icon

Moje okolie ma nevie v nicom podporit.

sharpka
26. jún 2018

ahojte kočky, ... neviem či len ja tak "žijem a fungujem", alebo ako to nazvať.. Ide o to, že ja nepoznám to, že by ma niekto podporil, podržal alebo mi nejako extra pomohol... Hlavne čo sa týka mojich blízkych ľudí..mne najbližších.. Teda skôr lepšie povedané akékoľvek moje rozhodnutie, moja nejaká predstava, môj sen mi každí dokáže tak znegovať a zhnusiť až to bolí.. Teda v štýle to nerob, to je blbosť, to ti nevíde.. atď.. (poviem na príklade, že by som túžila po nových prsiach a aj keby som si na ne zarobila a pomohli by mi v sebavedomí, tak by som sa napočúvala aká je to sprostosť a na čo mi to je a neviem čo všetko ešte).. Nie som nejaký ten problémový typ, myslím si že som dosť nohami na zemi.. Nikdy som nerobila nejaké extra blbosti (áno raz v puberte piercing čo nakoniec dopadlo neslávne a vtedy som sa napočúvala, vidíš hovorili sme ti atď.. ale neurobila som to na "tajnáša" pred rodičmi.. Áno je pravdou, že už sa málo "spovedám" z toho čo mám v pláne alebo konám tak aby som náhodou nepotrebovala pomoc..aby mi zas nemal kto čo vytknúť.. Jediné čo mi po rokoch rodičia "odobrili" a podoporili ma v tom bola svadba, ale to skôr povolili kvôli manželovi lebo ho majú fakt radi a dobre s ním vychádzajú.. Inak mám stále pocit, že robím "málo".. neviem proste vyhovieť alebo ako to nazvať.. Ja viem, poviete si veď sa zopri a ver si a dokáž i že sa mýlia.. Ľahšie sa to povie ako koná v mojom prípade..ale keď som sa aj zoprela a zamakala, tak aj tak ešte komentár, že a mohla si aj toto ešte.. Mám pocit, že iní odo mňa majú "navrch" proste sú lepší šikovnejší krajší atď..Len ja nech spravím čokoľvek, tak dalo sa to aj lepšie.. aj mažel mi povie, že ženy iných sú šikovnejšie a viac stíhajú.. Ja nie som nespokojná ako človek, len trochu uznania by mi padlo "vhod".. Ja viem vypočuť, pochváliť aj byť naozaj vďačná..

zuzanka.zuzu
26. jún 2018

hormóny? alebo si na diéte a dnes si ešte neobedovala?

a čo sa manžela týka, tak toho si si veru vybrala správne... "aj manžel mi povie, že ženy iných sú šikovnejšie" ty čo mu na to povieš? aj manželia iných sú šikovnejší a lepšie zarábajú?

lilyianka
26. jún 2018

@sharpka je blbé, že nemáš podporu hlavne od manžela... on by mal byť ten čo stojí pri tebe a podporuje ťa... lenže ľahko sa mi hovorí, keď mám takeho doma... moj by bol dokonca sám schopný zaplatiť mi prsia ak by som strašne chcela.... čo samozrejme nechcem, lebo na to nemám dôvod ( bol to len priklad)
U teba je prvoradý muž a potom su rodičia....ak ťa nepodporí nikto z nich je to zle....

slapina
26. jún 2018

Podľa mňa si to potrebovala len zo seba dostať a isto sa ti aj moc uľavilo, keď si to sem pripla 🙂 Je smutné, že ako vravíš ťa nemá kto podporiť a pochváliť, no bohužiaľ niekde to funguje aj takto. Ver tomu alebo nie, ani on nie je dokonalý a je kopec chclapov, ktorí sú či škovnejší ako on a ist aj viac ako on zarábajú

saska.t
26. jún 2018

Nauc sa nevyhoviet hned kazdemu a nenechaj sa znechutit, si dospela a nesies za svoje ciny rozhodnutia aj zodpovednost, to ze to niekomu inemu nevyhovuje nie je tvoj Problem, rob to co prospeje tebe, tvojmu sebavedomiu a zivotu, je to predsa tvoj zivot a druhym sa to vobec nemusi pacit, hlavne ze ty s tym budes spokojna ...

danusskaaa
26. jún 2018

Keď som doma povedala, že si idem dať urobiť (tetovat) obocie... tak mama reakcia ako nikdy. Načo?budes ako cirkusant atd... svoje mam hrozne a bohuzial bez maľovania nebolo možné fungovat, kedze bolo rozbité, ostali mi jazvy po kiahnach a hlavne bolo nepravidelné! Kaslala som na jej negatívny vplyv, výsledok??? Sama ho chváli, je pekne, prirodzené, tvarované a bezudrzbove! Keby nemala mama zdr. problémy dala by si aj ona robit 😉 takze asi len nepočúvat a robit si tak ako to citis... Veď sme dospelé 😍
A keby som sa tak nebála dam si aj cici urobiť. Len strach je väčší ako chtič po nových a pevných cickach 😆

janickacrazy
26. jún 2018

@sharpka No je to celkom smutné, že nemáš podporu od rodičov a ani od manžela, možno si všetci myslia, že si silná a nepotrebuješ ju, aj to sa stáva alebo proste boli tak vychovaní a inak to nevedia. Moja matka mi tiež nikdy nebola oporou, nikdy som sa jej nezverovala s nejakými tajnosťami ako niektoré moje spolužiačky svojim mamám, občas mi to bolo ľúto, ale už ma to netrápi, lebo som zistila, že ona to proste nevie, bola tak vychovaná prísne. Skús sa aspon s manželom porozprávať, ako to celé vnímaš ty.

sharpka
autor
26. jún 2018

.. Ďakujem za príspevky.. s manželom sme už vyše 10 rokov, takže viem aký je a čo od neho (ne)môžem očakávať.. to čo občas vypustí z úst zamrzí.. ja som mu povedala narovinu, že takéto slová ma rania.. a ani ja mu nehovorím, že iní lepšie zarábajú zabezpečujú rodiny atď.. to my dvaja máme vydiskutované.. hlavne aby si svoju frustráciu vybíjal tam kde treba a nie na mne.. Aj keď chápem, že ma chcel možno "vyprovokovať" k lepším výsledkom, ale nezvolil vhodnú cestu..áno viem si priznať svoje chyby, slabosti atď.. nie som ani ja dokonalá.. Mojich rodičov mám naozaj rada a mám s nimi otvorený vzťah.. nemám prečo pred nimi nič tajiť.. aj keď viem, že reakcia bude aká bude.. Brat má ich plnú podporu.. kdež to ja (možno je to aj tým, že som bola neplánovaná náhoda), na mňa je "iný meter", ale zas nemôžem povedať že by mi v živote nepomohli, kašlali na mňa atď, len ten "iný meter" je na mňa použitý .. ale naozaj ďakujem, už nie raz som počula a čítala že naozaj nemusím každému vyhovieť.. budem sa snažiť tým riadiť..

saslavka73
26. jún 2018

@sharpka A iní muži majú väčších vtákov.......

dankovicova
26. jún 2018

Tak aj ty mu niekedy niečo také odvrkni, nech vidí aké to je keď ti niekto stále dáva pocítiť, že si niečo menej

williamska1
26. jún 2018

@sharpka našťastie takéto problémy ako ty nemám ale taktiež by som ti radila sem tam im to vrátiť aby pocítili, aké to je, keď je niekto sústavne podceňovaní. áno, ja viem, že sa vraví: čo sa tebe nepáči, nerob ani ty druhým ale jednoducho niekedy to treba!

marusia12
26. jún 2018

@sharpka a máte hypotéku?

jana_eyre
26. jún 2018

akoze ani ja nemam prilis sebavedomia a rozmyslam nad tym co kto povie v okoli na moje rozhodnutia, ale keby mi muz povedal, ze manzelky inych su neviem ake lepsie ako ja, kopnem ho do prdele fakt.. 😤 normalne ma to rozculilo..

sharpka
autor
26. jún 2018

@jana_eyre .. no veď toto moje sebavedomie je takmer žiadne.. a vôbec si neverím.. Je na neho dosť, ja viem, verím mu to, ale tiež som toho názoru že odtadiaľ potadiaľ..

@marusia12 .. nechápem čo s tým má síce hypotéka, ale áno asi ako každý takmer..

marusia12
26. jún 2018

@sharpka Nechápeš, čo s tým má hypotéka? No napríklad to, že tu muža prepieraš a nejak si neuvedomuješ, že s ním ak máte hypo budeš musieť zostať. Takže ma to zaujímalo... ale tebe to zmysel dávať nemusí.

sense
26. jún 2018

Naucila som sa nepreberar vsetky svoje pkany a sny s okolim....ak nieco chcem spravit a som o tom presvedcena je mi sumafuk co si kto.o tom mysli nazor si vypocujem ale spravim podla seba....takisto ak sa to podari som na seba hrda aknie nesiem si nasledky sama nexiadam vtedy nikoho o pomoc....odkedy som sa naucila nevyjoviet vsetkym a povedat si svoj nazor aj napriek naslednym vycitkam alnegaciam mam vyrovnanejsi zivot a mojim uznanim su moje vydarene ciny...

Ale chapem ze je fajn pocut od niekoho podporu...

sharpka
autor
26. jún 2018

@sense Ďakujem za názor.. 🙏
@marusia12 .. nechcela som pôvodne ani reagovať, ale "podľa seba súdim teba"? Neviem odkiaľ máš takú info, že kvôli hypotéke s ním musím aj ostať? Možností je veľa, nehnuteľnosť môžeme predať, manžel je schopný mať hypo aj sám (vyňatie z úveru stojí 300 eur) a mňa prípadne vyplatiť z toho čo mi prináleží (áno má na to financie a plus on skôr by ostal bývať v tejto lokalite než ja), tak isto aj môj príjem stačí na to aby som dostala v pohode hypo a bola ju schopná aj splácať.. za 10 rokov čo sme spolu sme niečo predsa len nadobudli, plus za tie roky aj manžel aj ja sme už inde čo sa týka príjmov než pred rokmi.. takže do pohody... možností sú.. neskončím napr. ani na ulici ani u rodičov..

marusia12
26. jún 2018

@sharpka No fajn, takže bývanie máš poriešené tak nechápem, načo tu vyplakávaš, že si nerozumiete? To akože čarovným prútikom sa niečo zmení? Tak sa dvihni a choď od neho preč... v dnešnej instantnej dobe to tak bohužiaľ chodí.
A nesúdim podľa seba teba... chcela si diskusiu, tak si ju dostala..
Ani neodpovedaj, fakt ma tieto drísty oničom nebavia. ČAU

eliska13
29. jún 2018

@marusia12 ty si si niečo uhla?🙂
Píše úplne o niečom inom ako o tom, ze si nerozumie s mužom.
@sharpka všetci si môžu povedať svoj názor, ale dôležité je ako sa rozhodneš ty!ak si presvedčená, že chces spraviť to a to, tak to sprav nehladiac na to čo si myslia najbližší.Casto to tak býva, že najbližší najviac zneistuju...to, čo povedal muž by mi vadilo.Ono záleží aj čo ty vysielas, ak si taká, že uhm máš pravdu hej to by mi nevyšlo, tak ani nič nevyskúšala.To sú také rodinné vzorce oni sú pesimisti, nie odvážni a tak naprogramovať aj teba
Sú rodiny kde sú všetci cieľavedomí, majú 2 VŠ podnikajú, lebo deti to tak videli a idú v tom režime
Kde sa vzdychá, ochka ako to nejde, tak to nejde...

anielicek009
2. júl 2018

Presne aj ty manzelovi niekedy odvrkni....