Nákup cez internet v cudzej mene
Ahojte, chcela by som si niečo objednať z Anglicka cez Ebay a je to v librach. Mám len obyčajnú debetnú kartu Visa Inspire vo VÚB, nie je embosovaná. Dá sa platiť aj takouto? Je spoplatnená zmena meny? Ďakujem.
ak nemas paypal, mozes platit aj na priamo kartou, ale musi mat vzadu ten trojciferny kod, neviem ci ho ma aj debetna karta obycajna.
ak platis v cuzdej menej, tak paypal si strhava pomerne vysoke poplatky, viac sa oplati kartou.
akurat cez paypal je to bezpecnejsie, ale pokial nakupujes od overeneho obchodnika, tak to nevadi ani kartou 🙂
a zabudla som, mozes platit kartou s eurami, banka to prepocita podla aktualneho kurzu a posle v librach
Mám na karte ten trojciferný kod. Len som sa docitala, ze ked platim takouto kartou v cudzej mene, banke si strháva dost vysoký poplatok.
@josie2 ziadne extra poplatky si neberu. Pozri si kolko je kurz a priblizne tolko ti strhnu.
Ďakujem vám všetkým za info. Tak teda skúsim niečo objednať a uvidím. 😉
Pozri si poplatky, kurz.. ale asi najlepší je paypal...
ja by som tiez odporucila, aby si si zalozila paypal, aj do buducnosti. a obrovska vyhoda - ak je nejaky problem so zasielkou, ebay ti cez paypal lahulinko vrati peniaze..
Len soldi písala, že cez PayPal sa platia dosť vysoké poplatky, keď sa platí v cudzej mene.
@josie2 no neviem, ja som viac krát nakupovala v librach aj Kč a poplatok bol pár centov, možno závisí od sumy....
@soldi hej, presne, je tam rozdiel v kurze, ja som väčšinou kupovala lacnejšie veci, takže rozdiel bol minimálny
žiadne dodatočné poplatky niesú. Strhne ti to v eurách. Mám Sporitelnu a vždy mi strhlo tolko kolko bolo uvedené v e-shope. pozerala som aj na konci mesiaca a neboli tam poplatky.

ja som väčšinou na ebay platila pomocou paypal, to sa asi najviac oplatí, viacerí predajcovia ani inú možnosť platby nemajú ako paypal....