Najlepšia rada, ktorú ste kedy dostali
Tá moja bola úplne jednoduchá a stále sa nej držím „Nevysvetľuj ľuďom, ktorí ťa aj tak nechcú pochopiť.“ Kedysi som mal potrebu všetko vysvetľovať. Prečo som sa rozhodol tak, prečo som niečo odmietol, prečo mi niečo nevyhovuje... Dajte vaše, možno to niekomu - možno aj mne - pomôže🍀
šetriť sa dá aj z mála ... len začni a vytrvaj.
Mne raz babka povedala
"Buď len taká, akú si ťa okolie zaslúži, s každým si seberovná a nikdy nepremáhaj zlo zlom"
Odvtedy sa tým riadim a nikdy som nemala žiadne trápenie poprípade problém.
"koho už len ty zaujimaš?!" - kamarátke som takto surovo šplechla keď sa trápila s oblečením a vizážou na svadbu. chcela som tým povedať ze hlavná tam bude nevesta, všetky oči budú hlavne na nej. hovorí, že som jej tým skvalitnila život, odvtedy to používa vždy keď sa príliš rieši a veľakrát to už vrátila aj mne 😆
Vždy sa spoliehaj len na seba.
Táto rada, keď ide o vzťahy: Ver slovám len vtedy, keď nimi človek nemá čo získať. Inak ver skutkom.
Nikdy sa nezavdacis každému.
Nespi s niekym s kym nechces riesit zvysok zivota spolocnu vychovu, tu radu som si dala sama v 16tich a drzim sa jej 😃
"Nikdy neukaz mužovi,že volaco vieš urobiť, lebo to budeš robiť navždy "
Rada od svokry po tom, čo rozobrala, vycistila a zas zložila potrubie - upchaty odtok pod drezom..
Držím sa jej doteraz 😁
Moja babka zvykla hovoriť "choď na záchod kym máš možnosť" 😅 riadim sa tym...
Nemusíš vedieť všetko, stačí vedieť, kde hľadať.
Nehádaj sa s blbcom, lebo sa znížiš na jeho úroveň.
Buď sám sebou
Od dekana na nabozenstve na strednej - chlapa si musite vychovat pred svadbou, po svadbe s nim uz nepohnete 😄
Od triednej- vzdy si vyberajte s kym pijete, aby sa pri problemoch o vas postarali (v preklade drz si pri sebe kamaratov o ktorych sa vies opriet).
A top bola od starkej - sto frajerov, jeden muz 😉 (vyblaznit sa treba pred svadbou)
byt radsej sam ako vo falosnej spolocnosti.
Nevychadzaj zo seba ( to ze ja to Tak citim -myslim- neznamena ze aj druha strana to tak ma )
Dúfaj v najlepšie ale rátaj s najhorším.
Jedna katechetka na náboženstve dala jednu radu na základe príbehu: pred tým ako si vezme žena muža, treba ho opiť. Vtedy sa ukáže jeho pravý charakter. Praxou som sa naučila, že tí čo sa opiť nechcú znamená, že niečo skrývajú. Ja som sa tou radou riadila 😊
Pravidlo asertivity: nemusite nikomu vysvetlovat dovody svojich rozhodnuti.
Zivot je prilis kratky na to, aby sme pili zle vino 😁 ja som si to teda premenila na - minat cas na ludi, ktori za to nestoja.
Po vojne je kazdy general.
A co sa tyka kojenia a odstavenia, niekto na konikovi radil, ze medzi 15-18 mesiacmi to treba, lebo potom uz to dieta si pamata a vyzlieka mamu a pod. a svagrina radila: koj tolko, kolko chces, ale ked sa rozhodnes prestat, tak neustup - presne tak som to spravila a bolo to super
"Nikdy neukaz mužovi,že volaco vieš urobiť, lebo to budeš robiť navždy "
Rada od svokry po tom, čo rozobrala, vycistila a zas zložila potrubie - upchaty odtok pod drezom..
Držím sa jej doteraz 😁
@mata2 Toto moja mama povedala, ked som sa jej pytala, preco ona nejde s autom na STK alebo do umyvarky, ale furt šomre na tatka
autor toto je uplne super tema 👍👍👍
ked budem mat cas isto prispejem ale za mna fakt super napad 👏
Nehadaj sa s blbcom, lebo si vas pomylia.
Jedna katechetka na náboženstve dala jednu radu na základe príbehu: pred tým ako si vezme žena muža, treba ho opiť. Vtedy sa ukáže jeho pravý charakter. Praxou som sa naučila, že tí čo sa opiť nechcú znamená, že niečo skrývajú. Ja som sa tou radou riadila 😊
@staromodna možno skrývajú, že sú abstinenti 😉
"Nesnaž sa byť ku všetkým milá, lebo ťa to psychicky zničí."
A naozaj, odkedy sa správam k ľuďom podľa toho, ako si to zaslúžia, brutálne sa mi uľavilo!
"Nesnaž sa byť ku všetkým milá, lebo ťa to psychicky zničí."
A naozaj, odkedy sa správam k ľuďom podľa toho, ako si to zaslúžia, brutálne sa mi uľavilo!
@michellemary skôr to poznám, ako prestať byť dobrým dievčaťom a povedať nie, tiež sa mi uľavilo.
Bolo to skôr motto ako rada: Hanbou nie je niečo nevedieť, hanbou je nechciet sa nič naučiť....
A môj brat vždy tvrdil: nikto ti nemôže dať viac, ako ti môžem sľúbiť.
Ale život ma naučil: nemusím nikomu vysvetľovať svoje rozhodnutia
- nemať očakávania, vyhnem sa sklamaniu
- a nespoliehať sa na nikoho okrem samej seba
A najťažšie je povedať 1x nie....
A kopec iných maličkosti ktoré mi zmenili pohľad na svet a urobili môj život kludnejsim a vyrovnanejšim
Vlastne su tri
Ze ludia o mne premyslaju omnoho menej nez si myslim
Ze ak nieco vzdy bolo s bude su to peniaza
A ta najdolezitejsia, ze ludia ziju dva zivoty. Ten druhy zacne v momente , ked si uvedomia ze maju iba jeden .
baby túto tému si musím uložiť a pravidelne si čítať, kvantum perfektných rád! ďakujem! 😍
* Ci si sprosty, alebo mudry, v zivote si vzdy budes musiet poradit.
* Nehadaj sa so svinou, obidvaja sa zaspinite a jej sa to este bude aj pacit.
* Bud sama sebe princom na bielom koni.
* Nakoniec sa smeti vynesu same.
Neviem, či sa to počíta za radu, v niektorých situáciách asi aj áno… vravela nám to učiteľka na SŠ a jej to vždy hovorila ešte jej babka… každý má v hlave toľko pýchy, koľko mu chýba rozumu 🤗

na svojho manzela maj take financne naroky, aby mu neostali ziadne peniaze na ku.vy 😀
P.S. nedodrzala som ju, chyba....😀 😀