Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach
Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎
@alice107 ako mam chapat tuto vetu z tvojho linku?:
Z genetických dôvodov možno umelo prerušiť tehotenstvo do dvadsaťštyri týždňov jeho trvania. Este v zakone.Samozrejme ze tam neni napisane akym sposobom sa to vykonava.Takze dala si to iste co aj ja lenze moj link ma popis tohto pocinania.
CANERKO citaj nalez ustavneho sudu...... je tam opisane vsetko podrobne...... ci nerozumiess textu?
no, ono to nie je len tak, vediet vnimat rozhodnutia sudov..... na to nestaci len ´´babske´´ obvinovanie, ze jeden primar urobil to a to.......
citaj vyrok ustavneho sudu .a bude ti jasne, o co ide v zakonodarstve sk co sa tyka prerusenia tehotenstva.....mas to tam vsetko podobne rozpisane.......
a prcitaj si aj zakon o o umelom preruseni tehotenstva, aj vyhasku , o ktoru sa jedna......
adaj si do suvislosti vetko spolu aj s vyrokom ustavneho sudu.... citaj pozorne vysvetlenie.....
trochu o humannosti zapadnej spolocnosti:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2739024...
http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/984...
zdrave deticky s minimalnymi vadami ako razstep pery alebo clubbed foot su zabijane, lebo by neboli dokonale...
nedavny pripad australskeho paru ktory si adoptoval len zdrave dvojca napriek tomu ze zaplatili za vynosenie dvoch... chudobnej thajcanke nechali chore babatko s Downovym syndromom... o com sa tu zas bavime...
@canerko ano, do ukonceneho 24tt je mozne legalne podstupit potrat z dovodu vazneho poskodenia plodu kam patri aj downov syndrom. dokonca aj CR sa pouziva na vybratie plodu, pokial nie je mozne vykonat potrat vaginalne. narast takto indikovaných potratov urcite je, ale suvisi to so zvysujucim sa vekom prvorodiciek a moznostami prenatálnej diagnostiky. takze v 6. mesiaci je to mozne, ale pokial sa bavime o lunárnych mesiacoch, v 7. mesiaci uz nie.
@sirinka To je ok,rozumela som ale jedine comu nerozumijem je ze ma niekto ide urazat za to co som napisala a to je pravda a take praktika sa pouzivaju ci na sk,Tr ci v tramtariji ale nije to ma zaujima,chcela bi som vediet co si mislis ty ked uz urobia cr co teda urobia s dietatom?V linku ktori som dala je jasne popisane ako to predbieha:
Hysterotómia je potrebná pri väčších deťoch. Podobá sa cisárskemu rezu. Pupočná šnúra sa prereže, keď je nenarodené dieťa ešte v maternici, kvôli čomu sa preruší zásobovanie kyslíkom a dieťa sa udusí. Niekedy sa dieťa vytiahne von. Spravidla hýbe rukami a nohami a keďže je narodené, žije, avšak vzhľadom k tomu, že je to potrat, nechajú ho, aby umrelo (napr. dieťa, ktoré má 24 týždňov = 5 a pol mesiaca).
Ja viem ze tu teraz vsetci hykaju a neviem co este ale bohuzial to sa robi a kedze existuje nejaky kodex alebo mlcaci zakon samozrejme ze sa take info nesiria mimo operacky.
Je to smutne a hrozne a pritomne v nasej spolocnosti.Ja mat taku moc tak zakazem prerusenia tehu.
@dalal Ako si pripomenula to dietatko s downovym syndromom, som si pozrela co sa s nim stalo dalej. Ludia vyzbierali peniaze nieco vyse 200 tis. dolarov a charita im spravuje tie peniaze. Kupila im za polovicu dom, dalej rodina dostava kazdy tyzden nejaky obnos a zvysok je zadelenych tak aby Gammymu stacilo do dospelosti. https://www.facebook.com/handsacrossthewater/po...
Papež František dnes ostře odsoudil materiální bohatství. Na setkání s učiteli náboženství z celého světa řekl, že majetek snižuje u člověka lidskost.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/papez-frantisek-os...
mozno sa v tom najdu niektore krestanky 😉
áno, majetok znižuje u človeka ľudskosť.
nemajetní kradnú
čím má človek menej, tým ochotnejšie sa podelí
kvôli majetku sa zabíja
predaj drôg je dobrý biznis
možno sa v tom najdu aj niektorí moslimovia 🙂
@eva8 spominas ma v uzavreteje skupine, kam ja nemam pristup, predpokladam, ze omylom si skopirovala text aj so zavinacom... 😉 ako inac, ako ohovaranie sa to da nazvat?
tvoje majetkove pomery nepoznam, skor ide o to, ako ta tato tema zaujala, kedze mas potrebu ma hned kdesi spominat 😉 takze ma to zrejme na teba akysi vplyv?
ta poznamka na konci je presna, papez je pre krestanov najvyssou autoritou v cirkvi, k nim hlavne sa prihovara, za to ta tvoja poznamka o moslimoch...ta je teda riadne mimo 😉
@sirinka skutocne sme si vedla vymenili par postrehov ohladne tvojho linku, kludne to napisem aj sem
papez to v zasade povedal dobre, ale interpretacia v clanku a nadpise bola nespravna
bohatstvo ako take nie je zlo
zlom je, pokial sa stava prioritou, cielom.
nechce sa mi rozpisovat do vsetkych suvislosti, ak ta tato tema zaujima, pozri si napr. kazen od petra kremskeho, mozno ti je jeho meno povedome, mihol sa obcas v mediach v suvislosti s nedavnym referendom
@keziah nemyslim, ze by v clanku bola nejaka ina interpretacia
"Pokud se věci, peníze, světskost stanou středem života, pohltí nás a my ztrácíme lidskou identitu"
no bohuzial, ked sa poobzeras okolo seba, kolko ludi je zameraných na peniaze, na zisk? a nemusime sa vôbec bavit o nejakých extra bohatých ludoch, ale o beznej európskej populacii. ten dalsi clanok trosku popisuje aj to, aky je na jednotlivca vyvyijani tlak v suvislosti s financiami. sme naozaj konzumna spolocnost.
@sirinka nezhodneme sa celkom asi
to, co si vypichla, to je ok, suhlasim. nemas sa nechat pohltit konzumom a hnat sa za peniazmi, inak je zle
na druhu stranu ale citam nadpis, ze majetok znizuje u cloveka ludskost. nesuhlasim, to papez z ust nevypustil, aspon som to tam necitala. napr. abraham sa povazoval za nesmierne zamozneho muza, pricom si ho zidia, krestania a moslimovia nesmierne vazia, bol tiez pohostinny k ludom, co prechadzali okolo jeho pozemkov.
co sa tyka konzumnosti, akurat som zacala citat ten clanok, co si sem dala. inak suhlasim, ze momentalne je spolocnost dost konzumna, vytvaraju sa stale nove (z mojho pohladu zbytocne) veci, ktore sa ludom obchodnici snazia vnutit s tym, ze to potrebuju, tiez sa mi to nepaci.
asi to bude tym, ze mame ozaj dostatok a preto vymyslame hluposti typu psia pedikura, pilulky na chudnutie a podobne.
@sirinka tvoj text som neskopírovala do druhej témy, Nechcela som tu, v tejto téme rozpútať "vojnu", jednoducho som tvoju poznámku o kresťankách považovala za provokáciu a nedalo mi to, preto som ako alternatívu udala, že možno preto spomínaš kresťanky, lebo hovorí pápež (to by si ale spomínala kresťanov všeobecne a nie "niektoré kresťanky") taktiež som sa chcela nepriamo uistiť, či som správne pochopila link, ktorý sa mi páčil a súhlasím s: "Pokud se věci, peníze, světskost stanou středem života, pohltí nás a my ztrácíme lidskou identitu,", preto ma táto téma zaujala. No akosi si ma uistila, že si narážala na dievčatá z fóra, ktoré sa tvrdo vypracovali a ten majetok majú, teda tá tvoja poznámka na konci nebola presná, pápež nespomínal "niektoré kresťanky". Tých moslimov som spomenula zámerne, ako odozvu na tvoje "niektoré kresťanky". Ja takých moslimov konkrétne osobne poznám, ja som písala presne to, čo poznám, nebolo to mimo..
Prepáč, ale to sa nemôžme rozprávať medzi sebou v súkromke o tom čo nás zaujíma, či hnevá?
@eva8 prosim ta, bud tak laskava a vymenuj mi teda zopar krestanov, co tu s nami zivo diskutuju.... a bud tak laskava, cim som ta usitila, " že si narážala na dievčatá z fóra, ktoré sa tvrdo vypracovali a ten majetok majú"
lebo ja netusim nic o tom, kto tu ma aky majetok a uz vôbec nie to, akym spôsobom sa k nemu dopracoval... moja poznamka bola vseobecna, takze jedine ze by pri nej teba okamzite napadli niektore konkretne uzivatelky z MK...a to je tiez na zamyslene, ze z akého dovodu 😉
@eva8 ja zase povazujem za obrovske stastie, ze dana pisatelka ani zdaleka nema vzdy pravdu, prepac, ale osobu s takymi názormi, ako nam tu roky predvadza ja nikdy nebudem povazovat za osobu s emaptickym a ludskym pristupom a ani sa tym nijako netajim. presvedcila ma o tom omnoho skor v teme o odoberani deti v UK, v tej politickej uz su to len take perlicky..
@eva8 a co na tom povazujes za stastie, ze dana prispievatelka vôbec prispieva? ja som povazovala za statsie, ked tu prispievali zeny, ktore tu ochotne pomahali ostatnym svojimi radami, ci uz ohladom kojenia, roznych zdravotných problemov u deticiek, ci rozne rady, ako postupovat pri vybavovani na uradoch atd...urcite nie prispevky niekoho, kto kazdeho naokolo s inym názorom uraza a ked ma nejako podlozit svoje tvrdenia vyhovori sa, ze bezplatne svoje rady nerozdava...nula, nic...ziadny prinos.
,@sirinka mnohé čo popisovala o zmiešaných vzťahoch a detičkách je pravda. Niekedy ako by mi zaťala do živého. Ja som mala iné názory ako ona, ale necítila som sa ponížená. Má svojský spôsob písania, ale každá sme iná. Vlastne ona tvrdí stále to isté. Mne jej príspevky pomáhajú, niekomu sa možno sa zdajú byť netaktné
@eva8 snad dokazes vidiet rozdiel v tom, ked niekto svojim spravanim, ci vyjadrovanim uraza iných a tym, ked sa niekto citi ponizene. moj skromny nazor je, ze na tomto fore ju uz málokto berie natolko vazne, aby si bral jej invektivy k srdcu a nebodaj sa este citil aj ponizene 😉 ale ked tebe to pomaha...vies ako sa hovori, proti gustu ziaden disputat 😉 tak vela zdaru do dalsej uspesnej komunikacie...

http://www.pravo-medicina.sk/judikatura/slovens...
tu je nalez ustavneho sudu SK....