icon

Môj otec nečakane zomrel. Neviem sa stym vyrovnať😢

srnocka30
11. aug 2019

Ahojte určite každá z vás co je tu to možno prezila pred týždňom som prišla o otca;(_ochorel veľmi vazne a následne nato hneď zomrel neviem sa stym vyrovnať pretože sme nečakali jeho smrť mal este veľa plánov prerobiť nás dom no proste smrť určite nečakal ani on je to veľmi ťažké všetko nám ho doma pripomína moje dni su take ze len prežívam nič ma uz neteší neviem ako budem ďalej žiť bez neho mali sme dobrý kamarátsky vzťah v noci nem9zem spávať hneď myslím na neho ako tam hore bojuje ze tam nechcel vôbec ist;((prosím vás pomôžte ako ďalej...

lusia33
12. aug 2019

My sme pred 3 týždňami pochovali ocinka, je to ťažké.. bol dlhodobo chorý, dokonca necelý rok musel byť umiestnený v zariadení a s vedomím že lepšie to už nebude.. je to ťažké, tiež denno denne si poplačem...ale pomáha mi vedomie, že už sa má dobre, netrpí, pozerá sa na nás, dáva na nás pozor...ale veľmi by som si priala zažiť tie chvíle , keď bol zdravý, bol to človek, ktorý stále stál pri mne, podporoval má, pomáhal, radil, utešoval...😥 Život musí ísť ďalej ...
@srnocka30 držím 🙏 aby ste to zvládli a mohli sa ako tak tešiť zo života ( myslím, že aj ocko by si to prial)

srnocka30
autor
12. aug 2019

@matttulka3 tak to mi je tiež veľmi veľmi ľúto co sa vám stalo tento život je veľmi ťažký fakt niekde sa tešia nemajú problémy a inde zase plačú ako mi napríklad zo mňa ako keby život odišiel ako keby som vo vnútri zomrela snim nebaví ma žiť fakt pretože nič dobre uz nevidím iba samí problém dúfam ze vám sa darí oveľa lepšie a ze sa vám aj bude dariť....ďakujem za podporu

srnocka30
autor
12. aug 2019

@lusia33 ďakujem veľmi pekne máte vo vsetkom úplnú pravdu dúfam ze naozaj netrpí a ze na nás dáva pozor ďakujem za podporu...

adkoalauri
12. aug 2019

My sme tiez pochovali otca,mal vaznu dg.Ale on aj trpel,a my sme sa na neho pozerali.A pomoct sme nevedeli...Aj to bolo hrozné.Mne pomohlo chodit k nemu na cintorin.Aj teraz,po x rokoch,ked ma to chyti,sadnem do auta a idem k nemu.To aj manzel vie,ze vtedy som schopna nechat akukolvek pracu a musim(e) ist.A este pridu sny s nim.Vtedy beriem sviecku a zapalujem.Ale verim aj v to,ze posle aj cloviecika miesto seba.

srnocka30
autor
13. aug 2019

@adkoalauri tak to ma tiež mrzí ze ste museli prežívať takéto hrozné chvíle ako aj môj otec trpel mal bolesti a mi sme nevedeli ako pomôcť ta beznádej a ked ho vidíš na posteli ledva dýchať sú to proste hrozné chvíle ktoré uz nikdy z hlavy nevymazes prajem vám uz len veela šťastia a hlavne to zdravie lebo ked ho nemáš tak život je potom veľmi ťažký

fd31
16. aug 2019

@srnocka30 ahoj, prajem ti úprimnú sústrasť, čítala som tu toho veľa a ďalej som ani ne pokračovala, rozumiem ti veľmi dobre mamka mi pred rokom a pol zomrela a nebolo to najkrajšie presne na 14.februara.. Áno deň zamilovaných.. Tiež som si hovorila a stále hovorím co naša rodina nie je nejako prekliata alebo ja lebo toľko zla koľko som zažila je veľmi veľa.. Mam len 21 no akoby za sekundu človek musel reálne dospieť, keby niet môjho priateľa s ktorým som už 3 roky neviem co by sa so mnou stalo... Nevedela som spávať, jest a ani nič jednoducho bez života... Bolo to náhle z dňa na deň to prebehlo.. Mala rakovinu prsníka, no mamka mi tvrdila, že mala dobre výsledky a tak sa aj cítili no prešiel deň dva prišlo jej zle a už dole vodou.. Nestihla som jej ani povedať, že ju ľúbim 😔... Čas to nezahojí lebo to bude bolieť stále ver mi len ako tie roky prejdú už to take nebude, lebo ty si tu a žiješ musíš na výber nie je... Tam máš mamku staraj sa o ňu a robte co sa len dá.. Viem bude to ťažké hlavne sa zbavovať oblečenia a tak.. Mne bolo hrozne zle ale nemal to kto urobiť... Málokedy som sa čo i len usmiala, ale život ide ďalej a ty taktiež.. Život je jedna veľká prekážka, boj.. Akoby nás celý život skúšal.. Ver mi mamke som sľúbila, že dokončím maturitu a tak sa aj stalo od vtedy sa cítim lepšie lebo viem, že by bola na mňa nesmierne hrdá, že som to dokázala... A ja cítim, že niekde tam ďaleko sa na mňa usmieva a dáva na mňa pozor.... Ak si niečo sľúbila ockovi tak to spln ver mi bude veľmi rad. Držím palce a hlavne sa nikdy nevzdávaj!

srnocka30
autor
17. aug 2019

@fd31 ahoj tak to ma veľmi mrzí s mamkou presne viem ako sa cítiš ked nemôžeš pomôcť ta bezmocnosť ked ti milovaná osoba odchádza pred očami to je dobre ze mas priateľa ktorý stál a stojí pri tebe ja nemam nikoho iba maminu ale musíme si byť jedna druhej oporou co vlastne aj sme neviem to prijať vôbec ze tu otec neni ;(((a neviem ako ďalej fakt tvarim sa ze je všetko v poriadku ale neni moja duša je na dne;(každopádne tiež si prezila hrôzu a uz sa to z toho nikdy človek nedostane prajem ti ale aby si bola hlavne zdravá šťastná s priateľom a aby sa ti uz len darilo;)

zeytin
Autor odpoveď zmazal
bianka...
17. aug 2019

Veľmi smutné príbehy píšete každá z vás. Ako umrela moja mamina bude tomu o par dní 8.mesiacov a veľmi veľmi to boli. Umrela nečakane, bola chorá ale tak rýchlo to prišlo...keď ju brala záchranka objala som ju a povedala maminka velmi ta ľúbim, aj ja teba...vtedy som ju naposledy videla a objala. Deň pred vianocami bol pohreb. Ako to je? Človek sa pominie nieje...zmizne. A život?? Ide ďalej...bez neho ale ide musí avšak je iný...
Prijmi moju úprimnú sústrasť 😢😢

akve123
17. aug 2019

@srnocka30 je mi to velmi luto,viem co prezivas.Moj Ocino zomrel bol chory ale ani vo sne ma nenapadlo ze by tak rychlo skonal...zila som s nim aj zo starym Ockom ktory skonal 2 tyzdne po Ocinovej smrti.Ostala som sama v byte kde sme byvali vsetci traja....s Maminou nezijem roky nakolko ma problemy s alkoholom brat ma vlastnu rodinu takze sme boli v kontakte minimalne...zo dna na den sa mi zmenil cely zivot...sama som sa musela postavit na vlastne nohy a dospiet este rychlejsie ako som si myslela.Rodina ma pomaly vystahovat isla nakolko byt bol Stareho Ocka...bol to najtahsi rok v mojom zivote.Cas zmierni bolest ktoru teraz citis clovek sa s tym musi naucit zit:( Ocino bol pre mna vsetkym kedze s Maminou som nemala nikdy dobry vztah nakolko prepadla alkoholu.Cas je jediny liek ktory zmierni bolest ktoru teraz citis.Vzdy to bude boliet samozrejme ale po case sa s tym vyrovnas ver mi.Prajem ti velmi vela sil❤

srnocka30
autor
24. aug 2019

@akve123 ach jaaj tiež ťažký život nakoľko pises ze si mladučká niekedy ten život sa snami nemazna a dáva take boľavé rany z ktorých sa ťažko dostáva ďakujem ti veľmi pekne a aj tebe prajem veela veela síl a aj šťastia aby ten život bol aspoň o kusocek ľahší❤

stella2015
2. sep 2020

Mne zomrel ocko 21.7.2020 nedokážem sa s tým vyrovnať mám pocit akoby odišla polovica môjho ja 😢 zomrel pod mojimi rukami nakoľko som ho 30 minút ozivovala, o to je to pre mna silnejší traumaticky zážitok.... mám stále pocit, akoby len niekam odišiel a že sa ešte vráti, že je to len dočasne, keď som pri jeho hrobe,nemám pocit, žije tam on... priznanie si, že už ho nikdy neuvidím, neobijmem, nepoviem mu, ako ho ľúbim je asi tá najťažšia vec, ktorú nedokážem urobiť. Ten, kto to nezažil, nepochopí. Ale donútilo má to prehodnotiť cely svoj život, vzťahy a uvedomenie si bytia na tomto svete, čo je naozaj dôležité a koľko času by sme mali tráviť so svojimi najbližšími, keďže nikto z nás nikdy nevie, dokedy tu bude..... 😢😢😢

ma_mi
3. sep 2020

@stella2015 vela sil prajem 🤗 chce to vela casu aj ked nikdy nezabudnes ......

stella2015
4. sep 2020

@ma_mi ďakujem 🙏🏻🙏🏻

ankare
4. sep 2020

Posielam objatie 😪❤️❤️❤️

stella2015
5. sep 2020

@ankare ďakujem veľmi ❤️🙏🏻

ma_mi
5. sep 2020

@stella2015 mate hore anjela strazneho🙏🙏🙏

stella2015
13. sep 2020

@ma_mi áno mám viem že má ocko veľmi ľúbil a snažím sa žiť tak ako to chcel on. Neriešiť hlúposti tešiť sa z maličkosti a udržiavať pokoj v rodine. A to sa budem snažiť robiť po cely život aby jeho duša bola na pokoji. Neviem či niektorá máte skúsenosti s odprevadzanim duši na druhý svet. Ja som to urobila. Môj ocko tu stále bol aj po dvoch mesiacoch nedokázal odísť. Bol nešťastný z toho že sme my nešťastne a držíme ho tu. Teraz viem že je už tam, kde má byt a konečne sa stretol so svojimi rodičmi a jeho duša tu neblúdi. A som pokojnejšia.

ma_mi
14. sep 2020

@stella2015 ano aj my s tym mame skusenosti.. nas ocko odisiel necakane a jeho dusa sa a tym nevedela zmierit 😪😪😪😪 tiez ostala dusa doma.. museli sme jej pomoct.. velaa sil prajem.. 🙏🙏🙏

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
kacenocka2
14. sep 2020

Mne zomrel otec necakane,jul 2019.pol roka som nejako zila bez strachu a zlych myslienok.V zime sa mi zacali vybavovat spomienky z pohrebu a kazdy vecer pred spanim v tme to mam v hlave.bez tabletky na spanie nezaspim a neviem sa toho zbavit. Spim s detmi v izbe lebo sama mam strach.poradte prosim ako sa s tym vysporiadat☹️

stella2015
14. sep 2020

@ma_mi ďakujem 🙏🏻🙏🏻

stella2015
14. sep 2020

@kacenocka2 môj názor je, že duša Tvojho ocka z tohto sveta ešte neodišla, mala by si vyhľadať niekoho, kto Ti s tým pomôže,tam že jeho duša blúdi a nieje na pokoji, čo sa často stáva pri dušiach ľudí, ktorí zomrú náhle, dáva Ti to týmto najavo a pripomína sa. Sú ľudia, ktorí vedia zistiť, či duša zosnulého je ešte medzi nami a nie na druhom svete. A vedia ju odprevadiť tam, kam má ísť.

janulik2008
14. sep 2020

@stella2015 kolegyňa tak mamu oživovala. Večer všetko ok a ráno zomrela ... kolegyňa o tom chcela rozprávať takže keď došla do roboty nie násilne ale pýtali sme sa. Keď tam bola s mamou sama tak jej vynadala atď.

@kacenocka2 možno duša neodišla lebo "ju nechceš pustiť" ...

kacenocka2
14. sep 2020

@stella2015 na koho sa mam obrátiť ?ale na take som nikdy neverila, pokial som nezazila

stella2015
14. sep 2020

@kacenocka2 sú ľudia ktorí sa zaoberajú bielou mágiou. Je veľmi veľa ľudí, ktorí to robia. Mne pomohla jedna kocka z Košíc.

maja132015
16. nov 2020

@kondaska1 fáza smútku asi koľko trvá? Mne tiež zomrel ocino pred mesiacom a pol náhle a neviem sa s tým zmieriť. Ďakujem

herriett
16. nov 2020

@monika2012 pripajam sa. Cas to veru nezahoji. Moj otec umrel velmi nahle-lahol si spat a uz sa nezobudil. Bolo to tyzden pred jeho 57narodeninami. Nemohla som spavat, jeho oblubene piesne som nemohla pocuvat asi 5 rokov. Zivot ide dalej, kvoli nikomu z nas nezastane. Uchovaj si ho v srdiecku, v spomienkach a ver, ze tam, kde je, mu je dobre. Vela sil prajem

kondaska1
16. nov 2020

@maja132015 neviem presne kolko to trvalo, dlho, aj dnes si kazdy den na neho spomeniem, poviem mu nieco, ze ci to vidi, obcas sa mi s nim sniva akoby tu stale bol...ten smutok asi neprejde nikdy, ale pomaly postupne to clovek prijme

aniky0507
30. dec 2021

@andyj naša Majka, tiež nikdy nezabudnem💔