Muži na modrom koníku
Ahojte, rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, kedze mi to uz tak dlhsie vrta v hlave (ano som tehotna na PN-ke, nudim sa a nemam nic lepsie na starosti riesit a pod. 😅...), ako tu ine zeny/mamicky/tehotne na MK vnimaju pritomnost chlapov. MK ako taky ma v charakteristike: "Modrý koník - stránka pre mamičky a budúce mamičky." Coraz castejsie sa tu ale stretavam z muzskymi profilmi a pride mi to totalne divne 🤷. Pochopim pritomnost chlapa na MK v ramci predaja veci a pochopim aj to, ak si tu prisiel po radu resp. podelit sa o skusenost nejaky otecko alebo buduci otecko (takeho som tu vsak ja este osobne nezazila...), no vacsinou tu vnimam muzske profily, ktore bud mudruju do zenskych veci o ktorych prd vedia, ako napr. navsteva gynekologa a vysetrenie, dokonca som zazila aj chlapa co sa vyjadroval k menstruacii 😳 alebo su velakrat drzi a arogantni. Pride mi to divne ba dokonca obcas az uchylne. Nie som ziadna feministka, rada si vypocujem nazor chlapov, len si proste neviem predstavit, preco sa nejaky chlap rozhodne pre aktivne navstevovanie fora urcene pre zeny? Co si o tomto myslite? Mozno sa mi tu aj vyjadri nejaky chlap, co presne ocakava od tohto fora urceneho pre zeny? Podme o tomto podiskutovat kto ma chut 👍😊.
@mike_bassett vieš..., toto je práve to, čo častokrát robí z koníka sociálnu sieť plnú arogancie, povýšeneckosti a zhadzovania druhých. Samozrejme to nie je len výsada mužov - správajú sa tak k sebe navzájom i ženy. Ľudská dôstojnosť a slušnosť - to je niečo, čo obnáša (okrem iného) aj istú mieru empatie, tolerancie, zdvorilosti a snáď aj štipku diplomacie. Nie každý má IQ130 a nie každý poníma veci rovnako. Takisto nie každý dokáže byť emočne silný a rozvážny.
Takže moja prosba smerom k tebe - skús si prosím nájsť iný spôsob, ako si poškrabkať ego a hojiť si svoje komplexy. Výsmech a ponižovanie iných skutočne nie je ideálny spôsob prezentácie vlastnej inteligencie. Skôr naopak.
@jaron @number19 pohladala som v mailoch z roku 2006 kedy som sa sem prihlasila a toto mi vtedy prislo, ale teda ci sa pohlavie zadavalo pri prihlasovani si uz naozaj nepamatam:
Ahoj,
sme radi, ze si rozsirila pocet clenov ModryKonik.sk
Tvoj login (uzivatelske meno) je: masinka
a Tvoje heslo je: xxxxx
Tento mail si uloz pre pripad, ze by si to zabudla.
Okrem stranky ModryKonik.sk sa s tymto menom a heslom mozes prihlasovat na Mojasvadba.sk a Beremese.cz. Ak mas nejake napady alebo otazky napis nam na modrykonik@modrykonik.sk
Majka a Bob
Ja si myslim ze by tejto stranke prospelo viac muzov. Tak ako v kolektive v praci, najlepsie je ked je kolektiv zmiesany. A v dnesnej dobe, ked chceme aby muzi sa viac zapojili do rodicovskych povinnosti, ked s nami idu k porodu, ked su casto krat na rodicovskej dovolenke, ked varia, ked sa s detmi ucia, tiez ich mozno obcas napadne o niecom sa poradit. A co sa tyka uchylov- ked niekto ma nejaku uchylnu potrebu, prihlasi sa sem ako zena, to nevieme ovplyvnit- treba byt proste opatrni.
@masinka ja už, žiaľ, z tej doby nič nemám, takže neviem overiť, čo chodilo mne. Viem len, že oslovenie v ženskom rode od nejakého času mi udrelo do oči ako päsť na oko. V tom zmysle, že sa to nedalo prehliadnuť, ak by to bolo tak stále.
S tým pohlavím v profile si už tiež nepamätám, či sa zadávalo, ale určite sa dal vybrať ten obrázok pre muža i pre ženu. To viem. Čiže neviem, či obrázok šiel automaticky podľa zadaného pohlavia, alebo sa pohlavie nezadávalo, len si človek nastavil obrázok sám podľa pohlavia.
Obrázok iný pre muža v podstate funguje dodnes.
môj názor - mužov tu nie je priveľa ale primálo. vždy, na akejkoľvek stránke je pestrosť názorov a rôzne pohlavia, s rôznym pohľadom na vec ... prínosom... aj keby sa nám ten iný pohľad nepáčil či mu nerozumeli.
Modrý koník je plný sťažností mamičiek o tom, ako muži málo sa zapájajú do domácnosti, starostlivosti o deti, ako nerozumejú ženským starostiam, atď... na druhej strane nám potom vadí, ak sa zapájajú do debát súvisiacich s rodinou a deťmi... akoby tieto veci s mužmi ani nemali súvisieť a muži boli mimo toho.
Milí muži, som rada, že tu ste a mrzí ma, že sa táto stránka aj vďaka adminom profiluje len ako čisto ženská stránka, nemalo by to tak byť.
@barbora0308 ...Dobrý deň. Aj ja som muž. Prihlásil som sa do MK viacmenej omylom, pretože som náhodne otvoril na nete problém alkoholizmu mužov. Sám som prežil 20 rokov pekla s alkoholičkou a rozviedol som sa až potom čo deti doštudovali. Preto viem poradiť nešťastnej žene, že rozvinutý alkoholizmus je démon a strašná choroba. Som dávno znova ženatý so ženou, ktorá tiež z takéhoto pekla utiekla a veľmi si rozumieme. Prosím, ak je mužský názor na túto tému neprípustný ospravedlňujem sa ale považujem to trocha za diskriminačné. Bolesti a trápenie žien sú aj trápením súcitných a empatických mužov. Nemyslíte ???
@saja1 Ahoj, ja si tiež myslím že rozumný, vzdelaný a empatický muž môže len v dobrom prispieť do diskusie vzťahov mužov a žien. Je veľa žien čo trpia a "držia" chrbát ožranovi. Je potrebné ich povzbudiť a pomôcť im von z bludného kruhu keď celá rodina trpí. Ženské intímne témy nečítam a keď sa v nich hrabú nejakí "smradi" a urážajú treba nájsť spôsob ako ich blokovať. Ženy si vážim, vďaka nim žijem a som šťastný.
Už som povedal v druhej téme. Prečo je duplocitná? Napríklad na www.freespace.sk fóre sa také spoja do jednej. To je prevažne mužské fórum ale nikde nemá v názve niečo také ako vy že pre mamičky len v mužskom ekvivalente. Je to všeobecné fórum kam môže ísť každý. Takže ak vás odtialto budú vyháňať, poďte tam. Tam si aspoň človeka vedia vážiť.
No a dodám teraz najdôležitejší detail. Keby tu nechali len tie témy o kočíkoch, gynekológii, detských chorobách tak sem ani nepáchnem. Ale sú tu témy o daňovom priznaní, o mobiloch, všeobecné témy o záľubách atď. Tak potom by sa to mohlo volať že fórum nielen pre mamičky napríklad.
Mne to príde strašne divné, normálny chlap nechodí na ženské fórum. Asi ich medzi mužmi neberú, tak sa pchajú sem a tu mudrujú a urážajú.
@valeria_h To urazilo mňa milá Valéria. Vôbec som na začiatku netušil, že toto je len pre ženy. Teraz si urazila a mudrovala ty. Mám 72 rokov, som normálny a šťastne ženatý, máme 4 dospelých chlapcov a ženy si vážim a vždy mi bolo pri nich dobre aj keď sem tam sa nájde taká "onaká". Ako asi teraz ty. Sorry, píšem to bez urážky. Musíš byť ohromne múdra a normálna oproti chlapom, čo sa sem "pripletú" možno omylom. Ale čo ti chýba je nejaká tá empatia. Michal K.
@santiago_segura Presne tak, vyskytujú sa tu témy rovnako dôležité pre mužov. Ja som mal problém s nemenovaným e-shopom a narazil som na Modrý koník, kde sa zákazníčky tiež sťažovali na neserióznosť tohoto podniku a reagoval som svojimi skúsenosťami. Ženským osobným a intímnym "veciam" sa tu určite nevenujem.
@barbora0308
Samozrejme že tu nebudeme radiť o menštruácii,resp o pôrode.
Ale ja som na Modrej streche videl príspevok od ženy. Vieš si to predstaviť? Tiež by sa mali chlapi nad tým pohoršovať? A ešte sa tam išla robiť múdra,čo sa týka fasády. Slušne ju tam upozornil jeden pán,že on to robí už okolo 25 rokov,ale ona si aj tak išla svoje. Tak ju vyzval,že sa môžu postaviť vedľa seba a môže sa predviesť čo dokáže,tak sa diskusia zrazu zmenila na koko a neviem čo ešte. Ďalšia išla vysvetľovať nejakému murárovi čo sa ako má obklady a izolovať ,tak tiež ju vyzval kolko odnesie tých 30kg vreciek lepidla a koľko M2 dokáže denne urobiť a bolo po diskusii. Čo by si si myslela o takých ženách ?
Postupne sa mi krystalizuje nazor na to preco som tu, dam tomu este chvilu. Rozmyslam ako to napisat 🙂 Ono to nie je take jednoduche 🙂
Prepáčte milé dámy, ale ja som si bral ženu s celkom maličkou dcérkou, bola ešte v perinke. Po pol roku odišla a nechala ma s ňou samého. Vychoval som ju, dal vyštudovať a keď dospela odišla za matkou ktorá ju odlákala, veď nič proti ale tiež sa ku mne zachovala ako k prašivému a dnes ma už nepozná a je tomu už 15 rokov a a ni neviem kde je, a viete čo? je dospelá a veľmi to bolí. Aj muži majú city a nemyslím si že všetkých treba hádzať do jedného vreca, NIE VŠETCI SÚ ÚCHYLÁCI. Tak čo vy na to milé dámy? Inak dajte návrh aby sem muži nechodili, a bude to.
@barbora0308 kiez by ich tu bolo viac, aby mali pohlad do zenskeho mentalneho sveta
@senta_sofia Inak ja viem a celkom chápem vás ženy, sú muži všeljaký, ale nie sme všetci rovnaký presne tak ako nie všetky ženy sú rovnaké. Ja som túto stránku objavil náhodne a niektoré príspevky ma oslovili. Nechcem sa tu zoznamovať ani nič podobné, aj keď som už mnoho rov celkom sám potom všetkom čo sa mi stalo radšej budem tak ako som. To je tak 50 na 50 ženský a mužský svet, je to tak asi zariadené že muž a žena by sa mali doplňať, a tiež sa mi nepáči ak muž ubližuje žene. Ale ja som si na rozdiel mnoho vytrpel od ženy. Mohol by som o tom rozprávať.

Ja sa sem chodím občas pobaviť, lebo táto stránka vie byť esenciou hlúposti. Áno, aj som si tu v minulosti robil srandu z hlúpych ženských, čo sa báli vlastného tieňa.
Občas sa prídem zhroziť na tom, čo niektoré píšu najmä v rodinných problémoch. Občas prehltnem chuť niektorej povedať aká je sprostá. Gynekologické, zdravotné témy nečítam.
Ženu si tu nehľadám, súkromné správy nevypisujem, vaše pančuchy ma nezaujímajú, som normálny pracujúci otec rodiny a nikomu tu neubližujem, tak prečo by som tu nemohol občas byť.