Mohol by ma syn začať odmietať?
Ahojte mam takú dilemu.. budem nútena vratit sa do práce čim skôr. Plánujem tak približne keď bude mať syn 7mesiacov. Problem je, že pracujem 5dni v týždni 10h denne. Svokra sa mi velmi ochotne ponúkla že s malým bude ona aby som nedala polku vyplaty len na jasle, velmi si jej snahu o pomoc vážim mam ale velky strach, že keď sňou bude tráviť TOLKO času , nebude ma chcieť, a nebude ma ani poznať ani brať ako mamu a prestane ma mať rád a bude to už len babi babi a babi 😓
Polku platu na jasle nedáš, budeš mať príspevok od štátu na jasle alebo RP, podľa toho čo sa viac oplatí a plat k tomu.
@damtiporiti niesom na sk, u nas nic take nefunguje žial , jasle by ma vyšli aj 600-700€ 😏
@veronikaszabova tak je mi jasne že je kazde dieta ine ale nerobil ti take ze nechcel stebou odist od nej alebo ze ti doma vyrevúval za babkou?
Nie, vobec.
Ja som bola v praci, ked muz skoncil skorej, vyzdvihol ho a sli domov. Ak som skorej skoncila ja, vzala som ho a sli sme domov. Pripadne, ak s nim bola mama blizko nas, isli k nam a my sme potom doali z prace.
Ale veď aj keby bol v jasliach by hrozilo toto isté. Neboj. Od teba si neodvykne
ahoj, v Nemecku som mala deti od 12 mes. v jasliach, ale uplne nam stacilo 6 hoodin, aj mne v robote. 10h je podla mna vela. Ja som ale nemala ziadnu pomoc vonku. Ale na nasom vztahu, citoch, sa nic nezmenilo.
To zas nehrozi! Skor naopak, bude sa ta dožadovať! Robila som.au-pair a oni mali pri oboch detoch od narodenia vzdy takto dievčinu.. napriek tomu, ze pani vela robila a dieta ju videlo len chvilu rano a ked, tak len v nedelu, tak sa jej dozadovalo a ked bola doma, placom sa za nou pytalo, hoci ked doma nebola, tak bola malicka uplne kludna, pekne sme sa hrali, pomojkali.. nebon, dieta velmi dobee vie, kto je matka.. to skor ta starsia 3 rocna ma.chcela volat mama, kedze so mnou trávila vela času..
Ono záleží aj od tvojho prac.času.....je rozdiel 10hodín cez deň a 10hodín v noci....ak cez deň, koľko reálneho času budeš s dieťaťom?ak len hodinu dve a potom bude spinkať tak ano, je to málo.....lebo tú hodinu dve sa mu nebudeš reálne venovať, pravdepodobne sa pôjdeš najesť, možno variť, v lepšom prípade ho nakrmiť a okúpať a pôjde spinkať...je to naozaj o tom, naplno sa ten čas čo budeš doma venovať dieťaťu kým nepôjde spinkať - žiadne varenie, žiadne upratovanie, žiadny nákup......ak by si ale robila v noci, tak cez deň máš čas aj na dieťa a aj si porobiť bežné práce v domácnosti.....
Fuuu, od 7 mes na 10 hodín denne? No budem úprimná, je dosť mozne, že sa naviaže na svokru, keďže podstatnú časť dňa s ním strávi ona.
Nemôžeš ešte tých 5 mesiacov zostať s ním. Je rozdiel ísť od 12 mes a rozdiel od 7 mes.
Nech to svokra pozícia peniaze, aby si mohla zostať doma a potom jej budeš vracať.
Alebo ísť na kratší úväzok, napr len 2-3 dni do týždňa?
moja mama sa starala o moje dieťa od 3 týždňov..... Nikdy som nezbadala žeby bol problém .
ja som davala od 7 mes a vobec ma neodmieta, praveze bol v kuse na mne nalepeny doma, kedze si ma neuzil. Na jasle mas prispevok prip. rodicak . Pracujucim matkam sa viac oplati rodicak a plat ti ostane
Ja som dala dceru do jasli ako 4mesacnu, chodila Tam rada, Nas vztah to nepoznacilo, ale ona bola taky spolocensky typ, velmi zvlastne dieta, nebola na mna naviazana, to skor teraz (5 rokov). To ze ti babo postrazi mama je lepsie ako jasle, to tvrdia aj odbornici. Teraz mam druhe babo a tiez chcem do 2 rokov radsej opatrovatelku. Mam jednu kamosku co jej mama mala rakovinu a Isla ako babo na 2 roky k babke do Ciny z Kanady, lebo to vyzeralo ze mama zomrie. Zazracne sa vyliecila, prisla si Po 2 rocne dieta do Ciny, nasledky na vztahu to vobec nezanechalo, ale to je zase extrem 😊
Ja som zastanca toho, aby sa zena vratila do prace ked sa na to citi a ma na to podmienky... ale 10 hodin denne je tak vela... odhadujem 10hodin v praci plus hodina cesty, prides domov o siestej, siedmej, unavena ako pes, dieta stihnes fakt uz mozno len nakrmit a uspat. Toto su len dohady, mozno je fakt cast prace v noci alebo doma, to potom je trochu ine, ale unavne strasne. A tiez druha strana, svokra sa ponukla ze sa postara, ale bude vladat vlastne od rana do vecera sa nonstop starat? Bude ti vyhovovat jej styl vychovy? Co logistika byvate blizko seba? Je tam vela veci co treba premysliet, mozno najst nejsky kompromis, skratit uvazok, postriedat sa s manzelom, neviem...
Ja bez ohľadu na to, či by sa naviazalo na niekoho iného, alebo nie...nešla preč od tak malého dieťaťa.
Ako by to bolo casovo koľko budeš reálne z dna s nim?
@eliska13 no to este neviem ze aky by som mala rozvrh ale predpokladam ze tych 8-10hldin by som pracovala tak dajme tomu ze na 10 rano by som isla do prace a mozno o tej siedmej prenho k svokre. Ak by muž skončil skôr vyzdvihol by ho on. Ak by sme mali volno kazdy v ine dni tak by bol u svokry len 3 dni z tyzdna co by bolo super 👍
ja neviem 10 hodin je strasne vela, este by som brala pol uvazku pri takom malom. Inac obdivujem vsetky svokry co sa full time staraju o vnucence, nie je to ich uloha, mali by sa z vnuceniec tesit nie ich full time vychovavat. Ja by som s tym nesuhlasila pri dcerach, pomoct ano ale nie full time vychova
@katulienkax full time vychova je podla mna ked odidem do zahraničia pracovat na 3 mesiace a necham dieťa u svokry na 3 mesiace . To že mi na par hodin postraži maleho keď ajtak polovicu z toho času prespí, neni fulltime vychova podla mna
Tak to by šlo, že bude aj s mužom.Ak by si ho mala vidieť a byť s ním každý deň 2 hodiny to by bolo zle.Aj tak sa nevyhnes dvojitej výchove a môže byt, že bude toľko negatív, že to prehodnotis,ale od svokry pekné gesto👍

Pri starsom som sa vratila do prace, ked mal necelych 10.mesiacov, strazila ho moja mama.
Nemam pocit, zeby nas vztah bol kvoli tomu iny 🙂
Vedel, kto som 🙂