Na dvor sa nám nasťahoval kocúr.
Ahojte, zakladam diskusiu, lebo dufam, ze to tu takto uvidi co najviac ludi a mozno mi niekto rychlo bude vediet dobre poradit.
Posledne dni sa u nas na dvore zabyval kocur, prisiel sem zrejme preto, lebo sa citil sam, kedze pan, co sa tu o neho v okoli najviac staral, je asi doma v karantene, lebo je velmi stary a ma kopu diagnoz a my sme tu iediny v okoli co nemame psa 🙂
Takze je to kocur zijuci vonku, inak velmi pekny, cisty, spolocensky, je kastrovany, zevraj ho minuly rok, alebo predminuly aj bol nejaky veterinar ockovat, tak mi bolo davnejsie povedane. No a mam na Vas par otazok, kedze mam male deti, je mozne, ze by nas niecim nakazil? Na co si davat pozor? Samozrejme, ruky si umyvame, ale je to kocurik velmi pritulny, aj spava na nasom gauci vonku (dnu ho nepustame) a zas nemozem kazdy den dezinfikovat, tak sa radsej pytam Vas skusenejsich. Lebo napriklad minule sme videli, se mal velkeho kliesta.
A dalsia otazka, kolko taky vacsi kocur ma zjest? Chceme mu ist nakupit dake granule a konzervy, lebo zatial mal u nas akurat tak tuniaka z konzervy, kozu z lososa a pure kuraciu sunku, kedze ine sme doma nemali 🙂 mame mu dat aj vodu?
Poradte, prosim, chceli by sme sa o neho nejak postarat, mame ho radi.
Dakujeme! 🙂
Ahoj, ja by som ho este po dohode s majitelom dala vykastrovat. Bude sa menej tulat a ma vacsiu sancu prezit dlhy a spokojny zivot. A nebude prispievat k zvysovaniu poctu maciatok 🙂
@miskaska je vykastrovany, je to veľký maznak 🙂
@puklica13 dostal od veterinára takú pipetu, že ak sa na neho prisaje kliešť, tak sa vysuší a zomrie, takže občas na ňom nájdem už len suchého mŕtveho kliešťa. A to ma takú širokospektrálnu pipetu, aj proti všemožným druhom parazitov, aj proti usnému srabu, lebo to mu nasli u veterinára, že má v uskach, takze už by mal byť komplet fit 🙂
A inak u veterinára mi poradili granule Ontario, bola som prekvapená, že majú radu pre sterilizované senior macky 🙂 takže tie si spokojne papka a chutia mu, ale že je tučný trocha, nemali by sme ho prekrmovat 🙂
My dávame našim trom mačkám mikyne felixovy
A murovy dávame mlieko 3.5 percentne
Alebo 3.9 percentne mlieko ktore kúpite len
Vsukromnom obchode môj obchod
Náše mačky tri lubia odrezky z kačice Masne
Sardinky v oleji Bravčové mastné Masnú tlačenku
Zeleninu zo starej polievky Lubia
Suchú salámu Lubia náše tri mačky
Samozrejme Lubia náše tri mačky
Mikyna Félix A muro Psiu salámu áj psiu konzervu
Jediné čo naše tri mačky nikdo nezeru
Sú koláče torty a zákusky jogurty
Lebo každý veterinár ti povie že mačky
A kocúre nemajú chuťové bunky na sladké
no asi ma tu dobre zvozíte, ale ja cicúchom vyberám kliešte kombinačkami. :D Mačky si kliešťov vedia vyhrýzť, takže jediné miesto, kde si to nevedia urobiť, je hlavička. Chytím teda mačku za kožu na krku, ona znehybnie a nemyká sa, kliešťa uchopím jemne, aby som ho nerozpučila, do kombinačiek a normálne vytiahnem. Za sekundu je po operácii, mačka má kľud a ja potom toho kliešťa v kombinačkách normálne rozpučím.
@peterdevero bravcove by vobec nemali a udajne ani olej mi povedali, ze je to zataz a este nesmu bielok macky
@peterdevero toto je strava pre macku tak rovno do hrobu 🤷🏽♀️

Ahoj, odzneli i vyssie dobre rady. Ja len par upresneni, puoeta na vnutorne a vonkajsie parazity, vratane tych plucnych, sa vola STRONGHOLD.
Neda sa kupit v lekarni, len u veterinara.
Bude mat rpavdeporodne usny svrab, ako vavsina maciek vonku, na to su usne kvapky pre macky OTIBIOVIN. Kvapnes so kazdeho uska potiadne a pomasirujes zavrete usko na usnom koreni, tam, odkial vyrasta z hlavy. 🙂 Budes pocut svachtavy zvuk pri masirovani, to znamena ze si ho aikovala spravne. Cca tyzden to aplikujes 2x denne.
Utcite si kup PINZETU NA KLIESTE, nie kebto hocijaka pimzeta ale speci taka, co super kliesta zachyti a nepusti drzi ho totiz pri jeho hlave. Nwtreba sa toho bat, ide to super lahko, je tam napisany navod. Predtym mu okolo kliesta odhrn srst aby si ho nesticovala pinzetou 🙂
Obojky nedavaj, ked je vonku, moze sa zachytit obojkom o pletivo pri uniku pred nebezpecenstcom a moze to skoncit fatalne. Ten stronghold a bezne pipety pre macky su ucinne dost. Klieste sa mu Vyknu usadzat tam, kde si medociahme sam a nevykusme si ich, teda hlava, krk, usi, aj zdnu uska. To mu musis kontrolovat Ty.
Inak cista vodicka, na to si ccie potrpia a skus na zaciatku granule. Uvidis ako zareaguje.
Moja rada, davaj len tolko granuli, kolko zje, nenechavaj ich tam vela navyse nam takto chodi vyjedat polovica maciek z Bratislavy asi, tyzdenne mimieme 2kg balenie na dve macky plus ktovie kolko inych 🙂 Uz mame v oku kolko zjedia nase, davame len tolko. Potom vznikali bitky o krdlo, cudzie maxky utocili ma amse a vyhanali ich. Aha, a na zimu teplu budku zateplenu polystyrenom idealne pod strechou, aby na nu nesmezilo. Dnu v budke sprav take hniezdo z deky alebo inheeho tepelho materialu.