Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
@ice8 Takže ty ho nevieš, ale máš potrebu obhajovať ruský vpád na Ukrajinu, áno? A to prečo? Lebo Rusko a ruské médiá majú povesť tých dôveryhodnejších? Alebo?
Sú médiá, ktoré považujem za vierohodné. A najmä, misia OECD nikdy nepotvrdila to, čo tvrdia Rusi smerom k verejnosti doma aj v cudzine. Chceš spochybniť dôveryhodnosť tejto organizácie?
@annm81 Nikdy som neobhajoval vpad RU na UA uzemie, to kde beries?
ZIADNE media nie su doverihodne, kde pisem ze RU media su ?
A kto je OECD, kto je jeho sonzporom? Nebude to vlastne cely Zapad?
Ten Zapad, ktory je "too big to fail" ?
No ja neviem, dala by si ruku do ohna za nich, skutocnu ruku do skutocneho ohna ?
@ice8 Samozrejme, že si tu x-krát obhajoval Rusko.
Kto je OECD? Organizácia s vysokým medzinárodným kreditom. Na Ukrajine pôsobila veľa rokov. Medzi jej členmi nie sú len západné krajiny, ale napr. aj Ukrajina. Samozrejme, ukrajinskí pozorovatelia sa misie nemohli zúčastniť, lebo UA bola zaujatá krajina. Síce o účasť žiadali, ale iný člen s právom veta sa vyjadril, že ak do misie budú prizvaní pozorovatelia z Ukrajiny, žiadna misia nebude, lebo ju budú vetovať. Tento člen s právom veta vyslal na Ukrajinu v rámci misie vlastných pozorovateľov, lebo on - Rusko (ďalšia členská krajina OECD, ktorá sa nedá zaradiť pod pojem "západ" 1. Predsa nebola zaujatá krajina, že? 2. vyhrážala sa, že bez jej účasti misiu bojkotuje.
Denné aj mimoriadne reporty z misie sú verejne dostupné na stránke OECD.
Mám ešte pokračovať, ako sa preukázala "nezaujatosť" ruských pozorovateľov? A na tajné služby ktorého štátu boli priamo napojení? Alebo pokračovať napr. tým, kde mali pozorovatelia umožnení prístup a kedy, kto a do ktorých oblastí prístup zamietol?
@annm81 aj toto patri k OECD ?
https://www.thesaturdaypaper.com.au/opinion/top...
Ukrajina je snad zapadna, nie ? ved bojuje s vychodom :D alebo sa mylim ?
@ice8 Že Rusko bránilo účasti Ukrajiny na misii a že trvalo na svojej účasti mi fakt nemusíš nijako dokazovať, keďže je to dávno známy fakt. Ak si to teda nepochopil, tak ti otázky položím pekne "po lopate":
- Prečo o sebe Rusko tvrdilo, že je nezaujatá krajina?
- Prečo ruskí pozorovatelia boli napojení na ruské tajné služby?
- Prečo ruskí pozorovatelia zbierali materiál na ostatných pozorovateľov?
- Prečo misia s ruskou účasťou nedošla k žiadnym záverom o genocíde a nacistoch, ktorými ruské vedenie zdôvodňuje vojnu pred verejnosťou?
- Prečo Rusko vetovalo predĺženie misie po tom, čo začalo "špeciálnu operáciu"?
- Prečo mali pozorovatelia problém s prístupom práve na územie ovládané separatistami?
- Prečo separatisti uniesli niektorých členov misie?
Ako Rusko branilo účasti Ukrajiny na misii , ked je Ukrajina plnopravnym clenom OSCE ?
- Prečo o sebe Rusko tvrdilo, že je nezaujatá krajina?
Rusko moze tvrdit..
- Prečo o sebe Ukrjaina tvrdila, že je nezaujatá krajina?
Ukrajina moze tvrdit..
Odpovedat na tieto otazky nie je v mojej kompetencii, kedze nepracujem pre Rusko a ani inu krajinu - aby sa tu nehovorilo, ze idem hajit Rusko, co je absolutna loz, nikdy som ich nehajil, ani nebranil a toboz nepodporoval. Mozem len najst najpravdepodobnejsie odpovede, ktore su verejne zname. A tie preposlat, ale kedze sa tu neakceptuje Googlenie, ako v skole, tak je to na dve veci, doslova..
Skor by bolo zaujimave, ci su tieto tvrdenia podlozene ? Existuju dokazy? Outsider moze mat len take info, ake mu media/tlacove spravy podhodia, nic viac, vsetko navyse su len spekulacie..
Dalo by sa odpovedat, na vela "Preco" otazky.. dalo by sa.. Stacilo by pouzit odpovede z inych vojen, sadli by ako rit na serbel.. Tvrdis ,ze Rus obmedzil pristup, na otazku typu, ci nasli Rusi dokazy, co ak Ukrajinci tiez obmedzili pristup, preto nenasli dokaz o svojom tvrdeni? Ako vieme, ze tieto pozorovatelske misie nie su zneuzivane na politicky ucel? Follow the money, a najdes odpoved.. Ale este s k tomu vyjadrim (extremne strucne), len nie dnes (nehodi sa to)..
@ice8 Ty nielenže nie si schopný chápať ani jednoduché súvislosti. Ty nie si schopný ani čítať. Bránilo tomu tak, ako som napísala - lebo má veto.... Ale vieš, čo? Už dlhšie som mala pocit, že v tejto diskusii sa stávam blbcom, podľa povestného "nediskutuj s hlupákom, ľudia by si vás mohli pomýliť"... a v tejto chvíli mi je zrejmé, že nie len že si hlupák, ale ešte nemáš ani gule na to, aby si sa jasne postavil za svoj názor. Nie si schopný normálne vecne a priamo odpovedať, len papagájuješ nezmyselné "fakty" z dezinfowebov a aj to len nepriamo. Rada by som napísala, že diskusia tu s tebou už nemá zmysel, ale ona ten zmysel asi ani nikdy nemala.
@ice8 Viestta ti už odpovedala za mňa, ale podľa teba čo robili v zime? Sedeli so založenými rukami a s otvorenými ústami, aby tam mohli tie pečené holuby vletiet? K tej starostlivosti o deti: nechcela som sa úplne rozpisovať, ale napr. môj starý otec konkrétne rozprával, že mali menší dom, na jednom dvore bývalo aj viac rodín a deti spali v stajni. Prečo podľa teba varili legendárny makovy odvar pre bábätká? Môj starý otec sa nezobudil skoro tri dni po ňom, zavolali už aj kňaza, aby mu dal posledné pomazanie. Svoje deti mali tí ľudia radi, ale nie, nemali na nich viac času, ako dnešní rodičia, nevenovali sa im o nič viac. Ďalej, napr. na južnom Slovensku, v okolí Moldavy, v maďarských obciach sa doteraz zachovalo označenie pre deti, konkrétne dievča ako "cseléd", čítaj čeléd, čo v preklade znamená slúžka a chlapec "inas", čítaj "inaš", v preklade paholok. Prečo asi?
V tých zlatých časoch, ak si nemakal, tak si nemal a umrel si od hladu. Moja prababka nechodila do riadnej práce, za to sa nadrela ako kôň.. oficiálne bola vedená ako "domáca", a vieš, čo dostala od štátu? Ani figu borovú.
@oblecenie99 A dnes cseléd akoze nie je nikto? Napriklad predavacky, obsluha, postarky? 'inas" nie je nahodou "učeň" ?
Okrem ineho, ak mate pocit, ze je Slovensko ohrozene, davam do pozornosti..
https://www.peticie.com/pozvanie_zahraninych_vy...
Este k tym bankam a uverom..
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/wells...
To su stare veci, je zaujimave, ze "vsetci su to dilinkovia"..
Ale otroci to nie su, slobodne vosli do banky, asi tam vosli preto, aby sa nechali okradnut, ze ?
@ice8 Ze pracovnici banky kvoli provizii robili podvody (bezne sa toto staca v salese aj na SK v roznych odvetviach) a ze odmietali hypoteky davat afroamericanom a hispancom - dalej som ani necitala..akoze prelozim do tvojej reci - odmietali z nich spravit otrokov? 🤔 to mi nevychadza...

@ice8 Ja neviem, asi boli, a? U nás tiež platí, že občiansky angažovaní ľudia sa združujú do rôznych spolkov. Už za komunizmu to platilo. Čo mi z toho akože má vyplývať? Že americký agresor podplatil ekologické hnutie v ČSSR za účelom nastolenia demokracie? Alebo čo tým teda chceš povedať?
Vzhľadom k tomu, že vo Francúzsku je voľba dvojkolová a druhé kolo je výber z dvoch kandidátov, tak je to číslo prekvapivé? Toľko získala naša prezidentka už v prvom kole - a to sa všetci rusofili oháňajú tým, ako to vraj nie je prezidentka všetkých...