Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
A co robili zeny v domcanosti v meste ?
@ice8 vies pouzivat internet, tak pouzi. Da sa vyhladat mnoho zdrojov o tom ako sa zilo v minulosti. Ale aby si sa dlho netrapil, zeny v meste varili obedy podla Dobromily Rettigovej. Ta sa tiez da (aspon v utrzkoch) da dohladat na internete. V pripade napriklad kuracej polievky sa varenie zacinalo nakupom zivej sliepky na trhu, jej sprovodenim zo sveta, osklbanim, vypitvanim az potom sa ten ubohy operenec dostal do hrnca. To nebolo ako dnes, ze zbehnes do Lidla a kupis operanca zabaleneho v igelite a len ho oslobodis z prsiplasta a hodis do hrnca. A popri tom vareni, zena behala pre drevo do sporaka na dvor, prala v koryte na dvore, zehlila zehlickou, do ktorej davala uhliky zo sporaka. Co robili deti v tom case? No motali sa niekde po dome, po dvore, po ulici. Tie najmensie boli v koliske a tam alebo spali alebo sa hrali s handrovou babikou. A prisla sobota, nahriala sa voda na sporaku, naliala sa do bodvanky a postupne sa v nej vykupala cela rodina, najprv deti, potom chlap a nakoniec zena, ktora po kupani spratala bodvanku, kuchynu a cakala na muzicka, kym sa vrati s krcmy a spravi jej dalsie dieta.
@ice8 prečo by som ja mala tipovať konce nejakých tvojich príbehov? Je to tvoj príklad, tak ho buď dokonči alebo inak ani nezačínaj. A skús si vymyslieť reálnejší koniec ako pri tom príklade so 100 tisicovym bytom. Keďže sa tu prezentuješ ako odborník na vývoj cien nehnuteľností, tak si určite dobre vedel, že si tú sumu 60000 riadne prestrelil, resp. podstrelil, ale rozumiem, že ti to pasovalo do tvojej "pravdy". Tlačiš tu ľudí do odpovedi na tvoje hádanky, ale sám na nič priamo neodpovieš, všetko zaobalujes do svojich omáčok a nic poriadne z teba ešte nevyliezlo. Ako aj tá tvoja odpoveď na varenie s deťmi. Určite menej jedál ako ja. To je koľko? 50-100 či jedno alebo nula?
@kristiii Preto som Ti dal moznost tipnut si, ako to dopadlo, lebo si bola az prilis jednostranna, ze ziadne otroctvo neexistuje, no jasne ze nie, okrem tej Ustavy USA (toto nikto vyvratit nevedel, zaujimave), tu sa jedna o to, ze tento system Ta zomelie, ak sa v nom nevies hybat a je mnoho rodin, ktore prisli o byt ani nie ze vdaka krize 2008, ale roky roky potom. Aj napriek tomu, ze uhradili setky dlhy. Uvedomujes si to? Drazobna spolocnost si narokovala drazbu aj po vyplateni dlhov, ona si berie niekoko tisic eur ako "reziu" a "naklady" (samozrejme, pozname ake cenniky maju exekutori a spol - pardon resp Ty asi nepoznas, bolo to myslene vseobecne).. Rodina prisla o byt, podalo zalobu, sud prehrali. Mali aj pravnika, Novy majitel ich este aj sudil za usly zisk - a to tiez prehrala rodina, a vies v tom je dalsi vtip? Na toto novy majitel nemal narok, zo zakona nemal, skutok bol premlcany, ale pravnik poskodenej rodiny si to NEVSIMOL. Tak co je toto za BANANISTAN ?
Takze, ak pocujem reci typu "ked prides o [sem vloz lubovolny majetok] je to tvoja vina, nikoho ineho"
a potom, pride korona
AAAAAAAAAAAAAAAAAA, ohrozujes ma, lebo si neockovany nemas rusko, ty si na vine vsetkeho
pride vojna
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA neposielas tam atomofky, si zly zly zly phuj
@kristiii Mal som ta za tu inteligentnejsiu, ale vidim, ze emocie s tebou lomcuju a to poriadne. Si si naozaj ista, ze ZIADNY byt neklesol zo 100 tisic na 60 tisic pocas urciteho obdobia ? Naozaj si si ista , ze -40% je NEREALNYCH?
Akoze fakt, wow, toto je uroven..
https://kosice.korzar.sme.sk/c/4957193/prepad-c...
Oproti vrcholu zo začiatkom roka 2008 sa ceny prepadli zhruba o 30 až 35 percent.
OK, to stale nie je "40%", vsakze.. A uvedomujes si, ze predat ak nikto nekupuje, nie je jednoduche?
Vidiet, ako su ludia utrhnuty od reality.. To je dobre vediet, aj ked je to naozaj len mala nano-vzorka..
Pisem - priemer nie je vsetko, " Priemerný Slovák vypije ročne približne 12 litrov čistého alkoholu," Si priemer? Ak nie, tak neviem ako mozes tvrdit, ze niektore byty nesli a NEMOHLI ist dole zo 100 na 40 tisic..
ALe ved ja ti tie ruzove okuliare nechcem dat dole , pokojne ich nos, ja viem, je to super pohodlne..
@viestta "To nebolo ako dnes, ze zbehnes do Lidla"
A zabudla si porovnat kvalitu...
Ale to je detail, tak mi este povedz, svoj nazor, ak sa ti chce samozrejme, kedy mali pevnejsie vztahy, alebo ci ta doba bola naozaj takym peklom, a dnes je to raj na zemi..
Priklad, v roku 1940 si mysleli, a to je aj fakt, ze ziju najlepsie casy svojho zivota (vynechajme vojnu)..
Dnes sa pise 2023, ak sa nemylim, a tiez pocuvam "zijeme si najlepsie"
V roku 2005 (nahodny rok) tiez boli "najmodernejsie prilezitosti"
Vtip je v tom, ze vzdy ked pride novy rok, sme technologicky dalej, pochopitelne, cize kazdym rokom si zijeme najlepsie, ale znamena to, ze 1940 bol zly rok? A ze 2023 je jeidny dobry? A 2005 ktory bol dobry v 2005, dnes uz je zly? To je cista iluzia vnimania casu..
@ice8 a že ja tu mám dvojitý meter. Pamätáš, ako si mi vytkol môj príklad tragického prípadu s fritézou. Že podľa toho nemôžem posudzovať varenie s deťmi. Pritom ja som ti uviedla hneď za ním aj moju osobnú (urcite oveľa bežnejšiu) skúsenosť. Ale ty dáš príklad nehnuteľnosti s prestrelenym poklesom hodnoty, ešte aj článok pridas s nižšími sumami (neotváram ho, len sa ti pokúšam veriť, keď uvadzas 30-35 percent) a to je v poriadku. Koľko bolo takých prípadov ako si opísal? Prečo sa tie nehnuteľnosti dostali vôbec doj dražby? Písal si, že slušný človek x rokov robil, splácal...potom prišiel o prácu/choroba/rozvod...iste, stáva sa, prešla som si každým z toho. Ale vieš, na také prípady má rozumný človek v prvom rade rezervu, má možnosť odkladu splátok, poistenie...čo sa muselo stať, že sa dostal až do dražby? Ja viem, že sú také prípady, ale ak sa niekto rozhodol žiť na doraz, áno, ide bohužiaľ o jeho zlé rozhodnutie. A tých naozaj slušných ľudí, ktorí sa snažili služne žiť, ale nemali žiadnu finančnú gramotnosť mi je úprimne ľúto, ale povedzme si úprimne, v dražbe končia prevažne byty iných typov ľudí
@viestta Ved pisem, ze pravdepodobne to, co predbehlo udalosti o ktorych pises ty.. A tie udalosti mi nikto este nevymenoval.. Bola vlada legitimna ? Ruskojazycne obyvatelstvo? Toto boli argumenty RU, medzinarodne neboli prijate. Takze kto z koho a kto ma pravdu a kto nie ? Bola si tam ?
@ice8 takze sme sa po 15 stranach dopracovali k dristom, ktore siri piata kremelska kolona. No, musim ti povedat, ze si mi nic nove neprezradil. Som z teba sklamana. Tvaris sa, ze vies a vobec nevies.
Jo a k tej kvalite sliepky vyrastajucej na vidieku uvarenej matkou v mestskej domacnosti: Ano, bola BIO, lenze bezna rodina si ju mohla dovolit len obcas. Inac o kalorickej a vyzivovej hodnote stravy obyvatelstva vypovedal jeho priemerny vek dozitia. O kvalite zdravotnicstva a hygiene a chorobnosti vypoveda umrtnost novorodencov a deti. O epidemiach infekcnych chorob v minulosti si uz hadam cital.
@kristiii Ten pripad je skutocny, povodny "stary" majitel bytu nemal najlepsi zdravotny stav, pocas sudu zomrel (stres pridal? ktovie), aj preto mozno prehrali byt.. To su sialenstva, ktore sa u nas deju, samozrjeme, nie casto, ale nie su ani ojedinele, nieco ako ta friteza.. Friteza je 1 moznost, tych moznosti je v byte aj dome tisic a milion.. Len som chcel naznacit jednu vec - to, ze niekto neprekonal takuto "dobrovolnu" drazbu (ano, takto smiesne to zakon vola), tak neznamena, ze sa do toho dokaze vzit. Nepozeram TV, takze neviem, ale urcite aj v reflexe obcanovi a podobnych relaciach su ich mraky.. Tu ide znacne o psychologiu majitela nehnutelnosti - "predam dnes? co ak sa mi to zajtra podari vyriesit? potom to predam zbytocne" - nemuseli si zobrat viac, to uz je extremne zlozite posudit, to by bolo treba vidiet na ucty a historiu ale poviem ti poslednu vec k tomu - "po bitke je kazdy general" alebo zlozitejsie sa tomu hovori "predpojatost spatneho pohladu"...
Ono este k tym drazbam, tam je pech ten, ze znalec urci nejaku cenu, napr 100k byt ohodnoti hoci aj 90-110k, ale cena v drazbe moze ist az na hlbokiych 50%, a to nemusi vzdy pokryt pozicky.. (castejsie sta stava 75%, zalezi od jednej okolnosti alebo mozno aj viac, nie som expert)
@viestta Zamhlievas ako stara propaganda. Napriklad slachta sa pocas celych 2 tisicroci dozila tolko, kolko dnes priemerny senior.. Vies preco?
Dalsia vec je, ak sa clovek dozil dospelosti, mal vek dozitia priblizne ako dnes.
Tvoja statistika klame a zavadza, pretoze pocita deti, ktore nepreizli, tym to umelo taha dole vek dozitia, co je OK fakticky, a spravne fakticky, ALE! tuto pokrutenu stastistiku kradnu na masaz mozgov, ako zle sa zilo a preco si musis davat ibalginy (obrazne povedane), ze TO je dovod vyssieho dozitia.. Opakujem, nepochybne medicina znacne pomohla zvysit kvalitu zivota aj vek dozitia. Ale zas a znovu, KOMU? Chudobe? Alebo ten kto na to ma ?
Dnes mas preimerny vek dozitia napriklad banikov a hornikov znacne odlisny v porovnani s bankarmi.. (samozrejme, ak neskocia z vyskovej budovy aby sa vyhli trestu a podobne)
@viestta Co taka Marine Le Pen?
https://www.aktuality.sk/clanok/254085/za-krizu...
Je to Rusky troll ?
@ice8 Veď som ti jasne napísala, proti čomu boli protesty - proti orientácii na Rusko a za podpis asociačnej dohody s EU. Kto ich inicioval? Ideme hľadať nejaké konšpirácie, lebo je hrozne ťažké uveriť, že by obyvatelia Ukrajiny dokázali pozrieť na Rusko, na EÚ a následne by väčšina bola schopná uveriť, že s EÚ ich čaká lepšia budúcnosť ako s Ruskom?

@viestta takze boli s detmi ?
A dnes co robia zeny v zime doma ?