Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem
@ddomcca skusenosti si tu dostala niekolko. Ty si zrejme zaskocena ze si dovolil ti niekto nieco povedat. Mas tu reakcii dost. Uvedom si ze pumpa nie je verejne wc a na niektorych moze byt podmienka ze musis si nieco kupit alebo natankovat, zaplatit poplatok, inde si treba vypytat kluce od personalu. Pozdravit a pripadne sa spytat ci mozes pouzit wc je to najmenej. Nie je potrebne sa pri takej malickosti stavat na zadne a ked uz predavacka mala taku naladu ako mala nemusela si sa znizovat na uroven tretej cenovej a dohadovat sa s nou este nech si hlada pracu inde.
Keby sa mi to stalo poviem ok pardon, pomyslim si ze ma asi kramy a idem dalej.
Verejne wc su na odpocivadlach pri dialniciach.
Benzinka nie je verejna ani ich toalety nie su verejne. Bolo slusne opytat sa prave preto ci za ne nie je poplatok pre tych co nie su zakaznici pumpy.
A predavacka neplati tu energiu zo svojho ale majitel ano a predavacka sa riadi pokynmi majitela.
@ddomcca neplatila som na pumpe za wc, bolo zdarma, isli sme na vianoce do LM. Takze ano su aj zadarminko. Malokedy natrafim na taku kde sa plati praveze. Vosla som, vycikala a odisla, nic som nekupila. By som sa len usmiala keby na mna pani predavacka spustila. To este aj za toto sa ide niekto pohorsovat? Ooook😅
Cize ako nezakaznik - zena mam otrcit holu rit na odpocivadle ked nechcem nic kupit 🤣🤣
@ddomcca Za mňa sú wecka na pumpe pre zákazníkov. Tak ako aj v reštaurácii a podobne. Tj pre ľudí, ktorí na pumpe za niečo zaplatia (benzín, alebo len žuvačky pri kase, to je jedno). Vy ste neboli zákazníci, lebo ste si nič nekúpili. Takisto nelezieš do reštiky a baru len sa vycikať, lebo veď na to tam tie záchody sú a personál je od toho platený, aby upratoval... Takže áno, bolo by vhodné opýtať sa, či môžete na wc, nevidím na tom nič zlé. A hádam z vás tou otázkou neubudlo. ("verejné pumpy" tiež pobavili)
@ddomcca neboj sa, ja sa tiež nepýtam a proste idem a v živote som nevidela, že by sa niekto šiel opýtať. Podľa mňa to tým predavačom je úplne šumák, pri tom množstve ľudí si ani neviem predstaviť, že by ešte mali kapacitu dovoľovať použiť WC. Natrafila si proste na divnu osobu. A aj v časoch, keď sa chodilo po kľúčik a neboli tie WC len tak dostupné, tak sa mi nikdy nestalo, že by zisťovali, či som spravila tržbu. A btw, ja veľakrát idem najprv na WC a ešte netuším, či si idem aj niečo kúpiť alebo nie. Ak by to tým pumpam tak hrozne vadilo, tak to spoplatnia a vybavené. Ale teda ani to som na SK nikde nevidela. A keď to náhodou spravia, nech sa potom necuduju, keď to bude vyzerať ako v Maďarsku, že celé odpočívadlo za pumpou totálne obs...te, u nás by to ešte horšie dopadlo.
@ddomcca myslím že zbytočne, všetci tu budú aj tak vravieť ako sa vždy opytaju na povolenie pre wc a kúpia si aspoň drobnosť, keďže sa to už otočilo na to že nemáš slušnú výchovu a si tela ale neboj sme teľatá obe budeme cikat v kríkoch keďže nepotrebujem kupovať predražene veci z benzínky 😂
@jj298 ja som to brala ako otazky zo zvedavosti, ked na mna vybafla, ze ona tu od toho nie je aby upratovala zachody ci robila hotdogy tak som zbystrela pretoze ano, je a je za to platena. Hovorila mi o tom akoby bolo za pritiaz aj to keby si kupim hotdog ktory musi pripravit.
V Taliansku na dialnicnej pumpe boli dva vchody do priestorov s WC a so sprchami. Jeden pre zakaznikov, za pokladnou, druhy "pre verejnost" s turniketom a automatom na mince. Cize ten co nakupil mal sluzby zadarmo, ostatni si museli zaplatit.
@ddomcca tak vidis. Proste si natrafila na jednu benzinku kde sa pani potrebovala vyzalovat, postazovat, pokecat, pomasirovat ego. To je jedno. Je to vynimocne ale stane sa no. Len si musis aj ty uvedomit ze benzinka je sukromna prevadzka nie verejne wc. Hod to za hlavu a na buduce ked pojdes na wc na benzinke dufaj ze bude predavcka zamestnana niekym inym😀
@ddomcca tebe by som ako zamestnanec ani kávu nespravila, také chovanie že koniec. Kde je úcta k zamestnancom, k cudzím? Kde je slušné správanie? Aj krava keď príde do maštale, zabučí 🙄
Áno, keď idem na benzínke aj inde na wc, "dobrý deň, môžem ísť prosím vás na wc?" Ďakujem. Dovidenia. Nič viac netrebalo, len slušne otvoriť ústa!
@ddomcca tvoj problem je ten, ze si si pomylila pojem verejne WC a WC pre zakaznikov. Keby si ten "drobny" rozdiel chapala, nemusis sa citit ani urazena, ani nemusela by si debatu zakladat. Verejne WC je vsade spoplatnene, WC pre zakaznikov niekde ano, niekde nie, niekde je spoplatnene pre tych, ktori zakaznici nie su (su take restauracie, kde platiaci zakaznik moze WC pouzit bezplatne, verejnost za poplatok).
Vlani sme išli na trhy a zastavili sme sa na pumpe. Boli sme tam tri autobusy naraz. Rada, že dovidenia. Už sme sa báli ,že nestihneme odchod. Ani jeden autobus betankoval,všetky išli rovno na parkovisko za pumpy. Pani by hádam aj odvalilo😂.
@vyrovnanaosoba pekne som sa pozdravila a isla vykonat potrebu, naopak ako pani predavacka ktora je pre mna cuzdi clovek mohla vediet ze si nekupim nic ked pridem z WC aby som nakup nebrala so sebou? Nemohla to vediet a preto by ma nemala ani poucovat a urcite nie takym sposobom ako to robila este pred cudzimi ludmi. Kde je ucta k zakaznikovy? K cudzim? Vzdy tam su dve strany Dakujem za pochopenie
@ddomcca Kebyze sem napises ako ta predavacka, tak dostanes rovnako vypi*ovane 🤣🤣 to je na tom to najlepsie, caro kona 😀👌 by ti povedali, ze co mas co vriskat po zakaznikovi, ze je to tvoj pan a ty si za to platena. A ked si nic nekupi? Nevadi, nemas vriskat, mas byt slusna. A ze dufaju, ze si sa aspon pekne pozdravila zakaznicke. 🤣🤣
@viestta a kde som vam nevykala?🙂 no ved to ze aj ja som sem prisla s inym nazorom a pozrite ako mi ludia nalozili, vratane vas. Ze som nevyhovana padlo aspon 3krat, do toho som aj tela a v myslienach aj horsie, za to ze mam iny nazor? A potom mi sem vy napisete ze mate iny nazor no a? Wow 😂
@ddomcca tak zrejme videla, že ti je z toho do smiechu a že nič nekúpiš, tak sa ozvala. A je iné natankovať a ísť na wc, vtedy si zákazník a pre toho je to wc a iné keď ideš smer nevie kde a po ceste ti treba na wc, tak len zastaneš, vletíš tam ako by ti to tam patrilo.
Keby to tak fungovalo ako ty myslíš, tak je to tam ako v krčme.
@vyrovnanaosoba verte mi, ze do smiechu mi ani nebolo a keby tu vsetci zacali polemizovat nadtym a pouzivat slovicka ako “zrejme” tak sme tu do rana. Samozrejme, ze ked som uz napisala ze mohla byt chyba aj pri pani predavacke v nejakej vymyslenej moznej situacii, aj tak som nachybe ja lebo som si nie len ze mala nakupit ake aj natankovat a este som sa ani nemala smiat co vlastne ani neviem z coho ste vycitali, ze som sa smiala, ach
Autorka zhrnme si to - WC na pumpe nie je "verejne", ale patri majitelovi, ktory plati cistenie kazde dve hodiny, doplna WC papier, mydlo a dezinfekciu, plati enormne naklady za vodu a svetlo... a ludia su strasne prasata niekedy...
U nas v okoli je 80% toaliet na cerpacich staniciach spoplatnenych, pre mna normalna vec...vyjde mi ked zaplatim listok ako poukazka na nakup na cerpacke... zadarmo na toaletu tiez doma nikoho nepustas len preto, ze ide prave okolo a nechce cikat na ceste... ze?
To je jedno, zbytocna debata, teta mala zly den a ty tiez...
Podla vacsiny teda ked bude student vo vlaku, ktory teda nic nezaplatil kedze je student, a bude potrebovat ist na zachod ma ist za pani valkveducou, spytat sa ci moze a kupit si listok? Ved predsta je to majetok slovenska tie vlaky, nie toho studenta a ten predsa nic nemusel za cestu platit…

@n3la presne, ďakujem. Podla ale nazoru inych v tomto fore asi len tak zastanem nabuduce na dialnici a rovno dostredu sa vycikam alebo pojdem na pumpu a kupim si predrazenu hlupost ktoru vobec nepotrebujem aby som vykonala potrebu ktoru vykonava kazdy clovek a neviem to ovplyvnit