icon

Najkrajší titul Matka

dhaarma
31. okt 2012

Ahojte mamicky! Dnes som prvykrat pocitila ake NEUVERITELNE krasne je byt matkou. Podte diskutovat o niecom peknom.. zaujima ma, pri akych prilezitostiach ste takto podobne precitly ako ja, kedy a preco ste si povedali...myt matkou je nadherne... 😵

janinah
31. okt 2012

@dhaarma ja si to hovorím asi tak 30 krát denne 😉

danjelca
31. okt 2012

pekné uvedomenie takto minutu po polnoci🙂))Ja napríklad dnes, iba tak ma obliala nesmierna hrdost a láska...škoda že muži také dačo až tak nepocitujú, alebo ak áno tak inak-to zase my neokusime🙂

dhaarma
autor
31. okt 2012

@danjelca ja som zrovna dnes citala o tom ako mozu aj muzi kojit. Kedze muzi maju bradavky a aj mliecne zlazy, staci uz len hormon a stimulacia bradaviek. Vraj sa prolaktin spusta v tele aj vtedy ked clovek dlho hladuje. Vraj to bolo pozrovane aj muzom v koncentrakoch pocas druhej svetovej. Tiez su vraj zname pripady v historii o kojacich muzoch, ale vraj aj v nedavnej, niekde na Sri Lanke nejaky muz kojil vraj svoje deti po nahlej smrti matky.

Je matka viac, ako otec, a ked ano, tak preco?

jana293
31. okt 2012

matka ma stale s dietatom dovernejsi vztah ako otec uz len preto 🙂 🙂

danjelca
31. okt 2012

@dhaarma wau to fakt? kde si to čítala??

či je viac? Pre dieta do 3 rokov je matka všetko.A toto výsostné postavenie sa fixuje an celý život-že bola prvá kto znamenal pre dieta všetko..potom sa to samozrejme doplna o otca,priatelku neskôr ženu ..deti..ale MAMA je prvá🙂

mahalo
31. okt 2012

@jana293 preco ho ma dovernejsi?

danjelca
31. okt 2012

@dhaarma podla toho aká matka..niekedy je ten otec viac nie je to o pohlaví ale vztahu a na ten sme vybavené od prírody myslím viac ako muž🙂

mahalo
31. okt 2012

@danjelca pamatam si ze mi to raz spominal profesor na antropologii, tak som si na to spomenula a guglila som, citala som viac clankoch, hlavne v anglickom jazyku, ale aj v sk najdes nejake kratke ;)

danjelca
31. okt 2012

@mahalo Mahalo-muž nemože byt tak fyzicky prepojení s dietatom ako matka..zo svojho tela mu dal jedine spermiu a neskor mu dáva psych. energiu ale žena prvé tri roky dieta živí svojou aurou ktoru mu požičiava plus dojčenie a celé tehotenstvo.

jana293
31. okt 2012

matka to dieta v sebe vynosi,pozna ho aj ked este nieje na svete,samozrjeme ze otec moze mat tiez skvely vztah ale je pravda ze dieta je na matke do tych 3 rokov uplne zavisle .. a deti sa zvyknu viac fixovat na mamku ako na ocka,preto maju spolu vacisnou stale blizsi a dovernejsi vztah 🙂

mima4
1. nov 2012

@mahalo pretoze vela otcov deti zanedbava, nosia domov peniaze ale to nie je vychova a rodicovstvo a je to aj o nasej kulture. V rodinach chybaju otcovia, otcovia, ktori sa venuju detickam, miluju ich, su plnohodnotnymi rodicmi ako matky deti... sice fyzicky sa v rodine vyskytuju, ale ziju separatny zivot od rodiny.

Otec by mal byt v zdravej rodine na rovnakom mieste ako matka. Vtedy sa dietatu podla mna dostava maximum, pretoze je tam zretelny nielen zensky ale predovsetkym muzsky princip.

monhol
1. nov 2012

mame take stastie, ze sme s manzelom na rovnakom mieste, moj manzel, nas ocko je uuuzasny, deti ho miluju, on miluje deti.. dokaze ma plnohodnotne zastupit.. dava nam pocitovat, ze sme pre neho vsetko a preto ho tak milujeme🙂 a byt matkou.. to je uzasne .. 😉

mima4
1. nov 2012

@monhol kraaaaasne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dhaarma
autor
1. nov 2012

@monhol ja to citim rovnako..moj muz je tiez prvotriedny otec a niet nad rodinu, uz som zazila tolko krasnych veci v zivote..som dietatom stasteny, ale naozaj nic krajsie ako stastna rodina niet 😵

monhol
1. nov 2012

@dhaarma tak to sa tesim s tebou 🙂 skoda ze nas tu takych nie je viac.. ked tu citam co vsetko ludia prezivaju ☹ choroby, rozchody, rozvody atd.. tak viem, ze jedine co v zivote potrebujem je to, aby to u nas takto islo aj dalej.. 😉