icon

Mužov kamarát nám kupuje drahé veci. Aký máte na to názor?

8. dec 2019

Ahojte, muž má kamaráta, bohatého, ktorý jemu, mne, synovi stále niečo kupuje. Aktuálne mužovi bundu zimnú za 100e to bolo minulý týždeň teraz mu zas volá s tým, že v obchode vidí parádne nohavice či mu ich kúpi. Ja mam z toho také nervy. Nechápem prečo to robí. Mužovi to nevadí je rád že niečo dostane sú kamaráti od detstva, a zas na druhej strane mu často pomáha napr, keď potrebuje niekam odviezť a pod ale aj tak sa mi to nepáči. Hovorila som s nimi o tom ale nejak si to k srdcu neberú. Tie veci sa nedajú ani odmietnuť. Ja mu ich odnesiem domov a on ich tu na druhý deň znova prinesie. Syn má od neho elektrické auto za 600e. Ja plnú skriňu drahých vecí rôznych znaciek ktoré nikdy na seba neobleciem lebo mi príde povrchne chodiť a prechádzku so synom v 50 eurovom tričku. Ja nakupujem v sekači, cez bazár aj keď núdzu netrieme a muž sa necháva zlákať na toto. Aký máte na to názor? Prečo to robí?

montemotherone
9. dec 2019

Raz som videla slovenskú tv inscenáciu Dobrodinec (myslím). Velmi dobré psycho. Bohatý chlapík sa takto votrel do rodiny, kde vládla pohoda, boli tam veľmi pekné, otvorené vzťahy. Tuším ho hral Adamovič, mladú dcéru hrala Čobejová. Postupne sa im takto votrel do života, až im akosi tú rodinu destabilizoval, začalo to tam všetko haprovať. Akoby chcel vysať tú pozitívnu atmosféru ktorú si tam pestovali.
Ten váš známy to možno ani nemyslí zle, možno si vás chce nakloniť. Asi by som prijala jeden dar a čo najmilšie mu poďakovala aby to už nerobil. Že ho máte radi a tešíte sa jeho prítomnosti...
Ešte je tu možnosť, že tvojmu mužovi sa cíti za niečo zaviazaný. 🤷‍♀️ Akokoľvek, chce to otvorenú debatu

evelyn0303
9. dec 2019

Niekto prinesie domaci kolac, niekto Hilfiger handričky 🙂Velmi bohati ludia v tom rozdiel nevidia, len do buducna pri hadke ci nedorozumeni aby vam to nevyhadzoval na oci..Zaujimavy chlapík :D

autor
9. dec 2019

@michelle567 vozí ho na jeho autách napr do baru lebo si chce vypiť a pod. Priateľku má aktuálne, nie dlho a Vianoce bude tráviť s nami preto, že jeho rodičia idú na vianoce na dovolenku k moru a on by bol inak sám. Muž ho pozval.

alexandraalexandrova
9. dec 2019

@jana_eyre_2 myslela som si ze som tu jedina divna, tak sme aspon dve. Uplny suhlas, s niektorymi ludmi konzum urobil zazraky, bohuzial nie v tom dobrom slova zmysle...

montemotherone
9. dec 2019

@acrobaleno zarobím 700 v čistom. Za tričko nedám 50€ ani keby ma rezali. Iba ak by bolo zo zlata. Som ochotná dať 20€ za funkčné tričko z nejakej nano technologicky vychytanej tkaniny, ktorá mi bude v lete chladiť a v zime hriať a vydrží 10 rokov ako moje 40 ročné posteľné návliečky, ktoré ešte používajú moje deti 😉 . Inak už z princípu, ani keby som bola milionárka, je to premrštená cena, nie že by mi to ešte niekto kupoval...

eliska13
9. dec 2019

Tak to počkaj na tie dary pod stromčekom, keď ide k Vám sviatkovat🙂zlahcim to možno tie veci nie sú originál, ale fejky.Povedala si mu už, že Ti to vadi cítiš sa nepríjemne.Poznam takého človeka rád obdaruva, jeho to tesi ...len, aby z tvojho muža nespravil nejakého bieleho koňa, alebo sa Vám nevotrel do postele.Neviem ja som nedoverciva a vidím v tom kalkul.

evelyn0303
9. dec 2019

@77daniela77 100x lepsie ako by obzerali cudzie sukne..Tie veci,no,mozno je to aj na pocit lepsie nosenie ako nejake Tesco F&F, ale tiez nemusim mega pismenami ked ma niekto znacku to uz je trápne :D
Tak hádam ti chlapi dostanu raz rozum 🙂

belbel
9. dec 2019

@montemotherone moja obľúbená inscenácia, doma mám aj knihu

blabla22
9. dec 2019

Mne tričká za 50€ alebo mikiny za 100 neprídu dostatočne drahé na chvalenie sa tým- keď to má byť účel tých veci..akože jasne, je to nadpriemerná cena, ale zároveň to nie je nič s čím si niekto môže robiť super luxusný image..a samozrejme, keď takéto veci kupuje často, je to dokopy peňazí dosť..každopádne, ok, veď keď ten kamarát ma, tak mu to možno ako veľa nepríde, ale čo je podľa mňa extra divne, že mu kupuje oblečenie ako mamička 10rocnemu chlapcovi, ešte mu aj zavolá že vidí nohavice či mu ich vezme? To je strašne zvláštne..keby mu kúpil ja neviem, nejakú elektroniku, luxusnu fľašu,alebo proste inú "chlapsku" vec, ale oblečenie fakt nechápem..väčšina chlapov má dosť keď ma sebe nakúpiť, a nie ešte obzerať veci pre kamaráta..je to také mamičkovské

77daniela77
9. dec 2019

@evelyn0303 Suhlasim s tebou,mas pravdu.

jana_eyre_2
9. dec 2019

@alexandraalexandrova bohužiaľ ten extremny konzum zmenil aj moju bývalú najlepšiu kamarátku a teda už sa spolu nebavíme pár mesiacov (asi som už pre ňu bola socka) stále.ma to mrzí...

alexandraalexandrova
9. dec 2019

@jana_eyre_2 nuz, zamrzi...ale ak niekto sa na teba vykasle len preto ze nemas dost drahe a znackove handry, tak to mozno az take pevne kamaratstvo nebolo...

nyusika
9. dec 2019

mne príde povrchné nakupovať v sekaci a tváriť sa, že si niečo viac, ako ženy obliekajúce sa do drahých tričiek.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
autor
9. dec 2019

@nyusika ak to bolo myslené na mňa tak sa vôbec netvarim že som niečo viac. Je mi jedno čo ľudia nosia, kde nakupujú, čo robia. Pre mňa sú to vždy ľudia rovnaký. A to ze nakupujem v sekaci je len o mojom zmýšľanía o tom ako sa staviam k ekológii. Nič viac na tom nieje. 🤦‍♀️

tslobik
9. dec 2019

Aj ja chcem takého rodinného kamaráta...😀😀 Buď rada, že takého má. Čo ja by som za to dala.

lula313
9. dec 2019

@stefit ani ja, keď má peniaze, dal by sa vyvážať taxíkmi a netrhal by otca od rodiny. Proste je medzi nimi niečo viac a autorka neverí, že by mohli mat vzťah. Ešte bude mat oboch pri vianočnom stole a oni sa budú na nej zabavat ako ju oklamali, aby sviatky trávili dvaja zaľúbenci spolu.

kohan
9. dec 2019

@acrobaleno treba sa k tomu vyjadrovať až pochopíš, že slovák mimo BA zarobí tak 700 v čistom a to v jej okolí. Má hypotéku a stará sa o jedno až dve deti, takže tak.... Nepovažujem sa za žiadnu chuderku ale ani pre mňa nie je normálne dať za tričko 50,- eur. A keď to zrátam na členov domácnosti, tak pri takomto štandarde by som mala minúť na handry mesačne tak 200-300 €... Ani náhodou 🙂

modra_kolobezka
9. dec 2019

Ten muzov kamarat je dvojdecna zbran. Zrejme kvoli nemu sa muz citi menejcenny. Lebo sa porovnava s nim. A chce sa mu nasledne vyrovnat. V inych veciach nemoze, ale v obleceni moze. Kamarat mu ho aj rad zabezpeci, ako aj darceky vam. Muz ma problem so sebavedomim. Keby nemal, taketo darceky si od neho nikdy nevezme, lebo je to do istej miery ponizujuce

nyusika
10. dec 2019

kebyže ti to jedno je, nemáš problém nosiť aj to 50 eurove tricko.

evelyn0303
10. dec 2019

@nyusika ja nechapem tomu hromadeniu veci,to je tiez neekologické, mávla by som rukou a srat na to :D a uz davno obchody nevyhadzuju potraviny,urcite nedam svojim detom postaršie jogurty a tak :( 🙂

miskakyska
10. dec 2019

@kittykat22 takých je tu viac,ktorí si myslia,keď sa schovajú za anonym,že ich nevidíme😂😂😂😂

K téme...osobne by som nechcela od nikoho nič,mám "to mať niekedy na tanieri?" Zrátané čo mi kto dal?....teraz taká doba všetci na okolí rozvadení kvôli prachom,majetkom,pozemkom....

sidicek
10. dec 2019

No mne prídeš aj ty druhy extrém, kupovať svojmu dieťaťu veci tesne pred zárukou, keď mu môžeš kúpiť čerstvé. To podľa mňa nie je filozofia, ale forma lakomstva. Aj tie sekacie, ved si kúp kvalitné univerzálne dobre kombinovatelene kúsky a nos ich aj niekoľko rokov, tým dáš planéte viac ako nakupovať fast módu v sekacoch.

adreen
10. dec 2019

Ja sa tiež divím prvým príspevkom, že to ženám príde normálne- takéto správanie chlapa. Že je v obchode a volá kamarátovi, či mu má kúpiť gate? Mne to príde nenormálne, také skôr ženské. Písala si, že má priateľku. A tej to nevadí, že len tak hocikedy dá stovku sem stovku tam kamošovi? Ja byč jeho priateľkou, tak by som bola radšej, keby tú stovku dal mne, alebo šetril na nejakú nehnuteľnosť, alebo predčasne splatil hypo a podobne.

acrobaleno
10. dec 2019

@montemotherone Keby si bola milionárka, tak ti nepríde dať veľa za tričko 50 éčok.😉 Neviem ako to majú ostatní ľudia, ale ja keď si kúpim drahšiu vec, tak to aj vydrží. A nemyslím tým značkové, ale kvalitné. Takže to je ako investícia. Zimná bunda za 100 e vôbec nie je drahá. To je dobrá cena. Ale zase nebudem nosiť jednu vec 10 rokov. Je to pekné a chvályhodné, ale to už na tej veci vidno, že je to obnosené.

@kohan No napríklad mne to príde normálne. Ja si zvyknem kupovať v GANTE tričká a tam stoja okolo 40 e a sú naozaj dobré. Je na tom vidno kvalita.

acrobaleno
10. dec 2019

Aj by som chápala toho kamoša, aj ja ľúbim kupovať drahé darčeky, ale väčšinou rodine. Nemám problém mamke kúpiť drahý make up. Tu skôr ide o to, aký má on vzťah s tým tvojím mužom. Sú ako bratia? Či je to pre toho priateľa niečo iné?

mirka136
10. dec 2019

Poznas knihu 5 jazykov lasky? Tak mozno on je darcekovy typ. Takto prejavuje svoju naklonnost ku vam.

jana_eyre_2
10. dec 2019

@nyusika myslím, že vôbec nie je problém so sumou tričiek, ale s tým, že im kupuje veci cudzí človek a zahlcuje ich vecami (predpokladám, že táto téma by tu bola aj keby kamoš nakupoval v tescu)..

moja svokra toto robievala tiež a dlho trvalo kým pochopila, že ja o to záujem nemám.. nakupovala drahé, aj nedrahe veci, deťom, nám dospelym.. cítila som sa ako malé decko a ona sa urazila vzdy keď som povedala nie.. nevidím dôvod na to, aby ma niekto vydrziaval..

darček na sviatok je niečo iné a chápem že clovek sa z obdarovania teší.. ale furt niekomu tlačiť veci keď o nich záujem nemá, tam nie je dôvod na tesenie sa z pocitu darovania..

kohan
10. dec 2019

@acrobaleno 🙂 áno zimná bunda za 100,- eur nie je nič nezvyčajné, ale tričko za 50 už áno (myslím, že v GANTE práve na tejto cene začínajú, ak nie sú z výpredaja). A nebavme sa o tom, že keby som bola milionárka. Nie som a ani drvivá väčšina ľudí na slovensku nie je 🙂 Inak myslím, že aj na "západe" ľudia veľmi radi nakupujú dizajnérske značky v outletoch, aby ušetrili. Tiež som si kúpila zimnú bundu a dala som za ňu v Pandorfe 100,- eur 😉 Je to uhol pohľadu, ten tvoj je ovplyvnený tvojím príjmom, životnou úrovňou a miestom kde žiješ, to je všetko 🙂 Pekný deň ti prajem 🙂