Ministerka Dolinková cituje Drakulu: Hanba alebo humor?
Videli ste jej prihovor, kde cituje od irskeho spisovatela Bram Stokera, ze
,, Krv je zivot. Zivot je krv. "
Tento citat nie je z nejakej odbornej literatury, ale priam z knihy DRACULA.
Ma to Martina Torokova na svojom instagrame.
Ja teraz neviem, ako sa mam citit. Ci sa hanbit, plakat alebo sa smiat.
Toto je extremne trapne, aby jedna ministerka citovala z Drakuly.... 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
je to hlúpe, ale čo čakať? Je len jedna z väčšiny členov vlády, ktorí nemajú ani tušenia, o čom je oblasť, ktorú z ministerstva "riadia". Výber ministrov bez osobnej integrity, vzdelania a skúseností v odbore, ktorý majú riadiť je len ďalším dôkazom toho, ako Ficovi "záleží" na osude Slovenska
@sara07 ano, ako keby sme citovali od jeffrey dahmera, ze treba papat masko, lebo je zdrave.
To je tak ked niekto koho priority su 💵💅👠👜💄🪞 a lubive fotky postovat na instagram sa dostane na ministerske kreslo 🤦🏻♂️🤷
Hra to na inteligenciu. Fake it until make it 👍
Nič zlé na tom nevidím, chcela vyzdvihnúť darcovstvo krvi. Nič iné ma nenapada
Ako čo ja viem... viac ma dnes vytočila reportáž o potratovej tabletke a vyjadrenia poslancov
Krv je život. Keď nebude krv nebudú ani operácie a ľudia bez operačného zákroku skôr odídu na druhú stranu.
Keby citovala hematologov, alebo aspoň robina cooka, ale drakulu ?!?
Toto ani Al nespácha
Mne sa to zdá že keď už niekto niekoho tak neznáša, že hľadá akúkoľvek hoc aj blbú zámienku, aby rozpútaval vášne. Túto koalíciu nemusím, robím čiastočne v zdravotníctve kde majú voči nej poriadne výhrady, ale toto mi fakt že žily netrha. A je to pekný citát bez ohľadu na to kde sa nachádza (plus kniha Dracula je dobrá a mala veľký vplyv na kultúru či sa to niekomu páči alebo nie).
@minimie tento citát netrha žily ani mne, avšak v súvislosti s tým ako bral krv Drakula a v akom kontexte to chcela vyuzit dolinkova v prihovore - to je proste smiešne..
Mne Dolinková alebo Šimkovičová pripominajú ministrov z 90. rokov. Rozdiel je len, že tu je to v takej ženskej verzii bez testosterónu a mačizmu (komu by to snáď chýbalo, môže sa zadivať na Huliaka). Prosto sedláčina a nevzdelanosť, ale zato kompenzovaná sebavedomím. Citovať v takomto kontexte Draculu je také... klasik Janko Ľupták by povedal "drobné pofá".
@tetapetra ja si to nemusím zase čítať, aj keď tú knihu mám. Ale je pravda že som nepočúvala Dolinkovu ako to použila a možno som len priveľký fanúsik hororov tak mi to proste nedalo 🙈. Zdravotníctvo sa topí v tak štrukturalnych problémoch ktoré ona nerieši, že mne sa zdá zase smiešne riešiť nejakú vetu z nejakej knihy. Ak by sme mali riešiť skutočné problémy zdravotníctva, chcela by som vidieť tie debaty. Taká armáda žien tu je, určite by našli pár dobrých nápadov. Ale to by chcelo nie hľadať vinníkov ale riešenia kde už väčšina ľudí pokuľháva. Každý pochopí iná že neriešila celý odsek ale očividne sa jej zapáčila táto veta.
To mi pripomenulo ako som bola raz darovat krv v Ruzinove a pustali nam k tomu film Svadba upirov. Clovek tak mimochodom pozeral ze kde ta hadicka konci....
Každý z nás si užijeme svojich 5 minút slávy. Dolinková a Šimkovičová si ju užívajú práve teraz. Za chvíľu ich hviezda zhasne a už nikdy žiariť nebude. 😉
Ale presne sa hodi ako postava do toho romanu 😂🩸
asi som to málo rozvinula, citát je nevhodny , nevhodny kontext k udalosti

@annm81 presne 👍, viac energie venuje imidžu, ako práci