icon

Nákup cez internet v cudzej mene

josie2
25. mar 2018

Ahojte, chcela by som si niečo objednať z Anglicka cez Ebay a je to v librach. Mám len obyčajnú debetnú kartu Visa Inspire vo VÚB, nie je embosovaná. Dá sa platiť aj takouto? Je spoplatnená zmena meny? Ďakujem.

andruska80
25. mar 2018

ja som väčšinou na ebay platila pomocou paypal, to sa asi najviac oplatí, viacerí predajcovia ani inú možnosť platby nemajú ako paypal....

soldi
25. mar 2018

ak nemas paypal, mozes platit aj na priamo kartou, ale musi mat vzadu ten trojciferny kod, neviem ci ho ma aj debetna karta obycajna.
ak platis v cuzdej menej, tak paypal si strhava pomerne vysoke poplatky, viac sa oplati kartou.
akurat cez paypal je to bezpecnejsie, ale pokial nakupujes od overeneho obchodnika, tak to nevadi ani kartou 🙂

soldi
25. mar 2018

a zabudla som, mozes platit kartou s eurami, banka to prepocita podla aktualneho kurzu a posle v librach

josie2
autor
25. mar 2018

Mám na karte ten trojciferný kod. Len som sa docitala, ze ked platim takouto kartou v cudzej mene, banke si strháva dost vysoký poplatok.

soldi
25. mar 2018

@josie2 to plati pri prevode, nie pri platbe kartou. Ja mam unicredit a mbank a ani jedna si nestrhava ziadne poplatky za taketo platby.

kittykat22
25. mar 2018

@josie2 ziadne extra poplatky si neberu. Pozri si kolko je kurz a priblizne tolko ti strhnu.

josie2
autor
25. mar 2018

Ďakujem vám všetkým za info. Tak teda skúsim niečo objednať a uvidím. 😉

basska_b
25. mar 2018

@josie2 Bude to v pohode, ja som kupovala s neembosovanou Visa z Tatra banky za doláre a banka si iba uplatnila výmenný kurz. Áno, pri prevode napríklad na český účet v českých korunách som platila 20 eur poplatok.

emmas145
25. mar 2018

Pozri si poplatky, kurz.. ale asi najlepší je paypal...

shades3
26. mar 2018

ja by som tiez odporucila, aby si si zalozila paypal, aj do buducnosti. a obrovska vyhoda - ak je nejaky problem so zasielkou, ebay ti cez paypal lahulinko vrati peniaze..

josie2
autor
26. mar 2018

Len soldi písala, že cez PayPal sa platia dosť vysoké poplatky, keď sa platí v cudzej mene.

andruska80
26. mar 2018

@josie2 no neviem, ja som viac krát nakupovala v librach aj Kč a poplatok bol pár centov, možno závisí od sumy....

soldi
26. mar 2018

@josie2 pokial ide o nizku sumu nie je to az taky rozdiel, robi to cca 1 euro na 50 eur, ze kartou by si zaplatila 49 a cez paypal 50. Ja kupujem aj drahe veci a tam je ten rozdiel znacny, ale ak ide len o drobnost, tak to je jedno 🙂

shades3
26. mar 2018

@josie2 no nevsimla som si, ja si cez ebay.co.uk kupujem stale.. hned ti ukaze, kolko to je v prepocte eur.. a neplati sa poplatok ziadny za platbu, mozno kurz je iny, ale ja to tak presne nesledujem, tie kurzy.. len ked mas firemny paypal, tak su tam poplatky..

soldi
26. mar 2018

@shades3 tie poplatky su zahrnute v kurze. ja s tym robim pomerne vela (s kurzami a prepoctami mien) takze mam prehlad 🙂
banka mi napr za jednu libru strhne 1,18 eura a paypal mi za jednu libru strhne 1,23 eura.

andruska80
26. mar 2018

@soldi hej, presne, je tam rozdiel v kurze, ja som väčšinou kupovala lacnejšie veci, takže rozdiel bol minimálny

matkamlacakova
26. mar 2018

žiadne dodatočné poplatky niesú. Strhne ti to v eurách. Mám Sporitelnu a vždy mi strhlo tolko kolko bolo uvedené v e-shope. pozerala som aj na konci mesiaca a neboli tam poplatky.

shades3
26. mar 2018

@soldi aha, takze vlastne si pacnu vyssi kurz.. mna to nejako netankuje, tam su vzdy super ceny a viem, ze ked sa nieco stane, tak mi vratia prachy.. mi to za tych par centov vzdy stalo 🙂 🙂 dakujem za vysvetlenie, budem vediet 🙂

soldi
26. mar 2018

@shades3 ja som minule kupovala muzovi darcek za 500 libier a tam bol ten rozdiel znacny 🙂 takze ja radsej kartou, ked sa da. ale len od overenych predajcov 🙂

stephania
Autor odpoveď zmazal
shades3
29. mar 2018

@soldi aha no to je pekna palka.. ja som tam za tie roky nechala pekny majland, keby som to preratavala, tak ma asi vystre 😂😂😂😂😂😂