Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte?
Ahoj. Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte.? Ktorú ste mali najradšej? Z tých co sa už teraz nevyrábajú. Ja som mala rada milkiway hviezdičky , banánové a jahodové keksy, tie predával primazdroj, keksíky Vlnky, jahodovobananovy a ríbezľový nápoj Tang, také fialové a ružové a myslím oranžové to bol taky široký pasik, spolužiak to nazval jazyk, nanuk s kasperom, ríbezľove a ananasove acidko , jogurt, ktorý mal oranžový obal a bol na ňom krtko... Škoda že to už nevyrábajú.
Ach aka uzasna tema! Esteze mam doma nejaku cokoladu, mam chute 😅
Moje oblubene sladkosti boli:
-benatska tycinka
-Resanka
-guaranova Deli
-Romanca keks
-Lusette trubicky
-Pikao a Jesenka
-Ruska zmrzlina taka ta klasicka v striebornom obale
-Mila keksy (ale tie stare), dnesne chutia ako plast
A potom este keksy. Nepamatam si nazov, ale tie boli moje absolutne oblubene, vyrabali sa citronove, pomaranclove a myslim ze vanilkove. Taka jednoducha oblatka asi 3cm siroka a 12cm na dlzku. Neviem si ani za svet spomenut ako sa volali 😅
Ja si pamatam Liptacik to bol ako dnes Pribinacik ale teda ooooovela lepsi.
@acrobaleno pedro kupis aj teraz
Este boli take zuvacky na sposob pedro ale modre aj obal mody so snehuliakom.
@acrobaleno myslíš tieto Pedro? Ešte stále sú tvrdé ako kameň a vnútri je tetovacka, u dceri su obľúbené😄
@larazivago určite aj Deva, taká menšia čokoláda s obrázkom veveričky
@saraxyz ved dobre, ako pisem ja netvrdim, ze neskor nezacal aj pre Bajo zuvacky kreslit, ja som tie zuvacky nekupovala. Som takmer 50 - nicka, vtedy ziadne Bajo nebolo a kresby urcite kreslil pan K. lebo ako pubisi sme sa na tom pokazde riadne zabavali. Takze to uzavrime, ze kreslil pre obe zuvacky.
Ja som mala rada sunquick, cukrovinky Čierny princ, termix, huba buba, sójové rezy, nanuk Kaktus 🌵, Devu... Veľa z toho sa ešte vyrába
@abigeilleo310 pernik taky vačši priesvitny obal a cervene srdiecka na obale
@abigeilleo310 ešte som si spomenula na Dalida a fondanove salónky.
@makova333 😉
Jogurt fruttis tusim,turecky med cukriky,cokoladove lizatko,lift atd.,bolo toho
Bolo toho dosť a hlavne to bol kvalitný tovar, teraz aj keď je v Lidli retro týždeň, obal je pôvodný ale určite sa kvalitou nevyrovnajú, ani chuťovo, ani zložením, nedá sa to ani porovnať 🙁
@monci20 Podľa mňa to vôbec nebolo lepšie. Čo je spomienkový optimizmus mi došlo vďaka dieťaťaťu. Chcela som mu nájsť nejaké pekné knihy, filmové rozprávky a hudbu z môjho detstva. Veď aké pekné veci vtedy boli... A keď som mu pustila niektoré rozprávky, prelistovala si nejaké knihy, pustila hudbu, pochopila som. Myslím, že úplne rovnako to je aj so sladkosťami z detstva.
@aurorastone vlnky existuju?ty kde zijes?
@lydiasabolova nevyrabaju sa vlnky,

@abigeilleo310 ani som nevedela že vlnky už nevyrábajú, boli super. Za mňa smotanovy kremík v priesvitnom kelímku, hustý pomarančový džús v plechovke a chrumky také paprikove, nie arašidové.