icon

Mierový pochod

3. mar 2023

Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?

kristiii
19. mar 2023

@ice8 "obvinil" si nás s viestou, že sme fajnové milionárky, ktoré nepotrebujú chodiť do banky, pričom som ti ako poslednú moju odpoveď napísala svoje práva pri návšteve banky, čiže z tvojej strany opäť raz čisté klamstvo
A čo má robiť 18 ročný občan, ktorý chce žiť vo vlastnom? Opäť čistý trolling. Žeby začať pracovať a šetriť? Či každý by mal mať podľa teba po dostudovani vlastný byt, najlepšie bez hypo, aby nebol "otrokom". Aj toto je problém dnešnej doby, že každý chce mať hneď a všetko. 20 ročným nestačí jednoizbák, ale treba hneď velkometrazny trojizbák, ideálne dom, nestačí linka za 500 ale musí byť na mieru za 5000. Tak potom nech plaču spolu s tebou, akí sú otroci systému...

ice8
19. mar 2023

@annm81 Tak napriklad, dovolila by si snorit cudzincom vo svojej krajine tak dlho, aj napriek tomu, ze nikdy sa nic nenaslo? Nebala by si sa o "image" silneho vodcu, o ktory ruka v ruke s vladou v "stredoveku" ide ?
Vezmi si preco sa USA nezapoji do UA-RU vojny priamo? Zeby sa bali RU ZHN? Nie su nahodou ZHN take "eso v rukave" , ktore nikdy nikto nechce pouzit, ale je to dobra obranna strategia vyslat signal protivnikom? Nepouzila by si to ako utok na suverenitu krajiny?
Ak ti pojde po krku Zapad, mas tam inu kulturu, budes ich pozyvat na Iransky čaj? Ved sa pozri tu, kolko ludi odmieta diskutovat, a to je len diskusia, ktora aj tak zapadne prachom.. O co tu ide? Googlenie, vymenu nazorov..
nezabudajme na sankcie uvalene na Iran.

Musime ist spat do 1980, preco vypukla prva vojna ? Vies o tom, ze aj Iran pouzil ZHN? Kto ich pouzil ako pvry? Alebo treba ist do cca siedmeho storocia, od momentu ked sa treli tieto skupiny obyvatelov?

Alebo je podla teba jediny vinnik IraK ?

viestta
19. mar 2023

@ice8 ma napriklad moznost byvat v najomnom byte, byvat v podnajme alebo ostat rodicom na krku. Podmienkou stastia nie je mat vlastnu nehnutelnost. Stastie a spokojny zivot sa odvija od inych veci ako od majetku, vlastnicstva. Ked chce vlastnu nehnutelnost a nema hotovost, tak moze poziadat o uver. A nemusi ziadat o uver zrovna banku,. Vsak moze si pozicat v ramci rodiny. Ked ma clovek pre banku kredibilitu, dostane uver. Ked ju nema, nie je to chyba banky. Jednoducho nie je schopny dokladovat dostatocne prijmy, a to tiez nie je vina banky.

ice8
19. mar 2023

@kristiii ty ma tu osocujes jedna radost a potom urazas a domyslal si bludy.. nic v zlom, ale je to tak..
"A čo má robiť 18 ročný občan, ktorý chce žiť vo vlastnom? Opäť čistý trolling. Žeby začať pracovať a šetriť?"
Trolling je to od Teba, totiz, to je fakt, prepac.
Uvedomujes si, ze ceny bytov stupaju rychlejsie, nez je posledne roky priemerny obcan usetrit? Uvedomujes si, ze taky 1 izbak v BA rastie piemerne mesacne +300eur a via (okrajova cast mesta) ? kolko si usetri priemerny (nie lekar) obcan, cerstvo po skole?
Naozaj Ty mna oznacuejs za TROLLA a potom napises, ze ved "USETRI SI NA BYT"?

Seriozne?
https://www.startitup.sk/mama-hotel-navzdy-slov...

dadis
19. mar 2023

@ice8 Teraz ceny bytov stagnovali az klesali. Zvladli si byt kupit aj moje slobodne kolegyne, kto chce usetri a zvysok si vezme uver.

ice8
19. mar 2023

@viestta Ak bude platit najom, ako usetri na vlastny byt? Pisem, ze priemerny clovek..
A ta rodina, odkial bude mat 100-200 tisic len tak pozicat JEDNEMU z deti ?

Naozaj majetok nerovna sa stastie? Si ochotna ist niekam a povedat to ludom surovo do tvare/oci ? Tam kde ludia ledva prezivaju? Takze to, ze rodicia nevidia svoje deti pomaly, je vlastne este lepsie, ako byt milionarom s hromadou volneho casu?
Preco potom murujeme domy a staviame panelaky? Nestacia jaskyne?

ice8
19. mar 2023

@dadis neviem z akeho okresu si, alebo kde pracujes, ze mas kolegyne, ktore si kupia byt za hotovost (tj, bez Banky-hypoteky).. Okrem ineho, ak rastli o 100% za poslednych 5-7 rokov, tak taka "stagnacia" o 10% je fakt vyhra.. V mensich okresnych mestach stupali byty aj o 200-300% za poslednych 10 rokov.. Takze ak niekto setril, cenovka bytu isla pekne hore, tesne pred nosom poskocila.. Jasne, zmenit sa to moze..

@kristiii A nie, nie som za to, aby sa rozdaval byt kazdemu pausalne pri 18tke.. Ale fakt nechces uznat, ze je byvanie coraz nedostupnejsie pre mladych? Tj, dnesnych 18-20tnikov?

dadis
19. mar 2023

@ice8 Pises, akoby to bolo nieco nepredstavitelne... slusny clovek s priemernou mzdou si byvanie na SK moze dovolit..

kristiii
19. mar 2023

@ice8 opäť raz zavádzaš a klameš. Ja som NIKDE nenapísala, že ten 18rocny si má ušetriť na byt, ale že si ma šetriť. Ty dobre chápeš ten rozdiel, len sa skusaš vyťažiť z tvojich manipulatorských schopností, z ktorých mimochodom obviňuješ banky a systém..

ice8
19. mar 2023

Ono ano, ak clovek pracuje napr v Debit Suisse, tak tam sa da byt hravo kupit
https://news.sky.com/story/silicon-valley-bank-...
Silicon Valley Bank UK arm hands out £15m in bonuses days after £1 rescue

@dadis bez hypoteky a od nuly? Ale to si musime zadefinovat co znamena "vlastne byvanie", pretoze to moze byt 1izbak spominany napriklad uplne mimo pracovne prilezitosti.. Samozrejme, neberiem ako priklad nejaky velky 3izbak spominany..

ice8
19. mar 2023

@kristiii tak piseme si o byvani, o byte, tak na co ma setrit, na karavan ? i tak še dá.

viestta
19. mar 2023

@ice8 priemerny clovek sa ma prikryvat takou perinou na aku ma. Priemerny clobek sa dostane aj k vlasnemu byvaniu, ak chce. Nic nikto nedostane zadarmo, nech sa ti to zda akokolvek nespravodlive, dostanes len to, na co si zarobis. Casy ked sa byty "rozdavali" su uz davno prec a ani tie byty neboli rozdavane. Bud ludia platili 30 rokov anuitu v druzstvach alebo hospodarsky vyznamne profesie dostali statne byty, za podmienky, ze v konkretnej profesii, podniku, statnej sluzbe odpracuju definovany pocet rokov. Pecene holuby nikdy nikomu do huby nepadali. To len ty zijes v nejakej naivnej a zvratenej predstave, ze mas na nieco narok, Nie nemas. Ak nieco chces, musis si to zasluzit. Bezny sposob zasluzenia si je zarobit a kupit. (a moj zlaty aby si mal jasno, zijem v Hnileckej doline, najznamejsia hladova dolina, tak mne nemusis nic vykladat, ja poznam ako sa tazko zije a co musi clovek obetovat aby si na tu strechu nad hlavou zarobil)

ice8
19. mar 2023

@viestta Pecene holuby nikdy nikomu do huby nepadali. - plati to aj pre politikov a bankarov? Alebo len pre tych obcanov ?

viestta
19. mar 2023

@ice8 ty uz prestan zavidiet bankarom a politikom. Mal si sa lepsie ucit, bol by si aj ty zamestnanec banky, keby si bol obzvlast sikovny tak aj riaditelom s kralovskym platom a kupil by si si bytik o 400 stvorakoch v Bonaparte. Mal si sa naucit lepsie manipulovat (sice sa snazis ako mozes, ale ani nas tri nedokazes o svojej hlupej pravde presvedcit) mohol si byt skorumpovanym politikom a kupil by si si bytik o 400 stvorakoch v Bonaparte.
Kazdy ako sa snazi, kazdemu sa mu jeho tuzby podla zasluh naplnia. To ze si priemerny slovensky pracujuci obcan, nie je chyba ani politikov ani bankarov ale iba a len tvoja. Tak prestan zavidiet a zacni na sebe makat.

ice8
19. mar 2023

Priemerny plat, napriklad Trnava, aby som nedaval rovno BA, ale ani hladovu dolinu. cca 1000eur mesacne tj cca 1500eur hrubeho..
Priemerny najom cca 400eur (1izbak alebo garzonka), ak teda 18 rocny obcan nechce zatazovat rodicov a chce im dorpiat vytuzeny pokoj a sukromie.. Zostane mu kralovskych 600eur. Na jedl oide tak 200eur, stale ma fantasticke 4 stovky. Najlacnejsia garzonka 70 tisic (22m2), taka kutica pre SINGLE cloveka. Ale na rozjazd fajn, nie? Obezitou isto netrpi pri takom zivote, cize do mini mikro sprchy sa vojde.. To si nekupil ani 1 teplaky, nie to este serioznejsie handry, aby ho na MK neukamenovali, ze nosi teplaciky, to sa nepatri..
Seriozne ma niekto rovnicu s premennymi, kde vysledok bude, ze si ten byt kupi skor, ako umrie na starobu?

ice8
19. mar 2023

@viestta Preco mas pocit, ze chcem 400m byt v Bonaparte a byt skorumpovanym politikom?
Nepisala si nahodou, ze system je FEROVY (tj, nie je otrocky)? Teraz pises, ze politici kradnu?

viestta
19. mar 2023

@ice8 ano, system je ferovy. Kazdemu podla zasluh. Ake ma zasluhy, take ma statky.

ice8
19. mar 2023

@viestta A ak som JA obcan priemerus Slovenskus a je to MOJA vina, tak je to vina UA obcanov, ze ich napadol putin putler alebo kto to? je to Irancanova vina, ze sa narodil kde sa narodil? Afrika ditto? Nie je vobec otrokom svojho narodenia? Proste si tam hore blbo vybral GPS suradnice, preklep?

ice8
19. mar 2023

@viestta takze uplne v pohode akceptujes / tolerujes korupciu ?

viestta
19. mar 2023

@ice8 nie, neakcetujem. To si z ktoreho palca vycucal?
No nic, mozes si tu sam so sebou hrkutat, mna cakaju ihlice, Ten sveter prinesie radost aj uzitok, ked ho skoncim, tak ho predam a budem mat šušne na nejaky luxus pre seba. Napriklad vyletik s rodinou, kde si slobodne uzijem kazdu jedinu chvilocku. A ty sa veselo zozieraj vo svojom otrockom postaveni, plac aky si vykoristovany, ako ta vsetci trapia... Tebe tak ci tak niet ani rady ani pomoci a som rada, ze ani teba ani pana Zora, dalsieho trageda MK, nemam vo svojej blizkosti a akukolvek debatu s vami mozem slobodne zacat ale, a to je hlavne, aj ukoncit

ice8
19. mar 2023

@viestta Ak tvrdis, ze system je FEROVY, tak vsetko co sa deje v politike a v bankach je podla teba FER, tym padom logicky suhlasis s korupciou (ktoru system dovolil), pretoze tam sa korupcia deje a nie taka za 5 alebo 20 eur..
Je zaujimave, ako sa vykrucas, naozaj Ti verim, ze nemas o systeme ani tusenie a ziadny prehlad nemas.. Uz rozumiem preco sa citis tak stastne a spokojne..
Tak drzim palce, nech sa sveter podari...

viestta
19. mar 2023

@ice8 tvoj posledny koment je vrchol hluposti co si vyprodukoval. Ale u ludi trpiacich stihomanom je take zmyslanie celkom bezne. Vsetci su blazni, len oni su lietadlo

slovakboy
19. mar 2023

@ice8 skús mi odpovedať na nasledovnú otázku: prečo všetci emigranti sa snažia dostať do USA a Nemecka a studeného tmavého Švédska Nórska, malého Švajciarska a podobnych krajín? Prečo tieto krajiny vedú vo všetkých priečkach merania životnej úrovne?

dadis
20. mar 2023

@ice8 Neviem preco si myslis, ze kazdy 18r chalan by mal mat vlastne byvanie, hned ako nastupi do prace. Nikdy to tak nebolo, ani nebude. A nikto sudny to za otroctvo nepovazuje.

viestta
20. mar 2023

@ice8 dnes je Svetovy den stastia. Skus sa zamysliet kolko stastia mas v zivote, skus si to stastie uzit a nezozierat sa svojim negativizmom. Aspon jeden den za dlhe roky

ice8
20. mar 2023

@viestta A co som povedal v poslednom komente podal teba nespravne?

ice8
20. mar 2023

@dadis Zeby bolo byvanie nevyhnutnostou? Preto ludia chcu byvat? Ty si nechcela byvat po odchode od rodicov ?

annm81
20. mar 2023

@viestta Nielenže tie byty neboli rozdávané. Oni boli dokonca ukradnuté. Všetci, čo s obľubou nadávajú na dnešný otrocký kapitalizmus zabudli, že ich vysnený komunizmus, kde každý mal len toľko ako ten druhý (aspoň tak tvrdia), okradol občanov znárodnením a menovou reformou. A kde vraj každý mal všetko, čo potreboval k životu, až na nedostatkový tovar ako toaleťák, mäso, záhradné náradie...

viestta
20. mar 2023

@annm81 mna osobne prekvapuje, ze akym (ne)spomienkovym optimizmom za casmi socializmu maju ti, ktori v tom case (mozno) len tahali drevenu kacku za sebou. U starych, ktori ho zazili, v case sociku prezivali najkrajsie roky zivota a uz davno zabudli na prikoria, ktore boli pachane je to tak trosku pochopitelne, ale ako ho dokazu vychvalovat ti, co ho ani nezazili je priam fascinujuce.

ice8
20. mar 2023

@slovakboy Dovodov je niekolko.. Za prve, definuj "všetci emigranti", odkial su "všetci emigranti" ? Jeden z dovodov moze byt zmena klimy..

@annm81 menova reforma, to je super tema, myslis ze dnes sa take veci nedeju?