Mužov kamarát nám kupuje drahé veci. Aký máte na to názor?
Ahojte, muž má kamaráta, bohatého, ktorý jemu, mne, synovi stále niečo kupuje. Aktuálne mužovi bundu zimnú za 100e to bolo minulý týždeň teraz mu zas volá s tým, že v obchode vidí parádne nohavice či mu ich kúpi. Ja mam z toho také nervy. Nechápem prečo to robí. Mužovi to nevadí je rád že niečo dostane sú kamaráti od detstva, a zas na druhej strane mu často pomáha napr, keď potrebuje niekam odviezť a pod ale aj tak sa mi to nepáči. Hovorila som s nimi o tom ale nejak si to k srdcu neberú. Tie veci sa nedajú ani odmietnuť. Ja mu ich odnesiem domov a on ich tu na druhý deň znova prinesie. Syn má od neho elektrické auto za 600e. Ja plnú skriňu drahých vecí rôznych znaciek ktoré nikdy na seba neobleciem lebo mi príde povrchne chodiť a prechádzku so synom v 50 eurovom tričku. Ja nakupujem v sekači, cez bazár aj keď núdzu netrieme a muž sa necháva zlákať na toto. Aký máte na to názor? Prečo to robí?
Neviem, budem za zlú, ale možno to trošku preháňaš. Keď som začala čítať tému som si predstavovala neviem aké značky, ale tričko za 50 nie je až tak hrozné. Teraz je to priemer. Možno si trošku viac citlivá na peniaze a to, čo považuješ ty za míňanie a "drahotu", inému to tak nepríde.
Ja sa s ním tiež vďačne skamarátim 🙂
@mareka49 ako prvé ma to napadlo tiež 🙂 ale tak keď obdarúva aj ženu, tak asi nie
Len ak by chcel zahladiť stopy
A náš kamarát nechce byť? Sme sa presťahovali a súrne potrebujeme nejaký nábytok.😅
@acrobaleno tričko za 50,- Eur je priemer? Prosím ťa kde žiješ? Pravdepodobne to v slovenskej realite nebude 😂 rozhodne pre 3/4 slovákov nie je tričko za 50,- eur priemer.
Akoby som to ja pisala 😁. Tiez takto radsej nakupujem 😉
@kohan Na západe a naozaj 50 éčok za tričko nie je luxus. Som čakala po tom opise, že to bude aspoň za 200, to je luxus. A nehovorí v akých intervaloch im to kupuje. Keď im kupuje každý týždeň za 500 tak nepoviem, ale netreba robiť scény z 50 eurového trička raz mesačne.
Treba sa na to potrieť tak, že je to akoby služba. Muž urobí niečo pre neho a on niečo pre vás - celú rodinu. (Ja by som mu možno povedala, že keď mi chce urobiť radosť, tak nech mi nekupuje handry, ale napr. farby na textil 😂).
Isto, zo začiatku by som mala nervy, bolo by mi to nepríjemne, ale možno by som pochopila, že on sa inak odvďačiť nevie.
Ja nikomu nekupujem drahé dary, aj keď od niekoho drahé dary dostávam - oni musia vedieť, že na to nemám a nemôžem im to vrátiť v €, ale vrátim to napr. v tom, že môžu kedykoľvek prísť, porozprávať sa, oddýchnuť si, zasmiať sa, relaxovat, pozrieť si dobrý film... a to je viac ako finančný dar.
Ak nechceš dostavať to, čo dostávaš, povedz, čo potrebuješ. 🤪
@acrobaleno mikina nejakej značky diesel za 100e o dva dni na to mikina inej značky za 100e k tomu tričko za 50e to naozaj niesu malé peniaze 🙄...
@zuzliatko711 máš pravdu asi je to jeho prejav vďaky aj keď pre nás je samozrejmosť že sem môže prísť kedykoľvek keď máme čas, dokonca aj Vianoce tu bude tráviť s nami. Možno sa časom trošku otrepe a začne miesto tohto nosiť čokoládu 😀
Tak mu naznac ze cokolada by ta viac potesila.On je skoro ako rodina podla toho ze chodi aj na Vianoce.
@anonym pozri sa, keď na to má nech kupuje. Možno ho popros radšej o niečo, čo ti nebude prekážať.
Podla mna mas len - chrbtovu kost..ci ako sa to vola.. tiez som taka, nerada dostavam, ked to na oplatku nevratim. Takze... by som to riesila aspon tak, ze ho niekam vezmite..na kavu, obed, vylet..jednoducho zaplatit aj CASOM - to je to dolezite. Z tvojich slov..este asi dieta nema, tak mu to robi radost..pomahat tvojmu dietatu..alebo je aj dost osamely - mozem sa mylit, nepoznam. .sem tam mala pozornost. Priamo povedat, ze vy mu to nevratite, v takej hodnote a chcete, aby vedel, ze si to viac vazite..alebo aj to, ze je to pre vas az neprijemne prijat..
Nemám na to jednoznačnú odpoved.
U mojho manzela v rodine bol tiež cely život takýto chlapík. Rodinný známy, ktorý bol rozvedený, frajeriek mal síce vždy kopu, ale strašne veľa a hlavne drahých a na SVK nevídaných veci im kupoval, nosil....tiež nevedeli čo s tým, nevedeli či za to niečo očakáva, či tým niečo sleduje...ale nič sa nestalo...ten pán ma dnes už 80rokov a stale(ale v menšom rozsahu) ich obdaruva....starožitnosti, obrazy a dokonca už aj moje deti od neho dostali pár drobnosti....nerozumiem tomu, ale on je cely šťastný, keď ma moznost dávať (a inak teda tiež mal a ma dost peňazí) 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Mne sa zda ze jedina povrchna si ti ty😉 skarede predrazene tricko? Pridrahe auto za 600e? Neucili ta ze darovanemu konovi sa na zuby nepozera? Kamaratovi ocividne robi radost tesit vas..muz sa tesi ze ma veci ktore by si inak nemohol kupit,maly sa urcite tesi z darcekov tiez..a ty im to nedoprajes😉
Odveci....ale zimná "značková" bunda za 100€ je drahá ? A tričko "značkové" za 50€ je drahé? Tak to si ešte drahú a značkovú vec nevidela.
Niektori muzi su gay aj ked maju zeny a deti
Podla mna je na stopro teplý,a je do tvojho muža. Ja som ešte v živote noevidela a to mám dobré kamošky,bohaté že by mi kupovali len tak kažký týžden niečo,určite by mi to zavánalo lesbicizmom. A keby moj muž dostával takéto"dary" detto.
My sa s mužom obliekame tiež prostrednictvom dizajnérskych znaciek, aj kamoskam k sviatku kupim, doprajem drahsie darčeky, ale zase toto mi príde cez a tiež by som tam šípila, či s mužom niečo nemá a dáva darčeky aj tebe, aby si čistil svedomie.. aj to kupovanie darčekov, najmä oblečenia, mi príde dosť teplosske a to, že ho chodi odviezt, pomahat mu.. môže byt práve alibi na spolocne strávené intímne chvíle.. ja by som sa mala teda riadne na pozore
Ahoj. Ja si myslím, že ho ma skratka rad, váži si ho. Niektorí ľudia sú takí, že by sa aj rozdali. Je to asi dosť netradične, nie sú to naozaj lacné darceky, ale je od neho mile, že na vás mysli na všetkých. Asi si hovorí že na to ma, tak dopraje aj vam. Skús sa s mužom o tom porozprávať ešte raz, minimálne že ti je to nepríjemne, aby mu vysvetlil nech to s darčekmi aspoň obmedzí. Ale inak sa netráp. Ja si nemyslím že je za tým niečo zle. Naozaj záleží, aký majú vzťah.
Ak nechces tie veci nosit rada sa ich ujmem😄
V každom prípade to nie je normálne...niečo tu nehrá....
Bud chce teba,alebo tvojho muza ....nikto len tak toto nerobi ...jednorazovo este beriem,,ale u vas je to uz vela ...
Uz ti tu dali baby vselijake odpovede, ja ti len navrhnem ak máš veľa veci , predaj ich za dobru cenu a za utŕžené peniaze pomoz niekomu. Napríklad psikom v útulku. Nie poslaním peňazí, ale vo forme jedla, dek, či iných potrieb.. nepracujem pre útulky a sama mam čo robiť aby som prežila, ale keby som sa dostala k peniazom prvé co spravím idem a pomôžem tým psom.. a skús poprípade aj toho kamosa nasmerovať ze ci nema záujem pomahat takto aj on.
Nečítam nejako diskusiu (lebo prvé príspevky o tom aké to je ok ma mierne šokovali)
No úprimne fakt si neviem predstaviť, že by kamoš mojho muža niečo kúpil či už jemu alebo mne, len tak napr. gate, žiaden sviatok, len že vidí gate?
Príde mi to také ženské pipinovske (nevzťahujete to na seba prosim, kto to robí - vaša vec, mne bohužiaľ nesympaticka).. mohol by byť akokoľvek bohaty.. ako darček dietatu, ok, ALE 600€ auto coo? 😨
Ja som už dávno zistila, že som iného sveta teda chápem ta, že ti to vadi.. neviem povedať čo by pomohlo, ale teda mužovi by som to tiež vycitala, ja tiež kupujem z druhej ruky a 50€ tričko by som na seba nedala, nechcela by som aby sa ma niekto snažil vydrziavat, je mi to nesympaticke kupovanie si pozornosti.. nie sme predsa malé decká, ešte aby som niekomu bola vďačná aj keď si nic nepytam.. nechcem nič ani od vlastnej svokry, nie ešte od kamoša..
@acrobaleno či už je pre niekoho 50€ tričko luxus alebo nie je jedno - nevidím dôvod aby mi niekto čokoľvek kupoval - nechápem načo 🙄
Mne je divné že tvoj muz ho tak casto niekde vyváža..tipujem že ten kamoš má svoje vlastne parádne auto keď má toľko penazi. Bolo by mi to podozrive. Aj to že na Vianoce bude s vami, veď ma aj frajerku a isto aj nejakú svoju rodinu
@michelle567 ja tomu celemu neverim..

Nemam problem, tak si vyrobim ..