Musí ísť každý na dovolenku?
Poznáte takých čo ešte nikdy neboli v zahraničí alebo na dovolenke? Napríklad ja som bola jediný raz na dovolenke v Chorvátsku keď som mala 18 a frajerova rodina ma pozvala. Teraz mam 36 a nebola som nikde😃 mama a otec proste nechceli ísť/nemali peniaze.. Teta mi povedala že preto nemám rozhľad.. a preto lebo nečítam knihy..😃😃
Ako deti sme chodili po Slovensku, teraz chodíme my tak z deťmi, pri mori som bola raz ako 21 ročná ale nebola som nadšená nejak ako každý sa teší pri more atď, nie som ten typ a dcera ta potrebuje k životu skaly a jaskyne, takže si to užíva aj na Slovensku,, tento rok sme chceli ísť pri more kvôli deťom ale dcéru to nezaujalo ze chceme ísť tak sme to nesilili,,, ja tiež občas počúvam múdrosti ze treba a tak ďalej, no nám netreba stále máme tu co pochodit a spoznávať
Ahoj,nie,na dovolenku nemusí ísť každý. Ale kto má tú možnosť asi rád pôjde. Ja celkom rada cestujem a aj môj muž, takže keď sa dá, chodíme s deťmi kade tade. Takisto mám prácu,pri ktorej cestujem všelikde a musím povedať, že áno, rozhľad to naozaj rozširuje. Spoznávanie nových miest, ľudí a ich kultúry je pre mňa obohacujúce. Samozrejme, nie vždy sú zážitky len pozitívne, ale taký je už život. Ale jednu vec by som určite neurobila: ak by som si mala zobrať pôžičku na dovolenku, to by som radšej necestovala,v tomto som veľmi konzervatívna. Lebo na cestách sa môže všeličo prihodiť, napr.aj to,že sa na človeka vykašle poisťovňa a vtedy keď už nie je finančná rezerva si to neviem celkom predstaviť. Takže cestovať áno, ale nie za každú cenu. Prajem Ti šťastné cesty 🍀
Nie, každý nemusí chodiť na dovolenky, nie je to povinné a nie, nepoznám nikoho, kto nechodí, okrem mojich rodičov. Tí sú domasedi, ešte sa trochu premohli, keď sme boli deti, pár krat sme boli, ale oni sami nechcu ísť nikde, ani keby sme im všetko zorganizovali a zaplatili. Z mladšej generácie, pod 50 rokov takého človeka nepoznám.
Aký ma súvis to, že nikde nechodiš v 36. rokoch a to, že rodičia s tebou nechodili nechápem. S nami (ako som už písala) rodičia tiež nechodili a ja a aj môj brat sme cestovatelia, od teenegerskych rokov sme cestovali najprv po Slovensku, Čechách, neskôr zahraničie, obidvaja žijeme v zahraničí a naďalej cestujeme.
S tetou súhlasím, kto nečíta knihy a z dediny/mesta nevystrčil nos nemá prehľad.
@zuzulka558 Tento rok sme chceli ísť pri more? To je z akého jazyka preložené, ty si cudzinka?
Na viacero veci z tvojho prispevku zareagujem 😊
Pre MNA je dovolenka, cestovanie must have v zivote. Nemame najnovsie oblecko ani plne skrine, iphony, dizajnove veci v byte, bliskave auto. No cestovanie musi byt. Ak budem mat nazvys 1000€, pojdem na vylet, ten iphone nekupim. Kazdy ma vsak ine priority.
Cielom vyletu moze byt cokolvek - od tapkania po slovenskych kopcoch, navstev ceskych muzei, cez skumanie islandskych pobrezi, mauricijskych dzungli, az po luxusny pobyt v NY. Je to jedno. No neviem si predstavit v 36r nebyt nikde 😔
Je rozdiel medzi oddychovou dovolenkou, a cestovanim kde sa veci spoznavaju a ucia.
Rozhlad nevznikne na 8dnovych pobytoch v tureckom rezorte cez CK.
Rozhlad vznika kombinaciou geografie, dejepisu a cestovania.
A ja sa velmi tesim, ze vsetko mozem detom odovzdat a zas sa vdaka nim novemu naucit. Ist na trenciansky hrad a preberat matusa caka, historiu uhorska. Ist do pariza pod vitazny obluk...a pod.
@sisaka tak trochu neviem ako si to myslela ale zase u teba bliskave mi bije do očí 😁
@sisaka Nemusí byt cudzinka. Existuje kraj v ktorom sa takto hovorí idem pri more namiesto idem k moru.
@misinka0611 netreba riešiť, niekto mieša cudzi jazyk zo slovenským, alebo napíše zle i, y,, alebo vetu podľa seba ako sa používa u nás 🙂 mne je to ukradnuté vždy keď nájdem jednu gramatickú chybu v príspevku a už nebudem ani reagovať ďalej
@zuzulka558 Ja neriešim, ja jej len vysvetľujem keďže asi sa s tým asi nestretla.
@misinka0611 tak pardon 🤪 len môže sa to tu otočiť na útočnú diskusiu ako raz bolo von a vonka ci ako to bolo písané, keď som sledovala za aké blbosti si vedia pekne písať
@zuzulka558 ona to myslela, ze tam malo byt k moru, nie pri more. Preto ta poznamka, ci si cudzinka.
@0silvia0 viem len mi to tiež nedalo ze ma chybu 🙂
@zuzulka558 ano, si na to zvyknuta, tebe to pripada ok. Ostatne regiony to takto nepouzivaju, tak ostatnym to pripada cudne.
Kazdy region ma nejake svoje specifika
@zuzulka558 no napadlo ma to, lebo cudzinci majú problém skloňovať podstatné mená. Veta idem pri more nedáva žiaden význam, tak ma napadlo, či si cudzinka.
Ja žijem vyše 20 rokov v zahraničí, skloňovať a časovať som v slovenčine nezabudla, ale keďže čítam v slovenčine minimálne a takmer vôbec nepíšem, tak človek sem-tam napíše nesprávne i/y.
V mojom texte sa ale slovo blýskať nevyskytuje, takže neviem, o čom píšeš.
@misinka0611 ahá, to som v živote nepočula 😅
@sisaka bliskave auto si tam mala,, no v pohode len som napísala a upozornila aj ja 🤪
Vsetci moji znami chodia na dovolenky, vela z nich aj na zaoceanske daleke cesty. Asi okrem jednej sesternice, ti tak pomenej... do urcitej miery suhlasim s tetou - cestovanim ziskas vacsi prehlad a podla mna o vela prichadzas
Ja som bola raz, tuším som mala 21 na Cypre, pracovne, pol roka! Pracovala som v hoteli na plazi, akože asi prvé dva dni ze wau more, pláž ale fakt len prvé dva dni, potom nuuuda, ani som na pláž nechodila, keď som mala voľno, prešla som sa po okolí! Teraz mam 33, muža a dve deti a každé leto si spravime dovolenku na Slovensku, každý rok si naplánujeme miesta, ktoré chceme vidieť! Hrady, jaskyne, nejaká turistika atď, je tu toho dosť čo sa dá vidieť! Muž robí zateplovacky, cez leto majú na lešení aj 50 stupňov, on sa odmieta ešte aj na plazi grilovať 😅
Takže každý má iné priority, pre niekoho je to more, pre niekoho hory, pre niekoho sedieť doma atď!
@zuzulka558 tak to si mýliš ľudí, ja som o aute nikde nič nepísala
@sisaka a veru pomýlila teda zle označila ja som od 8 vonku z deťmi nie sme domasedi 😂😂😂😂 neuznávam TV a iné prkotiny keď je vonku pekne,, nahnala som to na bicykle do večera 🤪 verejne sa ti ospravedlňujem 🥰
Ja som bola jedine v Bulharsku, ale vždy som chcela cestovať, lenže buď ma brzdili peniaze alebo jazyk. Ale chceme začať chodiť aj s deťmi, len sa musíme doučiť jazyk 😀
@sisaka
@zuzulka558 vy ste zlate, takto sa povadit o jedno moje nebliskave auto 😂😂 asi som chcela napisat neblišťave v polke slova som si to rozmyslela a vzisla z toho hrubka ako nablyskany blesk 🤣
@dkethe na teba som ani nechcela a ved to je jedno včera večer ma kleplo bud z tej somariny bliskave alebo štítnej žľazy zas 😏 ale už sa smejem aj ja na sebe aj to musí byť keď už musím byť v kľude

@kiwi3 ono cestovanie podporuje ďalšie cestovanie. Často treba prekonať ten prvotný strach a už to ide samo..m