Nakupovanie cez Aliexpres
maminky, mate skusenosti s objednavanim cez aliexpres.com? Daju sa tam kupit rozne drahe znacky za polovicne ceny, na fotkach takmer nerozoznatelne od originalu, ale aka skutocnost, netusim... Teraz cakam na saty Mango a uvazujem o kabate z Desigual novej kolekcie....Vdaka za infosky 🙂
Ahojte objednala som si s aliexpresu mobil celkova suma aj s dhl je 181 €
ale na fakturu napíše menej ako 150 € je to zbytočné asi ked sa musím preukázat
čo si mám pripravit ? ako sa preukázat že som zaplatila ked mi ho zadržia na colnici ? kolko budem ešte platit za clo a dph ? dakujem
@emikdca Ahoj ta stranka co pises je blbost. Len klamstvo...penazenka za 300?? 😠 To urcite...Nasla som lepsiu stranku. http://www.webhealthshop.com/partners-2/ V podstate cely obchodny dom. Naratala som 100 www stranok. V kazdom je tak 7000 produktov. Nakupujes a vyberas v slovencine. Platis cez Aliexpres co je uz osvedcene. Je to taka nadstavba Aliexpresu...jednoduchy vyber. Maju tovar len vybraty podla najpredavanejsieho najoblubenejsieho. Ceny su rovnake ako na aliexprese.. 😉 porovnavala som ich sama. Tovar mam uz doma funguje to... Tiez su super tie reklamy co tam maju. Napriklad na zlacnene topanky o 50percent... Odporucam... 😉
@aanavii27 Asi robis nieco nespravne pretoze mne vzdy peniaze vratili...
Ahojte nájde sa tu niekto by mi objednal pár vecí z ali za nejaký normálny doplatok?? Ďakujem
ahojte, ja mám rovnako zlú skúsenosť, objednávala som šaty pre družičky na sestrinu svadbu. Popredu som sa dohadovala s predajcom cez správy na Aliexpresse, dala som mu presné rozmery, výšku, obvod, váhu, no proste všetko. Napísal mi, že šaty upraví, doplatila som mu ešte 5doláčov za úpravu. Síce prišlo 5 šiat ale všetky bolo treba upraviť lebo mali veľmi divne riešený korzet. 2 baby dokonca ani šaty nakoniec nechceli na seba obliecť a ja mám teraz dvoje šaty doma a neviem čo s nimi :D .D
Neviete kolko trva dhl preclenie mobilu ?? už 4 den je na colnici a vypisuje mi zásielka bude doručená po zaplatení príslušných poplatkov príjemcom
Ide to cez DHL cize oni to maju vybavit
Dakujem
Ahojte,chcela by som sa vás spítať,koľko kusou si pôžem objednať s ali..
Aby mi to nezadržali na hranici.
A či sa to už niektorej s vás stalo. ĎAKUJEM 🙂
Dobry den,ma niekto prosim skusenos,co robit ked mi zmrazia objednavku?Co dalej,cakat,pisat ci co.Vratia mi peniaze,alebo poslu tovar?Dakujem
@kakakina ahoj, myslis colnici zamrzli alebo cinania? mne po mesiaci neprisiel tovar, da sa otvorit reklamacia (open dispute), kde napises priamo predajcovi v cine co sa ti nepaci a ze pozadujes vratenie celej ciastky kedze si nedostala tovar. Niektori sa trochu zdrahaju ale zalezi im na tom aby mali na Aliexpresse dobre hodnotenie a vacsinou tvojej poziadavke vyhoveju. Mne tak uz 4 krat prisli peniaze naspat v plnej ciastke.
@aurantiaca nie colnica,zmrazili to este v cine!
Ahojte , aký velký poplatok strhava banka ked pošlem peniaze do Cíny? 😢
@erika1110 Asi nejde ani tak o pocet kusov ako o hodnotu zasielky. Niekde som citala ze do sumy 120EUR nepodlieha zasielka clu. Skus si to vyhladat na nete v tomto zmysle... Mozno by aj pomohlo aby si vela kusov rozdelila do viacej zasielok...Skus takto 😉
@erika1110 toto som nahodou nasla Oslobodenie
Zásielky z tretích krajín oslobodené od platieb:
od cla, ak hodnota zásielky nepresahuje 150 eur,
ak hodnota zásielky nepresahuje 22 eur, je oslobodená aj od DPH.
Ak je hodnota tovaru vyššia ako 22 alebo 45 eur (pre zásielky od fyzickej osoby fyzickej osobe) alebo 150 eur a nižšia ako 700 eur, clo je 2,5 %
Inak sa postupuje podľa colného sadzobníka.
Neplatí pre alkoholické výrobky, parfumy, toaletné vody, tabak a výrobky z neho.
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6743087/pri-nakupe-na...
@csicsa Posielas peniaze do Ciny? alebo sa pytas na platbu za tovar do Ciny? lebo to je rozdiel.. a posielas peniaze kartou? PayPal? prevodom? osobne v banke? alebo Internetbanking? tam su rozne poplatky za rozne sluzby... zalezi aj na banke ake poplatky si uctuje. Ja by som sa spytala vo svojej banke na tvojom mieste.
@nikaaaaa Kontaktuj DHL. Treba sa pytat DHL.
Ahojte, moja skúsenosť - 3 x sa mi stalo, že tovar neprišiel v lehote - vždy som otvorila spor, oznámila to predajcovi - v jednom prípade mi predajca ihneď vrátil peniaze, v druhom som sa s ním dohodla o predĺžení dodacej doby, ale tovar aj tak neprišiel a potom mi vrátil peniaze, v treťom prípade predajca nereagoval /má na to určitý počet dní/ a po tomto termíne mi z aliexpresu vrátili peniaze a napísali mi, že aj keby zásielka prišla dodatočne, že si ju mám nechať - a prišla 🙂 Takže som topánky mala zadarmo 🙂 A čo sa týka cla, zatiaľ som neplatila ani raz, hodnota tovaru je vždy uvedená nižšia, takže asi je to fakt iba na náhode, či balíček padne colníkom do oka a pravdepodobnejšie je to asi pri "značkových" a drahších výrobkoch.
@nikaaaaa Si si ista ze clo ma zaplatit DHL? Pretoze DHL platis za dovoz ale nie za CLO. CLO platis Slovensku podla sadzobnika colnikov. A DPH Nika to mozno tiez bude treba rovno zaplatit... Davnejsie som citala na Ali.. ze ich ceny su ciste bez CLA DPH a dalsich poplatkov. Aj cena dopravy je vycislena zvlast... skus tento link http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky/5251/Ná... je tam popisana cela procedura...a na konci je aj kontakt. Pri kontrole zasielok cez scan zistili ze tam mas mobil aj cena asi zodpoveda ze je to tovar na preclenie.... Som aj ja zvedava ze ako Ti to dopadne... vela stastia
@musa307 Preco si neobjednas sama ? Nemas bank.kartu? Lebo ak je problem s jazykom tak skus tuto stranku http://worldbusinessshop.com/?lang=sk neviem ci sa nahodou teraz neobnovuje tovar lebo je pomalsia ako inokedy. pod tlacitkom partneri su dalsie e-shops... tak mas cely obchodak.. overeny dodavatelia tak mi tovar vzdy prisiel alebo okamzite pisali ze tovar uz nemaju a hned vratili peniaze spat na ucet...proste overeny dodavateia...
ja som z toho jeleň, ako mam, prosim, postupovat, ked chcem objednat 2 sukne roznej velkosti, a farby? Hodim si to do kosika a potom neviem ako naspat, idem od zaciatku a uz mi to ukaze uplne ine obchody. a este, viem, ze som nemozna, ale 4T je na styri roky? a potom je tam obycajna 5- na pyt rokov? Co znamena to Tecko?
Dakujem, snad sa niekto najde, co mi odpovie, chcem objednat tutu suknu, riflovu bundu a mozno sa mi postasti najst lego. DAKUJEM a
pekny den 🙂
@majsenka ked to hodis do kosika, opyta sa ta, ci chces podracovat v nakupe. Ak ano, necha ta na tej istej stranke, alebo ides do kosika a ked si v kosiku zas klikni na ten tovar(link) co si objednala a ukaze ti suknu, a doobjednas odznova druhu velkost. Velkosti si radsej skontroluj presne. Vacsina predajcov ma uvedene presne miery, aby ti to sedelo.
@katkasanch Ďakujem krásne
baby ktora by mi spravila objednavku na aliexpresse?nemam s tou strankou ziadne skusenosti preto ak odtial niekto objednava,vie ako co funguje, ze by som sa pridala a doplatila za dotycnemu za moju objednavku nejaku sumu na ktorej sa dohodneme, dakujem
Objednaval uz niekto domcek pre babiky? Ze ako ste boli spokojne, v akom stave to doslo. Stoja tak do 50€. To mi uz zadrzia na colnici? Budu chciet odomna, aby som zaplatila clo? Kolko % to robi?
ja ma len zle skusenosti z objednavania cez internet
@moniciatko9 myslis len z aliexpresu alebo celkovo z internetu? Ja objednavam cez net vela, len s aliexpresom nemam skusenosti.

Ahojte, objednávala som niečo z aliexpres, po platbe mi prišli potvrdenie že platba bola verifikovaná. Potom že tovar bol zaslaný. Už ho mám aj doma. A teraz som dostala mail, že moja objednávka bola zrušená, lebo predajca ešte nedostal peniaze.
Môžete mi poradiť či a čo mám teraz robiť? Ďakujem