Môžem poslať balík/list vo vlastnoručne vyrobenej obálke?
Zdravím, chcem sa spytať..
Chcela by som mm poslať balík/obalku s rámom na fotky s fotkou a želanim čo sme spravili s malou no neviem nájsť dostatočne veľkú obálku. Dalo by sa to spraviť tak, že by som si vyrobila obálku z nejakej makety na googly a poslala to v tom? Je v zahraničí na služobke a budeme mať také "double" výročie (brali sme sa na jeho narodeniny) a vráti sa až kúsok pred dovolenkou v strede augusta.
A ešte jedna otázka.. zoberú mi to ešte ako dopis, alebo už ako balík? Prípadne čo to bude stáť?
Rozmery rámu sú: 15,8 × 10,8 a hrúbka rámu je 1,5 cm
A vlastne to je rám s našou spoločnou fotkovou kolážou a bude k tomu aj dopis schovaný v ráme za fotkou a iba maličký papierik , že to má poriadne preskúmať.
Vopre ďakujem za každú odpoveď.
Ja som balila drevené výrobky do bublinkovej fólie a potom buď do kartónovej krabice, alebo do kartónu s oboch strán a poriadne zlepila.
Vždy mi to vzali ako list a to bolo veľké (cca 25cm na výšku a na šírku aj viac)
Do bublinkovej obalky, su rozne rozmery dostupne uz asi na kazdej poste alebo takmer kazdej, prip. este v niecom obal predtym, ako das do obalky, aby sa neposkodil. Do 2 kg sa da zasielka poslat ako list, cennik najdes na stranke posty.
Ak sa to zmesti do 90cm (sucet vsetkych 3 stran) a do 2kg, mozes to poslat ako obycajnu listovu zasielku.
Mozes to "omotat" cim chces, igelitom, darcekovym papierom, novinami. Nerob si starosti za vyrabanie obalky. Hlavne aby tam bol stitok s adresatom a odosielatelom. A na poste mavaju velke obalky, prip v papiernictve. Alebo omotaj bublinkovou foliou a este pricap kartony aby sa to neposkodilo a poriadne omotaj lepiacou paskou
kludne 🙂 ja so posielala pohladnicu-doma vytlačenu fotku mojej rodiny,alebo z novinoveho papiera vyrobenu a nebol problém
Zabalit list mozes do cohokolvek, nemusi to byt kupovana obalka...

@ehja129 kúp bublinkovú obálku, celkom určite je dostať vhodný rozmer a aspoň to bude trochu chránené pred poškodením. A áno, môžeš zabaliť do čoho chceš a zoberú ti to ako list.