icon

Najlacnejší supermarket

3. apr 2022

Ahoj, zaujímalo by ma ktorý je podľa vás ten najlacnejší.
LIDL, TESCO, KAUFLAND, BILLA, COOP JEDNOTA

h2
5. apr 2022

Ja nakupujem na 90% v Lidli, lebo tam strávim reálne nákupom o polovicu času menej, než napríklad v Kauflande. Mám tam už svoje obľúbené výrobky. Aj ovocie a zelenina je tam v pohode. Okrem toho chodím máličko do Kauflandu a veľmi sporadicky do Tesca. Do jednoty nechodím a do Billy už vôbec nie, majú najhoršie mäso.
@hoslenka Tú Sintru vôbec nepoznám, počujem to prvýkrát.

marlenka222
5. apr 2022

Baby ono je to tak ... Vlastník týchto supermarketov je jeden jediný - Kaufland, Lidl, Billa, Tesco. takže... O čom to vlastne je? Konkurencia ťažko. Jemu je jedno, či zlacneje niečo v jednom, keď ma ďalšie 3 značky. Viem to, lebo manžel dostal zákazku najskôr pre jeden, potom druhý a ďalší a ďalší až nakoniec zistil, že majiteľ je jeden. Všetci sa tvária, že iná firma, iná značka, iná kvalita... Realita ostáva potichu. Samozrejme, kvalitu ani dopyt nerobí majiteľ. Ten len získava

hefo
5. apr 2022

@marlenka222 To neviem, ako kombinuješ, ale spoločného vlastníka majú len Lidl s Kauflandom (Schwarz Gruppe).

dorisiska
5. apr 2022

My mame skusenost, ze v Lidli a Kauflande zaplatime za rovnaky nakup menej ako v Bille.
Kazdy ma trochu inu cielovu skupinu, Billa je napr cielena na bohatsich a maju aj vyssie ceny. Lidl a Kaufland skor na rodiny a strasich.
U nas pri BA sme aj s kvalitou zeleniny a ovocia spokojnejsi z Lidlu a Kauflandu, z Billy je to naopak horsie.
Tesco hodnotim z minulosti ako obchod s nekvalitnymi potravinami a cenovo uz neviem, dlhsie tam nenakupujeme.

fkata
5. apr 2022

Ono, každý má vždy niečo "lacné", len keď by si to obehala a nakupovala podľa letáku, tak je to omnoho drahšie. Nafta, keď obiehaš, plus vždy sa kúpi niečo navyše.
Billa je drahá, ale chodím na 90% tam v SR. Majú tam super výber tvarohových krémov, čo nikde inde a aj ovocie je najlepšie. Ja do Kauflandu vôbec, mne sa nepáči a aj Lidl zriedka, potom už radšej Coop.

melalex
5. apr 2022

Ja som najradšej chodila do Kauflandu ale neskutočne podvihali ceny,tak teraz chodíme do Kauflandu čisto len na akciové ceny a v sintre sa viac oplatí nakúpiť,tam sú ceny niektorých výrobkov oveľa lacnejšie.

toscania
5. apr 2022

KAUFLAND

dian32
5. apr 2022

Ja osobne najvaic preferujem Lidl a billu uz len z titulu ze maju kvalitne aj vlastne produkty a tym su lacnejsie (jogurty, smotany a pod.). Tiez zamna super vyber kaufland ale niesom spokojna s ich vlastnymi produktami, a tesco u mna obchod kde najviac miniem za namjmenej veci ..

dian32
5. apr 2022

Najviacsi grif nakupov je napisat si vopred zoznam, poriadne premysliet co sa bude najblizsiu dobu varit, prezriet letaky ja caso naš jedalnicek prisposubujem akciam - ake maso je v akcii z takeho varime. Varim kazdy den a napisem si menu na dva tyzdne a presne podla toho nakupujem ... strava nas vide 2och + dieta cca 200e mesacne - kazdy den domaca tepla strava.

buzby
5. apr 2022

Moja mamina pracuje v malých dedinských potravinách,takže má prehľad o cenách. Ani akcia v supermarkete nie je vždy akcia. U nich v potravinách je mnoho tovaru lacnejšieho bez akcie ako niekde v akcii v supermarkete. Takže ak chceš ušetriť treba sledovať ceny.

masinka
5. apr 2022

nas na marketingu ucili ze pravidlom je 20:80... t.j. 20 % maju lacnejsich ako konkurencia/ daju do akcie, na tie ta nalakaju aby si prisla k nim nakupit a na tych zvysnych 80 % to dorovnas, ak nie si akurat dochodca co koli akciam obechne 7 obchodov. Ale taky moj subjektivny pocit je ze lacnejsie su Tesco, Kaufland, Lidl, drahsie Terno, Coop a Billa

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
markus1
Odpoveď bola odstránená
daniela1911
5. apr 2022

Najradšej chodím do Lidla, kvôli zelenine a ovociu. Aspoň čo sa týka v našom meste, krajší vyber nie je, keď sa bavíme o supermarketoch. Ostatne je otázkou preferencií, mlieko kupujem v skle (české), teraz majú nejaké nové farmárske slovenské v plaste, ale chutne. Mäso - slovenské, tam tiež vždy kúpim, lebo je drahšie ako tá rada z “našej kuchyne”, čo je maďarské a poľské maso. Pečivo majú aj večerom. Máme radi jazmínová ryžu z Lidla. Ja som s Lidlom spokojna pomer cena/kvalita.
Čo trochu nechápem, ale to je otázka manažmentu obchodu, je ten chaos u nás v meste, a všimla som si to aj ČR. Tam prirobené regály s alkoholom, po zemi krabice s tovarom, lebo zas miesto v regáli chyba…

luccija
5. apr 2022

Podľa mňa Kaufland
Ale najviac chodím do Lidlu. Billy, lebo ich mám blízko.Ale zase v Lidli sú iba určité veci čo kupujem ovocie, zelenina, mrazené zeleniny, syry..ostatok dokupim v Bille.Billa aspoň u nás má najškaredšiu ovocie, zeleninu.Mama si pochvaľuje Tesco kvôli kupónom a výberu sortimentu

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
loulou72
5. apr 2022

@mima172 v Bille ak nedate zakaznicku kartu, tak to vyjde ovela viac. Minule sme sa tak nechali dobehnut 😉

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
hygienka
5. apr 2022

U nás je sieť predajní Makos, ma to miestny podnikateľ, potom ešte kotva, musím povedať, že sú to najlacnejšie potraviny a obrovské. Ceny majú dobré. To čo má Lidl alebo Kaufland v akcii, tak u nich to je normalna cena. Olej stojí 1.89€, maslo 250g 1.89 tiež, takže v akcii sú tie ceny lepšie.

simcac
5. apr 2022

Mne príde Lidl ako najlacnejší a Coop Jednota mi príde najdrahšia 🙂

gabriela_obzerova
5. apr 2022

@viestta lidl a kauf maju spolocneho majitela. Akcie byvaju casto naraz alebo ob-tyzden

ebbi
5. apr 2022

Mam blizko Tesco a viem si dam vyhodne nakupit. Nekupujem ich znacku a vyhovuje mi, ze maju vela inych znaciek. Vzdy kupujem trvanlive potraviny len v akcii. Vtedy kupim viac a az v dalsej akcii kupim zase. Ostatne potraviny len do jedal, ktore idem najblizsie cca 3 dni varit alebo co konzumujeme casto. Ak vidim akciu, tak obcas vymyslim jedlo z toho a uvarim. Zelenina mi pride lepsia v Kauflande a Lidli. Ale tiez si myslim, ze Lidl potraviny su nekvalitne a oni maju hlavne svoju znacku, co mi nevyhovuje. Maso len u masiara a chlieb robim doma. A skoro ziadne potraviny nevyhadzujeme. To je tiez dolezity faktor setrenia.

euka210
5. apr 2022

My mame Lidl, Jednotu, Fresh, CBA, Milk agro...v kazdom kupujem ine tovary, ktore viem ze su lacnejsie. Maso a vajicka mame domace.

maryetta
5. apr 2022

@hygienka veru. My sme sa prestahovali. A mne tak chyba Makos 😅😅

lufedko
5. apr 2022

Ceny si približne rovnaké, doteraz bol najlacnejší kaufland, za ním lidl....beriem všeobecne, ale často krát vidím ze ak ma napr. Kf banány v letáku a prídem do lidlu cena je už tiež nižšia, takže sa "kopiruju",
Práve preto si dávajú robiť monitoringy cien

jarmilka86
5. apr 2022

Ja na veľké nakupy chodím do lidlu, občas ak je neaká akcia tak kaufland, ale v lidlu je krajšia zelenina a ovocie tak preferujem lidl,, ale napr. Mäso okrem kuracieho a šunku kupujem u mäsiara,,tam už nepozerám na cenu ale skôr na kvalitu,,

mirage
5. apr 2022

@eeffka v Bille nenakrajaju, maju len vopred nakrajane. Aspon mne odmietli nakrajat dalsiiu sunku. Tie hrube "gavale" mi nechutia.

eeffka
5. apr 2022

@mirage u nas v bille krajaju

fkata
5. apr 2022

@mirage U nás v pohode nakrájajú a na tenké.

zuzikq91
5. apr 2022

@vanilka83 bio urcite niesu tie ovocie a zelenina v lidli lebo uz len ked sa zamyslim nad tym ze bio jablko v zime na jar nemozne, ked rastie na jesen… boli sme v dobrych jablkach a sme sa pytali na bio jablka koli synovi a oni ze teraz biojablka urcite nezozeniete len v spetembri… takze len tolko k bio ovociu a zelenine v obchodoch 😊