Muži na modrom koníku
Ahojte, rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, kedze mi to uz tak dlhsie vrta v hlave (ano som tehotna na PN-ke, nudim sa a nemam nic lepsie na starosti riesit a pod. 😅...), ako tu ine zeny/mamicky/tehotne na MK vnimaju pritomnost chlapov. MK ako taky ma v charakteristike: "Modrý koník - stránka pre mamičky a budúce mamičky." Coraz castejsie sa tu ale stretavam z muzskymi profilmi a pride mi to totalne divne 🤷. Pochopim pritomnost chlapa na MK v ramci predaja veci a pochopim aj to, ak si tu prisiel po radu resp. podelit sa o skusenost nejaky otecko alebo buduci otecko (takeho som tu vsak ja este osobne nezazila...), no vacsinou tu vnimam muzske profily, ktore bud mudruju do zenskych veci o ktorych prd vedia, ako napr. navsteva gynekologa a vysetrenie, dokonca som zazila aj chlapa co sa vyjadroval k menstruacii 😳 alebo su velakrat drzi a arogantni. Pride mi to divne ba dokonca obcas az uchylne. Nie som ziadna feministka, rada si vypocujem nazor chlapov, len si proste neviem predstavit, preco sa nejaky chlap rozhodne pre aktivne navstevovanie fora urcene pre zeny? Co si o tomto myslite? Mozno sa mi tu aj vyjadri nejaky chlap, co presne ocakava od tohto fora urceneho pre zeny? Podme o tomto podiskutovat kto ma chut 👍😊.
Ja tento web beriem ako celkom fajn sociologicku studiu. Menej anonymnu a viac roznorodu ako nejaka diskusia na topky.sk
A clovek sa sem tam aj niečo naučí, obcas nastavi druhemu pohlaviu zrkadlo inej optiky (co si niektore vyložia ako utok na ich svetenu pravdu)
Ze by sem nemali chlapi chodiť, aby si zeny mohli slobodne pokodkodakat aj o vylucne zenskych veciach? Tak uchylov na toto zvedavych je tu zarucene hafo. Aj s falosnymi fotkami žien v profile...
@barbora0308 viem ze v popise su uvadzane "mamicky", takze teenageri nevadia, len ti muzi vadia? Ci teenagerka je uz povazovana za buducu mamicku, kedze ma maternicu? Teenager chalan ma uz zakaz?
Proti chlapom tu vo všeobecnosti nič nemám, je tu pár kt mi aj názorov sadli. A nie je od veci vypočuť aj mužský názor hoci nie každej žene tu to sedí. Ale tým nesedia ani ženy kt im nepritakavaju...
A apropo to by tu nemohli byť ani bezdetne ženy, ani nastrocni, a tými sa to tu hlavne v období prázdnin doslova hemží...
Presne teraz zákerný z tychto ..... Predviedol vo fóre kde mamička potratila gratulujem
@0silvia0 Nezakazujem nikomu nic 🙂 Je to volna diskusia o muzskych profiloch na MK a vramci toho som vyjadrila svoj nazor. Ak si zvedava na moj nazor, co sa tyka teenagerom na MK, pokial pise mlada baba, ktora potrebuje poradit od skusenej mamicky ohladom zenskych problemov v ramci charakteristiky MK to sem stale patri. Aj ked som priamo poukazala na muzske profili (kedze mi pridu najviac mimo), je mi uplne jasne, ze je tu mnoho dalsich odchyliek, ktore nezodpovedaju tomu, ako sa MK prezentuje...
@barbora0308 tak ja som v tomto viac otvorena, nevadi mi ani ked sa mlady chalan potrebuje poradit ohladom vztahovych problemov a hanbi sa o tom rozpravat s rovesnikmi.
Ale zasa mozno v inych veciach som radikalnejsia, neviem, ale muzi a mladenci na konovi (okrem uchylov) mi absolutne nevadia
Ja mam konika zafixovaneho v hlave ako stranku pre rodicov a buducich rodicov cca od 2008. Je mozne, ze to zmenili. A muzi mi tu vobec neprekazaju.
Keď už je tu takáto téma, dovolím si jeden postreh.
Občas niektorá založí tému, dek sa pýta asi ako napr.:
"Neviete, či mám nárok na príspevok z ÚP na základe..."
A odpoveď niektorých – nestačím sa diviť niečo ako:
"No jasné, moja zlatá, ešte za čo by si mala dostať príspevok."
Napísal by som napr.: "Žiaľ, na toto nárok nie je."
Tie príklady sú iba príklady, môže to byť akákoľvek téma. Jednoducho sa mi zdá, že sa tu niektoré ženy k sebe správajú niekedy veľmi necitlivo, povýšenecky, arogantne a pod.
A asi by som mnohé témy a otázky nešiel riešiť tu verejne. Často aj k vôli takým odpovediam alebo povahe témy.
MK však tiež umožňuje tuším stále aj skupiny. Kde je väčšia možnosť riešiť aj intímnejšie témy menej verejne (kontrolovane, koho si tam pustia).
@komplikovana Takto som to kedysi mal aj ja, hoci možno už vtedy bol podtitul "stránka pre mamičky", to fakt netuším. Ale ako som už písal, k zmene politiky stránky, že sa vyslovene vyhranene zamerala na ženy, došlo určite. To viem na základe už spomínaných oslovení v ženskom rode, čo kedysi nebolo.
(Konečne som zistil, že tu som od 7/2008 🙂 )
Na toto existuje uz aj novy anglicky nazov, akurat som si ho nezapamatala. Ide o to, ked je niekto "mudrejsi", ako odbornik, alebo dokonca autor myslienky a netyka sa to samozrejme iba muzov, ale aj zien. Celkom mi utkvela prihoda, ktoru pisala jedna zena, ako bola kdesi na divadelnom predstaveni a po nom sa dala do reci s nejakym panom a rozdebatili nejaku scenku ze ako bola myslena autorom diela. Dama vyslovila svoj postoj, a potom pan jej oponoval, ze nie nie, to bolo urcite inak a sa tam hodnu chvilu handrkovali, ze ten muz nie a nie ustupit od svojho nazoru. Pointa bola v tom, ze ta dama bola autorkou tej hry - a ten pan ju presviedcal, ako ma tu scenku vnimat, ked ona vie presne, ako ju myslela, ked ju pisala. 🙂
@0silvia0 Alebo ako bolo pisane v teme Perly nasich deti, oteckom vymyslet ich vlastnu stranku s nazvom - Modrý koňak
Nevidím na tom nič zlé keď sú tu aj muži. Je dobré mať pohľad aj z mužskej perspektívy, naviac pár krát sa tu riešia aj technické veci, autá, prerábky, opravy a pod témy na ktoré odpovedia lepšie. Niektorí sú naviac naozaj užitočný. Koľko krát len draik, právnik , tu poradil ženám napr a vídam tu aj jednoho Fin. poradcu čo dobre radí vo fórach. Naviac sú tu naozaj aj oteckovia niektorí slobodný čo sa zaujímajú o názory , rady atď. Myslím že je tu veľa normálnych mužov a nieje to vôbec na škodu. Samozrejme že sú tu aj taký ktorý sa moc normálne zrovna nesprávajú ale takých je tu aj xyz žien a teda dokonca myslím že žien je tu takých podstatne viac. Ono, je jedno aký názov má stránka ale sami ponúkajú pri založení konta aj avatar muža nielen ženy takže isto stránka nieje mierená striktne pre nežnejšie pohlavie
Mne je tiež jedno, či žena alebo muž, ak je slušný a radí k veci... Tiež nie som mamička a ešte sa ani nesnažíme, no je tu veľa tém, ktoré ma zaujímajú 😊... Ale áno, aj ja tu evidujem jedného, ktorý sa rád vyjadrí aj k veciam, o ktorých nevie nič ako napr. to gynekologické vyšetrenie a potom maže odpovede, keď zistí, že trepe...ale to si nemyslím, že je preto, že je muž a aj žena môže byť takejto povahy
Diskusia je oveľa pestrejšia, keď sú tu aj muži. Okrem toho analnéhokolíka, ktorý sem zavíta z času na čas so svojimi vulgarizmami.
Inak ja som rada, že sú tu. 👍
@jaron V dnesnej dobe to uz nie je bezne (urcovanie pohlavia), lebo mnohi zacinaju byt zmateni uz aj z toho co su.
Kazdopadne, v minulosti bolo bezne, ze bolo pouzivane vacsinou muzske oslovenie (v SK)...tak ma len zaujimalo ako to bolo na tomto fore v minulosti, kedze si sa voci dnesnemu zenskemu osloveniu na tomto fore ohradil...
@number19 Ani nie, že ohradil, že ako si to môžu dovoliť. Len dosť jasne všimol a samozrejme to ako na chlapa pôsobilo divne. Predsa len na oslovenie v mužskom rode pre všetkých sme v našej kultúre zatiaľ stále ešte zvyknutí.
To oslovenie v ženskom rode samozrejme sa nedalo prehliadnuť a jasne mi dávalo najavo, že došlo k jasnému vymedzeniu cieľovej skupiny stránky. Zámer autorov mohol byť aj predtým, možno nie, netuším, ale nebol ešte taký očividný. Aj preto som tu, hoci dnes by som už sem asi nešiel. Ale ani nemám dôvod odchádzať, pretože som tu zažil veľmi veľa, nové kamarátstva, množstvo rád (napr. účtovníctvo), známosti, ktoré prerástli do osobného priateľstva aj mimo MK, dokonca, ako som písal, kontaktom na MK vďačím aj za to, že dnes máme dcéru z DD.
Ale diskusie o kŕčku maternice naozaj nevyhľadávam. 😀
Mne tu muzi vobec nevadia a nepostrehla som,ze by tu bol niekto vyslovene neprijemny. Ja MK beriem skor ako forum zamerane na vsetko.
Jasne ze su bud uchyli, alebo zufalci, alebo pripadne dúfajú, ze tu najdu svoju vysnivanu zenu, ktora si ich bude vazit, lebo ved je uz "druhotriedny tovar" s deťmi... Podla mna su megadivni a zeny tu z nich casto padaju do kolien, ako dobre na nieco zareagovali. Ked si spomeniem na svojich byvalych kolegov - cisto muzsky kolektiv, tak tiez sa tam naslo zopár kusov, ktori v robote riesili historky z mk a ohovarali a zosmiesnovali "eko bio vegan" matky. Toto normalny vyrovnany clovek neriesi, ma ine starosti a zodpovednosti 🙂 v pripade zeny, matky, ci buducej matky je to uplne ine, ved je to mamickovska stranka, jasne ze tu väčšina z nas občas zabije cas nezmyslami, ako napriklad tu a teraz :D ale to uz ked som sucastou tejto komunity, tak niekedy mi také padne do oka. Ale aby slobodny bezdetný mlady chalan chodil na mk... Je to divne
@limetka69 prepáč, ale toto "Do všetkého sa musia srať. Proste chlapi" mi hrozne pripomenulo modrú strechu 😅...pred asi 10 rokmi som tam chodila čítať rôzne rady k rekonštrukcii ..naozaj to bolo fórum plné odborníkov, alebo mužov (niekedy sa našla aj žena) ktorí mali reálne skúsenosti a super poradili... Neviem, či si tam niekedy bola ale to čo sa z toho stalo za posledné roky, to je jedna katastrofa 🙈🙈 už sa musíš doslova prehrabávať cez ženské serepetičky (a to nehovorím ani o tom, keď je napr. Veľká noc aké je to tam zaspamovane) .. takže nie, nemyslím si, že muži sa musia do všetkého srat.. skôr je to opačne
@maribell ja som tam tiež zavítala po dlhom čase a to je úplne iné fórum.1000 fotiek z interiéru z každého uhlu, na dvore každý kvet odfotený a, keď som tam bola pred x rokmi naposledy vtedy jedna užívateľka plánovala dom uplynulo 5?r a teraz som našla, že už bývajú, lebo všetko bolo špeciálne, od architekta a pod... To je ako telenovela odídeš na roky a stále to isté🙂
Chlapi na MK mi nevadia práveže sa mi páči ich pohľad na vec a raz som sa radila ohľadne fotoaparátu s dobre poradili.A dlho som nečítala majkeel a minule som zistila, že má zrušený ucet
Mne je tu tiež fajn sice volakedy som to tu chodila len čisto čitať a nezapájala som sa do diskusii to až v poslednej dobe.Ale nemienim to tu opúšťať či už raz budem mamina alebo nie.Tiež mi tu vela krát baby dobre poradili a aj sa tu vela krát človek dobre zasmeje🙂
@maribell ahoj, viem ze modra strecha existuje, bola som tam 2x ked som potrebovala info, ale len hladat, nezakladala som si tam profil, ked nieco take riesim dam to na starost manzelovi. Je to podla mna chlapska povinnost, ano viem, ze nie kazda ma muza,... To nebudeme riesit. Aj zeny sa staraju do vsetkeho, mas pravdu. Ano to sa mi nepaci. 🙂 ale nic nenarobim ani s jednym, ani s druhym. 🙂 tiez si myslim, ze ako chlap by som mozno googlila odpovede na strankach ako je mk, ale v zivote by som sa tu neregistrovala a neviedla debaty. Vacsinou o nicom. Najdu sa tu normalni muzi. Aj ked si myslim, ze vo všetkej normalnosti chlapi neriesia problemy na fore a k tomu ze skom.

Uprimne? Nemam proti muzom prispievajucim na tomto fore nic.
Uprimne? Napriek tomu mi pripadaju byt divni.