icon

Mľaskanie mi spôsobuje zúfalstvo

22. okt 2022

Prosím vás, máte niekto skúsenosť? Mľaskanie, sŕkanie, hlasné žuvanie žuvačky, ale aj iné zvuky, napr búchanie mi spôsobuju zachvaty najskor nervozity, zlosti a nakoniec až zúvalstva. Inak som celkom normálna🙈takže tomu nerozumiem. Máte tiež niekto niečo take? Dá sa to liečiť? Nemusim sa hanbiť prist s tymto za lekarkou/psychiatričkou? Ci koho mam hľadať?

Strana
z2
river_song
22. okt 2022

@mirka438 ze? ZE?😂 Tak niesom jedina.. ona má take makke š a č, neviem ako to tá žena robi, ale je to zle.. inak celkovo takto to vyslovuju iba zeny.... u chlapa som si to nevšimla..

papaya308
22. okt 2022

Takže nás je viac...😆😆 ja ak sa chcem vklude najesť,tak by som musela byt sama. Mňa kadejaké prídavné zvuky strašne vytáčajú a neviem s tým nič urobiť

autor
22. okt 2022

@catalin urcite to nie je kvoli upozornovaniu rodicov, prave oni su tí, ktori tieto zvuky robia a nechapu, ze ma privadzaju do sialenstva....

autor
22. okt 2022

@aaadkaaa akoze pamatam si ked som bola mladsia, vadili mi take zvuky samozrejme,ale posledne roky pri nich naozaj musim odist, lebo mi to vyvolava zachvat zlosti. Dnes som musela opustit miesto vo vlaku....

mandzula
22. okt 2022

@catalin u mna toto neplati, rodicia ma nikdy na nic take neupozornovali a neznasam mliaskanie, potahovanie nosom, vycucavanie zvyskov jedla... vlastne vsetky taketo zvuky suvisiace s nosom a ustami...

mandzula
22. okt 2022

@marcellka32 mam to tak ako ty, plus pridavam rozpravanie popri umyvani zubov a zivani. A "milujem", ked si muz pri kompe zacapi sluchadla a pritom je jablko. Musim opustit miestnost, lebo by som ho prizabila.😀

autor
22. okt 2022

Naozaj nehovorim o tom ze mi iba"vadia" zvuky, su veci, ktore mi vadia,ale dokazem uch prekusnúť. Ale toto je zufalstvo, uplne sa citim ako psychopat, musim odist, normalne by som toho cloveka fyzicky napadla,alebo fakt skocila z okna.... skor som myslela, či sa to neda liecit nejako....

autor
22. okt 2022

@ikonica dakujem

marcellka32
22. okt 2022

@mandzula áno aj to som zabudla, keď sa niekto prechádza so zubnou kefkou a plnou hubou peny v ústach a snaží sa niečo povedať

lopka1313
22. okt 2022

@autorka plne s tebou suhlasim. Aj ja mam chut vrazdit. Vo vlaku si presadam do ineho vozna. Z autobusu som raz vystupila inde ako som mala a cakala 10 min na iny spoj. Najhorsia je vsak kolegyna. Cely den nieco chrume alebo pije a ja nezvladam pri tom pracovat... V minulej praci som mala radio a sluchadla v usiach, ale v tejto uz je radio v miestnosti a bilo by sa mi to. Aj ked, asi to aj tak tak vyskusam... A potom este priatelov dedko s umelymi zubami - a priatel vzdy, ked tam sme, chce ist k nemu na obed! Akoby sme sa nemohli stretnut bez jedla (pre mna idealny stav).
Tiez mam chut vrazdit, mlatit, vyhadzovat z okna a skrtit tych ludi. Neskutocny hnev pocitujem, taka zlost... Pre nas, co trpime mizofoniou, je to normalny stav, ze to pocitujeme a jedina moznost ako sa liecit je doslova ujst z miestnosti...

bombulka
22. okt 2022

@river_song eliasovu ešte zvládam, ale Klaudia Suchomel Guzová, to je iná katastrofa... ja ani nedokážem vnímať o com hovorí pri tých jej pokrutenych ústach a všetkých možných sykavkach, naozaj nedokážem pochopiť ako z nej mohli urobiť moderatorku hlavných správ vo verejnoprávnej televízii, nedá sa to počúvať, úplne to krúti uši, je milión iných šikovných ľudí s peknou výslovnosťou a napchaju tam ju 🤦🏻‍♀️

sparkling
22. okt 2022

To je diagnoza? Bed nemliaskat, nesrkat, negrgat, neprdiet, nesmrkat hlasno a čelom k inym ludom su zakladnym prejavom kulturnosti cloveka. Dnes uz sa robi aj diagnoza z banalit. Áno, príde mi to nechutné. Grganie, prdenie, soplenie a mliaskanie mám na istom mieste v rebríčku nechutnych a nekultúrnych prejavov. Volakedy sa tomu hovorilo, slušnost. Teraz už človek, ktorému to vadí, má zrazu diagnózu. Kam sme to dosleli?

marcellka32
23. okt 2022

@sparkling áno je to nechutné a neslušné, ale záleží čo ti to robí keď niekoho takého počujes, ja musím odísť, je to diagnóza a vždy bola...

mooonika1975
23. okt 2022

ježiši, ja chlapa nemôžem počúvať, je tak , aby jedol kravu s kosťami, proste tak žuje silno, rýchlo, vôbec nie tak spôsobne a kľudne ako ja. Musim utekať preč. A ešte naloži si do úst čaj, teda plne usta a potom ich postupne prehlta. No zbohom , mám dosť. A srkanie mi tiež vadi, aj mľaskanie, ale to už u druhých. Moja mama neznáša, keď pijem, lebo ja nepijem, ja logám, aj pollitra naraz 😂 A nevadi to všetkým, mojim deťom a chlapovi nevadi nič. Asi budem jesť so slúchadlami 😂

mirka438
23. okt 2022

@river_song č, š, ž..mozno aj dž ale to uz ozaj nejako dokladne neskumam kedze u mna ma priestor fakt sekundy 😁 max kym najdem ovladac 😁

basska_b
23. okt 2022

@aaadkaaa Mne to nevadi, ani skrabanie nechtami po tabuli. 12 rokov som chodila do hudobnej skoly... takze viem, co je pekny zvuk a co nie... ale tieto zvuky jednoducho filtrujem 😃

basska_b
23. okt 2022

@sparkling Tak ale chciet niekoho zabit alebo chciet vyskocit z okna, ked omylom zamliaska alebo cinkne lyzicou? To je naozaj cez ciaru uz. Ak mate deti, to po nich vrieskate? Chudiatka deti. Jasne, upozornit, ucit slusnosti, samozrejme. Ale toto je odchylka

sparkling
23. okt 2022

@basska_b ja kde pisem, ze chcem niekoho zabit? Ste normalna? Ukludnite sa laskavo. A vyprosim si, aby ste sa do mna navazali. Akurat tak vas komentar je cez ciaru, moj absolutne nie. To co som napisala, za tym si stojim.

ivan709
2. máj 2023

Dnes som sa o tomto nazve dozvedel. Som citlivy na dunivu chodzu susedov nado mnou, aj na ine buchanie od nich, a na mlaskanie a cmukanie pri rozpravani vo videach a pod. Takze, uplne vam vsetkym rozumiem. NEviem, ci je na mieste toto potlacat antidepresivami a pod.

saiffffa
11. mar 2024

Mizofonia. Neliecitelne

drahusa333
11. mar 2024

@mirka438 presne toto mam doma aj ja, muz vie ze mi hlasne jedenie vadi, a ked ma chce vytocit🤦 kapem.
Starsia dcera je potichu a mladsia uz ako babatko hltala pri piti mlieka neskutocne, aj teraz nahlas pije vodu napr. inak to nedokaze, cize asi niekto to tak ma, anatomicky dane alebo co.

Strana
z2