icon

Mola potravinová

25. okt 2021

Mamicky , zial nastahovala sa mi do spajzovej skrine mola potravinova😪😪 myslela som ze som sa jej zbavila nadobro ale zrejme nie nasla som larvy :( prosim Vas co s tym robit ja uz som zufala. Dakujem

milka1988
•
25. okt 2021

Jedine všetky potraviny keď sa dá dať po skontrolovani do sklenených fliaš a nakúpiť si v dm tie špeciálne papieriky. K nad sa tiež nastahovali od susedky a už sa ich dosť veľa nalepilo na papieriky

ivkazba
•
25. okt 2021

Úplne všetko vyhodiť (doslovne všetko, aj čaje a všetko čo tam je - to je jediná istota, že tam nič neostane), poličky a všetko poriadne vyčistiť, nádoby tiež a potom všetko do uzatvárateľných nádob a pasce na mole do budúcna. V DM kúpiš buď také trojuholníky, ktoré položíš na poličky, ale sú zvnútra na skrinkových dverách.

annm81
•
25. okt 2021

Nám sa osvedčili uzatvárateľné sklenené nadoby. Stane sa, že si donesieme mole z obchodu. Najčastejšie v orechoch,.ale vždy ostanú len v tom jednom pohári, ďalej sa nešíria. Inak nemusíš všetko hneď zahadzovať. Čo sa dá zmraziť (napr. múka, cukor...) a nevidíš tam larvy, daj na minimálne 48 hodín do mrazu. Vajíčka sa tým zničia. Zjesť tie mŕtve vajíčka pre človeka nie je nijako nebezpečné.

autor
•
25. okt 2021

Dakujem Vam zienky. Ja som to preistotu vsetko vyhodila .teda to co bolo v sklenenej nadobe nie to som nahala a prezrela ci je to ok. Ta mola sa dokonca dostala do nutely cez ten umely vrchnak 🙉no hruza. behnem aj do tej Dm kupit si tie papieriky na mole. Vsetky nadoby som hodila do umyvacky a larvy ktore som nasla na skrinkach znicila no som na nervy dufam ze sa ich zbavim . Dakujem

annm81
•
26. okt 2021

Je dosť možné, že v nutelle si ich doniesla z obchodu. Všetko od arašídov po orieškové čokolády zaváňa tým, že pri dlhšom skladovaní sa tam mole vyliahnu. Chcela by som vidieť, ako to vyzerá v továrňach, kde sa spracúvajú orechy.

bubalea
•
26. okt 2021

Hmm tak tá sa musela teda poriadne snažiť, aby do nej prešla, ale zas ako ti tu napísala, kľudne si si ju v tej nutele mohla aj priniesť. @annm81 vieš čo, ja možno ani nie, mohlo by sa stať, že by som ich prestala jesť 🙂

monka105
•
28. okt 2021

Sklenené nádoby a lepiace papieriky z dm. Pozor, dostanú sa aj do neotvorených potravín, my sme takto našli hniezdo v nikdy neotvorených mandliach, prehrýzli s dokonca aj cez vákuové vrecká. A čo ma prekvapilo, našli sme ich aj v mlynčeku na chilli.

annm81
•
28. okt 2021

@monka105 Podľa mňa platí to isté, čo pre nutellu. Rovnako ide o orechy. Vajíčka sa tam dostali ešte skôr ako vrecko v továrni zatvorili. Ak sme doniesli niekedy z obchodu mole, išlo o mandle, pistácie, kešu, vlašské orechy, lieskovce. Nikdy žiadna múka, žiadne ovsené vločky nič iné.