Najbezpečnejšia krajina pre život s rodinou?
Ahojte,
ak by ste mali možnosť zbaliť sa ako rodina s deťmi a odísť zo Slovenska, ktorú krajinu by ste si vybrali pre život? Aby Vám vyhovovali školy pre deti, zdravotníctvo, bezpečnosť, klíma.
Viem, že nikde to nie je ideálne a všade treba pracovať a je "niečo", som len zvedavá, kam by ste sa vybrali 🙂
Norsko , Fínsko , Švédsko pre mňa sú krajiny ktoré by som si nikdy nevybrala, UK taktiež nie.
Pre mňa je ďaleko prijatelnejšie Rusko , kde chodím pomerne často . Taktiež je pre mňa prednostná bezpečnosť ako liberalizmus, a bezbrehá demokracia.
Vcera sme sa s muzom o tom rozpravali,ze ak volby dopadnu tak ako ukazuju prieskumy (nie neverim prieskumom ale jeden nikdy nevie) a vyhraju tamtie hovada tak co,kam..Ale nijak sme extra k nicomu nedospeli.Ak by sme zvolili odchod tak by sme urcite neodisli zo dna na den a teda by sme si dokladne prestudovali vsetko,co by sme potrebovali,chceli vediet.Nikde to nie je len ruzove.Moc som ti teda nepomohla ,viem , ale aspon sa sem pripnem teda a budem citat
@kiwi3 ale to je tvoj názor . Vieš pripustiť aj ten druhý ? Alebo demokracia a liberalizmus je len o tom svojom a jedinom správnom . A s fašizmom a rasizmom a popieraním ľudských práv na mňa nechoď. To ani nebudem rozberať s tebou .
Homosexuáli sú tu , rešpektujem ich ale nesúhlasím s manželstvom , nesúhlasím s adopciou . Uzavretie manželstva a právo na dieťa nie je ľudským právom , k tomu je už aj judikatúra. A áno , som proti Istambulskému dohovoru .
@maca1984 presne pre toto som založila tému, tiež sa doma o tomto rozprávame.
Tiež nechceme odísť "na druhý deň po voľbách", ale ani ostať, ak by sa tu tu malo začať kašľať viac, ako je zdravé.
@maminuska mylis si pojmy. nieco ine je manzelstvo a ine registrovane partnerstvo. ani ja, zial, momentalne na slovensku, nie som za adopcie parmi rovnakeho pohlavia, ale len kvoli takym ludom ako ste vy. sak asi lepsie, nech je to dieta niekde v domove, ako by ich mal vychovavat nejaky milujuci rodic, ze?
@maminuska môj manžel hovorí presne to čo ty, preto je aj otvorený možnosti odísť.
V tomto sa mu ani nečudujem , ale ja stále verím , že sa liberáli nepresadia na čele s Trubanom .
Lichtenštajnsko - manžel tam pravidelne chodieva na služobky a hovorí, že tam je nádherne, úžasní a srdeční ľudia, krásna príroda... Ja už aj so smiechom mužovi hovorím, že ak by mu tam ponúkli miesto, zbalená som o 5min 👍
@maminuska ak sa liberáli nepresadia, stále je tu ešte otázka, čo nám EÚ nanúti
@hefo nie je to v tom nórsku až take ako sa piše ale je pravda ze treba dodržiavať ich pravidla a vediet jazyk a potom sa tam máte naozaj velmi dobre. Mame tam blízku rodinu aj s detmi .
Mňa láka Aliaška 😊
@kiwi3 ako konzervatívci popierajú ľudské práva? 😀 sobáš dvoch teplých nie je ľudské právo... tu používaš slová, ktorých význam ani nepoznáš.
Rakúsko mi v podstate vyhovuje. Nie ze by som nemala výhrady, ale menej než voči iným krajinám. Krajina, ktorá voli do svojho cela dementne hovada (je mi fuk, či červenej ci hnedej farby), pre mňa príťažlivá nie je. Mimo Európy by som brala Uruguaj.
@hefo tiez si myslim, ze s tym norskom to nie je take zle, ked ovladas jazyk a si ochotny akceptovat ich pravidla, tiez tam par znamych s detmi mam. Ale hej, nezila som tam este. K tomu LSNS a Smeru.. ako to napisat. Ludia maju legitimne pravo volit, co im vyhovuje a koho chcu. Chcu toto, OK
Ja ale akosi nie som stotoznena s tym, ze zijem v krajine, kde chcu TOTO. Nakoniec ukazky nasej mentality vidis aj tu v diskusii. Jasne, ze nie vsetci, jasne, ze je to vysledok nejakej dlhodobej osobnej/ekonomickej/politickej frustracie, predsudkov atd , ale aj tak. Toto smerovanie sa mi nepaci.