoja reakcia
"Ale Ako súvisí investigatívny novinár ktorý hľadá korupciu s nožnicami a s fasizmom? Myslel si asi komunizmom lebo ja som písal že komunisti chceli zatvoriť nožnice medzi bohatými a chudobnými."
Podla tvojej logiky... za otvaranie noznic nemoze parazitizmus? Pokojne mozem opravit moju otazku z
""takze ak ti nejaky investigativny novinar povie, ze sa otvaraju noznice, lebo vidi tu korupciu, tak je fasista?""
na
""takze ak ti nejaky investigativny novinar povie, ze sa otvaraju noznice, lebo vidi tu korupciu, tak je fasista A KOMUNISTA?""
je to potom podla tvojich predstav technicky OK ?
@kristiii Ty sa nemalujes, to je OK, ale treba to vnimat zo sirsieho hladiska - kolko % zien-matiek-malych deti sa vobec nemaluje? Tak bud bude debata individualna, typu "mam dieta s ktorym je narocne varit a preto ho dam radsej do jasli" alebo "stastistika hovori, ze X/Y/Z..
To mi nesedi, lebo sa tu pisalo ze "deti su take", ako keby kazde dieta je take.. Ale to je jedno, len tak mi napadlo, ci len varenie je narocnejsie.. Pisalo sa tu, ze na lezuce dieta treba mat oci aj na temene hlavy (alebo na chrbte, technicky je to "vzadu"), tak potom malovanie nemoze byt mozne, preto sa na tuto vec pytam, zaujima ma ta logika..
@viestta no ak ti prekaza, ze pisem "zeny sa zbavuju deti" tak sa opravim a aktualizujem svoj vyrok "rodicia sa zbavuju deti", staci? Neviem preco vsade vidis sexizmus.. Moja chyba, kajam sa, a orpavujem sa este raz, preco RODICIA vratena OTCOV a MATIEK strkaju deti do jasli v ZAHRANICI skor nez je tomu tak u nas (dnes je to mozno uz vekovo vyrovnane) ? Taka bola pointa otazky a ty namiesto debaty na otazku to prekrutis na sexismus, to je pekna vyhybka, ako von z debaty.. Gratulujem..
Nevidis to iste na druhej strane, kde sa tu mnoho krat spominalo "otcovia chodia pracovat" atd "nezarabaju dost musi ist aj matka" ale CHAPEM, ze tato agresia mohla vzniknut na zaklade MOJHO vyroku "zeny strkaju.."
Je to zaujimave, velmi zaujimave, ako utocis, a utocis a utocis,... Niekoho mi to pripomina..
@ice8 ja sa budem narozdiel od teba vyjadrovať len k tomu, k čomu mám čo povedať. A maľovanie sa popri malom dieťati to nie je. O varení sme sa začali baviť kvôli tebe, keďže si začal s rečami o tom ako len stačí dieťa do tejto aktivity zapojiť. Mimochodom, stále si mi neodpovedal na otázku, koľko a akých jedál si ty uvaril za asistencie nejakého batoľaťa. To sú deti do troch rokov, ak by ti vypadlo, o akých veľkých (malých) deťoch sa tu bavíme. A ešte raz poprosím ten citát, kde som napísala, že sa s dieťaťom variť nedá. To si tiež nejak preskočil a prehodil výhybku na maľovanie.

@ice8 a ešte jednu veselšiu osobnú skúsenosť. Dodnes sa smejem, keď si spomeniem ako som chystala francúzske zemiaky prakticky celý deň. Počas doobedneho synovho spánku (trval tak 20 minút) sa mi podarilo nachystať zemiaky, počas poobedneho (podobne dlhého) salámu, klobásu, vajíčka a celé majstrovské dielo sa stihlo ledva ledva ale predsa dopiecť tesne pred príchodom ex z práce o cca 18:20 💪 Lenže ty si asi ťažko schopný pochopiť, že také 10 mesačné dieťa, ktoré práve objavilo čaro jeho prvých krokov, nezaujíma nejaké spoločné varenie, ale musíš mu byť v kuse za ritkou.