icon

Načo potrebuje žena muža?

demons
21. júl 2011

skoro každa žena na materskej dovolenke teda quasy dovolenke lebo moja pani to vola že galeje sa stažuje že jej muž doma nepomaha a že žiadny chlap nepochopi čo je to ked je žena tehotna....ale mam jednu otazku pre ženy ktore maju takuto uvahu..je tehotenstvo choroba????poznam ludi čo im v bani otrhlo nohy ,ruku,dokonca obe nohy a robia takisto ako naše ženy na materskej....druha vec je taka z pohladu muža že ked je žena na materskej tak muž prebera veškeru zodpovednost za rodinu či už splacania hypoteky či už inich veci lebo silne moc pochybujem že samotna žena by stihala z materskej všetko platit o tom silno pochybujem....ale stretnu sa dve kamošky niekde vonku a už len počujem ja som spravila,vymalovala som byt,vymurovala garaž,a ja idem na dovolenku...ale mam teda otazočku ked su teda take naše ženy šikovne načo nas teda potrebuju????aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????

bianca
24. júl 2011

a este zeny.Precitat a ked sa tu kazda nenajde tak do mna hodte kamenom http://figmikova.blog.sme.sk/c/270561/Stan-sa-m...

kukujka
24. júl 2011

@mimkao jeej tolko deticiekhned za sebou obdivujem ta dufam,ze ja zvladnem aspon dve

svetlankat
24. júl 2011

Ja napisem svoj nazor, stotoznuje sa s tym, ze niektore zeny beru tehotenstvo ako chorobu, ale na druhej strane niektore zeny aj ked by velmi chceli pracovat, tak nemozu, kedze chcu donosit aspon jedno zdrave dieta. lezat napr. 7 mesiacov v posteli, to tiez nie je bohvieco. Co sa tyka platu, ja som mala matersku vyssiu ako moj mm, sice o par eur ale vyssiu. Ale na tom vobec nezalezi, kto do domacnosti donesie viac penazi. Je to uplne jedno. No a co sa tyka toho, ze chlap pride z prace a potrebuje si oddychnut, dovolim si tvrdit, ze niekedy su dni, dokonca mesiace, ked zena taha 24 nonstop bez oddychu, nocne vstavanie kazdu hodinku, to nehovorim o tom, ked je dieta chore, tak to matka nespi ani minutu. cez den ked dieta spi, matka sa snazi aspon coto upratat, navarit. A co sa tyka pochval, zenu nikdy nikto nepochvali, ale chlap caka pochvalu za kazdu banalitu. Inac ja mam doma manzela, ktory mi pomaha, aj ked pride z prace utahany ako kon, kludne vezme malu von, alebo sa s nou hra, jasne ze ja vtedy nesedim na riti, ani nespim, ale aspon trosku pomoze, aby moja hlava mohla vypnut. Napisem tu jeden vtipny priklad z nasho zivota. Jedneho krasne rana manzel pred tym nez isiel do prace poukladal riad do mysky a poutieral kuchynsku linku. ked prisiel vecer domov tak len tak medzi debatou mi oznamil, ze som ho ani nepochvali, ze ako upratal kuchynu. 😀 😀 😀 Prislo mi to vtipne, lebo kto mna kazdy den chvali za upratanu kuchynu? a to ju aj povysavam, pozmyvam, upracem skrinky, vydrhnem chladnicku, ruru, sporak a mycku? Ale to sa berie ako samozrejmost.

Cize chlapi hlavu hore, treba trosku pochvalit aj zenu a nebrat vsetko ako samozrejmost, aj to ze vas dieta pozdravi, da vam pusu, ho to musel niekto naucit, musel mu niekto venovat cas, aby bolo umyte, napapane, aby malo cistu plienocku a bolo oblecene v cistom. Cize som toho nazoru netreba len cakat, ale aj davat. A to nehovorim o peniazoch.

ela2710
24. júl 2011

Tak ja sa sem zapojim tiez, nerozumiem zmyslaniu niektorych muzov typu @demons. Ja mozem byt naozaj velmi velmi rada, ze mam priatela akeho mam a nemenila by som ho za nic na svete. Babo sme chceli obaja, obaja sme rodicia a obaja sa starame rovnako, pri tom moj priatel tiez pracuje a nikdy nepovedal, ze mi s malym nepomoze, pred tym sme sa striedali vo vsetkom, v krmeni, v prebalovani, kupani, teraz uz maleho kupe skoro len on, maly sa tesi, ked s nim ocino je, maly si uvedomuje, ze nemoze byt s nami stale, lebo je ocko v praci, ale akonahle sa vrati maly ho privita s usmevom na perach, dokonca sa aj rehoce, rad sa s nim hra, chodi s nim nakupovat, aj na prechadzky, ked si chce mamina pospat, dnes mi bolo od rana zle, do jedenastej ma nechali spat...moj priatel miluje maleho, je to jeho syn, a nikdy mi taketo stupidnosti ako iní muzi nevykrikoval, nie je pod papucou, vo volnom case je aj s kamosmi, atd, nebranim mu v jeho zaujmoch, ale taktiez ked mam chut vypadnut z bytu ja, co mi navrhne aj on sam, ked vidi, ze je toho uz na mna vela, strazi maleho, nemam problem ho nechat priatelovi aj cely den, viem, ze o maleho bude uzasne postarane. Zial niektorí muzi si myslia, ze zarabat ,,velke" peniaze je nieco uzasneee ale nie je, dieta potrebuje lasku a venovanie oboch rodicov, niektori muzi cakaju, ze pridu domov do vyriadeneho bytu, bude navarene a o dieta postarane, zo zaciatku sme sa striedali aj v upratovani s priatelom,ale ked ho v praci preradili na ine miesto, mal ine smeny, teda upratoujem sama, on pomoze aspon cez vikend - aj teraz vysava 🙂 , varime na striedacku, on je vyuceny kuchar, teda dlhu dobu nechcel do kuchyne pustat nikoho, vari rad, ale uz sa mu tam pletiem aj ja 😀 teda som babam chcela ukazat, ze nie kazdy chlap si mysli, ze je skvely otec, lebo dobre zarobi, to tak nie je, je super, ze muz vie zarobit, ale to neznamena, ze je super otec, tam treba trosku viac nez len peniaze. Ja nebudem rozpravat ake je materstvo tazke, lebo si myslim, ze to zas nie je nic nezvladnutelne, ak su obaja v pare zodpovedny, a ´vedia si pracu rozdelit, nie je nic nezvladnutelne. Ja robim aspon na dohodu pre dve firmy, roznos letakov, aby som aj ja do rodinky doniesla aspon nejake financie, ale mily @demons nikdy neminam draheho prachy len na seba, kupujem potraviny, drogeriu, veci pre maleho, nejaku malickost pre seba si veru nekupujem casto, u nas su platy mizerne, som rada, ze sa ma nas syncek dobre, ked si kupime nieco do domacnosti, kupujeme spolu, nikdy som neschtila jeho vyplatu a hajde do obchodu, vzdy o vsetkom rozhodujeme spolu...teda skus nezovseobecnovat taketo ,,obvinenia" 🙂
zeny to nemaju az take lahke, a to najma z toho dovodu, ze su stale doma, keby som nemala mojho priatela uz by som sa scvokla, kazdy musi mat chvilku pre seba a na chvilu vypnut...to mozno tvoja manzelka nema, ale skus jej trosku pomoct, poznam ludi, ktorí robia aj viac ako ty a na rodinu nezabudaju

svetlankat
24. júl 2011

@babula108 super si to napisala

zuziq
24. júl 2011

@demons ver mi ze chapem, o com pises. Ale aj tak by ma zaujimala jedna vec. Pises, ze ta nikdy zena nepochvali, za to co robis. Kolko krat si ju pochvalil ty, ze je matkou, ze sa o vaseho drobca stara najlepsie ako vie? Ze si jej vdacny, za to co robi...? Skus si odpovedat na tieto otazky a mozno tiez pochopis, preco je to tak, ako to je... mozno sa ona citi rovnako ako ty, ale to ta mozno nenapadlo... a preto by si miesto pisania tu mal toto vsetko povedat manzelke.. ale nie ako vycitku, ale ako snahu zlepsit to, co sa zlepsit da.... 😉

lucinocka
24. júl 2011

nechapem celkom teme.. ale z nasho hladiska, ked som boal tehu a bolo mi zle a bola som prechladena, tak moj mm ked prisiel z prace do noci siel do mojej, aby som si ja mohla lahnut a oddychnut a ked prisiel domov unaveny ako pes, tak sa este pytal, co moze pre mna urobit..a to iste by som urobila aj ja prenho, keby to bolo naopak.. ked sa dvaja lubia, nevidia delenie prace na muzsku a zensku proste si pomahaju , kde je to potrebne..
Je normalne, ze ked zena nemoze chodit do prace a zarabat, tak niekto ucty platit musi.. my sme nikdy na tehu nepozerali ako na chorobu, aj ked som bola od zaciatku na rizikovom, ale mm by urobil cokolvek na svete , aby nam bolo prijemne a aby sme mali nase zdrave babatko..
Ja osobne svojho muza potrebuejm, viem ze potrbuje aj on mna a preto take hluposti delby prace neriesime..

ela2710
24. júl 2011

@lucinocka krasne napisane, uz davno to nie je ako kedysi, ze zena v domacnosti a muz ma zarabat, ked sa dvaja lubia maju si pomahat 🙂

lucinocka
24. júl 2011

@ela2710 presne tak, kazdy robi co moze, aby sa celej rodine zilo prijemne a spokojne..a to ide len vtedy, ked si jeden druhemu nevycita veci, ale vzajomne si pomahaju...🙂

pici
24. júl 2011

@demons preposielam clanok, ktory napisal muz

Moja týždňová materská dovolenka
Byť matkou je krásne, ale náročné poslanie.
Venovať sa 24 hodín bábätku 7 dní v týždni, navariť „unavenému“ manželovi z práce, ostatným deťom a členom rodiny. Upratať, prať, žehliť, pozametať, ísť do záhrady a skontrolovať, či burina „nedusí“ zeleninu.
Bábätko plače, nakŕmiť ho, utešiť, prebaliť, učičíkať, okúpať, maznať sa s ním, aby zaspalo, sledovať ho, či si odgrgne, prípadne sa nepogrcká...
Večer, či spinká, nedajbože sa neprevrátilo na bruško a môže dýchať...
Byť usmiata, keď manžel, teraz živiteľ rodiny nezaujato prepína televízne kanály a sťažuje sa na ďalšie stresujúce projekty v práci, podporiť ho a vypočuť s uistením súdržnosti celej rodiny...
A niekto to nazval materská dovolenka!

Ja pod pojmom dovolenka, chápem duševný a fyzický oddych, kedy človek načerpá sily, pookreje na duši a vyventiluje si hlavu, aby v práci a doma mohol opäť podávať adekvátny výkon.

Môžu matky na materskej dovolenke oddychovať?
Nie, nemôžu.
Je to činnosť 24/7.
A čo my, spoločnosť ako uľahčujeme mamičkám výchovu našich detí?
Vyselektujeme ich na „okraj spoločnosti“, pošleme ich na materskú dovolenku, na tri roky, od štátu dostanú len chabý príspevok, ktorý je v dnešnom, značkovom a „kvalitnom“ svete spotrebovaný už za týždeň, dva, podľa toho, ako je mamička šetrná, resp. či dieťatko nevyžaduje, nedajbože ďalšiu zdravotnícku starostlivosť...

Priznám sa, o materstve som nemal žiadne „dostatočné“ informácie.
V televízií to nedávajú, v škole nenaučia, doma povedia len, „však sa to naučíš, keď budeš mať vlastnú rodinu“, časopisy tohto druhu nekupujem, na internete sa dopracovať ku „kvalitnému návodu“, je nemožné.

Ale to sa zmenilo, manželka bola hospitalizovaná v nemocnici a ja som sa musel postarať o pár týždňovú slečnu.
Musel som ju prebaľovať, kŕmiť, kúpať, čičíkať, utešovať, sledovať, či si odgrgne, uložiť spať, vždy byť v pozore, keď sa pomrví, zaplače, vzdychne, šuchne s rúčkou, a dookola.
Za týždeň som bol „zbitý“ ako pes.
Takto unavený a nevyspatý som nebol v žiadnej práci.
O strese ani nehovorím, strhával som sa zo spánku aj na najmenšie šuchnutie.
Keď sa manželka vrátila, bol som najšťastnejší na svete.
Zotavenie po mojej „týždňovej materskej dovolenke“ trvalo tri týždne.
A to som nemusel vyvárať plienky, žehliť, prať, variť, pretože v tomto mi pomáhali babička so svokrou.

Keď som predtým vídaval kočíkujúce mamičky, pomyslel som si, „mhm, prechádzajú sa na čerstvom vzduchu, sú oddýchnuté, žiaden stres, stabilný, i keď nízky príjem“.

Po skúsenosti viem, že tak náročnú a zodpovednú úlohou, vychovávať a starať sa o deti, by len tak hocijaký chlap nezvládol. Môžeme byť radi, že máme svoju „stresovú“ prácu a môžeme sa z času na čas na pive vyventilovať.

A tak, keď som doma, snažím sa postrážiť maličkú, alebo ísť kočíkovať, prípadne prebaliť, aby si manželka mohla oddýchnuť a vyspať sa.
Uľahčiť, ale hlavne niesť svoj diel zodpovednosti pri výchove našich detí!

Verte mi, toto nie je materská dovolenka, ale materská zodpovednosť!

Čítajte viac: http://bulejcik.blog.sme.sk/c/267351/Moja-tyzdn...

ela2710
24. júl 2011

@lucinocka neviem si predstavit, ze by moj priatel bol taky, ze by mi vykrikoval, ze som doma, mala som jednu kamosku, ked sa jej narodilo babo, jej manzel jej pri kazdej prilezitosti vykrical, ze ona vraj sedi doma na zadku a on musi driet, svojho syna nikdy neprebalil, neokupal, nesiel s nim na prechadzku, syncek im ako 2-mesacny zomrel na syndrom nahlej smrti dojciat, ten chlap ma doteraz vycitky, ze sa malemu vobec nevenoval, cas ale nmozno vratit spät ☹ a mozno aj z toho dovodu si nas ocino vazi mna a je rad, ze je ocinom a robi pre nas vsetko

kukujka
24. júl 2011

@demons mat takeho manzela ako si ty asi by som sa zblaznila som vdacna ,ze mame chapaveho tatinka ,ktory mi vo vsetkom velmi pomaha aj ked mu niekedy nieco nejde tak sa aspon snazi

boobaa
24. júl 2011

načo si tu vobec s takým dementosom píšete? šak ho nechajte, nech sa lutuje, chudák nevyspatý chlap, nech si pekne hladká svoje ego. som šťastná že ja mám doma chlapa, ktorý mi donesie ranajky do postle, urobí deisatu do práce (ešte parucejm tehotná) a ked prídeme domov unavený, tak mi vyvenčí psa min 30 min prechádzky. odnesie nákup, otvorí dvere, umyje riad ...... a tak dalej, lutujem ženu nepochopenú ženu p. Demosa.

ela2710
24. júl 2011

@kukujka ani mojmu sa najskor nedarilo, plienku daval naopak, atd. ked ho kupal prvykrat bol taky opatrny,az som sa z neho musela smiat, ako sa k nemu nezne spraval, takto som ho este nevidela 😀 ale naucil sa rychlo, aj tvoj sa nauci 🙂 a veru, keby som ja mala mat nejakeho podobneho demonsovi, radsej by som bola na maleho sama 🙄 tu sa da naozaj len polutovat jeho manzelku

pici
24. júl 2011

@demons
este jeden clanok som mala v zalohe ale neviem to najst.. ked si muzi myslia, ze zena cely den oddychuje a relaxuje a este po nich nieco chce... staci jeden den to neurobit a videl by si, co vsetko ta zena urobi... bol na to perfektny clanok... keby si prisiel domov, dieta bolo posrane, ufulane, mastne az za usami, kuchynska linka zamastena, riady kopcom, vsade otrusinky, nedajboze capance od psa, prazdna chladnicka , vlasy vo vani, smrad z kosa na odpadky, capky po celom byte od psa, neustlane postele, zatuchnute pradlo v pracke, neozehlena kopa, prazda skrina s cistymi vecami, vsade hracky po dietati... nevyhodene plienky. docapkane zrkadla, spinave podlahy, hranolky po malom na zemi... to vsetko by si videl, pretoze TO robi tvoja zena kazdy den popri dietati... , lenze ty vidis len vysledok a nevidis co vsetko za cistym dietatom, cistym domovom, vonavym pradlom a navarenym jedlom a aj tvojim pohodlim je...

kukujka
24. júl 2011

@ela2710 som chcela napisat ze sa mozno casom zmeni,ze si len zvyka na babo ,ale ked som pozerala to co pisala jeho manzelka tak syncek ma uz vyse dvoch rokou tak zmena uz asi nenastane

kedy chodis s malym von?este som ta nestretla a mozno aj ano len som si neuvedomila,ze si to ty

jarunka111
24. júl 2011

@pici presne viem, ktorý článok máš na mysli 😉 možno ho aj ja niekde nájdem. Som sa na tom teda dobre zabavila, ale keď si to človek uvedomí, tak je to do bodky pravda 😒 Ale takí, čo vidia, len to, čo chcú, neviem či nejaké argumenty otvoria oči 😔

natalii6
24. júl 2011

ahojte povedala som si ze raz som tu uz napisala a uz viac nebudem reagovat ale neda mi to.citam si vase prispevky tak mi neda nane nereagovat..ohladom tych tazko zarobenych penazi mojho muza ked mu pride vyplata nejdem hned do nakupneho centra a nekupujem si nezmysli ale v prvom rade hladim nato aby boli zaplatene seky,nakupim co potrebuje maly a samozrejme spravim nakup..

babula108
24. júl 2011

@svetlankat dakujem

ela2710
24. júl 2011

@kukujka ani ja som ta nestretla..som si ista, ze nie, my sme sa prestahovali na hviezdosku, takze my sa skor prechadzame tu dole

kukujka
24. júl 2011

@natalii6 samozrejme,ze robis vsetko pre maleho a pre domacnost ved to je jasne kazda matka robi len to najlepsie pre svoje deti len este aby si ta zacal tvoj manzel vazit za to vsetko co robis

drievko6
24. júl 2011

nuz,kto to neokusil tak to nikdy nepochopi a bude sa lutovat aka TA jeho praca je najtahsia. Kazdy muz ma moznost si to cez vikend vyskusat. No,ale akosi som si nevsimla,aby sa do toho muz-i hrnul-i 😉 .

demons
autor
24. júl 2011

Ludia ani som nečakl že sa tu strhne taka diskusia na taku banalnu vec ako je jeden članok na ktory som reagoval vdaka tomu že som tu čital na modrom konikovi ako ženy reaguju na nas chlapou takže vobec neviem prečo zatahujete do toho moju manželku ked stim nema vobec nič spoločne ja som reagoval všeobecne na vaše članky na tejto stranke....niekto to pochopil a bohužial niekto nie 😉 ale vravim to zaleži aj na tom ako si to kto v hlave rozloži 😀 takže vas prosim neberte viac do ust moju ženu lebo ona je v tom teraz naozaj nevinne 😠 jedna sa hlavne o vas 😉 a reakcia na vaše reči aki sme mi strašne zly muži a nič doma nerobime.....dakujem za pochopenie 😵

demons
autor
24. júl 2011

@kukujka awoj ja si moju manželku važim moc a som jej moc vdačni za všetko čo robi pre nas a hrozne moc ju milujem.....je to zle pochopeni članok....nič viac..... 😝

kaja73
24. júl 2011

Inak moj mm vždy v nedelu večer zahlasi-konecne je zajtra pondelok 😝 a idem do prace-hlavne ked bol uprsany víkend a cely sme boli doma zavreti s malym.A to pracuje ako lekar a ma zodpovednu pracu.Tesi sa, že vypadne a povie to otvorene. A aj to povie,že by doma s malym,tak ako ja , byt nemohol,že by sa zblaznil.A je to typ chlapa co doma aj povysava,vyperie,nakupi,vybavi urady,kupe maleho skoro každy večer,umyje riad,chysta desiatu staršiemu synovi a aj ranajky,ked ide do skoly-plus aj zaraba.A predsa je praca pre neho lepsia volba, ako byt doma a naplno sa venovat dietatu.

kukujka
24. júl 2011

@demons ale v uvodnom prispevku si sa vobec nevyjadril,ze to nieje myslene na tvoju manzelku prave naopak tak ako to mame potom my vsetci ostatny chapat???

pici
24. júl 2011

@demons prepac... ale skutocne nebud smiesny. zalozis temu, kde ta zaujima, preco to a to pisu zeny o muzoch hej, a doma si ty spokojny prespokojny... prepac, ale to ti fakt neuverim, skor mam pocit, ze zena ti to trosku objasnila, nikto ju do temy netahal, len ta tu verejne strapnila a tak si zmenil retoriku... tolko k tebe...

demons
autor
24. júl 2011

@pici nebudem reagovat všetko som už vysvetlil v mojom članku nech si každy piše čo chce vobec nejde o mna ani o moju ženu....ale nebudem to pisať do nekonečna 😉 ide len a len o vas...moja žena zareagovala ako zareagovala ale aj to len vdaka vašim reakciam 😠 a už ma to nebavi niekomu niečo furt dookola tu omielat ked to niekto nechape.....

pici
24. júl 2011

@demons ale ale... zrazu si aky dotknuty... si po sebe precitaj. chcela by som mat tolko casu, aby som zalozila temu kde niekto riesi niekoho a mna sa to vobec netyka... este do 5 viem aj bez kalkulacky naratat.. a tvoja zena napisala len a len pravdu, strapnila ta na plnej ciare, a hoci ako ty tvrdis ze clanok je mimo teba, tak som presvedcena ze trepes. chlapce, ty si sa zaregristroval aby si riesil temy, ktore sa ta vobec netykaju, lebo ty doma tak pomahas, ze mas na toto cas ze?

demons
autor
24. júl 2011

@pici KAžDY VIE SVOJU PRAVDU 😀