icon

Môže byť jedináčik šťastný?

5. jan 2023

Pekný deň, myslíte si, že môže byť jedináčik v živote šťastný a nebude mu ,,chýbať" niekto ďalší?

Strana
z2
pralinka25
5. jan 2023

som jedinacik a mne surodenec vzdy cybal aj chyba. ale aj tak sa citim v pohode a stastna. mam kopec kamosov a kamosiek niektore cely zivot od malinka. ale ... mne chyba take to ze stretnut sa vacsia rodina doma u rodicov, mat pre deti bratrancov a sesternice. mozno je to preto ze moja mama je zo 4 deti a to sme sa takto vzdy stretavali u babky a bolo to super. oni mali vzdy dobre vztahy a nepohadali sa ani pri dedicstve. tak mozno preto to vidim ruzovo. vlastne nemam v okoli ziadne problematicke surodenecke vztahy. keby som si mohla vybrat urcite by som surodenca chcela.

sima234
5. jan 2023

Áno môže byť šťastný. Prečo by nemohol? Čo nepoznáš, ti nechýba. Ak jedináčik vyrastá sám, tak je to preňho tak prirodzené, ako keď niekto vyrastá so súrodencami. A áno, som jedináčik.

autor
5. jan 2023

@hradnapani súhlas

fiffinkaa
5. jan 2023

@bessie12 áno rozumiem už ako si to myslela, je pravda že vo vyššom veku tie vzťahy začínajú byť také zvláštne, ..neviem či aj v iných krajinách je to tak, alebo mentalita Slováka?..ale detstvo je určite bohatšie so súrodencom..

bessie12
5. jan 2023

@fiffinkaa mala som kamaratov, ktori mi to vynahradzali, takze si myslim, ze som o nic neprisla. Priatel ma myslim, ze 2 surodencov. S jednym ma cely cas kontakt a s druhym asi takmer ziadny. Ale nerozpravala som sa s nim na tuto temu, tak neviem presne povedat, ako to medzi nimi vyzera.

alison11
5. jan 2023

To skôr závisí od povahy dieťaťa,ja mám prvého ráčika a do 3ch rokov takmer bol jedináčik 2roky a 9mesiacov je medzi synmi stále sa chcel prvorodený hrať z niekým a keď neboli deti na ihrisku ťahal mňa a musela som sa sním hrať sám sa nechcel hrať potom ako druhordený začal chodiť tak sa hrávali spolu a sú parťáci.Ale ak by bolo opačne a druhorodený býk bol prvorodený tak by ostal jedináčikom nie že by sa nechcel hrať z deťmi ale beží od mladších detí sa schováva,nechce sa snimi hrať skôr so staršími si rozumie.Ja mám brata o 1,5roka mladšieho a sestru z maminho druhéhomanželstva o 14rokov mladšiu nemenila by som súrodencov tiež mám rada deti,samota by mi nevyhovovala.

momoftwo
5. jan 2023

Mam o 6 rokov starsieho brata, neviem a nechcem si predstavit ze by som ho nemala, s nikym nemam taky specificky vztah ako s nim. Ked sme spolu to je proste konec, moja starsia, muzska kopia a rozumie vsetkemu len ked sa nanho pozriem. 98% casu spolu saskujeme ako retardi a to mame obaja po 30tke🙊😂 na druhu stranu, kebyze som jedinacik tak neviem co to je mat surodenca takze asi by som bola ok, kto vie? Na toto sa tazko odpoveda. Moja mama je jedinacik, vravela ze vzdy jej surodenec chybal. Potom je xy jedinacikov, ktori povedia ze su radi ze su sami. To je cele diskutabilne a rozne pripad od pripadu..

aculy
5. jan 2023

Mame doma jedináčikov a myslím, že môžem aj za ňu povedať, že je veľmi šťastná 🙂 Nikdy jej nechýbal súrodenec. My sa jej veľmi veľa venujeme, chodíme na rôzne výlety, pobyty, chodí sem-tam na prespáva ku k mojim rodičom, ma kamarátov na ulici. Absolútne jej nechýba súrodenec 😁

dominikamacakova
5. jan 2023

Prečo by nemohol byť jedináčik šťastný? Myslíš si, že môj brať mi prináša šťastie do života? Máme super vzťahy, ale nechápem prečo by som nemohla byť šťastná bez súrodenca. Šťastný človek musí byť hlavne sám so sebou. Ja nemám potrebu robiť môjho brata šťastným 🙈
Ale určite je šťastný, že má takú úžasnú sestru ako som ja 😂

h2
6. jan 2023

Samozrejme, že môže byť jedináčik šťastný. Čo je to vôbec za otázku? Občas vidím, ako niekto napíše, že je mu ľúto, že je jedináčik, lebo vždy túžil po súrodencovi, ktorý by bol jeho parťákom, najlepším kamarátom, s ktorým by sa v detstve hrali, neskôr by spolu všade chodili, pomáhali by si a boli by si navzájom oporou. No jasné, kto by nechcel takého človeka pri sebe? Aj ja som po takej sestre vždy túžila. A to nie som jedináčik. Mám sestru, dokonca aj vekovo blízku, staršiu len o rok a pol. Nikdy sme však nemali taký vzťah, o akom som písala. ☹️

andrea112255
6. jan 2023

Môj otec má 4 súrodencov a keď sa trebalo starať o ich mamu lebo na Tom bola zdravotne zle tak sa staral len môj otec a ostatní sa hádali že kto ako ďaleko býva aby šiel s ňou na vyšetrenia atď.. 99% starostlivosti ostalo len na otcovi , ostatní sa len hádali a vyhovárali

Moja mama má 6 súrodencov a keď sa trebalo starať o deda lebo dám veľmi nevedel tak to bola ona kto sa najviac staral.. ostatní mali výhovorky vždy

No a ja som jedináčik, mám 29 🙂 niekedy sa tak zamyslím że by bolo pekné mať súrodencov, stretávať sa spolu niekde na chate napríklad alebo ísť na dovolenku... No a potom si spomeniem ako to majú medzi sebou moji rodičia so súrodencami......

buberova
6. jan 2023

Som jedináčik a som šťastná

laila22
6. jan 2023

Ja mám súrodenca a máme dobré vzťahy. Neviem si predstaviť, že by som bola jedináčik... Na druhej strane mám dcéru a tá je jedináčik. V detstve tým dosť trpela, že nemá súrodenca. Dokonca sa zamýšľala nad tým, že keď sa raz zomriem, nebude mať žiadnu rodinu. To, že si s bratrancami vychádzajú v detstve, nie je záruka, že to bude rovnako aj v dospelosti. Dosť času trávi s bratovymi deťmi, sú od nej o 10r. mladší.🙂. Má aj dosť priateľov, ale viem, že keby mala súrodenca, je jej veselšie, že by to bolo iné... 😉

simona20201309
6. jan 2023

Nečítam príspevky. Tie čo ti píšu, že nemôže, nie sú normálne....
Jasne ze môže... co je toto za hovadinu, aby šťastie dieťaťa záležalo od toho, či má súrodenca???
Kriste pane🙏
Skôr by som brala otázku, či môžu byť šťastné deti z početnej rodiny... to by mi dávali väčšiu logiky...

Samozrejme ze môže. Poznám XY prípadov, kde sa súrodenci nenávideli celé detstvo , celý život, nakoniec sa len súdili o majetky. Poznám naozaj strašne málo súrodencov, ktorí majú pekný vzťah. Väčšinou sú to večne hádky, v dospelosti si nevedia prísť na meno.
Co by malo chýbať jedinacikovi? Kamarátov ma všade naokolo, v škôlke, v škôlke. Ja osobne mam najlepšie kamaratky od mojich 6r. Celý život mi boli bližšie ako moji súrodenci a do dnes to tak je.

simona20201309
6. jan 2023

Ja som mala susedu jedinacika a celé detstvo som jej zavidela. To ze ma svoju izbu, svoje hracky ktoré jej nikto neberie, zavidela som jej vzťah s jej mamou ktorý jej závidím do dnes. Zavidela v dobrom. Bola naozaj šťastná a nič jej nechýbalo. Vyrastali sme vedľa seba ako sestry, prespavali sme u seba, .... len ja som mala doma vždy otravných súrodencov, nikdy som nemala súkromie a pokoj 😅

simonettasimonova
7. jan 2023

Ja som sama a vždy som chcela mať 2deti aby nebolo prve samé a aj ich mam a určite by sa mi niekto zišiel

kacena1991
7. jan 2023

Tiez som jedinacik, surodenca som vzdy chcela a doteraz ma mrzi ze ziadneho nemam a to uz mam 32.Ale zase radsej sama ako mat naprd vztahy so surodencami.. Napr moj otec je z piatich deti a doteraz maju vsetci skvele vztahy a mama je z 3 deti a nebavia sa nikto medzi sebou🤷‍♀️

taksomtu
16. feb 2024

@biibiana presne tak, modli sa, aby im to vydržalo celý život, nakoľko poznám iks súrodencov, ktorí si nerozumejú, majú zlé vzťahy, prípadne ani nie sú spolu v kontakte...sorry not sorry,ale tvoj názor je totálne od veci...že jedináčik nemôže byť šťastný...alebo teda môže, lebo chudák nič iné nepozná...🤣 To je na úrovni tých názorov, že spravím si dieťa, ideálne viac, nech nie som na staré kolená sama a potom šuch bum tralalá, zrazu som na staré kolená v domove dôchodcov, aj napriek tomu, že mám 5 detí. Verím, že chápeš pointu a úprimne držím palce, nech sa toto tebe ani tvojim deťom nestane- tieto nenaplnené očakávania...

mikadooo
16. feb 2024

Pravdaže, môže. Ja čo som stretla jedináčikov, nespomínam si, že by niekto z nich nejak zásadne ľutoval, že nemá súrodenca 🤷. Oni to proste nepoznajú, majú dobrých kamarátov a neriešia, keď súrodenca nikdy nezažili. To je akoby my by sme začali riešiť, že máme "len" jedného/dvoch súrodencov... Veď kedysi bežne ich bolo aj 10, aké by to asi bolo, keby sme mali ešte +5 súrodencov? Ľutujeme, že ich nemáme?

Strana
z2