icon

Môžem sa vyhnúť účasti v reportáži?

19. feb 2024

Do práce nám príde tv a budú robiť nejakú reportáž, nemám bližšie informácie. Len by ma zaujímalo, či môžem odmietnuť byť v reportáži, keďže ja nie som na takéto veci, som introvert.

Strana
z2
tanyan
19. feb 2024

@babulkomale Za normálnych okolností nie, ale vzhľadom na popísanú "kultúru" správania človek nikdy nevie. 😉
Keď ponúknu dohodu, tak tam sa dôvod neuvádza. A okrem toho ani nevieme ako je uzatvorený pracovný vzťah - dohoda, zmluva...

kristiii
19. feb 2024

Ja by som sa zbalila a odišla rovno na IP.

tvoriva_dusa
19. feb 2024

To by sa im páčilo, keby si odišla. Lebo by to mohli brať ako hrubé porušenie pracovných podmienok z tvojej strany. Nikam by som neodišla, nech mi dajú výpoveď alebo navrhnú akceptovatelnu dohodu. V konečnom dôsledku sa vykrystalizovalo, že máš nadriadenych blbcov a teda je čas poobzerať sa po inom jobe.

pribinak
19. feb 2024

Keby mi toto povedala, tak sa zbalim a idem a taham rovno na Inšpektorát prace. Ako odtiaľ potiaľ.

No ako to dopadlo?

autor
19. feb 2024

Zostávam tu, povedala som , že nikam nejdem, keďže na toto nemajú právo, keďže som žiadnym hrubým spôsobom neporušila pracovný poriadok. Ale že pokiaľ na tom trvajú, tak že zavolám inšpektorát práce. Od zajtra si beriem asi PN.

petronelag
19. feb 2024

To nie je také ťažké, treba si zhruba pripraviť, čo treba povedať a správať sa prirodzene.

autor
19. feb 2024

@petronelag Pre mňa je to skôr stresujúce, takže som odmietla.

yoxinka
19. feb 2024

Nemusíš byť v reportáži. V bývalej robote som stále točila rozhovory pre TV a rádiá, keď si niekto z kolegov vyslovene neželal byť na obrazovke, povedali sme redaktorke/kameramanovi a postavili sa tak, aby ich nebolo vidno. Prípadne, keď sa dalo, tak proste odišli z pracoviska. Prístup tvojej vedúcej je veľmi zvláštny. Má nejaký špeci dôvod, prečo trvala na tom, že si tam mala byť?

autor
19. feb 2024

@yoxinka Pretože nik iný nechcel a ani ona, tak preto na tom trvala. Príde mi to cez, bez môjho súhlasu aby im to odkývala, že tam budem, že s tým môžu počítať. A mňa sa nik nepýtal.

yoxinka
19. feb 2024

Je to veľmi neprofesionálne. Ja som mala tiež takú šéfku, ktorá nechcela, preto som to robila ja. Ale mňa sa normálne opýtala, či mi to nevadí. Mne to bolo úplne jedno, ja som od decka vkuse niekde vystupovala, rečnila, 15 rokov na javisku, všetky príhovory som vždy prednášala, mne to vôbec nevadí.

tamvtme
19. feb 2024

Tak ona tam byt nechce ale ty musis? No to je mi pristup....aj od nas sa chodi obcas vyjadrovat do medii alebo sa pise kratky clanok do novin a vzdy je to na dobrovolnej baze....a ked sa nikto neprijlasi, tak tam ide sef....totoje uplne mimo, co robi tvoja veduca

autor
19. feb 2024

@yoxinka Vidíš, ty si presne ten typ 😊. A tak to má byť, nie nasilu, aby to človeka stresovalo.

maminkadeticiek
19. feb 2024

Aty u nich pracujes na TPP ci si brigadnik,zmluva urcita,neurcita alebo ako ked s tebou jednaju ako s handrou?To je nevidane takyto pristup.Kto by mi toto povedal tomu by som poriadne zavarila staznostou o 2 urivne vyssie.Taketo jednanie si podla mna dovoli len nizsi manazment.

autor
19. feb 2024

@maminkadeticiek Pracujem na tpp, mám dobu určitú, akurát do konca marca. Sťažnosťou by som si nepomohla, pretože riaditeľ je jedna ruka s mojou vedúcou.

mariska1989
19. feb 2024

Nikto a nikdy ťa nemôže nútiť do takého niečoho . Tvojou prácou není byť kamerami . Ak ona má s tým problém tak nech ide ona a nech požiada a zmenu hlasu a poprípade schovať tvár atď alebo natacatynoevo iné

klip0
19. feb 2024

Toto presne sa mi stalo v práci ešte popri škole. Nechápala to ani vedúca, ani kolegyne, ani tv. Nezaujímalo ma to, nepríjemný boli všetci, vedúca mi potom dala navyše najhoršiu robotu spraviť, ale spravila som, keď videla že somnou nepohne, viac sa to neriešilo

maminkadeticiek
19. feb 2024

Tak by som sa odtial snazila odpratat aj s odstupnym.Nevidim dovod preco by si u takeho zamestnavatela mala ostavat.

yoxinka
19. feb 2024

Vieš, ja sa v tom nejako nevyžívam, sem tam som mala aj stresy, keď bolo treba nejaké fakty prezentovať, ktoré
som si musela naštudovať, ale áno, postavím sa, odpoviem, porozprávam, dovidenia. Neužívam si to, ale ani sa z toho nerúcam a nie som v strese. A keby ma niekto vyslovene núti proti mojej vôli, tak to by mi bolo extrémne nepríjemné.

gab1sol
19. feb 2024

Nik iný nechcel, tak musíš ty? Aj ostatným povedali, že končia? Môžu ťa slušne požiadať o reportáž, ale rozhodnutie by malo byť na tebe, či áno, či nie. Samozrejme, ak to nemáš v zmluve a nie si napr. hovorca…

nops
19. feb 2024

Nič nemusíš.A s tým,že dostaneš výpoveď?Nech sa páči,hneď zajtra ideš na inšpektorát,potom ťa sekne a musíš ísť na PN.Pomer určite nechceš predĺžiť a oni možno tiež nie.Mas dosť času nájsť si niečo.

zuzanockamt
19. feb 2024

@maminkadeticiek Veď má zmluvu do konca marca, akurát jej skončí, tak aké odstupné.

maminkadeticiek
19. feb 2024

@zuzanockamt To som necitala.

ajusa12
19. feb 2024

Ja by som to využila a rozvliekla ich po médiách, že ti pohrozili výpoveďou za odmietnutie účasti v reportáži. Normálne bud s touto televíziou, co ma k vám prísť, nech vedia, co su to zac, alebo konkurencnou... Hlas ti zmenia a tvar a postavu rozmazu. Zato vaša nezisková nech ma pruser, aký si za svoje konanie zaslúži.

luccija
19. feb 2024

"ona" nechcela a ty musíš chcieť?veď nech sa tam produciruje riaditeľ.Mas to v zmluve robiť PR firme a reklamu atď...mne by to tiež vadilo a nie som introvert

katka700
19. feb 2024

Čo je to za neziskovku? Si tu anonymne a po dnešnom dni tam už asi nemáš chuť pracovať. Daj sem názov alebo link na stránku , nech si to tí čo im plánovali dat percentá z daní rozmyslia.

yelena159
19. feb 2024

To, že si introvert nemá nič spoločné s tým, že nechceš byť pred kamerou. "Introvert" znamená, že príliš veľa času stráveného medzi ľuďmi ťa vyčerpáva a musíš sa utiahnuť do samoty, aby si si dobila energiu. Introverzia nemá nič spoločné s plachosťou. Aj extroverti môžu byť plachí a odmietať byť pred kamerou.

feb13
19. feb 2024

Nemusis, ani v neziskovej organizacii, urcite nie. Pokial to nemas vyslovene v naplni prace, alebo nepracujes v nejakej veducej funkcii. Ak robis manazera zariadenia alebo veduceho projektu, tam by som brala reprezentativnu funkciu ako samozrejmost.

zuzana76
19. feb 2024

to bolo s italmi: " Predsedo, ja žádní itali nezvala, prijedou, zalezu, zamknu a fertig."

klip0
19. feb 2024

Tiež som inak zvedavá čo je to za neziskovku

karolinakr
19. feb 2024

@katka700 no tak ale ju nemučia hadam

Strana
z2