icon

Nákupy s manželom

suziaaa
13. okt 2017

Ahojte, žienky. Viem, že nákupy s mužom nie sú obvykle veľmi príjemná záležitosť, asi ani pre nich nie... 🙂. Česť výnimkám.
Chcem sa podeliť o moje skúsenosti so spoločnými nákupmi (teraz konkrétne potraviny a iný každodenný spotrebný materiál) pretože občas mám pocit, že to nie je normálne.
Mám rada rýchle nákupy s tým, že viem čo idem kúpiť, len to naberiem a idem ďalej, v obchode som možno 5 minút. Ale na druhú stranu sa ani prehnane neponáhľam, jednoducho žiadne stresy, ani žiadne zbytočné zdržovačky. Všetko prebieha v pohode...
No s mužom je to iné. Môj milý začne byť zrazu dominantný a vystresovaný, všetko musí prebiehať po jeho. Veľmi sa ponáhľa, potom mi nadáva ak idem svojím tempom, nemám sa od neho vzďaľovať a nenechá ma o ničom rozhodnúť. Na druhú stranu ma stále otravuje, ak sa nevie medzi niečím rozhodnúť, zatiahne ma do výberu, no nech vyberiem čokoľvek, nahnevá ho to...
Asi takto - "mám vybrať toto alebo to druhé?"
"Mne sa viac páči to druhé, aj cena je lepšia"
"Ale toto má väčšiu gramáž, sakra, ženská!!!"
"No tak zober to prvé...."
"Je tam menší podiel mäsa, nevieš čítať??"
Atď atď...
Neviem už čo s ním, nakoniec to dopadne tak, že sa sklesnuto vlečiem za ním, keď sa niečo pýta, snažím sa konverzáciu čo najskôr ukončiť, odpovedám jednoslovne a čakám kým to konečne skončí. Ak sa skúsim vzdialiť, zase ho to vytočí. Detto ak zaostávam. Nebaví ma to takto, nie som submisívny typ, ale ani hádavý a mám rada keď všetko prebieha v pohode.
Snažím sa nákupom s ním vyhnúť, ale občas to treba (je treba viac rúk, auto, dve peňaženky 🙂)) ) a obvykle nakupujeme keď spolu niečo vybavujeme v meste takže aj do obchodu ideme dvaja. Už sa uchyľujem k úskokom, predstieram, že mi je zle a ostanem v aute alebo potrebujem súrne na wc a podobne.
Porozprávanie s ním nepomôže, nerozumie tomu kde robí chybu. Proste mi povie, že som zaostala a vytočilo ho to, nerozumie čo riešim. Inak sa ale chová normálne a príjemne, len tie nákupy...
Som zvedavá na Vaše skúsenosti.

janickacrazy
14. okt 2017

@suziaaa No prepáč, ale máte to rozdelené úplne nanič. Takto to proste nejde, on platí a ty dreš ako kon. Ked budeš mať dieťa, unavená, nevyspatá, dieťa sa ti zobudí x-krát za noc a ráno o 6 ešte pobežíš s dieťaťom v kočíku vyvenčiť psov, lebo milostivý všetko platí? Toto nemože fungovať. 😈

tiper24
14. okt 2017

ja sa vyzivam v nakupovaní 😀

katarinamarkova
14. okt 2017

@suziaaa tebe povie manžel, že si zaostalá? a toto považuješ za normálne chovanie?? skutočne?
1) ak sa niekto pri nákupoch so mnou správa ako debil, tak s ním jednoducho nenakupujem!
2) uvažovať či kráčať pred niekým alebo za niekým a či odpovedať, alebo neodpovedať...... bojíš sa ho v tej chvíli?
3) vysvetli mi prečo človek potrebuje na nákup dve peňaženky??
4) vysvetli mi, prečo človek potrebuje na nákup 4ruky??
5) moje skúsenosti: nakupujem normálne - sama, s manželom, nepočítam pri tom ruky ani počet peňaženiek, správame sa pri tom či osamote, či spoločne rovnako slušne a bez stresov ako vždy....teda uznám ak sa raz za sto rokov stane, že sa ocitneme na nákupe ja+manžel+1.dieťa+2.dieťa+3.dieťa - tak áno, tu trošku stres funguje 🙂 prejaví sa však maximálne tak, že na seba obaja s ľútosťou pozeráme, že nech to už máme za sebou 🙂 🙂 🙂

tiper24
14. okt 2017

@katarinamarkova presne tak, treba nakupovat v klude

katarinamarkova
14. okt 2017

@suziaaa ,,jeho peniaze,,??
všetko takto v manželstve delíte na ,,moje,, a ,, tvoje,, ?
koho sú potom potraviny nakúpené za jeho peniaze?

katarinamarkova
14. okt 2017

@suziaaa ako čítam ďalej, začínam chápať dobre? - tvoja je práca, starostlivosť o domácnosť, o deti, o farmičku, varenie, žehlenie, pranie, upratovanie.....jeho sú peniaze?

slivka3
14. okt 2017

@suziaaa ja s chlapom tiež nechodím nakupovať,to je nočná mora...to pri ňom by sme v obchode strávili pol dňa a minuli celý rozpočet...
Ja si nakúpim samá kým je v práci a som spokojná...
A čo sa týka domácnosti.... tiež to máme teraz podelené.... keď sme bývali na byte....tak on mal na starostí varenie a detí keď som bola v práci, robím celodenky a ja domácnosť...
Teraz sme na dome, ktorý komplet rekonštruujeme...tak zas on robí na dome a ja sa starám o domácnosť...s ktorou mi už ale pomáhajú detí,teda aj manželovi vonku....ale pomáhame si aj navzájom ja jemu vonku....on zas mne dnu...ale to skôr už len navariť....

tiper24
14. okt 2017

pomáhame si aj navzájom ja jemu vonku....on zas mne dnu 😀

slivka3
14. okt 2017

@tiper24 A??
Šak vonku na záhrade,okolo domu....
Dnu....v dome....
Nie???😉

tiper24
14. okt 2017

@slivka3 ja viem len tak to bolo napisane som si neodpustil 😀

slivka3
14. okt 2017

@tiper24 No veď chlap....😂😂vy to beriete vždy aj z iného uhla ako to je myslené.....😉

tiper24
14. okt 2017

@slivka3 ale chapeme sa to je dolezite 😉🙂

slivka3
14. okt 2017

@tiper24 ešteže tak.....😃😉

tiper24
14. okt 2017

@slivka3 sranda musi byt 😉🙂

slivka3
14. okt 2017

@tiper24 Áno musí....bez nej by bol život o ničom....😉

tiper24
14. okt 2017

@slivka3 presne tak 🙂

stefi_k
15. okt 2017

Úprimne čo je na ňom super ?? Nákup si pre seba a skús nespraviť nič a uvidíš čo spraví, to cely život chces makať a on sa bude zabávať a ešte ti zo vyhadzovať na oči. O 5-10 rokov pozrieš dozadu a čo asi uvidíš ?

suziaaa
autor
15. okt 2017

@katarinamarkova
Nemám pocit, že by som písala, že o mne tvrdí že som zaostalá. Skôr, že zaostávam keď nakupujeme.
Písala som, že sa snažím nenakupovať s ním, ale občas to proste treba.
Nebojím sa ho v tej chvíli, je mi to nepríjemné a príde mi celá tá situácia zbytočná pretože sme to mohli riešiť aj v kľude a bez stresu.
Dve peňaženky, to bolo obrazne povedané, t.j. - v mojej peňaženke sa nenachádzajú peniaze, ktorými by som mohla zaplatiť nákup a v jeho peňaženke áno.
Štyri ruky sú potrebné na náš nákup, vieš mi vysvetliť ako mám pešo dopraviť na samotu do lesa (nakoľko auto sa tam nedostane) plné igelitky nákupu? Ak samozrejme nechcem stále vyvolávať rodine aby mi prišli pomôcť?

@katarinamarkova , áno, chápeš správne, nákupy platí on na 98 percent. Z potravín, ktoré sa nakúpia následne niečo uvarím, čiže do toho obaja niečo dáme a výsledné jedlo je spoločné.

Bohužiaľ, naozaj neviem ako inak riešiť náš problém, neostáva mi veľa peňazí na nákup potravín a som rada, že to zatiahne on.

lilyianka
15. okt 2017

@suziaaa toto by mi skusil raz muz povedat,ze on zaraba a plati a tym padom doma nic neirobi!!
U nas chlap tiez zarobi viac ako ja,ale peniaze odovzda vzdy mne...aj karty mam z oboch uctov ja...a mame tiez psov i sliepky...o hydinu sa stara on (ja sa ich bojim) a so psami ideme bud spolu von alebo ja (ked je dlhsie v praci)
Praveze moj je az moc aktivny a pracovity...jemu len poviem,ze nieco treba a on by nedbal hned ist a kupit a opravit...stale je vonku a stara sa o zahradu,travnik,jeho kralovstvo v garazi a pivnici...a tiez mi umyva okna 👍 a zlozitejsie jedla vari on (je z fachu 😊)

suziaaa
autor
15. okt 2017

@lilyianka
To znie ako muž snov... :D

tiper24
15. okt 2017

@lilyianka asi je pod papučou 😀😀

lilyianka
15. okt 2017

@suziaaa pre nas oboch je to uplne normslne a obom to vyhovuje

@tiper24 preco pod papucou?

tiper24
15. okt 2017

@lilyianka neviem 🙂

katarinamarkova
15. okt 2017

@suziaaa ,,Porozprávanie s ním nepomôže, nerozumie tomu kde robí chybu. Proste mi povie, že som zaostala a vytočilo ho to, nerozumie čo riešim.,,
pochopilla som, čo všetko vie spraviť jeden dĺžeň 🙂
To fakt ho vytočí to, že za ním v obchode nestíhaš?

katarinamarkova
15. okt 2017

@suziaaa a kedy je tá skutočne nevyhnutná situácia - musím ísť nakupovať s manželom.
Ja som takú ešte nezažila. áno niekedy je viac rúk pohodlnejších ale veď každý jeden nákup zvládne svojprávny človek spraviť sám, či nie?

katarinamarkova
15. okt 2017

@suziaaa 2 peňaženky:
tak potom ak je tvoja prázdna a peniaze sú len v jeho peňaženke, bohato stačí ak pôjde na nákup on? nie?

katarinamarkova
15. okt 2017

@suziaaa ,,Snažím sa nákupom s ním vyhnúť, ale občas to treba (je treba viac rúk, auto, dve peňaženky ,,
,,Štyri ruky sú potrebné na náš nákup, vieš mi vysvetliť ako mám pešo dopraviť na samotu do lesa (nakoľko auto sa tam nedostane) plné igelitky nákupu? ,,

nechápem, najprv píšeš, že musíš ísť s manželom lebo je treba auto, potom zas píšeš, že domov sa autom nedostaneš.

vysvetlíš mi to?

tak chodíte na nákup autom? pešo? alebo idete pešo z domu 5km k autu, potom autom do obchodu a potom autom z obchodu a od zaparkovaného auta ďalších 5km pešo? či ako to mám chápať?
ďakujem za objasnenie.

0silvia0
15. okt 2017

@katarinamarkova no asi sa nedostane až k domu autom, možno nemajú terénne auto, ale musia parkovať niekoľko desiatok metrov od domu... snáď...

katarinamarkova
15. okt 2017

@0silvia0 ale veď aj v tomto prípade bohato stačí ak ide na nákup daný šofér, to ten ujo s plnou peňaženkou. Manželka akurát tak dobehne manželovi pri auto pomôcť vynosiť tašky a medzitým si môže na farmičke porobiť.
Stále nechápem prečo musia byť práve v obchode dvaja.

0silvia0
15. okt 2017

@katarinamarkova no ja neviem, na kom by sa to ten ujo vyvŕšil v tom obchode keby išiel sám? Šak odreagovať sa na niekom treba 🤐