Može byť v profile užívateľa fotografia nebohého dieťaťa?
Ahojte. Neviem či som zaradila diskusiu do dobrej témy, ak nie hádam to admin prehodí. Zarazila ma situácia tu na MK. A preto chcem vedieť iba jednu vec. Ak má mamička dieťatko, ktoré miluje, dieťatko tesne pred pôrodom zomrie - nie je matka? Nemá právo uložiť sem na MK do svojho fotoblogu, a do svojho profilu fotografiu svojho dieťatka? Len preto, že sa nenarodilo živé? Sme naozaj takí puritáni a bez súcitu? Nie sme matky? Ak takáto maminka nemá právo zverejniť fotku svojho dieťatka, tak potom poprosím všetky maminky, ktoré tu zobrazujú fotky z USG a fotky tehu testov, aby ich stiahli. Pretože takisto to nie je v poriadku, ak tie tehotenstvá nevyšli a nenarodilo sa z nich zdravé a krásne miminko. A pre maminky, ktoré sú citlivé mám len jednu radu. Načo chodíte na statusy, ktoré jasne hovoria o tom, že tehotenstvo nedopadlo dobre. Pekný deň
kočka svoje bábenko mala pekne oblečené a fotku mala iba ako "profilovku" svojho dieťatka nemala založený album vyzeralo ako keby spinkalo, mala tam jednu fotku, keby ste si neklikali na jej fotoblog tak ju nikdy neuvidíte....
z niektorých príspevkov je mi normálne zle....tolko neludskosti, ktorá sa v niektorých skrýva....
@dadka212 presne si to vystihla. načo klikali na jej profil. ja toto nechápem. načo, keď im to robilo zle. a načo to komentovali. čo je toto za ľudský hyenizmus. Vrátane pána admina, pre ktorého ako som sa práve dozvedela to bolo nepríjemné. idiot. a kludne si ma môže teraz zmazať a zablokovať.
@pectore biologicka matka je definovana ako osoba, ktorej sa narodilo dieta z jej vajicka. Hough. Nie ako osoba, ktorej sa narodilo zive dieta. Nie ako osoba, ktora sa o dieta stara a ma s nim zazitky. To moze byt socialna matka, ktora moze a nemusi byt biologickou matkou. Miesas jablka s hruskami. Adoptivna matka je socialna matka, matka, ktorej sa narodilo mrtve dieta alebo jej biologice dieta zomrelo je matka biologicka rovnako ako matka, ktorej dieta (z jej vajicka) zije. Snaha posobit odborne, ked sa odvolavas na "nastuduj si, co znamena matka" vyznieva smiesne az tragikomicky, ked sama mas gulas v tom, co vlastne pises.
Nemusis suhlasit s tym, co urobila dotycna maminka, moze sa ti to zdat akekolvek a pokojne to sem napis, o tom je diskusne forum. Ale popierat realitu - ze ta maminka je matkou, sa mi zda skutocne nevhodne. Ta zena porodila dieta. Dieta ma VZDY otca a matku. A teda tato zena je tomu babatku matkou.
bloknite pectore to sa neda citat...
Zeny uvedomuje si tu niektora z vas ako velmi by cela tato diskusia bolela dotycnu maminku keby sem zabludi???Prist o dieta je rana na cely zivot a cela tato diskusia by jej akurat sposobila ukrutne trapenia a bolest...preboha ako mozete tu riesit ci je matkou???samozrejme ze je!!boze moj,majte sucit!
@pectore este ma tak napadlo, naskyta sa otazka, ako ma ta zena, matka, podla teba teda nie matka, nazyvat to svoje dieta, ktore jej zomrelo? Dieta. A ako pise @monyccka kazde dieta ma svoju matku. To je logika, spatna vazba, o citoch ti tu ani pisat nebudem, lebo to zjavne ty nemas, Vyznievas velmi hlupo, scestne, neludsky, odvolavas sa na nejake trapne poucky, vlastne cela si trapna, je mi ta fakt luto a nechcela by som ta radsej ani ja stretnut...Vidno, ze si v zivote neokusila, co je to prist o dieta a ako sa vtedy MATKA citi ale ani to ta neospravedlnuje, lebo su tu aj take zeny, ktore o dieta neprisli, ale su napriek tomu velmi empaticke a zrele, co ty teda nie si. Keby si bola pubertacka, ktora este nebola matkou, tak to pochopim, ale ty dieta mas, preto to je pre mna este viac nepochopitelne. Tazko tebe nieco vysvetlovat, vsetko tu uz bolo povedane, zjavne ti len robi dobre prist provokovat z nudy alebo z hluposti, ale to je povedzme si pravdu ten lepsi pripad. Ty nemozes vediet ako by si reagovala, ani tie ostatne, co tu pisali, ze ake je to morbidne si uverejnit foktu dietata. Ty ani tie ostatne nemozu vediet co by urobili pretoze predstavit si smrt svojho dietata sa neda.
Samozrejme ze je.....a ked si tu da mamicka fotku svojho mrtveho dietatka podla mna na tom nic nieje....moj nazor....ked tu uz mozu byt fotky roztiahnutych noh pri porode tak tu moze byt vsetko je to kazdeho vec ja by rusila albumy tych nafotenych veci co a kde maminky kupili ake znackove veci kludne sa do mna pustite ja len hovorim svoj nazor 🙂
ja by som navrhovala zablokovat celu temu a nech sa tu viac neprispieva... tej mamine to nepomoze a citat si tie drbnut* prispevky ja vela aj na mna, kebyze mi zomrie dieta, tak sa tu asi po tomto vsetkom zosypem...
asi jej treba poradit nech ide na www.anjeliky.sk tam jej nikto nepovie, ze si nemoze dat foto svojho babatka, nikto to tam nebude riesit, naopak...
fuuu stracam slova, niektorí ludia 😠
ADMIN NABUDUCE SI ROZMYSLI AKO PREMENUJES TEEEMU!!! to tiez musi byt luxusacka ked sa to premenovala na taky nazov... kto je vlastne admin??KKS toto je velaa 😔
samozrejme, ze je matka!!!viac k tomu nemam co dodat..
@pectore tiez nemam slova je zbytocne sa vyjadrovat podla tvojje foto mas necelych 20 a zivot pred sebou ten ta este prekvapi a nauci..
mimochodom tato tema ide dost daleko , necitlivostou niketorych!!!!! vazne zamyslite sa nad sebou zeny!! neviem ci je to vekom ze ste este nedospely alebo co mat deti este neznamena ze ste zjedli mudrost a mate pravo susdit inych!!!! podla seba///
zhrniem to tato foto bola osoban zalezistost zeny ktore nemaju na materskych co robit a tak bludia po fotoblogoch inych zien nemma slov len aby si nieco nasli na zabavku ked uz sa nudia!!!! druha vec ak tato foto tu nepatri tak tu nepatri ani tema zomrelo mi dieta!!!!!!!!
a tie ktore si mysla ze tema zomrelo mi dieta alebo fot tuy neptry je mi vas osobne luto... jedine co vas zaujima je vlastne kto co, kedy moje dieta spadlo kedy kakalo apodobne ale dolezite temy ako zo zivota niektorym vadia taketo temy sa bohuzial nevymyslaju a su bolestive nie kazdy ma na psychologa aby svoju osobnu bolest riesil s odbornikom nie kazdy ma rodinu!! ktora chape a priatelov po ruke a niekedy je lepsie sa porozpravat inkognito s niekym co prezil nieco podobne bez toho bay sudil;; a nie aby tam liezli slipky ktore sa nudia na materskych a nedokazu pochopit ze su aj zeny ktore maju aj ine problemy ako kto kolko vypil akolko raz za den kakal!!!!!!
toto patri ku zivotu a j eto zivot taky je a niekto rad pozera na zivot cez ruzove okuliare mam pocit a myli si konika s bulvarnymi casopismi how dohovorila som.. je mi zle z niektorych.....
osobne administratoir ktory to spravil by mal hned tu foto dat naspat a ospravdlnit sa!!!! osobne is myslim ze administrator sa trochu uponahlal .... a povedane pokaslal to... foto splnala pravidla nebolo tam nic sokujuce!!!!
@denisece ja som tiez hotova z tohto premenovania!!!!!!! mam dost.... 😅 🙄 😠
chyby prosim necitajte lepsie povedane nevsimajte , pisem z mobilu a som taka nazlostena ze pisem rychlesjie necitam po sebe a v mobile sa tazko tuka... 😀
@erikasadek admin zlyhal...moj nazor a ked ma aj stopne, asi budem aj rada.
@erikasadek no este ze si sa ospravedlnila, lebo aj za toto sa tu kamenuje 😕 😅
no strasna hanba adminovi, keby aspon nebola dotycna, dotycny zbabelec ale sa tu aj predstavila a obhajila dovod zmazania albumu a premenovania temy...ale na to asi nema, lahsie sa vyvrsuje na ubohej zene, ze????
@leeenka26 tu sa kamenuje za vsetko kde sa nema a tam kde by sa malo tak kazdy len pritukava.. pokial nepisem ribicki a podobne tvrdky tak snad nie a ak ano tak nech si trhnu nie som dokonala co uz.... 😀 😀
@alex2201 ty si to tak v skratke pekne zhrnula. jednou vetou... 😉
@leeenka26 jednozne admin asi nie je clovek na svojom mieste a mal by sa hanbit ako pes....je smutne, ze takito ludia robia na strankach pre mamicky...
Práve pre toto neustále útočenie a osočovanie som si dala záväzok už na Mk nechodiť. Ale zasa mi dnes hlúpej nedalo.
Napíšem teda len jediné.
Prosím, neklikajte na môj fotoblok. Mám tam fotky syna, ktorý nám zomrel po dlhej a strašnej chorobe. Nikde doma nemám jeho fotografie, lebo sa pre bolesť na ne stále nedokážem pozerať. Tu som si jeho foto dala, aby každý vedel, že som mala a mám deti 3. 3 nádherné deti.
Práve dnes som sa dozvedela, že mi po ťažkej chorobe zomrela dobrá priateľka, úžasná matka. A my, ktoré máme to šťastie naďalej byť so svojimi blízkymi sa tu hádame s ľuďmi, ktorí by nám nemali ani stáť za slovo. Niektorí sa tvária, že svet a rodičovstvo je len o krásnych šatičkách, tortách a dovolenkách. Nie nie je. Často je plný bolesti a nespravodlivosti. Bohužiaľ, je to súčasť života. A tvrdiť, že na fotke mŕtveho diaťatka je niečo morbídne, či až patologicky choré?? Prosím, zobudte sa. Nikdy nikto nevie, čo sa v živote prihodí aj jemu. Nikdy nehovorte, ako by ste sa správali vy v danej situácii. To práve vy svojimi postojmi robíte svet nemorálny a morbídny !
Tvárme sa ďalej, že smrť neexistuje, že svet je len ružovučký a zatvárajme oči pred realitou. I tak sa dá žiť. Ale našťastie, nie každý tak žiť chce.
Ja neklikám na nextíkové a iné albumy, tak dotyčné dotknuté neklikajte vy na vám "nechutné" fotky.
Hlavne však nikomu neprajem, aby raz niečo podobné zažil.Až potom by ste mohli súdiť.
@pectore matkou je žena, ktorá nosí pod srdcom dieťa....či to dieťa žije v nej jeden deň, či dva, či 40, či 300 dní. Je matkou...porodí, aj potom je matkou....To, že jej dieťa zomrelo neznamená, že nieje matkou, OMYL....dieťa - človek žije v maternici a potom mimo nej, a je jedno kedy zomrie, jeho matka je jeho MATKA a basta!!! Ked chcela mamička dat sem jeho fotku, tak ju dala, nieje to podla mna chore, aj my mame doma fotky mrtvych v rakve z pohrebu a nenajde sa domacnost v ktorej take fotky nemaju...mamička chcela mat pamiatku ako vyzeralo jej babetko....tak si ho odfotila...ako inak si ho mala uchovať?

@nibiru velmi s tebou suhlasim, presne toto som myslela aj ja, ze keby babatko na fotke bolo napriklad od krvi, malo nejake zranenia, modriny alebo ine znamky toho, ze uz nemusi byt zive, vtedy by som pochopila, ze niekomu by prislo zle od takej fotky. ale ked to babatko bolo cistucke a pekne oblecene, vyzeralo ako keby spinkalo, tak co na tom mohlo byt nevhodne, nemoralne, poburujuce..?
@pectore ani ma nehne, aby som sa k tebe vyjadrila