icon

Môžem dať namontovať klímu bez susedovho súhlasu?

26. júl 2023

Chceme si dať namontovať do bytu klimatizáciu. Jeden jediný sused (pod nami) nám odmieta podpísať súhlas. Môžme ju dať namontovať aj napriek tomu? Ostatní ľudia v bytovke nám súhlas podpísali.

Strana
z2
autor
26. júl 2023

@aliaray1 neviem, žijeme tu krátko a ak dobre viem, klímu má jedine tento sused zatiaľ, ostatné byty asi ani nepotrebujú klímu montovať, toto je celkom chladný dom, len my sme pod strechou a keď sa nám slnko oprie o okná tak tu máme skleník.

bmolko
26. júl 2023

Nemas balkon? daj si ho tam. Ja mam na terase

autor
26. júl 2023

@bmolko no keby som mala tak si ju tam dám.

amarilka26
27. júl 2023

Ak uz niekto ma klimu namontovanu, tak potom niet o com, ani by som neriesila.

cacianka
27. júl 2023

Zásah, akýkoľvek, do spoločného majetku v obytnom dome, čo fasáda spoločným majetkom je, nemôže urobiť hocikto, hocikedy, tzn. ani satelity ani klimatizácie si vlastník bytu nemôže inštalovať svojvoľne. odsúhlasiť musí nadpolovičná väčšina všetkých vlastníkov, inštalovať može iba certifikovaná firma, a hlavne všetko riešiť so správou bytov, majú papiere o zatepľovaní fasády - tak vedia posúdiť či je montáž možná, aby nedošlo k poškodeniu majetku. asi by ste nechceli, aby začalo hniť a plesnivieť na vašej stene....
domovník nie je ten čo rozhoduje, a že sa to montuje lárom fárom, to aj tak vyzerá.
takže vyjadrenia "ja sa nepýtam, namontujem a basta" , zaváňajú prieserom

Strana
z2