icon

Môžem schladiť psíka hadicou?

27. jún 2022

Ahojte... Môžem trocha ostriekať psíka hadicou, aby sa schladil, alebo mu to spôsobí nejaký šok? Manžel vraví, že nesmiem, ale ozaj vidím, že mu je strašne horúco.

evka64
27. jún 2022

Urcite nie, moze dostat infarkt, radsej mu daj okolo krku vlhky uterak

lucka_ke
27. jún 2022

nevieš mu dať nejakú väčšiu nádobu s vodou, nech do nej vlezie a ochladí sa celý? nejakú vaničku, detský bazénik...

abbey1
27. jún 2022

Náš by skolaboval. Bojí sa vody ako čert svätenej. Daj mu niekde do väčšej nádoby, aby sa mohol sám okúpať, alebo len pustíi jemno hadicu a zavolaj ho, či bude sám chcieť. Záleží aj od povahy.

riskoh
27. jún 2022

Nás má svoj bazenik- nádobu s vodou ,kde môže vojsť,nikdy sme ho nestriekali vodou z hadice

laila22
27. jún 2022

Môj ty bože.. vieš aká je studená tá voda z hadice? Predstav si seba, že Ťa niekto chladí, ľadovou vodou. Radšej ho zober niekde k jazeru, alebo ako píšu, nádoba s vodou..

valentina12345
27. jún 2022

@laila22 presne. Ale ked je hadica na slnku, moze byt voda v nej pri takychto teplotach velmi horuca (kym odtecie).
hadicou urcite nie, teplotny sok, plus nepoznam psa, ktory by si oblievanie hadicou uzival. ako pisu baby, jazero alebo bazenik, kde moze vojst sam, to bude urcite rad.

autor
27. jún 2022

@laila22 môj ty Bože...viem... Mne by nevadila, lebo som ľadový medveď...a psík ma podstatne hrubšiu kožu aj srsť ako ja...
Každopádne...Ďakujem za normálne rady vyššie..preto sa radšej pýtam...dala som mu bazénik...zatiaľ nevliezol, ale snáď...🙏

heidi4
27. jún 2022

Nie, to sa nesmie. Psikov treba schladzovat este opatrnejsie ako ludi, ich telicko sa lahko prehreje a moze skolabovat.

Mozno ti pomoze vizualizacia: Presne, ako clovek postupne vchadza do jazera (ak neratam sialene skakanie sipky do vody): voda sa ho dotyka = telo sa chladi od noh, spodnej casti tela az po trup a postupne vyssie, treba aj psikov tymto stylom, pomaly im ochladzovat telicko od spodu.

Ja mojho sprchujem vzdy vo vani ako po venceni, najprv mu pomaly ovlazim (nie ladovou vodou, ale telesnej teploty - aku by som prijala aj ja na svoje telo - nebudem predsa mu robit neprijemno a len sebe dobre) spodky paciek, potom aj stehienka, prdel, pipika. Potom este brusko a hrudnicek. ALE tam to musi skoncit.

NESMIE sa psikom chladit chrbatik, im inak funguje termoregulacia - cloveka by to luxusne osviezilo - psikovia mozu skolabovat, prehriat sa.
Tiez som to volakedy nevedela, tiez mi prislo "logicke" ho chladit ako cloveka - tak, ako by to najlepsie padlo nam. Zial, im to praveze moze uskodit. :(

Cize v skratke: staci im namocit ''podvozok'' - ale aj to postupne, ze nie hned brusko, ale zacinat od spodku pacusiek... Chrbatik a hlavu nechat tak. Teplota v tele sa vyreguluje - rozlozi automaticky po schladeni podvozku.

Je tiez super dat mu mokry chladivy uterak niekam na zem a on si tam lahne - bude sa chladit ODSPODU.

Este pridavam link jednej chladiacej podlozky, kt. som az tento rok 🙄 objavila, tento tyzden nam ma prist, tak budeme skusat 🙂 🙂 🙂 dufam, ze pomoze, lebo uz su pekelne horucavy 🔥
https://www.krmiva.sk/eshop/juko-chladiaca-podl...

(Objednala som rovno 2ks, nech ma jednu doma a jednu u babky, tak snad to padne na uzitok. Neviem si predstavit to trapenie chlpacov v tej srsti a behanie po horucom asfalte, seniorici to maju este tazsie. :( )

Este je DOLEZITE mat neustale k dispozicii misku cerstvej cistej vody, chladenie zvnutra a hydratacia su tiez klucove. Toto pomoze psikovi viac nez striekanie hadicou, naozaj, prosim, nerob to. :(

Budem rada za tipy (recenzie na produkty) aj od inych psickarov 🙂 🍀 🌞 🐶

rondicka
27. jún 2022

Ak ochladzovat, tak jedine odspodu na bruchu, nie na chrbte.

autor
27. jún 2022

@heidi4 objednala som aj ja...snáď ju hneď neroztrhá... Ďakujem za krasny prispevok 🙂

karhu
27. jún 2022

pes sa chladi inak ako ludia, ponukni mu bazenik s vodou, ale nicim ho nepolievaj, nikam ho nehadz, ak sam bude chciet pouzit bazenik, vojde, ak nie, nenutit
..a su i chladive podlozky

heidi4
27. jún 2022

@autorka Jeej, tak potom si mozeme pozdielat dojmy 🙂 som veelmi na nu zvedava, snazim sa ulahcit mu tie horucavy, ako sa len da... maju to teraz tazke ti chlpaci 😒 🐶 🐻

Ze ''snáď ju hneď neroztrhá'' 😂 😂 😂 - u nas zas hrozi skor opak - moj ju podla mna zas uspesne odignoruje ako vsetky mokre uteraky ci misky s vodou, najradsej je v peliesku alebo posteli 😂 a vala si fajnovo vajcia na makkuckom alebo sa potom rezignovane slahne o parkety 😂 mozno sa na stare kolienka este nauci aj na chladiacej podlozke lezat 😂 😂 🙏

Drzim palce, nech to nasi zvladnu aj tento rok ♥ 😇

mijunik
27. jún 2022

@heidi4 toľko lásky je v Tebe… ☺️☺️☺️ Krásne sa to čítalo. 🌼

heidi4
27. jún 2022

@mijunik Jeej, dakujem krasne. 🙂 Zvieratka velmi lubim. ☺️☺️☺️♥

saxana000
27. jún 2022

Skus mu schladit iba labky.v tomto teple sa vyhybat betonu pustit ho do chodby na kachlicky alebo do pivnice..napustit vodu do lavora alebo na prechadzku k jazeru ked by chcel nech vojde do vody sam.navecer samozrejme

syslik81
27. jún 2022

zabezpec tien aby mal daj mokru handru na zem alebo ak mas starsiu nadobu na vodu sa sam schladi az bude chciet -stara vana lavor detska vanicka .. alebo postriekaj len travu nech je chladnejsia

heidi4
27. jún 2022

@autorka Este k tym podlozkam: su velkosti XS, S, M, L, XL - ja som sem postla ako priklad link na S-ko (kupila som XS a S - snad budu stacit), tak snad si dobru velkost objednala pre vasho chlpaca a bude robit radost doma 🙂 🐶
https://www.krmiva.sk/eshop/cid/623/category/ch...

pepek11
27. jún 2022

Určite nie. V žiadnom prípade! Psík sa chladí odspodu. Labky a bruško. Stačí mu vstup do vody po bruško. Stačí mu malý bazén alebo vstup do vody ako je jazero alebo iná vodná plocha. On lepšie vie, čo mu pomôže... Kúpte mu chladiacie podložky, napr. značku Argi, alebo iné.

xena0
28. jún 2022

Neviem prehnane reakcie tu vidím 😂😂 tak ja vždy najprv odpúšťam lebo ide veľmi horúca voda ak je vonku teplo a je nahriata a potom ho ostriekam hadicou...a teda nie nie je to vôbec extrémne ľadová voda a dokonca si to pes užíva 🙂 takže záleží od psa asi ...ale nevidím v Tom taký problém

bellsstankova
28. jún 2022

@xena0 presne tak 🙂 my taktiez nasho sprchujeme uz roky, pocas dna sa navyse zdrziava v chladku takze nie je ani rozhoruceny ako po priamom slnku. Normalne s nim vlezieme pod vonkajsiu sprchu a voda je aj pre nas fajn tj ani vriaca ani ladova. Mozno take mensie prachovecky co sa boja aj slnka aj vody by to neustali😄

simca06022011
28. jún 2022

Myslim ze by sa mu to nepacilo, kebu ano tak to ani nemusi vadiť, môj sa tak blázni pravidelne s hadicou, ostrekovacom ale neexistuje aby sa len tak dal poliať hadicou aj do sprchy ide ako m za trest 😂Nadobu s vodou mu dajte alebo nech si zalezie dnu.. Môj sa chladi vycapeny v strede domu kde je najchladnejšie 😂 alebo otvorim branu a on zbehne do potoka a tam si lahne