Môj život s Talianom

vanessa7798
23. feb 2022

Ahoj všichni,
nedávno jsem psala nebo se spíše ptala na názor váš všech.
Chtěla bych psát příběhy, nebo i točit videa na Youtube.
Například o životě s italem, oba žijeme v Německu, ale plánujeme se odstěhovat někam uplně jinam, možno do Česka, možno do Itálie ale láká nás i třeba Kanada, ráda bych o tom točila různé vlogy, ukázala vám jaký je vlastně život s cizincem, jak si rozumíme, jak jsme se poznali, jak mi jde italština, jak mu jde čeština, různé challenge například jazykové či ochutnávka navzájem národních jídel ži regionálních jídel. Zkrátka o všem možném a samozřejmě budu točit nebo i psát na přání, odpovídat na otázky.
Takže bych se chtěla zeptat kolik z vás by o to mělo zájem? Kolik vás by mě podpořilo? Spousta z vás mi psalo že toho je na internetu mraky, influencerů je taky mraky a dělají všichni v podstatě to samé ale vždy se najde někdo kdo vám je sympatičtější a třeba baví vás více jak ostatní.
Děkuji předem za názor.
Pokud mne chcete podpořit tak právě jsem si založila kanál na Youtube, budu ráda za každý odběr, jméno: vanessa's lifestyle

miadi
23. feb 2022

Ja zijem s genetickym italem narodenym v kanade uz 10rokov v Kanade. Takze mne to az take exoticke ci mega rozdielne nepripada. Keby si zila s eskimakom na sahare alebo Peruancom na Aliaške to by bolo zaujimavejšie 😜 Takych zmiesanych Europskych parov su milioni mali by ste sa nejak zvynimocnit aby to Nebolo len o vas trebars zachranovat tucniakov alebo zachranovat albinske dravce ..

squ1rrel
23. feb 2022

@vanessa7798 mala by si začať tvoriť a uvidíš aký bude záujem. Pokiaľ nemáš na tvorenie vlohy tak zapadnes do zabudnutia. A naopak ak si kreatívna tak aj video o príprave raňajok (alebo hocijaká iná banalita) môže ísť viral.
Ja žijem s cudzincom v tretej krajine v Ázii a poznám x párov ktorí sú zmiešaní a žijú ako expati okolo sveta takže mne to tiež nepríde exotické. Ale prečítam/pozriem si ak je téma zaujímavo spracovaná.

squ1rrel
23. feb 2022

@vanessa7798 pozrela som si tvoje shorts na YouTube. Existujú social media coaches ktori ti pomôžu nájsť svoj niche a tiež sú coaches (alebo zadarmo na yt si nájdi) ako točiť videa, ako ich spracovať do finalnej podoby.

travelllerka
23. feb 2022

Možno to zaujme nejaké slobodne baby. Mňa zaujímal jediný YouTube kanál, o rodinke s malými deťmi, ktorí sa presťahovali do thajska. Ale už sa rozišli, už je z toho viac kanál o ochutnávani jedla ako o deťoch. mne by sa zišiel kanál na tému s deťmi a celiakiou po svete :D asi budem musieť raz urobiť. Držím palce v každom prípade 🙂

karolinakr
23. feb 2022

čo sa zaujmu tyka, to sa neda dopredu povedať.Mne internet často ponuka nove stranky ci videa, ked ma zaujme, pozeram, ked ma nezaujme, nepozeram.Raz nejaka černoska tam rozpravala o živote so Slovakom, ako sa ucila slovensky, nejake jedla tam ochutnavala a pozrela som si viac časti.Raz mi facebook tic toc videá ponukol, partneri si robili vtipky zo seba, tak to som dost dlho pozerala, pranky, potom zas nejaka relacia skryta kamera z USA .Takže dam na prvy dojem...A inak mam rada hand made vyrobky, na tych strankach si dokažem listovať, hlavne ked to je pekne..

moonlight1210
23. feb 2022

@vanessa7798 na akej baze mas predstavu? Tyzdenne? Viackrat za tyzden?
Vybera si to svoj cas.

Ratas s tym, ze u vas nemusi byt v rodine vzdy slnecno? Planujes byt o tom otvorena k fanusikom? (Btw. neodporucam.)
Na druhej strane, da sa vyberat a davat obsah iba o tom peknom. A sukromie schovat. No ak mate zrovna zle obdobie, bude to take pre teba rozporuplne. Na psychiku. Robit obsah, ako je vam spolu fajn, smejete sa a byt v realite zrovna zle pohadani.

Skus na zaciatok radsej nieco, co teba bavi. Na tom ziskat fanusikov.
Rodinu az ked zacnu byt fanusikovia zvedavi. Bude im to aj vzacnejsie. Lebo uz budes pre nich specialna.

ivkazba
23. feb 2022

Ja som z BA a žijem s chlapom z Liptovského Mikuláša. To nebude zaujímavé? 😂 Pozri, mám 2 kamarátky Slovenky vydaté v Taliansku za Talianov, kamaráta, ktorý tam niekoľko rokov pracuje a už aj žije s Taliankou. Ďalšiu vydatú v Nemecku za Nemca, ďalšia je vydatá za Inda v Londýne, ďalšiu vydatú vo Francúzsku za Taliana, dve vydaté v Austrálii za cudzincov. Ani jedna nepíše žiadny blog ani nič iné. Prečo aj?
Ty sa opakovane pýtaš, či to ľudí bude zaujímať, hoci minule viac komentov napísalo, že nie. Ale ty to robiť chceš, keďže sa pýtaš opakovane. Tak to rob. Ja na tom nevidím nič špeciálne, ale verím, že veľa ľudí áno. Navyše, môžeš to robiť ako proste svoje hobby. A ak to niekoho zaujme, tak to bude len plus.

veronikaszabova
23. feb 2022

@ivkazba asi caka ine odpovede, ako sme jej minule pisali 🙂

esteregres
23. feb 2022

@vanessa7798 bude to zaujimave akje vtipny a ak vies ty fotit a pisat. Ja ta podporim.

nelca84
23. feb 2022

ja stále nerozumiem, preco by ma mal zaujímat zivot niekoho ineho a mala by som stracat cas citanim o tom, ked mozem zit vlastny zivot 🙈

ciusinka
23. feb 2022

Prepac, nechcem sa ta nijako dotknut, ale mna osobne by nieco take absolutne nezaujimalo, nevidim dovod, aby som stracala cas pozeranim videi o nejakej cudzej dvojici len preto, ze ma kazdy inu narodnost 🙈 Ja som ochotna si pozriet maximalne nejake videa o cestovani, ked chcem ist do nejakej krajiny, kto tam co odporuca vidiet, pripadne este varenie, ale toto? Pozerat video o tom, ako ti ide taliancina, to ako fakt? 🙈 Ja mam pocit, ze v dnesnej dobe sa asi coraz viac ludom nechce normalne pracovat, tak vymyslaju taketo hluposti a dufaju, ze sa tym budu zivit, ale ja osobne tomu vobec nerozumiem..

negymama
23. feb 2022

ja napr. obcas pozeram zaujimave videa nejakych ludi kvoli uceniu sa jazyka. sledujem napr. velmi dobre videa... mozes sa inspirovat, jednej pani, ktora pochadza z Kalifornie aj jej muz /ktory ma nemecke korene/ a rozhodli sa kaliforniu vymenit za staly zivot v Prahe. vola sa to Dream Prague , Jeniferz

samo o sebe by to nebolo az take zaujimave , ale jej humor, kreativita pri tvorbe videi, to ako porovnava zivot, kulturu, filmy, jedlo, cestovanie, byvanie v cesku a v amerike. ako sa ona uci po cesky - dava zaujimavy pohlad cudzinca na nasu kulturu a zivot /kedze ceska je podobna slovenskej/ Skratka dobre sa to pozera a pocuva.

Drviva vacsina pozeranosti takychto videi je o osobnosti daneho tvorcu videa. Ludi nezaujme ani tak vystrednost ci odlisnot, ale mozno casto prave ta "ludskost" , prirodzeny vtip, iskra. Skratka - to bud mas alebo nemas

tomikejt
23. feb 2022

@vanessa7798 pozrela som ten YouTube kanál, shorts sú o ničom, neuraz sa. A tiež ja by som vôbec nepozerala videa o živote zmiešaneho páru, keďže to nieje ničím výnimočne. Ak chceš točiť videa na YouTube, musíš niečím zaujať, hlavne musí to mat človek v sebe. Keďže žiadne video na YouTube ešte nemáš tak nevieme posúdiť 😊

karolinakr
23. feb 2022

Ja som pozerala video nejakej Anglicanky navstivila Bratislavu chodila na zaujimave miesta komentovala ich, isla do baru - co jej chutilo nechutilo, davala nejake odporučania..O niektorych miestach som ani ja nevedela, ze ich tu mame.Pohlad zvonku a cudzinca je zaujimavý, ako oni vidia turistiku u nas A ked chces s frajerom postovat videa, chodte na Tic toc, tam su same vyzvy prankymožno tam zapadnere

negymama
23. feb 2022

autorka...este ti chcem povedat, ludia su v podstate sebestredni, osobne by ma ako slovensku ci cesku, viac zaujimalo, ako tvoj muz vnima cesko, slovensko, ako sa uci slovanske jazyky, ako vnima nasu krajinu, nase jedlo., nez tvoje ucenie sa talianciny.

keby ma zaujimal taliansky jazyk, tak si pozriem video rodeneho taliana,

lubina
23. feb 2022

manzel je cudzinec, europan, takze viem, ake to je manzelstvo s cudzincom, ale nepozerala by som o tom videa...kazde manzelstvo je ine, ci je medzi ludmi s rovnakym obcianstvom alebo maju rozne obcianstvo. Cize podla mna to nie je az taka zaujimava tema...ak chces robit videa hladaj ozaj zaujimavu temu

macko_usko222
23. feb 2022

Ale chod do toho,nedaj sa odradiť,vyskusaj.Kazdy nejak začína, časom to vypracujes. Podla mna to môže byt zaujimave ak máte co ponúknuť a ľudí zaujať. Drzim palce 😉

miadi
23. feb 2022

Nemas ziadny koncept . Cely tvoj napad je ako reality show ibaze do tej obsadzuju uz niecim znamych ludi alebo je centrom temy nejaky business. Realitna kancelaria kde ti ukazu milionove domy ( ok tv koncept.. ) pre youtuberov to vobec nestaci dvaja ludkovia a ich vztah s uz vobec nie to ze ste kazdy z inej krajiny to nemoze byt cele. To je len taka perlicka, mozete nieco hodnotit - produkty pre pary alebo hocico. Mozete robit dovolenkove videa takych je kopec. ( len na to musite mat svoje financie na zaciatok a ked by ste boli dost sledovani hoteli vam za tvorbu takeho videa daju zadarmo pobyt no to video musi byt namakane ako reklama a mali by ste pouzit drone) nikoho nezaujima ako sa ty ci nejaka ozaj celebrita zlepsujes v taliancine. Ale mozete to urobit o jazyku Taliansko -cesky. Uspesni su ti co na svojich vodeach makaju nie su to moments z ich zivota mà to cele koncept s pravidelnostou pridavani videii.

negymama
23. feb 2022

@miadi presne musi to mat koncept. napr. co som spominala tu pani, tak ona sa zamerala na tie jazykove schopnosti ...tym ze sama bola ucitelka - AJ a sama aj ziakom - cestina - davala najpr na zaujatie zartovne videa ako cudzinec vnima nejake frazy ci slova v cestine a naopak co je ine v aj. neskor rady ako postupovat pri uceni sa jazyka, zacala ju sponzorovat nejaka jazykova platforma, ...tym sa jej videa zlepsili, sprofesionalizovali..a uz to islo. Ludi treba nejak zaujat a nerozbijat sa na mnohych veciach. musi to mat pridanu hodnotu, nez len ploche marnenie casu pozeranim.

a vyslovene nejake banality typu kaze rano natoceny lievanec v kuchyni, alebo co si vyberam na dnesny outfit zo skrine. uz dnes ludi fakt nezaujmu.

miadi
23. feb 2022

@negymama to znie celkom zaujimavo Ta zena z kali co zije v cechach, Moj svokor si raz nasiel na youtube taky par slovenka a Anglican a ucia slovencinu a naucil sa z toho Ahoj .. ked dosla moja mama k nam 😂Ja som nasla super videa daka Mamina s dcerou ktora je bilingual taka malicka asi 3-4r videa kde uci SJ /Aj Mne sa to paci no moju krpatu to nebavi. Ona dost rozumie a hovorit sa nauci ked budeme v lete na Svk, ju bavi jedna kocka co robi squishy makeovers. Maluje v urcitom style len pastelove farby duhove veci preraba squishy hracky ludia jej posielaju take uz znicene.. je dost ukecana vtipna a ma to super zostrihane. A robila raz aj tie lievance 😆ale vo forme umenia s food colouring v tvare jahody donut 🍩 atd ale uz na pohlad som vedela ze chutne to nebude 😂raz som to tiez skusila . Mne sa paci jeden slovensky chlapik co som objavila robi 🦕 drakov z kovovej konstrukcie z odpadu to obali milion zapalkami namaluje a potom ich nakoniec odpali, 5minut video ale trva mu to vyrobit niekolko tyzdnov ( tie zapalky su prplacka) ale Proste ti ludia tomu musia nieco dat obetovat energie aj $ mat aj nieco do seba. Nie je to lahke ved to by mohol kazdy robit video o “ vztahu” to uz mozem pozerat cez okno na susedov a ich vztah na dvore live v priamom prenose 🤣a to veru nic zaujimave nie je aj ked pestuju marisu na dvore,,

vanessa7798
autor
23. feb 2022

@esteregres dekuji☺️☺️

vanessa7798
autor
23. feb 2022

@macko_usko222 dekuji☺️

esteregres
23. feb 2022

@vanessa7798 lenze moja, ja som ta tam nenasla

zuzana212722
23. feb 2022

Toto reálne ženy matky akože pozerajú? 😁 😁 😁 Akože videjka o nezaujímavej osobe ako žije s nejakým talianom.. Toto je tak nezazivne ze až.. Koho zaujíma cudzí život? Navyše takých narcisov je habadej

negymama
23. feb 2022

@miadi ja si ju po veceroch pustam, rehocem sa a ucim sa anglictinu.

miadi
23. feb 2022

@negymama som si kukla jej oblubene ceske slova 🤣jak vysvetluje co je to hajzel baba 😃v usa som par x zazila robia to ludia tmavej pleti, dole na juhu beznejsie ako na severe. Ale v mexiko city je to vsade skoro a je to skor take trapne ze ti podavaju servitku na utretie ruk ktoru si vies aj sama podat no hnet mas pocit ze im treba dat $ alebo tam predavaju tik tak tampon kondom atd 😂a myslim ze ich ani podniky neplatia maju len co in ludia daju.. v tom mexiku ..

martrle
22. máj 2022

@vanessa7798 ahoj ...ja som ten.isty prípad...som Slovenka, muž talian a bývame v nemeckú, možno časom....pojdene do IT....čakáme babo...mňa by len zaujímalo ako ucite deti...napr...hovorit...ak.mate deti...všade sa píše o bilingválnych, ...rodinách...aké co viac trilingvalne....to by Mňa najviac zaujímalo....ohľadne života ani moc nie..to je otázka princípov komunikácie lásky a ochoty sa prispôsobiť...konkrétne mi hovoríme doma nemecký, ja rozumiem taliansky ale chyba mi väčšia komunikácia....muž nevie slovenský iba pár slov...a učiť sa to určite nebude ... v prvom rade nemá čas nato...a ťažko...mne sa skôr lepšie komunikuje a učí po taliansky...a chcem aj aby dieťa vedelo...taliansky a slovenský...nemecky...no asi bude musieť.. sa tiež naučiť...hoci nemčinu nepovažujem za mne osobne po.voli..ale samozrejme zijem tu tak.musim hovoriť......Mňa by zaujímalo iba to...ako učíte deti....

martrle
22. máj 2022

@vanessa7798 a ešte ma zaujíma ako riešite obcianstvo

lubina
22. máj 2022

@martrle ahoj, nepytas sa sice mna, ale mozem ti napisat ako je to u nas, tiez je manzel cudzinec. Mame dve deti, uz teenagerky. Od malicka sme s nomi hovorili kazdy rodic iba svojim jazykom, My dvaja spolu hovorime anglicky. Baby sa naucili super oba jazyky a anglina prisla uz len ako bonus (ale samozrejme tu maju aj v skole plus dalsie jazyky). Ale ak chces deti vychovavat bilingualne, tak aby mali aj tvoj jazyk dobre zvladnuty a aj jazyk partnera, tak sa treba drzat pravidla, ze jeden rodic vzdy pouziva iba jeden jazyk. Aby to na zaciatku to dieta neplietlo, ze mama alebo otec raz hovori tak a inokedy inak. Ked uz budu vacsie tak to pochopia, ale od malicka sa treba drzat tohto pravidla. Obaja rodicia aj citat detom knihy vo svojom rodnom jazyku, pripadne basnicky, alebo rozpravky rozpravat. Obcas je to narocne, ale da sa to zvladnut a odmenou je, ze dieta sa nauci jazyk bez trapenia sa v skole. Ja som baby naucila aj pisat a aj citat po slovensky. Samozrejme y a i je obcas problem, ale to maju aj deti, co ziju na SK. K obcianstvu, kedze ty si slovenska, tak tvoje deti budu automaticky zo zakona tiez slovaci. Treba si len vybavit papiere, rodny list a ak budes chciet aj pas, alebo aj obciansky, ten teraz uz davaju aj detom a aj ludom, co na SK nemaju trvaly pobyt. Ci budu mat aj obcianstvo druheho rodica, zavisi od legislativy, aka je v state jeho statneho obcianstva.