icon

Môj priateľ je príliš milý. Ako na neho?

feith
12. mar 2010

Ahojte vsetky zienky stastne aj nestastne,precitala som si tu kopu pribehov ale nic o mojom probleme.Teda,mnohe z vas by asi dali za to vela,ale mne vadi na mojom priatelovi jedna vec-je az prehnane mily a dobry.Ja si pri nom niekedy pripadam ako obycajna mrcha.On by jednoducho pre mna urobil cokolvek a mne sa to cim dalej tym viac nepaci.Vo vsetkom sa mi prisposobuje,vzdy je vsetko podla mna atd...Prosim,poradte ak ist na neho...Dakujem🙂

feith
autor
12. mar 2010

Ja ho len nechcem ranit a neviem ako mu mam decentne naznacit ze mi to jeho chovanie vadi.

kocule
12. mar 2010

Feith, nechci říct "uteč", to si musíš rozmyslet jen ty sama, ale polož si otázku, jestli tě to bude bavit poslouchat i dalších 5, 10, 15, 20 let? Ne fakt. Zapoj rozum, ne jen city, ono to někdy pomáhá. A zkus to třeba probrat i s nějakou kamarádkou, někým, kdo vás zná oba, jiný názor taky neuškodí. V každém případě ti držím palce, aby jsi to vyřešila a byla spokojená. 😉

kocule
12. mar 2010

Feith, narovinu. Nikdo nemá rád, když z něho druhý dělá blbce, promluvte si. Na férovku.

kalu
12. mar 2010

Já bych mu to možná zkusila nejdříve nadhodit tak nějak v ndsázce, nebo žertu- něco jako :" nelichoť mi tolik, nebo ti zpychnu a nebude se mnou k vydržení , nebo tak něco, já nevím, nic moudřejšího mě zrovna nenapadá.

feith
autor
12. mar 2010

No,ono sa vam povie mozes ist vzdycky ale on je dokonaly po vsetkych smeroch okrem tohto...dost podstatneho🙂

kote
12. mar 2010

zkusila bych rozhovor- nejdřív formou naznačení,co by ti vyhovovalo atd.A ty náznaky postupně říkát víc "okatě"

a z vlastní zkušenosti myslím,že ani ten psycholog není k zahození- pro oba...třeba působíš dominantně a on se dobrovolně staví do pozice ve které je..a se vším se dá pracovat,pokud nejde vyloženě o patologickou osobnost

feith
autor
12. mar 2010

No,mozno ho utlacama o chvilu bude pri mne tyrany🙂Viete,mne to niekedy pride az smiesne 😀

kalu
12. mar 2010

No, právě Feith- v tom máš tu výhodu- můžeš jít vždycky, anebo taky nemusíš 😉

nemusíš se rozhodovat hned- uvidíš, jak se budete vyvíjet. Uvidíš, co takovéhle chování udělá s tvými city. Mě osobně se onen dotyčný přítel časem tímhle zprotivil, nejvíc mi právě vadilo to, jak byl na mě fixovaný- zezačátku mi to bylo docela i milé, myslela jsem si, jaké mám štěstí, zdálo se mi, že nikdy před tím jsem neměla člověka, který by mě takhle miloval. Ale časem mě začal ten vztah dusit, přestala jsem si ho postupně vážit a nakonec jsem se zakoukala do někoho úplně jiného a tím se celá situace vyřešila sama.

P.S.Jedna sentimentální vzpomínka- když jsem někam šla večer bez něj (i třeba k rodičům atd.), tak to velmi těžce nesl a ten večer mi doslova zavalil spoustou zamilovaných sms-ek. A když jsem mu na každou hned neodepsala, tak za minutu přišla další "proč neodepisuješ,miluješ mě taky atd.... 😝 brrrr

feith
autor
12. mar 2010

Ach kalu,tak az tak to u nas nie je,ale ja som velmi mlada a aj on ja este chcem behat kade tade,mam aj narocnu pracu no a naozaj to nemienim trpiet,ako vravim,je mi to niekedy az na smiech🙂

dada1212
12. mar 2010

Nečítala som úplne všetko, ale si písala, že je to jeho prvý vzťah. Možno preto tá opatrnosť, má strach,že niečo pokazí.
Asi by bolo najlepšie, keby si mu povedala narovinu, že ti to prekáža a budeš rada, ak s tebou bude občas aj nesúhlasiť, lebo do vzťahu patrí aj robenie kompromisov.

dada1212
12. mar 2010

Proste si musí uvedomiť, že ak sa aj dva ľudia neskutočne majú radi, je normálne, že na všetko nemajú úplne rovnaký názor. A ak nemajú spoločný názor úplne na všetko, vôbec to neznamená, že sa tým ich vzťah naruší.
Inak mám pocit, že je chorobne na teba naviazaný, ak by si sa niekedy chcela rozísť, budeš to mať veľmi ťažké, podľa mňa by on tvojim odchodom stratil zmysel života a nemal by prečo žiť.
Takže držím palce, aby Vám to vyšlo. 😉

dada1212
12. mar 2010

nie dva ale dvaja

rimmel
12. mar 2010

faith poloz si iba tuto otazku:

chces takyto typ muza navzdy?

resp chces s nim mat deti, tvorit rodinu a byt po jeho boku?

ak nie tak ho nechaj 😉

terezka044
12. mar 2010

bude sa k tebe chovat iba tak, ako mu sama dovolis.... chce to rozhovor 😉

meleri
12. mar 2010

faith,

mi přijde že většina chlapů je takových zvlášt zezačátku ale často se to pak změní...často i po svatbě...neříkám že je to tvůj případ a neříkám že je to nějaká závratná změna, ale prostě jak je chlap zamilovaný tak je strašný vůl s prominutím, ale jak mu spadnou růžové brýle tak často prohlédne... 😅

terezka044
12. mar 2010

meleri to je podla mna najvacsia naivita si mysliet ze sa muz po svadbe zmeni...sa nedivim ze tolko zien pada na hubu ked si to myslia.

partnera treba brat takeho aky je, nie cakat, ze sa zmeni..potom nemilujeme jeho, ale jeho zidealizovanu predstavu

a co sa tyka problemu myslim ze to viazne viac v komunikacii, ale taky typ prehnane starostlivych chlapov tiez nemusim, ale ked si jeho prva nevie ako sa ma spravat. nauc ho to 🙂

vevusiatko
13. mar 2010

feith aj moj bol taky a teraz je pravy opak 😠 a radsej by som bola kebyze je znova taky ako na zaciatku ☹

terezka044
13. mar 2010

veve strel mu 😀

vevusiatko
13. mar 2010

terka neraz sa stalo 😀 😀 😀 ale nepomohlo

feith
autor
13. mar 2010

Ahojte babulky,dakujem ze ste sa pridali k teme..No,vcera som bola s kamoskami vonku a volal mi asi tri krat za noc naposledy o 3 rano...A nezabudol mi pripomenut ako nam mohlo byt fajn...No,dnes pride ku mne tak uvidime ako sa bude chovat...Ja si pri nom naozaj pripadam niekedy ako bezcitna mrcha 😠

carys
13. mar 2010

feith těžce závidím,půjč mi ho aspon na víkend 😀 😀 😀 Jinak ti chci říct,že ten můj byl prvních pět let obdobný,no jak jsme byli spolu déle a déle tak lichotky ustávaly a dnes už od něj nic takového neslyším.Jsme spolu 22 let 😝 😝 😝 a kdysi mě každý týden zavalil kytkama,dnes už by mi kytku nedal.Ale víš co?Na lichotky si zvykneš rychle,časem se ti to nelíbí a když s nima fakt přestane,bude ti to chybět a budeš si říkat - copak už se mu nelíbím?ATD.No zkus mu třeba vysvětlit že ho miluješ,jeho lichotky se ti líbí ale nemusí je používat pořád. 😉 Že o jeho lásce k tobě víš i tak.

flamenga
13. mar 2010

"A nezabudol mi pripomenut ako nam mohlo byt fajn"..... 😕 mne sa ten chlap nepozdáva 🤐

feith
autor
13. mar 2010

Hej vsak toto naozaj si pripadam cudna kolko zien by toto chcelo a tuzi po tom a ja si to nevazim.....

lulii
13. mar 2010

Ahoj feith, já ti naprosto rozumím, měla jsem doma to samé. Mě to strašně nebavilo, ale věděla jsem, že je to skvělý chlap do budoucna, pro rodinu,......A co teď, že? Jak se rozhodnout? Nakonec se mi opravdu podařilo ho předělat a konečně mám doma pořádnýho chlapa, kterýmu zůstala ta láska ke mně, respektuje mě, je pozorný (všeho s mírou 😀 ).....ale už si umí říct svý. Báječnějšího chlapa jsem si nemohla přát 🙂 Teď jsme spolu 10 let a v červnu máme konečně svatbu. Ale věř, že ty začátky byly hrozný, ale vyplatilo se 😉 😀

feith
autor
13. mar 2010

Lulii tak ma chapes.Ako on je vynikajuci vo vsetkom uspesny sikovny ale toto,to mi naozaj zacina prekazat.A ako si isla na to?Vies mi poradit?

moravanka
13. mar 2010

muj byl prvni 3 roky taky takovy zavislak, ale uz ho to BOHUZEL preslo.

feith
autor
13. mar 2010

Bohuzial ho to preslo...no abyb asi som naozaj cudna ja....

lilly21
13. mar 2010

necitala som predosle prispevky... ale.. aj ja som mala takeho... ale po case to zacne nudit, potom liezt na nervy, potom som to zacala vyuzivat a viacmenej zneuzivat... tak som radsej vymenila..

natia
13. mar 2010

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú...ešte ste spolu krátko na to, aby si odhalila, či je NAOZAJ milý...uvidíš, rokmi prestane byť... 😉

feith
autor
13. mar 2010

Lily presne toho co si pisala sa bojim 😨