Može byť v profile užívateľa fotografia nebohého dieťaťa?
Ahojte. Neviem či som zaradila diskusiu do dobrej témy, ak nie hádam to admin prehodí. Zarazila ma situácia tu na MK. A preto chcem vedieť iba jednu vec. Ak má mamička dieťatko, ktoré miluje, dieťatko tesne pred pôrodom zomrie - nie je matka? Nemá právo uložiť sem na MK do svojho fotoblogu, a do svojho profilu fotografiu svojho dieťatka? Len preto, že sa nenarodilo živé? Sme naozaj takí puritáni a bez súcitu? Nie sme matky? Ak takáto maminka nemá právo zverejniť fotku svojho dieťatka, tak potom poprosím všetky maminky, ktoré tu zobrazujú fotky z USG a fotky tehu testov, aby ich stiahli. Pretože takisto to nie je v poriadku, ak tie tehotenstvá nevyšli a nenarodilo sa z nich zdravé a krásne miminko. A pre maminky, ktoré sú citlivé mám len jednu radu. Načo chodíte na statusy, ktoré jasne hovoria o tom, že tehotenstvo nedopadlo dobre. Pekný deň
@abbey1 uprimna sustrast neskorsie.... z mojej strany ale predsa.. 😢
napisala si to presne // 😉
ja len dodam mile zienky ak by vam zomreli deti teraz a na koniku mate foto svojich deti tiez by ste stiahli okamzite svoje fotky deti alebo na vecnu pamaitku nechali nikomu z vas nieco take nezelam!!!!!!! berte to ako otazku na telo!!! tiez by ste to brali ako morbidne?? ako by vam bolo ak by vas niekto bonzol administratorom ze tato zena a dieta na foto uz nie je zive nema tu co robit ako by vam bolo?? ake by vam bolo ak by ste neskor citali podobne komentare ako pisete teraz????
urcite zel!! urcite znechutele by ste boli a prepukol by vo vas len pocit este vatscieho smutku a necitlivosti inych voci vam....
a tak je ...... aj zene, alebo inym pri vasich komentaroch....
@erikasadek tymto by mala byt cela tema zamknuta a skoncena...
@alex2201 zlatko nie som uzasna. Som takisto matka a zvlast matka, co prisla o dieta a do konca svojho zivota budem pomahat a obranovat tie, co tiez prisli o dieta, pretoze pomoci, lasky, empatie a sudrznosti nie je nikdy dost. Ale uvedomujem si ze ludi nezmenim. Na to je Pan Boh, kazdy k nemu raz prideme...a potom on bude sudit.
@kvetinqa asi tak bohuzial ospravedlnenia zo strany tych mamiciek ktorym to vadilo a administratora sa nedockame...ved oni nevedia napisat ani na blby mail...
@kvetinqa jasne ze by mal abyt ua mal abyt davno a aj s ospravedlnenim dotycneho admin.. ale mozme snivat dalej ze nieco take dotycny dotycna ucini.... 😅 🙄 ....
@erikasadek presne tak. Ak zene zomrie dieta, tak ho ma teraz rychlo vymazat? Tvarit sa ze neexistovalo, alebo este lepsie, prestat si hovorit matka? prestat ho bratako dieta? Pre mna je to tak strasne nepochopitelne a normalne som si na chvilu predstavila, ze by teraz niekto blokol moju fotku Samka, aku bolest by som pocitila, uz len pri tej predstave mi je smutno.
@pectore ufff, no precitala som si tvoj prvy prispevok v tejto teme a dalej ani nejdem citat, pretoze hodnotis nieco co si sama neprezila slovami "by si mala uvedomit", "si bude dieta vsade pripominat", "nezdravo predstavovat situacie" "zavana nejakym depresivnym stavom a snahou vyrovnat sa, zmierit so situaciou" ... Precitala si si vobec, co si napisala? skusila si sa vcitit do situacie, ze by si svoju dceru nepriviedla na svet zivu? Kde je trosku ludskosti? - Nehodnotim tvoj nazor, ci je alebo nie je vhodne dat taku fotku na net, ale tie vety, ktore si okolo toho vypustila z klavesnice su hrozne a dufam len, ze NIKDY v živote, ak sa raz (nedaj bože) ocitneš v takej istej situacii, ti nikto nepovie tieto tvoje slova!
Prevádzkovatelia stránky si môžu stanoviť vlastné pravidlá. To je jasné. Len by nám všetkým mohli vysvetliť svoje pohnútky. Lebo skutočne si neviem logicky zdôvodniť ich zásah.
Nemali radšej usmerniť určité tiež matky?
@erikasadek krásne si to napísala !
@amouramour
@erikasadek ved to sa ani adminom neda nazvat... Ja som normalne sokovana aj pristupom admina a aj komentarmi niektoych ludi... Empatia je vlastnost na mile vzdialena niektorym ludom ....
@martinjansen bolo by dobre situaciu riesit...
@martinjansen Môžeme poprosiť o verejné objasnenie?
My sme tiež vaši užívatelia a náš názor by sa tiež mohol brať v úvahu.
Ďakujem.
@abbey1 tak ako pises. Su pravidla a pohnutky. Vela pohnutok tu je nelogickych a zarazajucich. Toto uz nie je len o ,,slepiciach" toto je uz aj o adminoch, ktori niekedy zial narobia viac zla ako dobra a tym vlastne podporuju tie ,,slepice". Mozno by bolo fajn aby sa aj oni trosku zamysleli nad sebou a nie len kritizovali druhych a robili neuvazene rozhodnutia. Stalo sa tu uz vela nelogickych veci, ale toto ma tak poburilo, ze rozmyslam o odchode z konika.
ja mam poslednu otazku, aj zakladatelka tejto web.stranky je chora, psychicky nevyrovnana a neviem ake veci tu boli este spomenute?? aj ona si tam dala svoje dietatko a este vela inych mamiciek...
http://vivien.anjeliky.sk/memory.htm
UPOZORNUJEM, ZE SU TAM MRTVE BABATKA pre baby, ktore take veci beru za perverzne...
napisem len jedno: fotku ZIADNEHO mrtveho clena mojej rodiny by som nikde nezverejnila. napriek tomu, ze som mama, dcera, vnucka, neter...
MOJ nazor je, ze take fotky na verejne forum nepatria.
pokojne ma ukamenujte.. je to "len moj nazor". mozem ho mat, ci..?
@titkovamiriam krasne neviem ale zlost vo mne je velka..... a neodkazem slovami ani opisat ako ma niektore zeny ak sa tak daju nazvat... nastvali!!!!!
myslim vazne....
nedokazem dat na papier co citim co prezivam...... proste pista neviem ale v srdci je toho tak vela.. a moje srdce place ked to to citam a nechapavo len kruti hlavou kde sa to vo vas ludia berie to ste tak zblbli tou tv a blbymi hovadinami co vidite ze nedokazete normalne vidiet tento svet realne taky aky je.... tento svet je plny nenavisti a zloby a ludia su cim menej citlivy voci zlobe a cim menej citlivi.. proste sanka mi pada srdce place/// bohuzial tento svet nezmeni tuto silu a ani kuzelnu palicku nemam bohuzial.....
ps moj anjelik ktory odisiel pred 2 rokmi tak rychlo a necakane sice bol kratko v mojom lone len necele 2 mesiace ale ten cas bolo to moje dieta moj zivot vo mne a odisel skoro.. dokazala som na teba rychlo zabudnut vdaka mojim dvom detom ; ale v srdci som na teba nikdy nezabudla, ziadna matka zena to nedokaze......... 😢 🤐
ja jsem cekala na me jedine dite deset let a ted mam dvouletou holcicku o kterou se taky bojim ,a kdyz jsem uvidela fotku tohoto miminka tak to ve me vubec nevyvolalo rozhorceni nebo strach pouze jsem si uvedomila ,ze mam velke stesti ze jsem ve svych 40 letech porodila zdrave dite.To miminko bylo nadherne a vypadalo jako spinkajici novorozenec.Nechapu vyroky typu ze tato zena neni matka,podle me je matka s velkym M a nezaslouzi si to.Je to jeji miminko a tim zustane na vzdy a vy ktere pisete ,ze vas to vylekalo a prislo nemoralni tak na co jste otviraly jeji album kdyz jste vedely ze ji pred nedavnem holcicka umrela?Nikdo nevi jak se bude v takove situaci chovat ,ale aby si jeste jednou na toto tema nevspomely ty ktere dnes ukazuji prstem
Ahojte. Nebudu se vyjadrovat ke konkretnim prispevkum, jen napisu svuj nazor.
Ano, zena ktera porodi mrtve detatko, je matkou. Kdyz uz to nekdo takto neciti prirozenym pocitem, mozna by pomohl selsky rozum a logicky usudek. Mrtve miminko se narodilo, je to clovek se jmenem, s hrobem, tudis je to neci dcera, nebo syn. Takze musi mit matku a otce.
Co se tyce te fotky. Ja osobne by jsem ji videt nechtela, nevyhledavam takove fotky, kdybych ji nahodou videla, asi bych mi z toho dobre nebylo. ALE - kazda urcite zname ten pocit, ze nase miminko je to nejkrasnejsi a podle me to proziva i ta maminka toho mrtveho miminka. Chce se taky podelit se svojim nejkrasnejsim miminkem a chce slyset i od ostatnich, ze ne nejkrasnejsi. Takze dokazu to pochopit. Reseni problemu bych videla vcelku jednoduche - kdo nechce, at na to neklika, at proste prepne jinam, kdo chce, at napise vzkaz podpory mamince. Urcite bych fotku nikde nenahlasovala, to mi prijde jakobychom chteli predstirat, ze takove veci jako smrt deti neexistuji.
@evicka1971 krasne a vystizne
@leeenka26 Vis me to strasne mrzi ,ty slova moralni ja jsem na koniku uz od roku 2009 a me spis prijde nemoralni statusy typu jaky je muj manzel zly,ze nektere maminky nemaji chut na sex,a ppodobne toto jsou pro me veci ktere se maji resit doma a ne ve foru.A to nestesti ktere je vsude kolem nas si zase myslim ze prave patri k tomuto tematu okolo deti.Protoze i takovy je zivot.A tato maminka nosila svou malickou devet mesicu pod srdickem,z laskou zarizovala pokojicek a pak takova rana:I pro me je toto miminko krasne a zaslouzi si to obe aby tady byly mezi nami.
Skor by ste tu admini mohli zmazavat albumy, kde maju niektore matky pofotene svoje male dievcatka v kadejakych satickach v modelkovskych pozach..ako sorry, toto je podla mna nechutne..a nie fotku dievcatka, ktore mamicka nadovsetko milovala a prisla o nho. fuj, hanbite sa a ku zmene nazvu temy sa nejdem ani vyjadrovat.
Vyjadrenie za Asmira Team k zverejnovaniu fotiek nebohych.
Toto je velmi citliva otazka a stretli sme sa s nou na kazdej nasej stranke pre mamicky, nie len tu na Slovensku. Nase rozhodnutie, aby taketo fotky neboli zverejnovane na stranke vyplyva prave zo skusenosti. Ked sme sa s tym prvykrat stretli a riesili tento problem, rozhodli sme sa akceptovat taketo fotografie ako vyjadrenie nasho sucitu a respektu tychto uzivatelov k ich zivotnej situacii. Rychlo nam vsak realita ukazala, ze to nie je spravne, hlavne ked taketo fotky su verejne a na stranke, kde je vela tehotnych zien. Na anglickej stranke sme mali velmi negativne skusenosti s takymito fotografiami a niektore tehulky, ktore ich videli to niesli velmi zle. Okamzite sme museli stiahnut fotografie.
Ak vznikne podobny problem vzdy postupujeme individualne a dotycnej osobe prv piseme postu, kde ju poziadame o stiahnutie fotografii s vysvetlenim preco tak robime. Ako navrh prikladame, aby zverejnila fotografiu dietata anjela, kedze na koniku sa zvykne o nebohych detoch hovorit ako o Anjelov. Takyto sposob zdielania svojich tazkych pocitov vnimame ako prejav vzajomnej ucty a respektu voci ostatnym mamickam, tehulkam a snazilkam na stranke.
Uvedomujeme si, ze nie vzdy moze byt nasa snaha pochopena spravne, hlavne pri takychto citlivych otazkach. Do toho rizika vsak musime ist a ak dojde k nesuhlasu, tak ako teraz, snazit sa vysvetlit nase dovody.
Toto je problem emocionalneho vnimania a nase rozhodnutie ma chranit tych, ktorym mozu taketo tazke emocie ublizit viac.
NIe je pravdou, zeby sme sa snazili ignorovat smrt na nasich strankach. Z komunikacie s uzivatelmi mam skusenosti, ze tym , ktori prezili smrt blizkeho velmi pomaha, ze sa o tom mozu rozpravat a zdielat svoje zivotne utrpenie. Pre nich sme vytvorili samostatnu kategoriu vo fore - O tom sa tazko rozprava, a viem, ze je vela sukromnych tem, ktore maju podobne naplnenie. Som si isty, ze Modry konik pomaha aj tymto ludom.
Prepacte, ze som reagoval az teraz, ale vase upozornenia som nedostal, kedze ste napisali zle moj login, tuto temu som si vsimol az cez vase oznacenia.
Ak som na nieco zabudol, alebo je nieco nejasne napiste mi a vyckajte na odpoved. Dakujem.
Martin Durina
Asmira Team
@martinjasen pán Jasen, mňa by zaujímalo, prečo bola téma premenovaná, na takýto nemorálny názov? či (nehovorím vás) zaujímali názory matiek, nematiek a ........ ďakujem za odpoveď
@martinjasen a co ta zmena nazvu temy? Podla mna uplne nevhodne zvoleny nazov.. Vdaka
Takze toto je stranka jenom pro maminky ktere bez problemu otehotni,narodi se jim zdrave krasne dite s IQ120,a maji dost penez na vsechny nex a dalsi vymozenosti?Protoze pokud na tehotnou pusobi zle toto,pak musi zle pusobit i spoustu jinych veci ktere k tehotenstvi a materstvi patri
... neodsudzujme zenu, ktora zverejnila fotku svojho neboheho dietatka... zivot je v jednej chvili krasny a o maly okamih uz nemusi byt .... dnes naplname svoj fotoblog albumami so znackovym oblecenim ... zajtra to mozeme byt my, ktore sa navzdy rozlucia so svojim dietatkom ... staci chvilka, choroba, nehoda, samovrazda, a je po vsetkom.... nas zivot sa zruti a my sa mozeme velmi rychlo ocitnut v situacii, ktoru tu dnes tak velmi odsudzujeme ... a mozno prave zverejnenie fotky nasho anjelika a zdielanie nasej bolesti bude tou jedinou cestou ako sa vyrovnat s tym, o com sme este pred chvilou ani netusili 🤐
vsetko dobre vsetkym 😔
@martinjasen ja by som chcela vedieť, prečo Ti prišlo "zle" pri prezretí fotky.
a teda- mne je "zle" keď zazriem /nevyhľadávam/ fotky z pôrodných sál- intímne, čerstvé bábätká ešte "pomaľované" z lona matky.
a zoznam, z čoho mi je zle by bol dlhší.
tak teraz čo?
budeme tvoriť subjektívne pravidlá?
to si tá maminka nezaslúžila súcit a hlboké pochopenie? lebo pár užívateľkám bolo z toho zle? a načo to pozerali?
keby ste pozorne čítali krátke správy danej mamičky, vycítili by ste, aká je jemná, zranená a ako krásne píše svojej dcérke. ja som foto nevidela- ale viem si predstaviť, s akou láskou a nehou ju tu dala. a viem si predstaviť- ba až to cítim, akú bolesť zažíva po vašej "facke", keď ste jej neumožnili mať svoje dieťa tu, u seba v jej blogu.
a tá rana bolí o to viac, že sa o úder zaslúžilo pár "ľudských" užívateliek.
smutné 😒

@nibiru tlieskam, krásne si to napísala 🙂