icon

Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte?

abigeilleo310
29. okt 2021

Ahoj. Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte.? Ktorú ste mali najradšej? Z tých co sa už teraz nevyrábajú. Ja som mala rada milkiway hviezdičky , banánové a jahodové keksy, tie predával primazdroj, keksíky Vlnky, jahodovobananovy a ríbezľový nápoj Tang, také fialové a ružové a myslím oranžové to bol taky široký pasik, spolužiak to nazval jazyk, nanuk s kasperom, ríbezľove a ananasove acidko , jogurt, ktorý mal oranžový obal a bol na ňom krtko... Škoda že to už nevyrábajú.

oblecenie99
29. okt 2021

@mladena ooo, áno, presne ta Nestlé čokoláda, ta bola fakt dobra

limetka69
29. okt 2021

@oblecenie99 o tejto snivam pri kazdom pms. Nirco podobne ma kaufland, ale je to biela cokolada s lupienkami, ale tato bola zlta, makka, vanilkova, urcite by mi stale chutila.😁

loginexistuje
29. okt 2021

a cokolady s babikami ....

terry2003
29. okt 2021

@loginexistuje tie boli super. Pamätám si ešte súťaž, keď im človek musel poslať obaly s tých čokolád a mohol vyhrať konkrétnu bábiku. Tú svoju mám ešte schovanú.

nika23t
29. okt 2021

@abigeilleo310 neviem názov, ale bolo to ako hruba čokoláda, ale farebné. Ružové alebo žlté... Prababka to volala tuším zemiakový cukor... A potom čokoláda vážená na váhe, obrovské hrudy, to som milovala. Tiež to kupovala len prababka.

evulienkaeko
29. okt 2021

@abigeilleo310 tycinky Lusette a cokoladova pena Aha.

mattkapd
29. okt 2021

@gr3tch3n mňam tie sumienky🤤

mattkapd
29. okt 2021

@oblecenie99 ta čokoláda.. 🤤🤤.. Mamina si ju vždy kupovala.. Rozdelila sa len málokedy.. Väčšinou si ju otvárala keď sme išli spat 😅😅

cacianka
29. okt 2021

@oli18 trochu áno, také malé balíčky, Krumpliczukor, ale to u nás nebolo bežné, na dedine domov kupovali iné výrobky, veľa sa pieklo a hlavne mama aj starké varili väčšinou z cesta a na sladko.syte polievky aj na 2dni, tak halušky s tvarohom, palacinky dolky, žemľovky,

cacianka
29. okt 2021

@babalenka prd family, ja poznám ešte starší rozvoz. Do dediny chodil zmrzlinar Móňaš, tučný Maďar ledva lámal, mal motorku a miesto sajdky príves s ľadom a zmrzlinou

cacianka
29. okt 2021

@ell_mala dostať kúpiť v tescu mávali

yvanielka
29. okt 2021

Mne toto 🥰

divazo
29. okt 2021

@abigeilleo310 hviezdičky milkyway stále kupujem v Poľsku, aj keď už sa mi nezdajú také dobre ako keď sme boli deti

oli18
29. okt 2021

@annm81 tak to si asi pamatat nemozes, si mlada😉. To boli take tablicky, ako cokolada, delene na 5 ks. Boli farebne, bolo niekolko prichuti. Nebolo to balene a stalo to v 60tych rokoch par halierov, mozno korunu. Hryzli sme to.

mladena
29. okt 2021

@oblecenie99 tá Zora bola aj taká nugátová pochúťka okrem tej bielej. Ono myslím, že preto to chutilo tak trochu inak, že sa tam nedáva klasické kakaové maslo ale len nejaký stužený tuk, čiže v podstate nekvalitnejšie ale práveže boli výborné 🙂

zuzki1
29. okt 2021

Štolverky či ako sa to volalo

aculy
29. okt 2021

@yvanielka mnaaaam toto som mala velmi rada 😋

ninka123
29. okt 2021

V 80.tych rokoch mi dedko kupoval takú karamelovú penu v malom priesvitnom kelimku... Milovala som ju 😉

annm81
29. okt 2021

@oli18 Ale pamätám 🙂 Chutilo to ako mydlo a jedno som kúpila ešte aj možno 5-6 rokov dozadu v potravinách.

fadama
29. okt 2021

@choco6 niečo podobné kupujem aj teraz, len samozrejme nie orion 😃

kiristinka1
29. okt 2021

Ja som milovala od figara takú ako bola nugetka a rumba,tak malinku.už sa nevyrába

slavkadi
29. okt 2021

@abigeilleo310 citrónový termix mnaaam, hneď by som si dala.

saraxyz
29. okt 2021

@abigeilleo310 som dieťa komunizmu a dala by som pol kráľovstva za Oskarky - gumenne cukriky

saraxyz
29. okt 2021

@samkolea tak aj ty poznáš Oskarky? Ja keď to spomeniem, tak si to nik nepamätá🙄

saraxyz
29. okt 2021

@makova333 to bolo na zuvackach Bajo, nie?

larazivago
29. okt 2021

@thereisabear nugatova bola Zora, nie Deva. Ale to je jedno, bola👍

larazivago
29. okt 2021
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
emalka
29. okt 2021

@larazivago toto si semtam kupim v Jednote, chuti to veeeeelmi podobne https://liptovsky-mikulas.ijednota.sk/produkt/l...

adara777
29. okt 2021

@lydiasabolova vlnky už nie sú? Tie boli fakt super