Modrý koník, kam smeruješ?
Keď som v septembri tohto roku objavila Modrého koníka moje nadšenie bolo obrovské. Potešila som sa, že mám zdroj nových informácií, ktoré mi ako nastávajúcej babičke chýbali. Potešila som sa možnosti zapájať sa do diskusií, zdieľať svoje názory, dozvedieť sa názory iných... Dozvedela som sa mnoho nových vecí, poskytla mnoho dobre mienených rád.
Moja radosť bola nekonečná, keď som „cez MK“ uplietla prvý sveter s Adkou, keď som „cez MK“ uplietla čiapku s Luciferovou. Rovnaká radosť ma obliala, keď som sa za pomoci Lákovkárok zorientovala v problematike dnešných látkových plienok.
Našla som tu mnoho tém, kde som mohla pomôcť radami. Radila som rada podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Dúfam, že aspoň časť z mojich rád pomohla. Našla som aj témy a otázky, pri ktorých mi zastal rozum. Ale beriem to ako otvorené fórum, takže každý sa môže pýtať na čokoľvek. Priznám otvorene, niekedy som skĺzla v odpovediach do sarkazmu a irónie, za čo sa teraz ospravedlňujem, ale v danom okamihu mi nedalo inak. Našla som tu tému, v ktorej som si užila humoru ako už dávni nie. Žiaľ táto téma je už dávno zamknutá. Škoda, lebo dôvodov na uvoľňujúci smiech je tejto dobe tak strašne málo.
Stretla som tu kopec ľudí, s ktorými si rozumiem, s ktorými sa rada podelím o svoje radosti, s ktorými zdieľam svoje starosti. A naopak. V tomto smere som MK veeeeeľmi vďačná.
Našla som aj témy, ktoré preberajú vážne dilemy dnešnej doby. Ako príklad uvediem očkovať vs. neočkovať, alternatívna medicína vs. klasická „západná“ medicína, hodnoty kresťanského svetonázoru vs. liberálny pohľad na svet. V každej tejto téme sa objavujú zapálení zástancovia aj odporcovia. Každý tento tábor deklaruje svoje argumenty aj „argumenty“ čo by bolo fajn, lebo diskusia je o tom vymieňať si názory. Lenže v týchto diskusiách sa už dávno názory nevymieňajú, nezdieľajú a už vonkoncom neakceptujú opačné názory. Tieto diskusie sa stali priestorom na osočovanie „opozície“ a často krát sa zvrhávajú do „krvavých bitiek“. Stáva sa pravidlo, že ľudia sa utiekajú do „ilegality“ súkromiek. Prečo? Lebo sú otrávení netoleranciou...
Čo ma ale najviac mrzí, že (a teraz som si plne vedomá, že porušujem ôsme pravidlo diskusií, ale nedá mi, musím) admini tohto fóra nejednajú férovo a zdá sa mi, že si vytvárajú nejaké len im známe pravidlá. Včera sa bez stopy stratili opozičné príspevky z jednej takejto témy. Funkcia admina takéhoto fóre je podľa mňa zodpovedná a mnohokrát nedocenená. Je mi úplne jasné, že ten komentár, ktorý porušuje pravidlá má byť zmazaný, témy, ktoré sa vymykajú z kontextu MK zamknuté, ale...
... proste nejako mi nejde do hlavy prečo sa niektoré témy zamykajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné si veselo „žijú“? Prečo sa niektoré odpovede vymazávajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? Prečo sa zmazávajú témy, aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? A keď sa položí otázka asmira tímu, že prečo dostaneme od 3 adminov 3 rôzne zdôvodnenia. Admin takéhoto fóra by mal byť človek s nadhľadom, jednať presne podľa dopredu deklarovaných pravidiel. Svoje rozhodnutia by mal vedieť obhájiť. A ak „se chybička vloudí“ mal by sa k svojmu prešľapu postaviť zodpovedne a priznať chybu a aj ju napraviť.
Tak kam smeruješ Modrý koník?
Dúfam, že k väčšej tolerancii, otvorenosti, múdrosti... Aby sem všetci užívatelia chodili radi. Chodili pre rady, pomoc. Chodili sa podeliť sa o svoje radosti aj starosti. Aby do Koníka mohol beztrestne vstúpiť humor.
@zita19 akoze nie, tak mu aspon mozes obidvomi rukami pekne mavat do kamery 😅
@zuzkaanicka niekedy mam chu mu zamavat vztycenym prostrednikom 😀 😀 😀
@zita19 ako myslis, ze je jednicka, co? 😅
@zuzkaanicka to to, presne to 😀 😀 😀 😀
@zita19 prosim Ta, niektori len tukaju data a uz sa tvaria, ze su programatori, takze to este vobec nemusi byt ostuda nasho stada 😅
@zuzkaanicka no aj to moze byt... ale ja uz teraz tiez len tukam data, vytvarat ucty a grantovat prava nie je nic ine🙂 😝 Zas ale do 18 systemov 😀 😀
@zita19 ved sa Ty uz ale nepodcenuj, mala som na mysli inych datlovacov 😉
@zuzkaanicka Ked ja som taka skromna, sebakriticka 😀 😀 😀 Ale viem akych datlovacov si myslela. Poznam par takych "hviezd IT neba" 😝 😝
@anima9 Myslim, ze ked by som sa hlboko zamysleli spolu so @zuzkaanicka by sme to zvladli ... ale oplati sa? Ked uz dudem lamat ochranu tak niekde kde naryzujem 😀 😀
@zita19 Ty, ale kto mu bude teraz hladkat ego? ... to si chlapec sam pokafral, ci? 😉
@zuzkaanicka no pokafral. Zlyhala analyzza. Potom to tak dopadne, ked neosetri chybove stavy 😖 😖
@zuzkaanicka zalozi si skupinu a odtial kazdeho s inym nazorom vyhodi...konecne bude mat ake take kompetencie 😉
@natas4 no, aspon uciti ako chuti moc (a mozno aj s makcenom 😝) 😅
@natas4 ale mna este nepozna, tak sa mozem tvarit, ze som spriaznena dusa a potom ho mozem skolit, sokolika 😅
@zuzkaanicka na to s makcenom urcite maju nejaku sukromku... o urinoterapii, Tam su ti co pokrocili od ostatej plienky o level vyssie 😀
@zuzkaanicka podla mna fici na urinoterapii...to su take typy 😝
@zita19 presne na urinoterapiu som myslela, to sa tam pekne hodi, ucinky budu asi rovnake, len ta chut, uf 😝

@zuzkaanicka Na nic ine sa neda... ja ho vidam len cez videoconference 😉 Na zivo som ho este nevidela 🙂