icon

Mierový pochod

3. mar 2023

Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?

ice8
19. mar 2023

@dadis "afroamericanom a hispancom"
@kristiii toto hrubo oznacila za "Len doplatili na svoju hlúposť. "
Dadis, nech sa Ti paci,
https://www.nytimes.com/2018/03/24/business/wel...
The Former Khmer Rouge Slave Who Blew the Whistle on Wells Fargo

After Duke Tran escaped from slavery, but before he became a millionaire, he was a Wells Fargo employee....

In 2014, according to Mr. Tran, his boss ordered him to lie to customers who were facing foreclosure. When Mr. Tran refused, he said, he was fired. He worried that he wouldn’t be able to make his monthly mortgage payments and that he was about to become homeless.

atdatd

Je komedialne, ze sa tu hovori o zodpovednosti a hluposti, Tj. ked niekto padne na hubu = len a vyhradne jeho hlupost (podla slov vacsiny v tejto teme).. Ale potom toto iste sa nepouzije aj opacne.. Napriklad korona - tam uz neslo o hlupost jedinca, ak ochorel, vzdy to je vdaka dezolatom, ktori sa neockovali, tam uz sa vinnik hladal inde, vsakze? Dalo by sa pokracovat v absolutne kazdej polarizacnej teme.. Aj tyrana osoba si za to moze sama, vsakze? Kazda obet si za to moze sama, vsakze.. Lebo mala PREDVIDAT, tak ako dopravny zakon - mas predvidat aj to, ze niekto zabudol roxor v cerstvom betone, co tam potom, z je to fyzicky nemozne predvidat, inak by sme si zili ako v bavlnke, ak by sme VEDELI PREDVIDAT vsetko..

"Ze pracovnici banky kvoli provizii robili podvody (bezne sa toto staca v salese aj na SK v roznych odvetviach)"

Za 2miliardy, ze ano? Ano to je take bezne, uplne v pohodke, normalka, bezny pracovny dnik..

"a ze odmietali hypoteky davat afroamericanom a hispancom "
A kde si to v danom clanku citala? Ja to tam nevidim..
Nejak ti to nesedi.. Tu je iny zdroj a ukazka co Wells Fargo robila
"When Mauise Ricard III paid a $560.43 application fee to Wells Fargo & Co. on Valentine’s Day in 2020 to refinance his mortgage on a four-bedroom brick colonial in a leafy suburb of Atlanta, he had every reason to expect an easy ride. The Microsoft Corp. engineer is married to a doctor and has a credit score north of 800, putting him in America’s credit elite. The loan officer at the bank even told him he was probably eligible for a fast-track appraisal.

It didn’t take long for problems to appear. Ricard’s house—an investment property that was his home before he moved to another Atlanta suburb in 2017—is in a predominantly Black neighborhood, and in April, the loan officer emailed to say that “perhaps the area is not eligible” for a rapid valuation. By May, she was writing to say the underwriter had more questions. Soon after, Ricard was told he would have to pay a higher 4.5% rate, even though the Federal Reserve had slashed rates to historic lows. Within weeks, Wells Fargo had denied his application. “They kept moving the needle,” Ricard says. “They didn’t want to move forward for whatever reason.”"
zdroj bloomberg https://www.bloomberg.com/graphics/2022-wells-f...

A este mi prosim vysvetli, ci si uvedomujes rozdiel medzi ziskanim hypoteky a refinancovanim hypoteky

"Ricard wasn’t alone. Nationwide, only 47% of Black homeowners who completed a refinance application with Wells Fargo in 2020 were approved, compared with 72% of White homeowners, according to a Bloomberg News analysis of federal mortgage data."

Takze co pises "dalej som ani necitala..akoze prelozim do tvojej reci - odmietali z nich spravit otrokov?" je OPAK toho, co sa dialo - banka im nepoukla VYHODNEJSIE otrokarstvo, ale DRZALA ICH V TOM NEVYHODNOM..

Okrem toho, ze prejavujes "cherry picking" strategiu, zabudla si na "nebo válečných veteránů.", nie len "afroamericanom a hispancom"..

Ale inak, ako sa dari? Vies ake je dnes vyrocie?

dadis
19. mar 2023

@ice8 Ahoj, dari sa dobre, verim, ze aj tebe. A neviem ake je dnes vyrocie, ale mozno mas meniny dnes 🤷‍♀️. Vsetko najlepsie

kristiii
19. mar 2023

@ice8 ešte raz a naposledy ti zopakujem 🤦. Ja som sa vyjadrila k tvojej hláške, že TU máme ekonomické otroctvo. Tak si ma láskavo neber do huby ku kadejakým tvojim zahraničným článkom. Ďakujem

viestta
19. mar 2023

@ice8 neviem ake je dnes vyrocie, a je mi to celkom jedno. Ked citis potrebu, kludne ho oslav, ja mam aj ine starosti ako pripajat sa k tvojim oslavam

ice8
19. mar 2023

@viestta
@dadis
Dnes je velmi podsatne vyrocie, a to je smutne, ze historiu takto neovladate, napriek tomu mate guraz sudit sucasne dianie..
Pred 20 rokmi sa USA, UK, Australia a Polsko rozhodlo napadnut Irak (pod pojmom "Iracká sloboda"), pretoze vyhlasili ze disponuju zbranami hromadneho nicenia, ktore sa samozrejme do dnesneho dna nenasli.

ice8
19. mar 2023

@kristiii Takze mame iny bankovy system nez v zahranici? Specificky trh ?

annm81
19. mar 2023

@ice8 Napadnutie Iraku bola asi chyba. Pred začiatkom konfliktu bol Hussein varovaný, že ak nebude dodržiavať rezolúcie OSN, dôjde k napadnutiu. Irak odmietal kontroly inšpektorov, či naozaj všetky zbrane hromadného ničenia zničil.

Takže tu máme režim, ktorý prenasleduje opozíciu aj menšiny. Režim, ktorý preukázateľne ZHN použil, dokonca na civilistov! A režim, ktorý odmieta kontrolu zo strany OSN. Keby si sa ty osobne mal rozhodnúť, či zaútočiť a položiť takýto režim, aby si zabránil ďalšiemu vyvražďovaniu, na základe akých vtedy známych faktov by si prevzal zodpovednosť za to, že sa použitie ZHN nebude v blízkej budúcnosti opakovať?

kristiii
19. mar 2023

@ice8 priradil si moje meno a to čo som napísala k článku, ktorý som mala možnosť vidieť teraz prvýkrát. Napísal si doslovne, že som "toto hrubo označila za Len doplatili na svoju hlúposť". Pritom dobre vieš, že sme sa bavili úplne o niečom inom a to o bez rozmyslu nabratych hypotékach a ich neriešení v prípade nahlej nemožnosti splácať. Doteraz si sa snazil výroky ľudí prekrucať, ale teraz už aj klameš a preto naozaj nemám záujem s tebou ďalej diskutovať.

ice8
19. mar 2023

@annm81 ASI CHYBA? 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=ZEg6Ht2pNH0

Tak miliony zivotov pre "asi" chybu, a publikum sa smeje, neviem ci je vacsi vojnovy stvac ten kto na videu hovori a priznal sa (freudovský lapsus), alebo publikum, ktore sa na tom REHOCE..

https://www.theguardian.com/world/2011/feb/15/d...

Man codenamed Curveball 'invented' tales of bioweapons

To nebola CHYBA, a uz toboz nie ASI CHYBA, ale bohapusta loŽ..

https://www.theguardian.com/world/2013/mar/18/p...

MI6 and CIA were told before invasion that Iraq had no active WMD

ice8
19. mar 2023

@kristiii Myslim, ze je naozaj jedno, ide o pointu, ze banky mozu vsetko, ale obycajny clovek nemoze nic. Ale ak to Tebe vyhovuje, tak OK, to doho ma naozaj nic.

annm81
19. mar 2023

@ice8 Nevšimla som si, že by sa niekto smial... ale neodpovedal si na otázku. Takže? Ako a na základe čoho by si sa rozhodol?

kristiii
19. mar 2023

@ice8 ako obyčajný človek mám zakaždým, keď vojdem do banky právo porozmýšľať a rozhodnúť sa, na čo kyvnem. A toto právo využívam každý rok, keď si idem do banky poriešiť mimoriadnu splátku a snažia sa ma tam presvedčiť na všetko možné aj nemožné. Rovnako som toto právo využila, keď sa ma snažili rok presviedčať, že si môžem dočerpať ešte 10000, keďže som čerpala nižšiu sumu hypo než som mohla. A áno, takto mi to vyhovuje.

viestta
19. mar 2023

@ice8 kazdy, kto vchadza do banky vybrat uver tam vchadza dobrovolne, dobrovolne pristupi na podmienky banky, aj tie, ktore su pre neho vyhodne aj sankcie, ktore mu hrozia ak nebude plnit podmienky uverovej zmluvy. Kazdy ma pravo, v pripade neocakavanych okolnosti s bankou riesit zmenu podmienok tak aby sa nedostal do neriesitelnej situacie. Ak niekto neriesi problemy s bankou vcas, tak to nie je chyba banky, ale jeho. Vsetko sa da, aj s bankou vyriesit, da sa najst optimalne riesenie. Len netreba hrat mrtveho chrobaka. Co poznam ludi, ktori sa dostali do existencnych problemov, isiel im po krku exekutor, banka vyuzila svoje zalozne pravo, tak vzdy to boli ludia s nulovou financnou gramotnostou, ktori doplatili na svoju nevedomost alebo, poviem to rovno, hlupost. Banka nepotrebuje nikoho dom, banka potrebuje aby sa jej vratili pozicane peniaze. Skor alebo neskor. Tak isto dopravny podnik chce len svoje peniaze za pokutu ak si cestoval na cierno, tak isto aj mobilny operator, ktory chcel len platby za sluzby, ktore mu poskytol, tak isto elektrarne, plynarne, bytove druzstvo alebo ktokolvek iny. Nic viac a nic menej nepotrebuju, len dostat svoje peniaze spat. Kazdy chce len peniaze a chyba je na strane zakaznika, ktory nedodrzal zmluvu.

ice8
19. mar 2023

@annm81 tak si na tom videu daj zapnut zvuk a budes pocut aj smiech..
tajne sluzby vedeli, ze tam nemaju zbrane, nezautocil by som, pochopitelne.

ice8
19. mar 2023

@kristiii
@viestta
nie kazdy je fajnovy milionar ako ste vy dve, ze nepotrebuju vojst do banky a zobrat si hypoteku.. to po prve..
myslite si ze ludia su taki hlupaci, ze necitaju zmluvy? A co by v tej zmluve vobec upravili? Vy dve mate hypoteky so zmluvou na mieru? Ono milionari to mavaju ano, ale bezny clovek to moze mat? mate dokaz, ze je to mozne? mozem tam tie predatroske odstavce odstranit, podpise mi to zamestnanec Banky ?

ice8
19. mar 2023

@kristiii s kym sporis? ak sa smiem spytat.. zaujima ma, ake tam mas poplatky..
@viestta "bytove druzstvo" tu si na obrovskom omyle, nevies ako funguju predatorske poplatky bytoveho druzstva, kde je nadpolovicna vascina vlastnikov hlupakov a prikyvny, dobre si mi nahrala na smeč..
Podme na to polopatisticky.. som proti predrazenej rekonstrukcii, ale 80% vlastnikov hlasovalo ze rekonstrukcia bude. Co mam ako vlastnik robit? HM ? Ponukol som im renomovanu firmu a za menej penazi, odmietli, naleteli na drahu a nekvalitnu ponuku (praskli potrubia, vytopili byty)..

viestta
19. mar 2023

@ice8 mam uplne standardnu hypoteku ako desattisice inych. K ostatnemu sa ani vyjadrovat nebudem, pretoze ty zijes vo svojom svete a citis sa byt zotroceny. Vsetka tvoja frustracia, zlost na vsetko a vsetkych prameni iba a len z toho, ze mas pocit zotrocenia.
Ja, na rozdiel od teba si zivot uzivam ako najlepsie viem, som slobodna, pravne, duchom aj rozhodovanim. Ten pocit ty nikdy nezazijes. Mozes mi len zavidiet (a nie, nie som milionar)

ice8
19. mar 2023

@viestta daj tip, ako moze byt clovek slobodny s hypotekou, hlavne PRÁVNE slobodny... a este by ma zaujimalo, ako mozes byt slobodna rozhodovanim. Mozes ist do dochodku este dnes?

viestta
19. mar 2023

@ice8 vidíš a preto nebudeš mať pocit slobody, priveľa spekujes, nestíhaš žiť a tešiť sa zo života. Teraz a tu. Ale sám si si vybral

ice8
19. mar 2023

@viestta Aha, takze uz si v dochodku, preto si tak na koni ?

viestta
19. mar 2023

@ice8 nie, ale užívam si, môžeš závidieť.

ice8
19. mar 2023

@viestta Nedava mi to logiku, hovoris, ze si slobodna, ale nemozes ist dnes do dochodku, tak si slobodna, alebo nie?
Pripomina mi to cloveka, ktory pracuje 6 dni v tyzdni (aspon to o sebe tvrdi), a pyta sa ma "kedy mas cas, ja mam cas hocikedy", hovorim ze "ok, tak sobota", a odpoved je "mozem len v nedelu" - taka sloboda ?
Zabudli sme si zadefinovat, co znamena sloboda, v prvom rade..

viestta
19. mar 2023

@ice8 sloboda mysle nie je o pracovnej dobe a odchode do dôchodku. Sloboda je o nastavení cloveka, ale to jedinec, ktorý sa cíti byť zotrocovany všetkým a každým nikdy nepochopí. Takže debatu o mojej slobode končím. Úplne slobodne som sa rozhodla, že táto debata nemá zmysel.

annm81
19. mar 2023

@ice8 Tajné služby sa max. mohli niečo nazdávať, nie vedeli, keďže Hussein akúkoľvek kontrolu odmietal. Prečo odmietal kontrolu, ktorú mu nariaďovalo OSN? A rozhodne mu to nenariadilo z dlhej chvíle. On totiž nemal dokázať, že zbrane hromadného ničenia nemá, on mal dokázať, že ich UŽ nemá, teda, že ich zničil. Pretože Irak tie zbrane mal, Irak tie zbrane použil, Irak tie zbrane použil na civilistov. Len v Halabdzi útoky zbraňami hromadného ničenia zabili niekoľko tisíc civilistov. Hussein páchal genocídu Kurdov, Hussein nariadil chemické útoky na civilné ciele - na celé mestá, s tisíckami mŕtvych civilistov. Hussein po vojne odmietal preukázať, že zničil všetky ZHN, tak ako mu to nariadila rezolúcia OSN. Ale ty, diskutujúci na modromkoniku by si samozrejme s istotou vedel, že všetky ZHN boli zničené, že Hussein ich znova nepoužije na svojom území. A najmä by si si s pokojným svedomím vzal na zodpovednosť, že zvyšky napr. Yperitu, ktorý použil na vraždenie aj malých deti, nedodá teroristom, ktorí ho s radosťou rozprášia v nejakom európskom meste. Tvoja istota prameni teda z čoho? Husseinovi bolo dané ultimátum, že nech prebehnú kontroly, alebo pride útok. Čím teda práve teba presvedčil? Aká bola jeho motivácia nedokázať, že ZHN už nemá, keď ich teda nemal?

Celá tretia vojna v zálive bola chyba nie z tohoto pohľadu. Bola to chyba preto, že síce v Iraku a podobných krajinách je opozícia, ale je malá. Zverstvá, čo sa na nej páchajú je asi mimo naše možnosti zastaviť- pretože priveľká časť populácie vlastne v takomto stredoveku chce žiť.

kristiii
19. mar 2023

@ice8 už táto tvoja veta
nie kazdy je fajnovy milionar ako ste vy dve, ze nepotrebuju vojst do banky a zobrat si hypoteku.. to po prve..
svedčí o tom, že si len obyčajný troll, keďže ja som vyslovene napísala ako využívam svoje právo, zakaždým, keď vstúpim do banky. Takže zlý...velmi zlý pokus...

ice8
19. mar 2023

@annm811 kratka otazka, myslis alebo veris, ze Zapad ako taky je neomylny ? otazka 2, Zapad ako taky, nikdy neurobil zlocin, krivdu, alebo neopravneny utok na niekoho ?

ice8
19. mar 2023

@kristiii A kde ma zit obcan, ktory nechce hypoteku?

kristiii
19. mar 2023

@ice8 nedávaj ďalšie otázky, pokým nezareaguješ na moju odpoveď

ice8
19. mar 2023

@annm81
https://www.aljazeera.com/news/2021/10/18/stain...
Before the US invasion, no weapons of mass destruction had been found in more than 70 UN site inspections. And none was found after by the US military.

ice8
19. mar 2023

@kristiii na ktoru odpoved mam reagovat? ved reagujem na "keďže ja som vyslovene napísala ako využívam svoje právo, zakaždým, keď vstúpim do banky" plus minus autobus nejake urazky tie vynecham..
Tak sa pytam, co ma robit obcan, 18 alebo 26 rocny, ktory chce zit vo vlastnom? Setrit z platu? Veris, ze tak dobehne inflaciu cien nehnutelnosti? Aku inu moznost ma okrem vstupu do Banky ?