Muži riešia prácu a status miesto vzhľadu?
Aj vam sa už stalo, že vás muži ponižovali pre prácu, čo robite, že nezarábate viac (mám pomáhajúcu profesiu, mám VŠ)? Ti chlapi ani VŠ nemali, sami nezarábali dobre a jeden chcel, aby som si našla lepšie platenú robotu, ďalší, aby som si otvorila vlastnú kaviareň?
Muži sa hraju, že im na našom sociálnom statuse nezalezi, že to len ženám, ale nie je to tak. Každý chlap - či na ulici, na zoznamke, kdekoľvek- jedna z prvých otázok je, ze čo robím a kde. Možno ten prvý to neriešil. Ďalší reálne čakali, že zmením job alebo začnem podnikať, pritom jeden bol expodvodnik bez vodičáku, na ktorého boli podané exekúcie (nič z toho som vtedy nevedela) a najprv sa tváril, že stále podniká a hejtoval všetkých obyčajných ľudí, čo normálne pracujú, preto sme sa aj hádali. Teraz robí manuálnu robotu od rana do večera za 1500 a hľadá ženy na sex. Takýto ma ponižoval. A potom další, čo robil poštára v zahraniči a teraz sa snaží okrem istej svojej profesie podnikať v tom, že da do luxusne vyzerajúceho boxu horalky, žižalky; nejake drahšie víno, tinkturu a morskú soľ a nejake pero a predáva to ako luxusne balíky za 300-400€😂 No pochybujem, že mu to ide. A mne navrhoval, či by som si neotvorila nejaký podnik.🙂)
Podotýkam, že sa o seba starám a nevyzeram zle. Taká Sugar Denny má napriek svojej obezite milión nápadníkov, lebo ma peniaze a vlastný byt. Aj Shopaholic Adel vždy niekoho ma. Som presvedčená, že Slovákom viac záleží na sociálnom statuse ženy ako na kráse. Odhadzujem morálne zábrany a idem sa zivit inak do inej krajiny. Viem, že mám pravdu. Mám už dosť ponižovania za to, že sa živím poctivo.
Podľa mňa je normálne baviť sa o tom kto má akú prácu, čo robí, čo vyštudoval atď. Normálna téma na konverzáciu, nikdy mi tieto otázky od muža nevadili. S ponižovaním som sa nestretla asi nepôsobím ako typ čo sa nechá ponižovať 🤷♀️
Nebude hlavny problem v Tebe?
ja ked som povedala co robim, vzdy to boli obdivne pohlady, ze oni by to nedokazali. zarabam dobre, viac ako poniektori muzi, ale nestretla som sa s tym, zeby moju pracu hejtovali. Mozno nejaki jednoduchsi muzi by ma zhejtovali ale ti s ktorymi som v kontakte tak vacsinou obdivovali
@dzejny656 nenechala som sa, rozišla som sa s nimi. Ide o to, že ľudia vo všeobecnosti vzhliadajú zhora na ľudí v pomahajucich profesiách kdekoľvek, cudzích ľudí neriešim, ale keď som sa s tým stretla vo vzťahoch a celkovo od mužov opakovane, menim prístup aj ja
Sú aj inakší muži, takýchto väčšinou nájde na zoznamkách.
Ja som sa s tým nestretla a to som pracovala tiež v pomáhajúcej profesii ako psychologička v neziskovke a nezarobila som veľa (už to nerobím). Skôr boli reakcie od mužov pozitívne, prišlo im to ako zaujímavá práca a chceli vedieť viac. Možno si len natrafila na debilov.
takychto ako spominas najdes na zoznamkach povacsine alebo diskotekach. Si dvihaju ego davanim dole zien namiesto toho aby ich chranili. Treba hladat inde, na skoleniach, v praci a cez hobby a pod
@janetinka27 každý debil sa nevyfarbí hneď. Už s nimi nie som. Ja som chcela poukázať na to, že žena môže byť aj obezna, aj nepekná, aj psychicky chorá, pokial ma peniaze alebo byt, hneď jej budu navrhovať vzťah a aj iné záväzky čisto preto, že chlapi si bud hľadajú sluzky, miesto na bývanie alebo sugar mommies
@klementinka58 natrafila som na takých aj inde ako na zoznamkach, na diskoteky nechodím
Mám tiež podobnú skúsenosť... Ja som doma...nepracujem...Mám vlastné bývanie, mám financie (podstivo odmakané v zahraničí) a taktiež mám 50%tný podiel na podnikaní v zahraničí, ktorý ma v podstate živí, plus vysoké výživné na dieťa ale to nepočítam, lebo tie peniaze odkladám - investujem, pre svoju dcéru. A pri zoznamovaní hneď prvá otázka, či pracujem. Ono je to dôležité z toho hľadiska, že v dnešnej dobe nikto nechce nikoho živiť, čo na jednej strane chápem.
Ja sa zabávam hlavne na tom, že ak niekomu poviem, že nepracujem tak už nie je záujem. Ale ja fyzicky nepracujem, tak nemám potrebu vešať mužom na nos, že som zabezpečená, finančne nezávisla osoba. Už aj mne bolo povedané, že či si myslím, že ma nejaký chlap bude živiť a čo len mňa, ale aj moje dieťa a pritom tí chlapi zarobia oveľa oveľa menej ako ja. Po nejakých naťahovačkách a vysvetlení, že ja nepotrebujem chlapa, aby ma živil, že mám toho dosť, aj majetok aj financie, zrazu ZÁUJEM z ich strany bol...ale mňa taký chlap už nezaujíma...Dnešná doba je divná....
No neviem, zatiaľ som nestretla muža, ktorý by mňa alebo nejakú svoju priateľku takto poháňal za vyšším zárobkom. Podľa mňa je pre muža na začiatku vzťahu podstatne, aby si vedela zarobiť na základné veci a jej záujmy, to už má každá iné. Aby prave on neskončil v pozícii toho, čo bude dotovať jej kozmetiku a oblečenie. Pravdepodobne si teda len nemala šťastie a natrafila na nejakých zvláštnych mužov.
@tanyag No aka doba, zlatokopov viac, nez zlatokopiek, role sa kompletne prevratili. Otrasne daco.
@justxme to máš šťastie potom. Ja som s tym stretla opakovane. Nielen od mužov, s ktorými som chodila.
zasa to zovseobecnujes. ved zena obezna, nepekna aj psychicky chora ma predsa tiez svojich napadnikov aj v beznom zivote. sa tak vyjadrujes, ako keby tieto zeny boli dobre iba pre zlatokopov, ale tak to predsa nie je. snazim sa ti napisat, ze krasa je vec vkusu a mozu o nich mat zaujem uplne normalni muzi.
na kazdu znamu osobnost sa potom nalepia aj hocijake pochybne existencie, ale to neznamena, ze vsetci su muzi su taki.
Autorka,
mozno je problem s akými typmi ludí sa stretávas a podla mna je dost divné, ze vobec s takými chlapmi začínas chodiť. Ani ich nepoznás a pústas sa do chodenia s nimi. A tiez je zvlastne ze tu spomínas "podivné existencie zien", že "vzdy niekoho majú". No áno majú ale koho? Vzťah nie je problem nemať. Skor náročnejšie je nást partnera, čo stojí za to a to na celý život.
@janetinka27 nápadníkov ma každá, ale takéto rovno dostanú návrhy na vztah, zásnubný prsteň a aj svadbu, čo bežná žena bez ohľadu na výzor len tak bez vlastného bývania nedostane
Autorka
Je to zvláštne, no ja sa tým mužom nedivím. Dnes je množstvo žien, ktoré majú jediný cieľ - porodiť dieťa a muž staraj sa o ženu a o dieťa x rokov. Tuež by sa mi to ako mužovi nepáčilo. Takže žena by mohla byť trošku sebestačná, vedieť fungovať aj sama, mať prácu, čo - to našetrené. Ak teda práve nedoštudovala a má už istý vek.
autorka, co je to prsten, svadba s niekym, koho nechces? keby sa ti nukalo aj 100 chlapov a nemas o ziadneho zaujem, tak predsa taka svadba by bola naco? staci jeden normalny chlap.
ligotavy prsten a svadba su predstavy z rozpravok, realita predsa ukazuje, ze zakladom je kvalita vztahu a nie len romanticke sny o bielych satach s neznamym princom.
Mna by zaujimalo, co na takych muzoch, ako spominas pritahovalo teba? Ked si s nimi aj zacala chodit....
takto: bavit sa o praci, zamestnani je v pohode. bavit sa o plate je uz na tebe ci sa chces ale teda nikto nema pravo sa ta na plat pytat.
a zapamataj si jednu vec. ponizovat ta bude vzdy len clovek ktory to nema vysporiadane sam so sebou. clovek ktory nie je spokojny s tym kym je a clovek ktory bol sam kedysi ponizovany a ma neustalu potrebu dokazovat sebe aj svetu ze je nieco viac. neexistuje praca kvoli ktorej by mal byt niekto ponizovany. ziadna praca nieje menej alebo viac pretoze kazda jedna pripsieva k spolocnemu blahu. aj hrdina pan podnikatel potrebuje smietiarov. kazdy jeden clovek co poctivo maka (je jedno v akej oblasti) si zasluzi uctu.
ponizovanie je taka skratka pre uboziakov ako si zdvihnut ego bez toho aby popracovali na sebe a boli niecim viac. to ze ma niekto pracu kde zarobi 7000 eur z neho este nerobi hodnotneho cloveka. ak ta ma taky clovek potrebu ponizovat znamena to ze su veci v ktorych je on sam neisty.
ale inak asi mas urcity model podla ktoreho vzdy natrafis na rovnakych idiotov. ja som sa s tym nestretla. asi budes musiet popracovat na tomto u seba.
Neviem, no, skôr som v živote stretla chlapov, ktorí úspešnú ženu nechceli, lebo oni chceli byť tí úspešní a lepšie zarábajúci. Akože, boli to už starší muži, všetci mali svoj job, niektorí podnikali, proste šikovní v rámci toho, čomu sa venovali. Na prácu sa ma pýtali, ale to bolo celé, neriešili a naopak, skôr ma ocenili za moju prácu a to som vždy podľa mňa mala bežné, celkom fajn pozície a snažila sa v rámci svojich možností. Ocenili ma. Asi je to o tom, koho si vyberáš a priťahuješ, trošku zmeň to, s kým sa stretávaš, ako píšu vyššie, baviť sa o práci je ok, veď ty svoje zamestanie máš, vo vzťahu je normálne riešiť aj financie, ale určite nie spôsobom, ako opisuješ ty.
Ja len teda ze tu vytahujes hviezdy ako sugardenny a shopaholicadel - asi nebudes ziadne terno, ak sa s nimi porovnavas.
Sugardenny ma viac reci ako chlapov (len preto, ze ju netreba prehovarat na sex a daju sa na nej nahrabat followeri, este neznamena, ze je o nu naozaj zaujem) a adelka… no ktoreho z tych jej zufalcov by si si rada zavesila na krk? 😂
Musis sa pohybovat vo velmi zvlastnych kruhoch. Nielen ja osobne, ale ani jeden moj kolega nikdy neriesil co zena robi. Dolezite pre kazdeho bezneho chlapa je, aby zena nebola nemakacenko prisate na jeho penazenku, lebo iba vo fungujucom pare, kde obaja prispievaju na existenciu, sa zvycajne dari si plnit tuzby a sny. Takze poznam pariky, kde chlap je ITckar a zena pokladnicka, dalsi je elektrikar a zena ekonomka, dalsi je manager a jeho zena doktorka, dalsi programator a zena predavacka, dalsi doktor a zena sanitarka, atd...atd.. vsetko dlhorocne fungujuce stastne pary.
mne sa to nikdy nestalo, asi je nieco v tebe, ze takých pritahujes, alebo sama na takých reagujes a Sugar Denny a Shopaholic Adel by som za priklady nedavala 🙈 ta prva ma len obezitu, ale ta druha je psychicky chora
@egonsk
Čo znamená bežný muž?
Myslíš slovenský bežný kresťan alebo ateista?
Lebo komunita ku komunite sa ťa nežnosť dosť mení.
(V našej /hovorím za seba o svojej/ je bežné pre porovnanie: keď žena nepracuje vonku a financie zabezpečuje muž)
Podľa mňa to boli zakomplexovane kusy a možno tým, že si mala vyššie vzdelanie než oni, tak chceli dokázať, že zbytočne ti bola VS. To je typický slovenský názor. Deptaju ľudí so vzdelaním a riešia ich plat či to vôbec stalo za to. Keby si nemala VS a zarábala tak isto ako zarabas, tak drzia usta. VS bola pre nich tŕňom v oku. Bežný chlap, ktorý ma nižšie vzdelanie než žena sa to stále snazi vyargumentovat tým ako inak sa dá zarobiť a ešte lepšie. Na Slovensku sú typické frázy ako "zahodene roky života" na vysokej a podobne. A povedia ti to ľudia, ktorým sa predsa len nepodarilo zarábať bez vzdelania.
tak mňa sa ešte nikdy žiadny nepýtal čo a kde robím, maximálne ako konverzacnu otázku a ešte teda či náhodou nie som nejaká influencerka a podobné hovadiny 😂 ale tak to bolo skôr logické lebo vždy sme vzájomne hľadali vážny vzťah a toto proste seriózny muž o ktorého aj ja mám záujem za profesiu nepovažuje 😉 no a už vôbec mi nikto nehovorí aby som niečo menila, to kde "len na takých" natrafis? nie, určite nie sú len takí...

asi si natrafila na debilov. urcite sa takto nespravaju vsetci muzi. ak natrafis na debila, tak si s nim viac nepis a pis si s niekym inym.
krasa je vec vkusu, tebe sa mozno nejaka baba zda skareda, ale aj ona ma svojich napadnikov, ktorym sa paci.
a tiez je dolezite, ci tie vztahy spomenutych ludi su kvalitne. to, ze moze mat zena na kazdy prst 10 napadnikov este neznamena, ze by bola s nimi spokojna