icon

Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach

vevesh
30. júl 2014

Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎

vevesh
autor
3. dec 2014

@keziah mne nejde o negativne prispevky (kazdy ma pravo na svoj nazor), skor o to, ze ine ako negativne prispevky tu nekoluju (a ani nie su akceptovane) a ked niekto nieco pozitivne napise, hned je tu ukamenovany...veci nie su cierne alebo biele, ale maju mnoho odtienov od bielej, cez sivu po ciernu...
nikto si nezatvara oci pred nicim - ale hovorime tu o 1 miliarde ludi, kt. sa hlasaju konkr. k tomuto nabozenstvu (to je osmina celkovej populacie zeme...)- len taka logicka otazka preco doteraz neprerazili to svoje ucenie? preco krestania a ostatne narody nie su uz davno vykynozene.. - mali na to viac ako 500r... a preco donedavna nebojovali dokonca ani medzi sebou (a pritom rozdelenie shiiti a sunniti existuje uz priblizne od vzniku?) atd...
a po pravde - vadi mi propagacia holokaustu (ine narody, ktore presli genocidou su menejcenne??, ci len to zidovske je prave orechove..?),ale takisto ako aj propagacia nacizmu atd. ( vsetkeho vela skodi a ludia su nepoucitelni, myslim ze 5 000r. Historie to dostatocne dokazuje...) - 😎

mariuskaa
3. dec 2014

@keziah
"Hodnotí Silne pozitívne " je nieco ine ako to, ze si z toho zoberiem len to pozitívne. Alebo poviem ze ma to obohatilo. Ved toto je môj domov, nie som tu na dovolenke. Co tu mam diskriminovat tých co si to nezaslúžia alebo mračiť sa na každého?

Povedz mi, kedy ma ľudstvo šancu viac prežiť. V mieri alebo ked su vojny?
Zloba nenávisť podporujú presne to. Zlobu, nenávisť a Vojny.
Ako chces tým kresťanom pomôcť?

keziah
3. dec 2014

@mariuskaa su cesty ako sa im da pomoct, chces cislo napr. uctu na organizaciu pomahajucu krestanom v nudzi? nech sa paci: http://www.hlas-mucedniku.cz/o-nas.html
je napisane, ze nech tvoja pravica nevie, co dava tvoja lavica, takze na tvoju otazku neodpoviem specifickejsie, prepac.
Samozrejme, ze ludstvo ma viac sanci prezit v mieri. Lenze kto to teraz vojensky expanduje v iraku a okoli?
http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stred...
Informovanie o zle, ktore sa deje za ucelom ziskanie realnejsieho pohladu na situaciu nie je zlom! Naopak, je nim zamlcovanie, schovavanie a bagatelizovanie zla!
Ohladne toho, co si sa ohradila: "Silne pozitivne", brat si len pozitivne, obohatenie atd., kludne mozeme povazovat za platne tvoje vyjadrenie, pre mna je to slovickarenie, lebo podstatu to nemeni, hlavna myslienka je, ze na tvoje pozitivne hodnotenie multi-kulti a chrumkave obrazky su reakcie opacne, teda tie, co upozornuju na negativa a to je pre normalnu zdravu diskusiu nevyhnutne, ale nakolko to opakujem uz 2. alebo 3. krat, mam dojem, ze diskusia sa zacyklila a nema velmi zmysel v nej pokracovat.

mariuskaa
3. dec 2014

@keziah
Smutne je ta "počúvať". Krestanku.
Presne kvôli takým hypokratom som som sa rozhodla nepokračovať.
Žiadna láska z teba nevyžaruje. Len zloba a hnev.
Vsetko o com píšem a za co som je, ze
Ľudia su rôzni s rozdeľujú sa na dobrých a zlých.
Nie podľa farby pleti.
Je ľahšie poukazovať na to co nás rozdeľuje než to co nás spája.

eva8
3. dec 2014

@mariuskaa ahoj, som rada, že si zareagovala na príspevok určený alice a katarínke 🙂 Možno ťa provokujú tvoje vlastné citácie. Nečakám na chybu, jednoducho mi to nesedí, asi som príliš "logická". ani raz som ťa neupozornila na nič, len som si pýtala vysvetlenie a písala, čo mi z toho vyplýva. ani raz som nehodnotila teba ako osobu, či tvoju rodinu. Hľadala som spoločné body, lajkovať tvoje príspevky som prestala po (citujem):"si zaujatá a neuznas nic druhej strane alebo si nepamätás poradne" 28. nov o 01:32 - načo, ak si nezaregistrovala môj príspevok venovaný tebe: „Tiež si prajem, myslím si, že väčšina z nás, aby sme boli všetci tolerantní, žili v láske v porozumení. Mám utopistické myšlienky. úprimne obdivujem ľudí, kt. idú “proti prúdu”, bojujú za očistu toho čo si myslia, že je čisté. Verím, že to robia v dobrej viere. Ale žijeme v reálnom svete, v súčasnosti, každý “bojuje” ako sa dá. Nepáči sa mi, keď je niekto utláčaný, ale ani keď sa niekto rozťahuje a pritom verím, že nikto nechce nikomu "ublížiť" 10. nov o 10:15

Poporiadku (aj keď sa divím sama sebe, že to znova rozoberám):
Ty: „Mna manzel nebil, netyral, neponizoval. Nemám žiadne kamarátky z tohto prostredia. Co poznám z týchto krajín ľudí, všetci su ako každý iny Američan. V okoli ľudia nie su rasisti ani nediskriminuju. “ Ja: V poriadku, teším sa s Tebou, ale prečo neakceptuješ iné skúsenosti? Nepíš, že zovšeobecňujem, to by som musela napísať I ja tebe.

Tvoje príspevky o dievčatách, či dievčatám:
1.“@dalal Podľa písania si myslím, ze @keziah je odnož "znovuzrodeny kresťan" a nie katolícka ale možem sa mýliť kedže usudzujem len na základe písania. Je to ale jedno. Nemyslím tým nic zle“ 22. nov o 22:31 toto konštatovanie bolo ešte pred opýtaním sa, či jej to vadí (iba ak v ip)
2. „@ellise Zda sa mi ze ty sama si extremistka.“ 30. nov o 20:08 to sa líši od tvojho posledného príspevku: "A ze som povedala ze mi Ellise myšlienky pripomínajú extremizmus" -ty si ju priamo "zaškatuľkovala"
Ale nepochopila si moju pointu. O sebe tvrdíš, že nikdy ťa nenapadá hľadieť na farbu pleti, či náboženstvo, čo si s tvojim konaním na fóre protirečilo. Načo tie konštatovania?

Ty: " Co tak napísať nieco pozitívne. dala som fotku bieleho policajta s černoch dieťaťom. Nevyvoláva to v tebe nic? Moja odpoveď - Môj príspevok v nejakej téme prednedávnom - slová môjho dieťaťa v zápale hry: "poďme poraziť nepriateľa láskou a objatím" (nenarážam na to, že si to musela postrehnúť, ale na podobné zmýšľanie)

Ešte k tomu tvojmu: „Co tak napísať nieco pozitívne“ Čo pozitívne si napísala o Slovensku a Slovákoch?
Citujem celý tvoj príspevok: „a kurát: “Presne. Na SK HRÔZA služby (vačšinou). A veľa sa nezmenilo ani medzi novou - nekomunistickou generáciou (co maju pod 25 rokov a komuznus nezažili. Ale kde sa to maju naučiť? Slováci na 20% sprepitne nemajú a nikto ti neda dobry service ked buď nepozná co to je slebo to nema zaplatené. ;( tak načo by sa obťažoval. Take slovenske specialitky sme tu uz preberali neraz” 25. nov o 21:21 - rozprúdený rozhovor po mojich skúsenostiach z Piešťan.

Ty: „Co sa týka Piešťan. Zda sa mi ze si veľmi malicherna“. 25. nov o 14:41 – znova sa odbočilo od témy: rozoberali ste služby na Slovensku, služobníctvo (tak sme sa dostali k tej Indke), harašment na pracovisku, ľahké baby...
Teda ešte raz:
Porovnávala som správanie sa vzdelaných ľudí s určitým postavením (po vašich reakciách som dospela k záveru, že profesionálne správanie sa závisí tiež od farby pleti 🙂
Piešťany: To, že pre pacientku iného vyznania sa žiadajú extrémne výnimky je v poriadku (personál je na vine, lebo ešte „nevyspel“ na dostatočnú úroveň, aj keď vychádza v ústrety po každej stránke na úkor „obyčajných“ pacientov) Prečo, keď sú zahraniční pacienti nespokojní so službami Slovákov, nejdú do kúpeľov, kde im budú poskytnuté služby na im požadovanej úrovni? Lebo nevedeli čo ich čaká? Mali sa informovať, ako radí dadal.
Tunis: Ale to, že arabský lekár plesne po odhalenom zadku nearabskú pacientku (mňa) pri aplikovaní injekcie je v poriadku, má sa to považovať za chémiu medzi lekárom a pacientkou, to je vlastne pocta pre pacientku (arabku na Slovensku mohli doslova obskakovať len ženy). Aby sa nearabská pacientka nestala ľahkou korisťou v ich krajine, má prevychovať lekára fackou. Z toho vyplýva, že pacientka sa vlastne zachovala neprofesionálne. Absurdné?

K tej Indickej kamarátke - citujem: "Chová sa automaticky povysenecky. A to je takisto indická, arabská, ázijská špecialita. Nevravím, ze je to normálne ale chcem vysvetlit je to v nich. Neni to pravidlo ale ani výnimka“. 25. nov o 14:22 - to bol tvoj prvotný príspevok, nie vysvetľujúci "moje negatívnejšie písanie o nej", vy ste sa rozhovorili o služobníctve. Je mi nevysvetliteľné, prečo tak mierumilovná osoba ako ty, akceptuje nadradené správanie sa niektorých osôb k niekomu inému (napr. Kuwaiťania k Filipínkam, Indovia k služobníctvu) a že žiadosť o rovnaké dodržiavanie zákonov niekto považuje za diskriminačné (viď napr. keziah, cenerko, ja - čo sa týka stravy)

Ďalej: "Vychovávas z deti kresťanov alebo muslimov ktorých nenávidis?" napr. ja 22. nov o 22:29: "Ľudia sú podľa mňa od prírody dobrí, možno niekde temperamentnejší, prudkejší.... a doslova mám rada niektorých moslimov. 22. nov o 22:29 Toto viac-menej opakujem v rôznych obmenách, nemohla si to prehliadnuť. Odkiaľ máš, že nenávidím moslimov? Čuduješ sa Keziach a sama používaš silné slová.
.
Vlastne máš podobné názory ako ja:
1. Multikulti funguje, ak sa dotyčný prispôsobí zákonom krajiny (viď príklad tvojej kamarátky z Iránu)
2. Islamský extrémizmus je horší, (tvoj dôvod - lebo zabíja), než znovuzrodení kresťania, pričom oba smery chcú očistiť svoju vieru, snažia sa dodržiavať pôvodné zákony (prečo zabíja? - z čoho to pramení?môj dôvod: chyba je teda vo viere, čo nepripustíš, lebo sa vraj o to nezaujímaš)

Apropo Viem "co sa teraz rokuje kvôli kauze Ferguson.....Ze policajti budú nosiť na sebe kameru! " aj keď som z toho zaostalého Slovenska 🙂 a prečo ten výkričník? S ellise vieme prečo sme spomenuli demonštráciu

alice107
3. dec 2014

EVA8, KAZIAH, perfektne odpovede vo vysich prispevkoch 22.20 a 19.07. davam velky LIKE
ozaj myslim, ze kazdy sudny clovek co si precita debatu na tomto fore vie, aka je realita
takze ozaj nevidim dovod debaty s niekym , ktor realitu nevidi a casto popiera aj jeden prispevok druhym vo svojom vyzname.
fakt sa dobre o sitiacii v debatach na danu temu vyjadrila ELLISE dnes vo svojom prispevku v teme ´´politicka a nabozenska situacia v europe.´
presne vytihla danu situaciu pri debatach s pisatelkami, co maju muzov a deti moslimov alebo nejak su späta s prostredim moslimov.

mariuskaa
3. dec 2014

@eva8
-Mýliš sa zareagovala som na každodenne harasmentovanie kde si ma vyzývala k odpovedi a pritom si ju uz dostala.
- Co je na tom ze som sa pytala ci je znovuzrodeny kresťan? Na tom nic nie je. A ani to nie je extremizmus.
- o Slovensku som uz pisala viackrát pozitívne a aj o Slovákoch. Ake mame výhody v porovnani so zahraničnými. Ako vieme prežiť etc.
- extremizmus a viera nema nic spoločne. Ak by ano, tak uz je ´"koniec sveta".
- ja mam kamarátky z celého sveta a uz len to, ze poviem ze sa "prisposobilí" znamená ze diskriminujem. Lebo prispôsobili z čoho? V Iráne sa nosí šatka s Tu nie.
-ja ta takisto nehodnotím len som chcela vediet ako to vlastne s tebou je.
Lebo ved tam musi byt veľká konflikcia záujmov aby si doma vy chovavala vo viere ktorá je pre teba neprijateľná.

demo
3. dec 2014

@vevesh k propagácii holokaustu, ktorá ti ako pises vadí, len tolko. Holokaust sa nezamlcuje, netutla a nebagatelizuje preto, lebo jeho aktéri (Nemci a spriatelene krajiny ako SK) sa dokážu za neho hanbiť. A to poriadne teda. Podobnú sebareflexiu neviem pri ktorej genocide nájdeš. Ti, čo ju vykonávajú, nakoniec ukazujú prstekom na zlý západ, že on za to môže. Lebo nepomohol, lebo pomohol a nemal, lebo zhyckal domáce obyvateľstvo, lebo voľačo chcel implantovat divochom a nemal, lebo existuje...

vevesh
autor
3. dec 2014

@demo memento holokaustu uz davnejsie nesplna svoj ucel - ze sa nemci hanbia? .. Ako ktori, je ich mensina, vela ludi(hlavne mladi) v dnesnej dobe tomu v nemecku neveri....
ze sa slovaci za holokaust hanbia??? Ani nahodou - to by museli vediet vobec nieco o prvej republike (cest vynimkam)
Ze sa zidia citia ukrivdeni - ano, a pravom.... Ale nie su jedini, nie su ani prvi a nebudu ani posledni (bohuzial..), ktori zazili genocidu...
Neviem, kde sa stala chyba, ale vojna a holokaust a genocida ako taka sa nevytratila, len sa o nej nehovori.....
Ludstvo sa hra na mier, ktory nikdy nebol a ktori tu nemame...len my sa chllacholime, ako nam je dobre... 😔

demo
3. dec 2014

@vevesh vojna a genocída sa nevytratila, lebo je to súčasť nášho genofondu. Preto nechápem reči o tom, že pripominanie holokaustu nemá cenu. Na jednej strane zdoraznujes, že to tu bolo, je a bude a na strane druhej hovoríš, že osveta nemá význam. Buď máš depku alebo si nihilistka, inak si túto tvoju rozorvanost neviem vysvetliť 🙂

vevesh
autor
3. dec 2014

@demo nie nemyslela som, ze osveta nema vyznam, len jej sucasna podoba nema ziadny efekt.... vyjadrim to inak - system, akym sa to pripomina teraz, nema v sucasnosti ziadny vplyv, pamiatka nesluzi ako memento... (Mozno by pomohlo hovorit aj o genocide inych narodov, nielen stale vyzdvihovat 2 svetovu a zidov- moja uvaha... )
Myslim, ze vysledky efekt "mementa" dostatocne vidno aj na tejto diskusii, ze urcite narody su lepsie ako niektore druhe..

kararinka
4. dec 2014

@alice107 V Kanade si celkom nedavno mysleli, ze nasa mentalita nema vela spolocneho s anglo-saskou lebo sme: chudobny, negramotny, nemocny, moralne laxny, politicky koruptny a nedostatocne nabozny a brali nas ako ohrozenie anglo-saskeho charakteru Kanady.

http://www.thecanadianencyclopedia.ca/en/articl...

..."The ethnic stereotypes of turn-of-the-century Canada emphasized the peasant origins of central, eastern and southern Europeans and Asians. It depicted immigrants as poor, illiterate, diseased, morally lax, politically corrupt and religiously deficient. The alleged tendency of central and southern Europeans for drink, violence and crime and of the Chinese for drugs, gambling and white women were powerful and popular images with the dominant society. Ethnic slurs were widely used in the pre-1950s era."...

..."The levels of prejudice and discrimination against non-white minorities reached comparable levels for white immigrants only during periods of intense nationalism generated by war. During the First World War, Germans and immigrants from the Austro-Hungarian Empire were victims of prejudice and persecution. "Enemy aliens" were dismissed from their jobs. Some were placed under police surveillance or in internment camps. Their language schools and many of their churches were closed; their newspapers were first censored and then gradually suppressed; and during the war, rioting soldiers and civilians attacked the premises of German clubs and German-owned businesses. Loyalty and cultural and linguistic uniformity were assumed to be synonymous. "...

..."By the early 1920s, central, southern and eastern European immigrants were officially classified among the "non-preferred" and restricted categories of immigrants."...

..."This new wave of immigration re-awakened prejudices. Organizations such as the Ku Klux Klan (KKK), the Native Sons of Canada and the Orange Order criticized the new immigrants as a threat to Canada's "Anglo-Saxon" character. Several of the organizations, particularly the KKK, also opposed Catholic immigrants. "...

kararinka
4. dec 2014

@demo Keby sa Slovaci hambili za holokaust to by asi nepostavili busty Ferdinadovi Durcanskemu alebo Jozefovi Tisovi, a hlavne nevolili by popieraca holokaustu Kotlebu za zupana.

katkabg
4. dec 2014

Akurat som citala clanok.Tak c nedavno robili v Pazardziku raziu medzi ludmi co uznavaju islam a co zatkli niakeho hlavneho vodcu,tak viete co poovedal?Vrajbulharsko bude prva krajina ktora pojde dolu ze vsetkym sa odrezu hlavy,potom bude nasledovat taliansko a ze do roku 2020 bude celej planete velit islam!Ako toto ak je normalne tak je jebnuty na hlavu s prepacenim.A pitom mi tuniiekto bude tvrdit ze nemam sa bat.

kararinka
4. dec 2014

@eva8 ja suhlasim, ze vseobecne mozme priradit mentalitu a kulturu narodom ako urcitu pomocku, ale stale to mame len velmi vseobecny pohlad...s cim nesuhlasim je priradovanie k celym rasam a nabozenstvu...ked to rozoberiem na pomery Slovenska, vychodniar ma inu mentalitu ako Bratislavcan alebo Oravan... teraz spomeniem len negativne stereotypy (neznamena, ze s nimi suhlasim) ...teda nebudem ocakavat, ze kazdy z Bratislavy bude arogantny, namysleny, kazdy vychodniar alkoholik a Oravan zapecnik a nacionalista... ako mam tieto rozne mentality potom zovseobecnit na Slovakov celkovo... ako sa da zovseobecnit spravanie cernochov t.j. skoro celej Afriky, 1 miliardy moslimov a este k tomu priratat "juzanske" mentality?

Ty si spominala minule statistiku. Preco pri prieskumoch verejnej mienky sa pytaju ci si z mesta alebo dediny, akeho velkeho mesta, do ktorej vekovej kategorie patris, ake mas vzdelanie, aky mas prijem... pretoze ked chcu nieco zovseobecnit na celu spolocnost musia mat reprezentativnu vzorku. Ale je hlupost vybrat trebars z kategorie nevzdelany, nezamestnany, trestany a priradit tieto vlastnosti celej spolocnosti.

kararinka
4. dec 2014

@eva8 Moje otazka bola skor ci z logiky nevyplyva prave opak toho co pises (bez ohladu na pravdivost faktov):

Alica tvrdi, ze "juzanske" geny su agresivne, ja som jej zapriala, kedze je taka teoreticka moznost aby mala ich cast. Ty si na to tvrdila, ze napriek tomu ze ich slovaci maju su mierumilovni. ( teda tak som to pochopila z vety:
"aj napriek tureckému genofondu, kt. v niektorých Slovákoch sa nachádza, u nás prebehla nežná revolúcia" ) Tak som sa len spytala, ze tvoje tvrdenie nepopiera Alicino, ze tie geny nie su nositelom agresivity.

dalal
4. dec 2014

@demo ak ma vevesh depku alebo je nihilistka ak okrem holokaustu vidi nasilie pachane aj na inych narodoch... co si potom ty ak ignorujes genocidu pachanu na palestincoch?

erjona
4. dec 2014

Nieco na zasmiatie a odlahcenie temy,,,, hadam sa nam aj alicka zasmeje,, nieco z jej oboru 😀

Takže pozor Vianoce sú už za necelý mesiac!
1: Sľubovať, že príde Ježiško - šírenie poplašnej správy § 357 Trestného zákona (ďalej len TZ) - až 2 roky.
2: Keď nebudeš poslúchať, nedostaneš nič - vydieranie § 175 TZ - 6 mesiacov až 4 roky.
3: Keď budeš dobrý, Ježiško ti prinesie ..... - podplácanie § 332 TZ - sadzba až 2 roky.
4: Liatie olova - činnosť, ktorá môže spôsobiť ujmu na zdraví - § 148 TZ - odňatia slobody až na 1 rok.
5: Otvorenie listu pre Ježiška - porušenie listového tajomstva - §182 TZ - až 2 roky.
6: Keď vydržíš až do večera "nepapat", uvidíš zlaté prasiatko - § 207 TZ - zanedbanie povinnej starostlivosti - trestné sadzba až 2 roky.

dalal
4. dec 2014

@erjona hahaha 😀 😀 😀

mariuskaa
4. dec 2014

@dalal
@erjona
@vevesh
Aha co je na recepcii
Aj stromček s ozdobami aj židovský svietnik.
🙂))

erjona
4. dec 2014

Pekne 😀

erjona
4. dec 2014

Inak zákony samozrejme nepasujú, bolo to myslene ako zart - napriklad vydieranie je §189 😀

eva8
5. dec 2014

@kararinka Z logiky (bez ohľadu na pravdivosť faktov) nevyplýva opak toho, čo píšem. Vezmi si rovnoramenné váhy, na jednu misku daj jeden gram, na druhú 10 kg. Čo preváži? Písala som nie „v Slovákoch“, ale „v NIEKTORYCH" Slovákoch“, nie vo väčšine Slovákov, ale v niektorých Slovákoch. Aj keby ten „niektorý“ bol každý druhý Slovák - tých hypotetických agresívnych tureckých génov by bolo stále v menšine. A vezmi si čas, t.j. ďalšie „riedenie“ génov. Dtvrdenie nepopiera Alicino, ze tie geny nie su nositelom agresivity.lo by stvrdenie nepopiera Alicino, ze tie geny nie su nositelom agresivity. ešte polemizovať, že keď sa k tureckým „agresívnym génom“ pridajú „slovenské agresívne“ gény, tak agresivita bude v prevahe. .
Moja poznámka sa dala vysvetliť aj inak – napríklad ironicky? Ale správne si ju pochopila, bola to moja reakcia na váš výsmech.

eva8
5. dec 2014

Oprava: Nie: "Dtvrdenie nepopiera Alicino, ze tie geny nie su nositelom agresivity.lo by stvrdenie nepopiera Alicino, ze tie geny nie su nositelom agresivity. ešte polemizovať, že keď sa k tureckým „agresívnym génom“ pridajú „slovenské agresívne“ gény, tak agresivita bude v prevahe".
ale: Dalo by sa ešte polemizovať, že keď sa k tureckým „agresívnym génom“ pridajú „slovenské agresívne“ gény, tak agresivita bude v prevahe. .

všetkým veselého Mikuláša prajem 🙂

zuzitko74
5. dec 2014

Genetici tvrdia, že až 98% páchateľov násilných trestných činov má v genofonde jeden spoločný znak. Viete ktorý to je?

sirinka
5. dec 2014

@zuzitko74 vies co som ja citala? Ze viac ako 98% pachatelov zavaznych trestnych cinov uz niekedy v zivote konzumovalo chlieb... 😕 😀

zuzitko74
5. dec 2014

@sirinka Ale toto je fakt - tým genetickým znakom je chromozóm Y.
Prečo za všetkým hľadáš nejaký podraz a už dopredu ironizuješ a zosmiešňuješ? Túto otázku som položila na odľahčenie témy o genetickej predispozícii páchania násilia. Nikto si predsa nemyslí, že všetci muži sú násilníci, len preto, že 98% páchateľov násilných trestných činov sú muži.

kararinka
5. dec 2014

Anketa k clanku znela:
Měl by podle vás T-Mobile reklamu s polským překupníkem stáhnout?
Ano 9%
Ne 91%

http://www.novinky.cz/domaci/355417-t-mobile-po...

kararinka
5. dec 2014

Podla autorky komentara je vacsina Slovakov skor pasivna s mentalitou Jozefa Maka:
http://komentare.sme.sk/c/7506485/keby-slovaci-...