Načo potrebuje žena muža?
skoro každa žena na materskej dovolenke teda quasy dovolenke lebo moja pani to vola že galeje sa stažuje že jej muž doma nepomaha a že žiadny chlap nepochopi čo je to ked je žena tehotna....ale mam jednu otazku pre ženy ktore maju takuto uvahu..je tehotenstvo choroba????poznam ludi čo im v bani otrhlo nohy ,ruku,dokonca obe nohy a robia takisto ako naše ženy na materskej....druha vec je taka z pohladu muža že ked je žena na materskej tak muž prebera veškeru zodpovednost za rodinu či už splacania hypoteky či už inich veci lebo silne moc pochybujem že samotna žena by stihala z materskej všetko platit o tom silno pochybujem....ale stretnu sa dve kamošky niekde vonku a už len počujem ja som spravila,vymalovala som byt,vymurovala garaž,a ja idem na dovolenku...ale mam teda otazočku ked su teda take naše ženy šikovne načo nas teda potrebuju????aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????
neda mi nezapojit sa
po prve bud rad zetvoja zena nema v tom "chorobnom stave" nejake problemy co by si povedal na situaciu ked prides domov celi dom hore nohami lebo tvoje dvoj rocne decko nevie co od dobroty lebo mama musi lezat aby ten "chorobny stav vydrzal 9 mesiacov miesto len 6tich vtedy nejdes do postele po nocnej ale musis upratat navarit ist dieta vyvetrat a potom ked je vsetko hotovo si mozes trocha zdriemnut (aj to sa stava poznam z vlastnej skusenosti)
po druhe nauc sa ze tvoja zena je v zamestnani 24hodin denne a ty 12
po tretie za tri roky ak nebudete mat dalsie dieta pojde tvoja zena do prace a ked s nej pride domov a povie ja som bola v praci som unavena kto sa postara o domacnost
a po stvrte aby si nepovedal ze ti krivdim zena ktora je doma musi troska s muzom sucitit lebo niest na pleciech zodpovednost za celu rodinu (predsa len kaby nemal robotu asi by ste nemali s coho platit ucty) je velka zataz a hlavne psychicka
a dalej sadnite si spolu porozpravajte sa a najdite spolocne riesenie inak sa to neda
@vroni hej, keby som bola v socialnej izolačke, asi aj mne by liezlo na nervy byť na materskej. Lenže nie som. O posratých plienkach sa rozhodne s nikým nebavím, u mňa mamičky na túto tému spoločnú reč nenájdu.
Keď mi hrabe, naložím deti do auta a ideme do spoločnosti, zbehnem ku kamoške, kamoška ku mne, alebo zavolám mame a tiahnem niekam s mangelom, ak má čas...
Upratovanie ma celkom baví, zvlášť, ak sú do neho zapriahnuté aj deti a učia sa poriadku
A že nie vždy je poriadok keď príde manžel domov? A čo? On veľmi dobre vie, že by to ani s polovice nezvládal tak dobre ako ja, tak nemá blbé pripomienky. A mne sa naopak jeho pochopenie ráta natoľko, že keď príde z práce unavený, nechcem po ňom ani aby pohár za sebou dal do myčky. A on, keď vidí, že na neho netlačím, nehúkam po ňom, spraví to aj sám.
Ja som tiež prvé mesiace tehotenstiev strávila s vykecávaním sa so záchodovou misou, a poležala som si pár týždňov aj v nemocnici. Ale ľutovať sa a robiť zo seba chudinu len kôli tomu, že som žena, a že som sem-tam tehotná a sem- tam po pôrode, rozhodne nebudem.
jeeezis, ako by to moj manzel pisal, to mu sa tiez nezdalo, ked som bola tehotna a nevladala som, alebo ked som sa v 8 mesiaci rozhodla ist na matersku a netahala som az do porodu 😀
zial, manzelov plat je neporovnatelny s mojim (podnika), takze sme sa nemohli pocas materskej vymenit, ja by som mu rada ten "veget" dopriala. Suhlasim s vroni, moja aj manzelova praca je oproti materskej brnkacka, ja som stastna,ze som nazad v praci, kde si mozem konecne oddychnut, i ked nemam ziadnu veget robotu, zial po robote ma caka doma druha smena, kedze veci sa u nas SAME neurobia a manzel musi "robit papiere" , v kuse kosit travnik, vytrhavat zo zahrady 2 cm burinky, robit same dolezite roboty, ktore ja nemam cas urobit, takze to niekto spravit musi a hlavne vela oddychovat, kedze prisiel z prace. Mne sa po praci zacina druha smena a to, na co som mala kedysi cely den, na to mi ostava par hodin - takze varenie, pranie, upratanie, nalozenie umyvacky, nedajboze nakup, to zaberie vzdy vela casu, zahranie sa s malym, park, nejaky sport, nejaky cas so starsou dcerou a je 9 hodin vecer a ja padam na hubu, samozrejme o tom case je uz manzel oddychnuty a pripraveny plnit si manzelske povinnosti, ktore sa pre mna stavaju tiez uz len dalsou cinnostou na "to do" zozname, kedze vecer uz len lapam po dychu s 😝 a neviem sa dockat, kedy zaujmem horizontalnu polohu a zavriem oci.Takze demons tvoju manzelku uz teraz uprimne lutujem, ked sa jej skonci materska aj s druhym dietatom a zacne makat v dvoch smenach, nezabudni jej potom este sem tam splechnut, ze malo zaraba, nech ma pocit, ze je absolutne neschopna, pripadne jej naznacit, ako to ine zeny v pohode zvladaju a este maju cas sa venovat sebe, zajst si ku kadernicke, kozmeticke ....
neviem pochopit,preco si muzi myslia,ze zena na MD nic nerobi?!! 😠 Ved oni by ani tyzden tollko nevydrzali az by prosili,ze pojdu radsej dolovat do bane,len aby mali pokoj. Radim, vyskusat na par dni a potom nech hodnotia. 😀
@mimkao, ja by som ta hrozne rada mala doma, ty si moj absolutny protipol (to myslim uplne pozitivne akoze by sme sa doplnali 🙂 , nie ironicky) Ja na socialnu ne-izolaciu potrebujem aj nove vnemy, novych ludi, (aj) negativne vplyvy... Kamosky a rodina mi nestacia... Rozhodne sa kvoli tehotenstvu nelutujem a ani si nemyslim, ze tehotne zeny su chudery (len, ze niektore to maju naozaj tazke), ale pri predstave dalsieho tehotenstva ma oblieva hroza. Z toho, co pises mi vychadza, ze si rodena manzelka a matka (mas moj obdiv), ja sice svoju rodinu milujem, ale neviem byt 24 hodin denne k dispozicii, vzdy s usmevom a jednostanne chapat, ze ten druhy to ma tazke. Proste aj ja som niekedy unavena, zle naladena a potrebujem, aby ma niekto "pofukal". Kym sa to v partnerstve strieda (raz fuka jeden, raz druhy), tak je to ok. Ale ked ma jeden doma pocit sustavnej ublizenosti (to je fuk, ci opravnene), tak z toho kukaju problemy. "Pravda" sa v takom pripade najst neda, tam pomoze len rozhovor a dohoda.
@demons jeje to by sa mi pacilo,, len byt doma ,,a mínat manzelove peniaze 😀 😀 😀 ,no nemyslím si že muži su len nato.Ja som doma bola najdlhsie pri staršich detoch-Milan mal 5 a Michal rok ked som isla spat do prace/mala som doma mamu,takze Michal nemusel do jasiel/.Po 5 rokoch sa vracař do pracovneho pomeru bolo ako prist na inu planetu,no samozrejme že som si rychle na kolotoc praca domacnost zvykla.prisli bohužial aj horsie veci v živote.... 😠 no pri poslednej materskej som veruze tri roky už doma nevydrzala musela som ist pracovat.Možem poravnavat MUŽ A MUŽ.prví manžel bral vsetko ako samozrejmost že bude navarene,upratane,detičky bude mat len ked bude mat na ne chut....druhý je zasa presný opak so vsetkým mi pomáha či už s domacnostou alebo s detmi...
Hoci milujem svoju rodinu nevedela by som sa jej venovat 24h denne na 8h potrebujem svoju pracu a potrebu sa realizovat medzi inymi ludmi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
No a ked ma tak napada odpoved na otazku ,,čo s mužom,,-sú veci pri ktorých si neviem predstavit byt bez neho-a nieje to len sex 😀 😀 😀 ,mám rada mužsku galantnosř hoci sa dnes už nenosi no som rada ked mi muž podrži dvere,pomoze obliect kabat,ked vie byt romantický....
@demons predstav si, naozaj su zeny ktore zarobia rovnako alebo viac ako muz
@demons čítam stále dokola tvoj príspevok a akosi mu nechápem 😕
V prvej polke sa pýtaš, či je tehotenstvo choroba čiže z toho mi vyplýva, že ti vadí ak tvoja žena od teba očakáva nejakú pomoc. No ku koncu zas píšeš načo Vas ženy potrebuju keď su take šikovne či len na peniaze. Čiže tu mi to vychádza ako opak a chcel by si pomahať?
Počítam, že zrejme sám nevieš čo chceš.
Ak si to zoberieš po poriadku, tak uvidíš, že!
-tvoja žena je tehotná (32.týždeň) čiže bruško ma už určite väčšie
-z toho plynie unava, či bolesti chrbta, klbov.
-popritom má doma 2,5r. dieťa o ktoré sa musí celý deň starať, hrať sa s ním, venovať sa mu.
-určite aj navarí, uprace, opere, ožehlí, určite chodia aj na prechádzky či do parku, taktiež na nákup
A ty? chodíš IBA do práce
Sťažuješ sa na svoju prácu - čo ti bráni aby si si našiel takú,ktorá by ti vyhovovala?
Píšeš že bola 3r doma a teraz bude zas 3r.doma - no ako prepáč, ale zrejme si sa na deťoch podielal aj ty, tak nechápem ako sa môžeš na toto sťažovať. Veď to si hádam vediel, že keď sa dieťa narodí, že o seba nepostará samé 🤐
Tvoja žena učite vie, že chodíš do práce preto aby ste mali z čoho žiť, určite to oceňuje no oceňuješ aj ty jej prácu?
A taký detail, ako to bude u Vás vyzerať keď aj ona pôjde do práce? Budete si tieto práce deliť? Či to sa bude odvíjať zas od výšky platu, že nezarobí tolko čo ty?
@demons fuu tehotenstvo nie je choroba?! No, nie je, ale dopriala by som ti ho.
1. Predstav si, ze mas minimalne tri mesiace taku virozu, ze stale vracias, nevies sa pomaly z domu pohnut, si slaby, unaveny, nemozes dat do seba ani poondiaty rozok, lebo aj z neho grcas, chce sa ti spat....Chlap by to vydrzal tak mozno par dni a to by sa ani nemusel starat o 2 rocne dieta a domacnost. Moj muz tri mesiace varil, upratoval, pral, zehlil, staral sa o dieta a popri tom chodil do prace (robi tiez nocne). Ja som lezala doma, bolo mi zle, nedokazala som mat oci otvorene ( a ten svinsky utrogestan na udrzanie tehu to este znasoboval). Ked som krvacala, nedovolil mi ani vztat z postele a nosil mi do nej aj jest. Netvrdim, ze to mal lahke, ale mimi sme chceli obaja 😉
2. to kde si nabral, ze zena nezaorbi tolko ako chlap (teda ak nepodnika)???? To je tak individulane, ze to sa neda pausalizovat. V mojom okoli zeny zarabaju +- rovnako ako ich partneri, niektore i viac. Ja som v istom obdobi (pre rizikovym tehu) zarabala viac ako moj muz. Nikdy som mu to nevycitala. A ked sa situacia zmenila, ani slovkom ci gestom mi nenaznacil, ze teraz zarabam malo, tak nemam co lezat v posteli. Skor naopak, snazil sa, len aby mi co najviac pomohol. A viem, ze mi bude pomahat, aj ked sa mimi narodi. Ved je to aj jeho dieta.
@demons ahoj, len pre porovnanie, zase kazdy par je iny, ja mam o tretinu vyssi plat ako moj manzel, teda pred materskou 🙂 dnes uz aj zeny zarabaju, ved kolko domacnosti uzivi len 1 plat? aj ked stale v priemere este zeny dostanu za tu istu pracu menej ako muzi, ale to je na inu diskusiu, a nastastie sa to pomaly meni, lepsi...
to ti nezavidim tie 12cky nocne, 6x do tyzdna, to je naozaj dost. to robis 72h do tyzdna ak sa nemylim? to je skoro raz tolko ako normal, to je naozaj vela.
a k materskej. prvy polrok cista psychiatria, maly plakal vela, velmi som muza potrebovala, aby mi pomohol, psychicky aj fyzicky. on ale robi "len" tych 8 hodin, tak sa to dalo. teraz po roku je to lepsie, uz si stiham aj porobit popri malom, ale napr ked pride z prace, je s nim vonku pol hodku pokym ja doma dovaram, takze si navzajom pomahame ako sa da. este z domu obaja prekladame, aby sme trosku privyrobili.
ja mam stastie ze moj muz nerobi tak vela ako ty, ked je muz moc v praci, uz nevladze nieco doma urobit, o to viac toho ostane na zenu, obaja su potom unaveni, podrazdeni. rodina potrebuje cas, matkin aj otcov. ale poznam maminy, ktory svoju polovicku ani nevidia a su spokojne, nevadi im robit cele dni do nemoty to iste, toto ale zavisi aj od povahy, aj od toho kto toho kolko znesie, tak to nemaj svojej zienke za zle. ono ked je zena cele dni roky s detmi, tak potrebuje sa niekomu postazovat, vyrozpravat a komu iemu ak nie muzovi?
a jasne ze vas potrebujeme. ano aj kvoli peniazom. a potom kvoli laske,opore, trpezlivosti, zdielaniu peknych chvil s rodinou,sexu, aby mal clovek na koho frflat...no je toho dost!
@demons toto moze napisat iba chlap.Ty asi nemas problem plnit si zakladne ludske potreby ale u zena matky to uz take samozrejme nieje.Zena matka ma klaustrofobiu uz iba z toho ze ma z casu na cas moznost zavriet za sebou zachodove dvere.Zena matka si len tak nezoberie kabelku a nejde minat tazko zarobene krvou zaplatene peniaze svojho chudaka muza ktory sa kazdy den rano zdekuju do svojej namahavej prace a vecer sa vrati prinajmensom polomrtvy a moze maximalne stlacat tlacidla s napisom On a to urcite nie na vysavaci.Zena matka pred odchodom minat tie neskutocne prachy musi najprv zvazit situaciu,zbalit dieta,zbalit jedlo,pitie,obliect dieta,obliect seba (to uz dieta nervaci a pokial sa neumaze,alebo nespoti tak sa aspon pose...) a ked utrie pot z cela tak t ie stastnejsie popadnu kluce od auta,narvu donho kocik a hajde do sveta.Tazko zrobeny muz povie vecer idem spat a ide spat.Zena ked povie ze ide spat tak este skontroluje ci je sporak vypnuty,ci je chladnicka zavreta,ci su dvere zamknute a okna pozatvarane,ci neni traktor v pracke,ci sa nesvieti v neakej izbe,osprchuje sa,skontroluje dieta lahne a uvazuje co zajtra navarit a kam na ihrisko.Rano vstava prva (teda dieta vstane) nepozna ani jeden den dovolenky a oddychu.Muza nenapadne ci by dieta nemalo nahodou jest,ci mu neni zima alebo horuco,ci by netrebalo ist von,kedy treba zacat varit a co dieta moze vobec jest.Nezaujima sa kde v akcii maju akurat plienky a kde mlieko.Ten ochotnejsi zobere do ruky zoznam ktory mu napisala jeho zena a zabehne niekde do marketu nakupit co je velmi ale velmi vycerpavajuce
p.s.: som sama doma s dietatom lebo moj muz pracuje v zahranici aby sme mohlo v tomto... state poplatit ucty.Je v state kde som donedavna pracovala i ja a mala som minimalne o tretinu vyssi prijem ako on.
@bianca super,presne si to vystihla 🙂
Ahojte ja sa pripojim tiez. Ja sice este nemam muza len priatela a zatial neviem posudit ake to bude ak uz dietatko mat budeme. Obaja sme to dieta velmi chceli ja som chcela pracovat pokial by to len bolo mozne kedze ja vela nezarabam a hned na zaciatku u mna nastali komplikacie, ktore zial trvaju dodnes a neviem ci to vysnivane babo donosim a porodim zostala som hned od zaciatku na PN. Mne je totiz podstatnejsie to dieta ja viem, ze aj tak môzem o to dieta prist ale aspon si nebudem vycitat. Dufam, len ze sa take nic nestane a hoci môj priatel tiez zo zaciatku hovoril, ze ja sa doma tolko z toho zblaznim ano je mi dlho uz teraz doma a vzdy ked pride nejake to krvacanie som vyplasena k smrti, ze co sa zase deje no myslim, ze priatel to uz teraz chape a vie co ho caka. On robi u sukromnika od rana do vecera takze sa tiez poriadne namaka a nema to tak zaplatene ako podaktori, co sa chvalia kolko zarabaju on vsak je so svojou pracou spokojni a robi tam uz vela rokov ja som moju pracu uz po case nenavidela lebo si nevedeli ocenit, co vsetko pre nich robim a preto bolo moje rozhodnutie zostat doma jednoduchsie. Viem, ze priatel by bol radsej kebyze robim ale tiez sa boji aj o mna aj o dieta tak si myslim, ze to toleruje. A co je horsie aj my sme si museli zobrat pozicku a teraz ju prakticky splaca len on a kedze moja PN-ka je uboha po vypociani z mojho platu musime sa uskromnit ale zoberte si to z druhej strany je o mnoho viac rodin s detim, ktori prezivaju zo dna na den alebo obaja stratia robotu a ziju nielen jeden pre druheho ale aj pre tie ich deti nebudem to mat ani ja jednoduche ale dufam, ze sa s priatelom nejak vzdy rozumne dohodneme.
@demons a este dodam k tomu ze zena len tazko zarobi viac ako muz.V mojej praci teda aspon na nasom odd vydrzal za 10 rocia jeden jediny muz a aj to zdrhol po case k vedeniu.Ty pises ze prides unaveny po nocnej a ze ta dieta zobudi.Matka casto cele noci presedi pri postel dietata v obavach o jeho zdravie ci zivot alebo priste preto ze dieta ma zly sen.I 100 x za noc vstane a supajdi k postielke utisit drobca aby nepobudil cely barak a rano nespi ani tie 3 hodiny.Ziadna pauza alerovno dalsia smena a to niekolko rocna.Ked nahodou matka prespi celu noc tak rano leti ako sialena ci sa dieta neudusilo.A to este nepisem a matke dojciacej.Ta cele noci niekedy i roky vstava aby nakrmila svoje dieta.Matka ne,,dojicka,, zasa v noci spravit susene mlieko co pozostava z cistej flase,ohriatej vody,nasypanie mlieka premiesat a podavat.Cerstva matka dufa ze sa v ramci prijmu potravy dieta nedokadi a po podavani nedozvracia lebo to znamena i niekolko krat za noc prezliect dieta a casto krat i seba,ci vycistit koberec alebo utriet dlazku lebo do rana by tam aj muchy podochli.Rano nepride vila zazracnica,neprevezme nervozne dieta a matka sa neulozi k spanku ale maka.A vies preco to matka ochotne robi?Miloval alebo milujes niekoho?Ak ano tak si to vynasob minimalne 10-timi a vysledok je neksutocna laska matka k dietatu.Vies preco chce aby si pomahal?Lebo jej uz preskakuje z toho ze kazdy den robi to iste a pocit ze niekto aspon raz tyzdenne umyje riad alebo povysava ukludnuje dusu uz predcasne.
moje velke stastie je ze mam doma neskutocneho muza ktory ked je doma nefrfle a i ked mu castejsie buchnu nervy pri pohlade na stenu v obyvacke ktoru napriklad vcera moje dieta polialo sprchacom.Je pravda ze ho nenapadne sameho od seba spravit urcite cinnosti no ked mu poviem nieje problem.Asi by ti fakt pomohlo z obrat si tyzden dovolenku a svoju polovicku poslat aspon na vikend si odpocinut a ty si uzivaj tu pohodu z drobcom.Urcite budes vyhajany do bezvedomia
@cmulinko ved aj je moja.Ja prave uvazujem ze jaky strom vykopem v zahradke aby som schovala aspon na cas to umelecke dielo zo vcera.Joj a este som nepisala o odgrgovani, o prdikoch,o zapche cu prujmu....Bozeeee kolko toho je.Len studovanie jedalnicka a zavadzanie prikrmov je tema na kapitolu zufala matka v praxi

@mimkao, to je vec nazoru a osobneho nastavenia. Ja zase tvrdim, ze praca je brnkacka oproti materskej - a to mam len jedno (a dobre) dieta. A mam pracu, kde zodpovedam nielen za svoje rozhodnutia, ale aj za ludi podo mnou a faktor stresu je pekne vysoky (jedno jedine zle rozhodnutie ma moze stat velmi vela - osobne i pracovne) Ale nutnost "starat sa o domacnost" ma vycerpava a vytaca ovela viac, nez akykolvek stres v praci (bez mucenia sa priznavam, ze radsej budem kopat kanale nez upratovat) a po dva a pol roku socialnej izolacie som mala problemy zo seba vysmolit rozvitu vetu (na temu deti, plienky ihrisko som sice diskusne partnerky mala, ale to boli diskusie z nudze a nie socialne kontakty) Tehotenstvo sice choroba nie je, ale ja som sa pol roka zoznamovala s kazdou jednou zachodovou misou v blizkom i sirokom okoli a ked som nevracala, tak som bola na smrt unavena. Posledne tri mesiace mi napodiv nevadili. Ale choroba to nie je.....
Podciarknute, zratane, ak by mi v tomto case zacal muz vyhadzovat na oci, ze ZASE ON ma uvarit/upratat/ist s dietatom von (doplnte a vyberte si, co chcete), tak ho vezmem panvicou po plesine. 😝 (samozrejme, ze levi podiel starostlivosti o dieta i domacnost som prebrala ja)