icon

Nákupy na Ukrajine- Veľké Slemence. Oplatí sa tam ísť?

jana822
28. jún 2010

Ahojte chcem sa spytat ze či bol niekto na nákup na ukrajine cez Veľké Slemence.Chcem sa spytat ze ci sa tam oplatí?je tam dost velky trh a da sa tam hocičo kupit???dakujem za odpovede 🙂

zoly1
13. nov 2017

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ci niekto nevie či 17.11.2017 su otvorene trhy v užhorode.DAkujem

stefi80
13. nov 2017

Dobrý deň, prosím Vás ak pôjdete do Uzhorodu 17.11. zistite nám prosím Vás aké ceny sa tam pohybujú lyžiarskych súprav napr.atomic,spyder
a či ich vlastne majú na trhu? Lebo chystáme sa tam 25.11.len nevieme či majú ich tam a za aké ceny. Máme to tam až okolo 500 km tak preto by som to potrebovala takto zistiť. Poprosím Vás. Dakujem veľmi pekne.

lillien19
16. nov 2017

Zdravim neviete mi poradit ? Da sa v piatok absolvovat nakupy na trhu slemence?

enusko
Odpoveď bola odstránená
maja2882
17. nov 2017

Ja som dnes ráno 17.11.2017 cca o 10,30 bola vo Veľkých Slemencoch. Po chvíli som videla ako sa ľudia od hraničného prechodu otáčajú preč. Zastavila som dve pani z Prešova, ktoré povedali, že čakali dve hodiny na vstup na územie Ukrajiny a stále pred nimi bolo asi 150 ľudí. Takže som sa otočila a odišla preč. Dve parkoviská boli preplnené a celé zablatené, colníci nestíhali. Vraj fungoval iba jeden počítač. Bola to zlá skúsenosť. Skúste napísať deň, keď ste nečakali alebo bolo menej Ľudí na tomto pešom prechode.

horselino
17. nov 2017

17.11.2017-nedostanete sa von z EU. Po hodinovom cakani v Slemencoch sme sa otocili a isli naspat. Tak ako v predoslom prispevku bolo napisane, parkoviska plne, mnozstvo ludi, colnica totalne pomala....foto prikladam

jarka207
18. nov 2017

aj doteraz pracovali na hranici,len tak bodaj bolo ked sa im chcelo,ale dalo sa,ale odkedy maju ukrajinci zrusene viza,tak co pozeram je to katastrofa,hodiny cakania a tym colnikom je to jedno,oni si tam debatuju,popijaju kavicky,papkaju a ludia nech cakaju.Keby chceli,tak by to islo jedna radost,len im sa nechce

dasa13860
18. nov 2017

Prosím Vás poraďte, ako je najlepšie ísť do Užhorodu? Už týždeň prelúskavam cestovné poriadky vlakov a autobusov.Chceli by sme ísť 23. alebo 24 .11.a zvažujeme na dva dni,keby sme nestíhali trhy za jeden deň.Hotely sú lacné. Nakoľko sme z Pov.Bystrice,je to dosť komplikované.Neviete,koľko čakajú autá na hraniciach? Nejde niekto autom, čo by mohol zobrať dve ženy?

stefi80
18. nov 2017

@dasa13860 Práve teraz opúšťame hranice Uzhorod -Vyšné Nemecké. čakacia doba 5 hodín. Cakacia doba tam 1,5 hodiny ráno o 3:30 hod.

dasa13860
19. nov 2017

@stefi80 Ďakujem veľmi pekne za info.No to je katastrofa.Myslím,že by bolo lepšie prespať tam,pozrieť mesto a ísť domov až ráno,to by asi neboli také kolóny.A má to aspoň efekt,tie nákupy? Moja kamoška bola min. týždeň a povedala,že v PL je na trhu lepší výber. (ale handry sú v PL nič moc,chodíme pravideľne). Ona kúpila iba termo prádlo a lyžiarsku bundu,ale vraj bol obmedzený výber farieb. Môžem sa opýtať,čo ste nakúpili?

stuckovaa
23. nov 2017

My sme boli 17. 11. 2017. Ráno sme si počkali cca 2 hod . a naspäť to bolo asi tiež tak ako ráno. Prechádzali sme cez Vyšné Nemecké. Čo sa týka nákupov. Myslím si že sa určite oplatí. Synovia (15 a 22) si toho nakupili veľa, od búnd, mikin, botasok, topánok až po ponožky. Výber je dobrý, len keby bolo viac času na nákupy.
Bolo veľa autobusov preto sme sa ponáhľali, aby sme naspäť nečakali veľmi dlho. Ukrajinskí colnici nás veľmi nekontrolovali, ale na slovenskej strane si dali záležať.

dasa13860
27. nov 2017

Tak sme to absolvovali cez víkend,ako som hovorila,oplatí sa prespať,lebo kto chce dobre nakúpiť,treba na to čas.Tovaru je dosť,ale ceny sa mi nezdajú až tak nízke.Už sa naučili,že Slováci majú peniaze 🙂 A sem tam aj oklamú,treba dávať pozor.

maja2882
14. dec 2017

Ja som bola na Ukrajine včera 13.12.2017. Dá sa povedať, že prechod cez Veľké Slemence bol plynulý na vstupe aj na výstupe. Keď som sa pýtala domácich, kedy je veľa ľudí, tak sa zhodli, že hlavne cez víkend. Teda kto môže nech ide cez týždeň. Hneď za hranicou aj tak čaká kopa "taxíkov", aby Vás odviezla do Užhorodu bud do mesta alebo na ich trh. Ja som nakúpila vo Velkých Slemencoch, keďže tam mali všetko, čo som potrebovala pred Vianocami dokúpiť. Výber je menší, ale postačoval.

mellisa065
22. dec 2017

Budú trhy otvorené 26.12?

xana17
1. mar 2018

Prosím Vás,môže mi tu niekto pomôcť.Potrebujem z lekárne čipky Polyoxidonium.Na Slovensku sú strašne drahé,zaplatím ich samozrejme aj poštu aj Vám za ochotu.Dakujem veľmi pekne

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
xana17
1. mar 2018

Ano je 12 mg polyoxidonium čipky volnepredajný v lekármi .Priniesol mi ho jeden pán čo tam chodil na kamione,ale už nechodí.

domcicurka
4. apr 2018

Ahojte, boli ste terz niekto na trhoch v Užhorode chceli by sme ist pozrieť prvy krat tak by sme radi vedeli na čo sa mame pripravit, co tam kupime a ci mame radsej kupivat na trhoch alebo v obchodoch? Taktiez by sme chceli ist autom oplati sa to alebo radsej vlakom ? popripade kde ked pojdeme autom je potrebne parkovat aby sa autu nieco nestalo ...dakujem

enusko
Odpoveď bola odstránená
ivana9490
18. máj 2018

Ahojte, chcem sa opýtať , keď ste išla niektorá kupovať šaty na ukrajinu brali ste si so sebou aj svadobné topánky? Pýtam sa preto, či nerobili s tým colnici problém, že načo to beriete či nie na predaj a tak.

jarka207
2. júl 2018

viete niekto poradit kde v meste v Užhorode kupim bicykel?

maru21
2. júl 2018

@jarka207 isto na trhu...alebo priamo v obchodoch napr. Nová línia..niečo ako naše Tesco, Merkury Market

jarka207
2. júl 2018

@maru21 a kvalita?

maru21
2. júl 2018

Jarka,myslím že v pohode,isto majú v meste aj lepšie kvalitou v nejakých kamenných obchodoch,my sme kúpili napr.sportovy kočík a je perfektný,úplne rovnaký ako na Slovensku,len o 20€ lacnejší ;)

traffic
11. júl 2018

Chystam sa na Ukrajinu a chcem sa opytat, ako dlho sa cca caka na hraniciach, na co sa mam pripravit a ake dokumenty potrebujem, ked prechadzam cez hranice a mozete mi este napisat, ake su tam dediny a mestecka? Dakujem z aopdoved

maru21
11. júl 2018

@traffic keďže sú prázdniny čakanie na hranici je teraz náročné, minulý týžden známi čakali cca 4hodiny, zo slovenskej strany sa čaká pomerne krátko napr. Hodinu, ale cesta naspäť býva horšia, vtedy sa čaká dlho, spomínaných cca 4hod..:(

maru21
11. júl 2018

@traffic dokumenty... Pas, ak idete autom je potrebné zelené karta, ak nie ste majiteľ auta aj splnomocnenie na auto(3€u notára), hasiaci prístroj v aute... O iných veciach neviem.. A cez hranice keď sa budete vracať sú podmienky, veci ktoré nemôžete preniesť napríklad mäsové a mliečne výrobky sú zakázané, aby sa nesirili choroby medzi štátmi :/
Max. 2 skatulky cigariet, 1liter alkoholu na 1 osobu
Ó iných obmedzeniach neviem 🙂

enusko
Odpoveď bola odstránená
maru21
14. júl 2018

@enusko ja napríklad koberce vôbec neviem, ani nikoho nepoznám, kto by spomínal ze išiel kupovať koberce :(

bjanka111
21. júl 2018

Ahojte, potrebovala by som poradit kto isiel do Uzhorodu teraz niekedy ale cez hranicny priechod Ubla. Chceme ist pozicanym autom na jeden den, vylet ale pocuvam historky ze policajti cakaju za hranicami a stopuku, zacnu davat fukat “do novin” a zistovat, ze vam chyba nieco z pov. vybavy a pod len aby vytiahli peniaze. Cista buzeracia aby od nas dostali peniaze. Nikto nam tam neodporuca ist. Kto tam bol teraz a ako to je vlastne? dakujem