icon

Najbezpečnejšia krajina pre život s rodinou?

21. jan 2020

Ahojte,
ak by ste mali možnosť zbaliť sa ako rodina s deťmi a odísť zo Slovenska, ktorú krajinu by ste si vybrali pre život? Aby Vám vyhovovali školy pre deti, zdravotníctvo, bezpečnosť, klíma.
Viem, že nikde to nie je ideálne a všade treba pracovať a je "niečo", som len zvedavá, kam by ste sa vybrali 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
21. jan 2020

Norsko , Fínsko , Švédsko pre mňa sú krajiny ktoré by som si nikdy nevybrala, UK taktiež nie.
Pre mňa je ďaleko prijatelnejšie Rusko , kde chodím pomerne často . Taktiež je pre mňa prednostná bezpečnosť ako liberalizmus, a bezbrehá demokracia.

kiwi3
Odpoveď bola odstránená
maminuska
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2020

@kiwi3 hlavne kľud, je to názor @ptmt1011 a má naň sväté právo. Ani mne sa tieto veci nepáčia, nepríde mi to ok, ale je to môj názor a akceptujem, ak si niekto druhý myslí opak. Pýtala som sa na bezpečnú krajinu, tak sa toho prosím držme a neodbočujme, lebo sa to tu zrvhne.

kiwi3
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maca1984
21. jan 2020

Vcera sme sa s muzom o tom rozpravali,ze ak volby dopadnu tak ako ukazuju prieskumy (nie neverim prieskumom ale jeden nikdy nevie) a vyhraju tamtie hovada tak co,kam..Ale nijak sme extra k nicomu nedospeli.Ak by sme zvolili odchod tak by sme urcite neodisli zo dna na den a teda by sme si dokladne prestudovali vsetko,co by sme potrebovali,chceli vediet.Nikde to nie je len ruzove.Moc som ti teda nepomohla ,viem , ale aspon sa sem pripnem teda a budem citat

maminuska
21. jan 2020

@kiwi3 ale to je tvoj názor . Vieš pripustiť aj ten druhý ? Alebo demokracia a liberalizmus je len o tom svojom a jedinom správnom . A s fašizmom a rasizmom a popieraním ľudských práv na mňa nechoď. To ani nebudem rozberať s tebou .
Homosexuáli sú tu , rešpektujem ich ale nesúhlasím s manželstvom , nesúhlasím s adopciou . Uzavretie manželstva a právo na dieťa nie je ľudským právom , k tomu je už aj judikatúra. A áno , som proti Istambulskému dohovoru .

autor
21. jan 2020

@maca1984 presne pre toto som založila tému, tiež sa doma o tomto rozprávame.
Tiež nechceme odísť "na druhý deň po voľbách", ale ani ostať, ak by sa tu tu malo začať kašľať viac, ako je zdravé.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
21. jan 2020

@maminuska mylis si pojmy. nieco ine je manzelstvo a ine registrovane partnerstvo. ani ja, zial, momentalne na slovensku, nie som za adopcie parmi rovnakeho pohlavia, ale len kvoli takym ludom ako ste vy. sak asi lepsie, nech je to dieta niekde v domove, ako by ich mal vychovavat nejaky milujuci rodic, ze?

kiwi3
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2020

@maminuska môj manžel hovorí presne to čo ty, preto je aj otvorený možnosti odísť.

maminuska
21. jan 2020

@kiwi3 áno , na Slovensku je mraky právne voľných detí a keďže nie je záujem o ne , tak budú ponúkané homosexuálnym párom . Dieťa má právo na otca a mamu , nie na dvoch otcov a dve mamy.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
21. jan 2020

V tomto sa mu ani nečudujem , ale ja stále verím , že sa liberáli nepresadia na čele s Trubanom .

catherine1989
21. jan 2020

Lichtenštajnsko - manžel tam pravidelne chodieva na služobky a hovorí, že tam je nádherne, úžasní a srdeční ľudia, krásna príroda... Ja už aj so smiechom mužovi hovorím, že ak by mu tam ponúkli miesto, zbalená som o 5min 👍

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2020

@maminuska ak sa liberáli nepresadia, stále je tu ešte otázka, čo nám EÚ nanúti

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katulienkax
21. jan 2020

@hefo nie je to v tom nórsku až take ako sa piše ale je pravda ze treba dodržiavať ich pravidla a vediet jazyk a potom sa tam máte naozaj velmi dobre. Mame tam blízku rodinu aj s detmi .

ivca88
21. jan 2020

Mňa láka Aliaška 😊

zuzanka.zuzu
21. jan 2020

@kiwi3 ako konzervatívci popierajú ľudské práva? 😀 sobáš dvoch teplých nie je ľudské právo... tu používaš slová, ktorých význam ani nepoznáš.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vroni
21. jan 2020

Rakúsko mi v podstate vyhovuje. Nie ze by som nemala výhrady, ale menej než voči iným krajinám. Krajina, ktorá voli do svojho cela dementne hovada (je mi fuk, či červenej ci hnedej farby), pre mňa príťažlivá nie je. Mimo Európy by som brala Uruguaj.

medovka14
21. jan 2020

@ptmt1011 tak mne by tento pán vôbec ako učiteľ neprekážal 🙂 ved je to niečo také ako klaun 🙂 ten chalan pred nim sa len predvádza pred kamerou, aby mal veľa odberateľov.. Už ho registrujem dlhšie..

gayano
21. jan 2020

@hefo tiez si myslim, ze s tym norskom to nie je take zle, ked ovladas jazyk a si ochotny akceptovat ich pravidla, tiez tam par znamych s detmi mam. Ale hej, nezila som tam este. K tomu LSNS a Smeru.. ako to napisat. Ludia maju legitimne pravo volit, co im vyhovuje a koho chcu. Chcu toto, OK
Ja ale akosi nie som stotoznena s tym, ze zijem v krajine, kde chcu TOTO. Nakoniec ukazky nasej mentality vidis aj tu v diskusii. Jasne, ze nie vsetci, jasne, ze je to vysledok nejakej dlhodobej osobnej/ekonomickej/politickej frustracie, predsudkov atd , ale aj tak. Toto smerovanie sa mi nepaci.

gayano
21. jan 2020

@hefo a s bezpecnostou nasej krajiny uplne suhlasim.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená