MMR očkovanie a jeho následky

andymark
30. máj 2019

Ahojte, našu dcérku sme dali očkovať 16.5.2019 prvým MMRkom vo vek 2 aj 3/4 roka, odkladali sme ho, kým bude mať lepšie imunitu. Každopádne, v deň očkovania sme si všimli , že trocha horšie rozpráva. Na 4.deň, začali teploty stúpať - 5.-7. deň teploty do 39C. 8.-10.deň 40tky. Na 11-ty deň teploty žiadne, aj vďaka vďaka vyvedeniu záťaží biorezonanciou. Dva dni bola ešte mojkavá. Veľa spí, poobedný spánok do 4roch hodín. Ale reč, aj keď je ukecaná, sa jej veľmi nezlepšila, akoby vynechávala písmenká, proste je jej menej rozumienť. Doktorka mala podozrenie na mononukleózu, ale krvný obraz bol v poriadku až na mierne zvýšenú sedimentáciu a neurocyty. Budúci týždeň budeme mať výsledky zo sérológie na protilátky Ebstein-Barrovej vírus. Aké máte, prosím skúsenosti s očkovaním vy ? Ďakujem

nika3136
30. máj 2019

Určite sa tu nájde mnoho ľudí, ktorí ti budú písať, že očkovanie je čistý horor, má to na svedomí, netreba dávať deti očkovať a podobne.
Nikdy však nevieš, či by sa to udialo aj bez neho alebo nie...to sa už pravdepodobne nedá posúdiť, zrejme to zostane na tom "asi" 😕
Je mi ľúto, že riešite taký problém, ale určite skúšajte zo všetkých síl nájsť príčinu, nespoliehajte sa na to, že je príčinou očkovanie.
Aj keď môže byť, nemusí, nehádam sa a vlastne sa neprikláňam k žiadnej strane. Ale nepodceňuj to, môže to byť iný vážny problém.
V ničom inom nechcem mudrovať alebo "radiť".
Držím palce!!

elisa171
31. máj 2019

nasa nemala po mmr ockovani ziadne nasledky a to ju ešte doktor zaockoval ked soplila..

matta308
31. máj 2019

Tak, ja už z vlastnej skúsenosti viem, že očkovanie je proste pekný humus. Ale čo viem tiež je, že každé dieťa naň reaguje inak. Moja dcéra nemala absolútne žiadne ťažkosti, ak si teda odmyslím zvýšenú teplotu, mierny opuch. Syn presný opak. Po hexa vakcine do pár dní rozsiahly ekzém po celom tele. Alergiu na nič nemá, "zabili" sme ho protikvasinkovou diétou, úplne odznel až v cca 2 rokoch. No a potom prišla MMR vakcína, ktorú sme tiež odkladali. Po nej ok, ale do 10 dní horúčka 39.5 a uzlina na krku ako golfová loptička. (Po týždni to odznelo, ale napriek tomu, že ma Dr uistovala že je to slintavka, verím že to bol následok očkovania. Nemal žiadne afty ani nič podobné) Proste je môj syn na to citlivejší.
Takže, verím tomu, že to môže byť očkovaním, ale ak sú to takéto ťažkosti a nebude sa stav zlepšovať, patrala by som po všetkých možných príčinách, nielen premýšľať nad očkovaním. Držím palce 🙂

diewcatqoo
31. máj 2019

Ahoj, syn mal nejake zdravotne problemy, preto som nedavala prevenar, ani rotaviry, len povinne ockovania. Po kazdej hexe zvysena teplota (co ne normalne) a zvracal. Kvoli alergii na vajecny bielok sme mmr odkladali az do casu, kym to nebude nutne potvrdit na prihlasku do skolky. Mala som dost obavy, aj kvoli tej alergii, ale neziaduce ucinky nemal ziadne. Dokonca ho ani nozka nebolela ako pri ostatnych.
Kazdy podany liek je v podstate loteria. Kazdy moze vyvolat neziaduci ucinok, aj blby paralen. Podla mna by si mal kazdy vyhodnotit, co je pre neho mensie zlo - ci dana choroba, proti ktorej sa ockuje alebo ockovanie samotne.

raffaella
31. máj 2019

Dala by som dieta vysetrit aj neurologovi, kludne aj ako samoplatca. co sa tyka samotnych skusenosti, nase deti dostali MMR az ako 9 a 5 rocne. Zvladli to vyborne, iba u mladsej mierne stupla teplota jeden vecer cca 7. den po ockovani. Vsetko moze mat NU, ci uz vakciny alebo lieky, nic netreba bagatelizovat. Ja mam celkovo pred kazdy ockovanim obrovsky respekt nakolko sme v rodine mali s jednym ockovanim velmi zlu skusenost u dospeleho. Ale teda co sa tyka samotneho MMR v nasom konkretnom pripade to obe deti zvladli uplne v poriadku.

bibistec
31. máj 2019

Ja mam po mmr dieta ztp. Takze dakujrm nikdy viac. Pospustali sa jej potravinove intolerancie, stitna zlaza, autoimunitne ochorenie krvi co je aj v pribalovom letaku atd atd. A to jej predtym lekarka brala aj krv a bola zdrava. Odvtedy poskodena imunita. A uz neodporucali ockovat. Keby som si predtym precitala o danych chorobach proti ktorym sa ockuje nikdy by som neockovala. A v okoli mam vela poskodenych deti. Zial. Takze to je moja skusenost.

polyana
31. máj 2019

Môj drobec bol očkovaný keď mal 15 mesiacov a chvalabohu nemali sme žiadne vedľajšie účinky. Ani len zvýšená teplota. Absolútne nič. Bola som šťastná ako blcha, lebo z tohto očkovania dom mala obavy. Ale ako píšu ostatné mamičky, každé dieťa reaguje ináč.

bibistec
31. máj 2019

@polyana mna by inak.cisto teoreticky zaujimalo.ci take dieta bez reakcie na ockovanie ma aj nejake protilatky. Len nahodou ste nezistovali?

polyana
31. máj 2019

@bibistec nie, nezistovali. Mne lekárka hneď pri očkovaní povedala, že sa nemusím obávať. Ze ona s týmto očkovaním ešte nemala zlu skúsenosť. A ze by sme nemali mať žiadne extra reakcie. Aj mamiciek ktoré ockovali pred nami, som sa tu u nás pýtala ako decká zvládali očkovanie. A každá, že úplne bez problémov.

erinne
31. máj 2019

My sme tiez dostali MMR vo veku ako vy, 2 a tristvrte roka, mala som trochu respekt pred nim, takze cakala som, az bude 100% zdrava. A nakolko ma starsiu sestru a ta kazdu chvilu nejaky sopel zo skoly donesie.. Tak to vyslo az teraz. Myslim 14.5. A reakcia ziadna, ani len teplotu nemala, co vacsinou po ockovani v mladsom veku mavala.

erinne
31. máj 2019

@andymark a to uz sme aj po kiahnach tento rok vo februari, takze ockovali sme MMR az v maji.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katy31
31. máj 2019

@tanapeta a prešlo to, alebo to ostalo ako trvalý stav? V akom veku bola očkovaná?

lenculka55
31. máj 2019

@andymark moja staršia dcéra nemala žiadnu reakciu na MMR ale mladšia v deň očkovania padala na zem akokeby sa jej podlamovali nôžky. Na 8-10 deň teplota do 38,0, celý krk zo zadu zasypaný uzlinkami a pod plienkou vysev. Vonku bolo šialené horúco, v byte bolo na odpadnutie. Nikdy by som nedala dieťa očkovať v takom teplom počasí.

jonnie
31. máj 2019

Bola som za vsetky ockovania. .no po prvom som automaticky povedala, ze akoby mi vymenili dieta. Dala som ockovat dalej... uz by som to nikdy neurobila. Ak chces...pozri cez yoytube MUDr. Elekova o ockovani...zo svojej skusenosti aj rozprava. Musi v tom byt riadny bordel...ked mi pediatricka akoby medzi vetou povedala, ze v 5.rokoch nepreockovat. Ale jasne...do karty nik nenapise. Budem to znasat financne...ale nedam uz nikdy viac ockovat. A zvazujem...ci su potrebne protitetanovky aj u dospelych.

raffaella
31. máj 2019

@bibistec ja dam urcite deti otestovat na protilatky, samu ma to velmi zaujima kedze druhu davku MMR som ochotna dat az ked sa preukaze ze nemaju dostatocne protilatky. Len boli ockovane len nedavno, tak zrejme to este nema uplne zmysel.

sisa_s
31. máj 2019

no mňa v príspevku najviac zaujalo slovo "biorezonancia" a mám jasno :P škoda sa púšťať do akejkoľvek debaty

bibistec
31. máj 2019

@polyana hej a po tokoch zistia autoimunitne ochorenia....to len na okraj. A lekarka jasne ze nema.zle skusenosti ved oni ani nehlasia nu a potom to aj tak vyzera

slavuska1506
31. máj 2019

Očkovanie nikdy. Ten bordel, čo obsahujú dnešné očkovacie látky, to svet nevidel... + ako konzervant ortuť a hliník vpravený rovno do svalu. Však stačí dať lekárke pár základných otázok, ako dlho sa testovala látka, na koľkých účastníkoch, aké boli nežiaduce účinky a čo všetko vakcína obsahuje - nebude ti vedieť odpovedať na nič ! A viac nepotrebuješ...
Stačí, že dieťa má trošku narušenú imunitu (čo nemusíš vedieť ani ty ani Dr.) a už môže mať nezvratné následky. Tie následky nemusia byť vidieť hneď, môžu sa kľudne objaviť o 5-10 rokov. Nikdy by som neriskovala, že si zmrzačím dieťa. Nikoho nesúdim, ale každý musíme niesť riziko za svoje skutky.

slavuska1506
31. máj 2019

@jonnie vraj už nie sú povinné. Keď boli, ja som s radosťou odmietla.

sisa_s
31. máj 2019

@slavuska1506 neviem prečo si niektoré ženy myslia, že tým, že porodia, tak sa z nich stávajú expertky na imunológiu, medicínu, farmáciu 🙂 lekárka nemá na čo vedieť, koľko bolo účastníkov vo výskume 🙂 nie je vedkyňa, ale praktizuje praktickú medicínu 🙂 keď vám predpíše lekár na meningitídu(ktorá je smrteľná) antibiotiká, tiež sa pýtate, kto všetko a kedy a prečo a načo testoval to dané antibiotikum??? alebo by ste len boli rada, že vás/vaše dieťa vyliečia?? 🙂 vtedy by ste prvá hulákala na lekárov, nech rýchlo dajú lieky 🙂 to isté očkovanie, je to chémia, jasné, veď aj všetky lieky sú chémia a sme radi, keď nás vyliečia 🙂 a ak to má zabrániť našim deťom zomierať na kruté ochorenia, tak ten prínos prevažuje riziko 🙂 nikto sa netvári, že je to na 100% bio a zdravé a všetko, ale je to potrebné 🙂 a ak ste sa vyjadrili, že si nenecháte "zmrzačiť" dieťa očkovaním, tak počkajte si na tie choroby, proti ktorým neočkujete a zaručujem vám, že vtedy by sa vám vyjasnilo 🙂

erinne
31. máj 2019

@sisa_s zdielam plne tvoj názor, ja som si to az po pridani prispevku vsimla. Este som vahala, ze napisem druhy.. Ale nejdem si kazit taky pekny den👍pre vsetkych racionálne premyslajucich ludi😏

elisa171
31. máj 2019

@sisa_s uplny suhlas! konecne to tu niekto napisal..potom sa mozme divit ze sa objavuju davno zabudnute choroby ako cierny kasel..ze co chvila je dakde epidemia osypok..lebo kolektivna imunita je v háji..a isto maloktora vie ze z osypok moze dieta dostat aj zapal mozgovych blan co je zivot ohrozujuce ochorenie..

slnieckogirl
31. máj 2019

@sisa_s áno, osýpky napr. je strašne kruté smrteľne ochorenie 😂😂😂😂
Veď toto, že sami pediatri nevedia, nikto nevie, nikto nepozna pravdu. Mamina hore vyššie napísala že má po mmr dieťa ZTP .. no radšej si počkám na tie kruté choroby ako mám zo zdravého dieťaťa zeleninu.

elisa171
31. máj 2019

@slnieckogirl osypky nie su sami o sebe krute ochorenie..ale osypky mozu spospobit zapal pluc zapal mozgovych blan hlavne u mensich deti..a to si myslim ze uz krute je..

slnieckogirl
31. máj 2019

@elisa171 áno aj na chrípku môžeš zomrieť

elisa171
31. máj 2019

@slnieckogirl ano ale zapal mozgovych blan a chripka je trosicku rozdiel..susedkin syn ma dozivotne naslledky po meningitide..

slnieckogirl
31. máj 2019

@elisa171 Na meningitídu nie je povinné očkovanie. Kde je napísané, že vakcina zabráni aby dana osoba dostala ochorenie? Nikde. A to že bude mať lepší priebeh záleží od imuniti človeka a nie od vakcíny.

naattalie
31. máj 2019

@andymark po MMR ockovani syn dostal EBV na zaklade znizenej imunity teploty boli vysoke nakoniec pomohli az infuzky

lucia147852
31. máj 2019

@elisa171 Chrípka môže spôsobiť komplikácie; medzi najčastejšie patria zápal pľúc a priedušiek, zápal srdcového svalu, zápal ucha, mozgu a mozgových blán.