Môže ostať na balíku vírus?
Dobrý deň.
Objednala som si dva balíky súkromne a chcem sa informovať, či nemohol na nich ostať vírus, ak by náhodou mal dotyčný koronu, kt. mi balík predal. Ja som si pri objednávke neuvedomila, že treba riešiť koronu. 😰
vydrzi rozne dlho na roznych materialoch niekde to bolo aj napisane kolko drzi na kove, kartone hladkych povrchoch. nepamatam si to ale google poradi
kým balík prišiel k tebe dostal aj chrípku, aj koronu aj iné choroby od ľudí , čo ho pochytali 😀 😀
Ak sa bojis, daj na 1 deň von na balkon a odstriekaj povrch dezinfekciou. Ak je to oblečenie, treba vyprať na 60 stupnov. Pevne povrchy vydezinfikuj.
Skor je otazka, ze nakolko by bol taky pripadny virus infekcny. Ak by to bolo take velke nebezpecenstvo, tak tu mame uz davno ovela horsi stav. Ludia nadalej bezne nakupuju v obchodoch, chytaju veci, otvaraju dvere, objednavaju online ... A aky je rozdiel, ze si si objednala sukromne a cez nejaky eshop? Rovnako to pochybaju ludia pri baleni, preprave.
@1aduliatko1 aj tovar z obchodu pred 1. použitím periem, hračky som v rámci možnosti umývala. Vrchné obaly vyhadzujeme.
😀 na jar sme nechávali balíky z číny "v karanténe" v kufri auta.... hovadina na mraky ale ak sa ti bude lepšie zaspávať, tak skús (keď nemáš auto, ulož do pivnice alebo na balkón)
@zuzanka.zuzu balíky z Činy mi aktuálne idu aj 3 mesiace, hoci oni to pošlú hneď. Držia to tu v Európe niekde. Ale tak čínske rozbalujem vonku a obal ide rovno do kontajnera.
@hettinka ja som si nevsimla, ze by to slo z Ciny teraz tak dlho. Mne nedavno dosiel za 3 tyzdne. A teraz jeden za necelych 5
Ak to je z Číny, tak to ten vírus nemá šancu prežiť. Na povrchoch prežije deň, maximálne dva-tri... Aj keby tam bol, je otázne, či by si sa vôbec nakazila. V podstate je väčšia pravdepodobnosť, že sa nakazíš od poštára, ktorý ti ten balíček prinesie.
Prosim ta, bezne objednavame cez alzu do alza boxu.. a to moj je dost panikar, ze az.. nepanikar, ved to by si ani potraviny nemohla kupovat!
Myslím si, že ak by si dostala koronu, tak jedine z tvojej paniky a strachu.. 😉 kľud. Najdôležitejšia je psychika, pokoj.. 🙂 zdravá strava, dostatok vitamínov, veľa pohybu a všetko bude v poriadku 🤗
Máš vôbec predstavu, koľko ľudí v potravinách obchytá každú debilinu, lebo skúmajú, aké "éčka" obsahuje....Sú ich tisíce a ty nemáš potuchy, či bol, alebo nebol niekto nakazený....

Virus nie je žuvačka. Umiera