icon

Nákupy v období covid

26. apr 2021

Áno som veľmi zlá, no už je to psychický neúnosné. Posledný rok ma už neskutočne unavujú tie nákupy svokrovcom. Boja sa covidu neskutočne a každý deň, keď som v práci príde 13,00 hodín a svokra mi volá a diktuje nákupný zoznam. Už som jej x krát povedala, že ma celý deň na to aby spísala, čo jej treba a dala mi zoznam keď som doma. No to je ako hrach na stenu hádzať a zoznam je taký dlhý, že za každým razom musím behať do nákupného centra, nakoľko v malých potravinách to nekúpim. Niekedy je schopná mi aj 5x zavolať, že ešte niečo zabudla. Ona sa bojí a mňa nech znesie zo sveta. To je môj dnešný výlev. Áno som zlá.....

sovica
26. apr 2021

Hmm, a prečo im nejde nakúpiť ich syn? Rozprávali ste sa o tom s manželom? Ak by ma svokrovci takto terorizovali, nakupovať by im chodil manžel. Mňa by po takomto prístupe ani nehlo. Alebo si rozdeliť služby, jeden týždeň pôjdete na nákup Vy, ďalší Vaša švagriná.
Z toho, čo píšete, mám dojem, že žijete asi s nimi v ich dome (ak sa mýlim, ospravedlňujem sa). Majú teda asi dojem, že ste im niečo dlžná...
Ako píšu kočky vyššie, treba nastaviť pravidlá. Nakúpiť im pôjdete 1-2x do týždňa a zoznam Vám svokra odovzdá napísaný ešte večer (aby ráno pred Vašim odchodom z domu nezmätkovala). Ak Vám bude zase volať do práce, nedvíhajte to. Potom jej povedzte, že ste nemohli, lebo ste preberali niečo so šéfom, boli ste v inej kancelárii a telefón ste si nechali na stole, šéf Vám zakázal súkromné telefonáty atď. - vymyslieť sa dá čokoľvek.

vikusjk
26. apr 2021

vieš, svokra ti bude toľko skákať po hlave, koľko jej ty sama dovoliš... ak ti pomôže takýto výlev raz za čas, tak fajn, aj tak sa dá. Ale ak nie, tak si nastav pravidlá a dodržuj ich. To máš ako s deťmi, darmo povieš, že raz za týždeň, keď potom aj tak každý deň ideš. Zoznam večer, telefón nedvíhať. A keď zabudla, tak prosím, nech vyčká do ďalšieho nákupu. Ona sa prispôsobí, keď zistí, že držíš slovo. Alebo bude odrazu môcť obťažovať aj svoju dcéru, či vnučky.

loginexistuje
26. apr 2021

a vy byvate u nich ? ci preco takto len ty nosis ? ako ze vam dali dom za doopqtrovanie myslim

hettinka
26. apr 2021

Svokra preco nie je zaockovana, keď sa tak boji? Na akú vakcínu čaká? Veď mohla byt už dávno.
Ja by som toto nerobila, sebe chodím na veľký nákup 1x do týždňa, takze v rámci toho kúpila čo chce a žiadne denne behanie do supermarketu. Do malých potravín si v čase od 9-11 môže ist aj sama, ak je inak zdravá.

hettinka
26. apr 2021

Ja som rodičom nakupovala na jar, keď sa nevedelo, ako bude a tiež to bolo náročné. Ešte mi aj ofrflali vyber jogurtov, že taký neľúbia... ale teraz si už chodia sami, zaockovani sú, respiratory nakúpené majú a prechádzka im len prospeje.

jankalukasova
26. apr 2021

Mne by ani tak neslo o covid ale rozhodne by som nebola ochotna denne obetovat tolko casu nakupom covid necovid. Neexistuje. Keby volala, proste by som povedala, ze dnes nepojdem. Ked jej chyba, nech ide sama. Ved mas aj ine veci na praci ako sa potlkat po obchodoch. Chodime raz, max 2x tyzdenne a aj to mi ide na nervy....

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
hipuska
26. apr 2021

No, asi nevyriešis nič. By si musela strikne seknut a to zjavne nedáš. Inak, tvoja svokra nemá dobre zmenezovanu domácnosť, keď jej čosi furt chybá. Možno si s ňou sadnúť a prebrat...čo ide variť tento týždeň a podľa toho... Ale teda to by bol nasludsky výkon. Alebo vydržať ešte mesiac, keď si to už toľko dala. Ale teda, treba ich už postupne vracat do života.

nikpa
26. apr 2021

Skús jej raz nezdvihnut aby pochopila, že ty v práci pracuješ a keď prídeš domov bez nákupu, snáď sa spamäta. Vieš ona robí len to čo jej dovolíš...

autor
26. apr 2021

@hettinka asi Sputnik

renka30
26. apr 2021

Urcite si treba nastavit hranice, takto vas iba vyuziva. Nech si spise zoznam a 1x max. 2x za tyzden by som isla nakupit zaroven s mojim nakupom. Ved kazdy den nechodim na nakup ani pre nas. A okrem ineho, su vyhradene seniorske hodiny, moja mama to dodrziava, inokedy nechodi.

hettinka
26. apr 2021

Boze, týchto milujem. Sedí doma a čaká na Sputnik 😂 a ty jej robis rok slúžku... akože pomôcť treba, ak tam bývate, kto iný by mal. No ale v rámci možnosti a istých hraníc. Proste do obchodu 1-2x týždenne a žiadne telefonáty do roboty.

renka30
26. apr 2021

My chodime na velky nakup v piatok, vzdy zavolame aj svokre ci nieco nechce, take co u nas v potravinach nemaju, podla toho kam ideme. Inak si nakupuje sama, niekedy ide aj kazdy den, obchod ma pri bytovke.

katkaseiner
26. apr 2021

Myslim ze kazda ti to tu uz napisala. Je velmi pekne co pre nu robis, ale ona to uz proste prehana... ani keby si rovno v potravinach pracovala, necakala by som ze kazdy den mi donesies nakup. Proste nehovorim, zabudne, ok, tak nie 1x ale 2x do tyzdna jej daj termin podla toho ako to tebe vyhovuje a koniec. Nepises jej vek a ci je zaockovana... ok, niektore potraviny proste nemaju v malom obchode na dedine (tiez moj pripad) ale ked idem raz za mesiac do Lidla, tak si urobim zasoby toho co u nas nemaju a na ostatok mi stacia aj male potraviny na dedine.
Ja uz by som sa davno postavila na zadne a vysvetlila im, ze mam pracu, deti, cenim si volny cas a taktiez sa nechcem nakazit, preto nechodim kazdy den po 2 rozky a 5dkg salamy. Bud im to bude vyhovovat alebo nie...

viestta
Odpoveď bola odstránená
majoranka24
26. apr 2021

Nie si vobec zla. Zneuzivaju ta a uz to dlho tolerujes.

number19
26. apr 2021

Dceru, vnucky zatazovat nemoze, ale teba nevestu ano?
To je taky maly teror co ona na teba robi.
Nerob si vycitky a normalne sa tomu vyhybaj. Nedvihat telefon a az ked si doma sa ozvat, ze teda uz si doma, ze co potrebovala. A stale oznamit kedy ides nakupovat a dat tetuse termin do kedy ti ma dat vediet co potrebuje...

unicornlady
26. apr 2021

Inak tiež mám jednu príbuznú, ktorá nemá zásoby v špajzi. Je zvyknutá, že veľký obchoďák hneď vedľa a chodí tam tuším každý deň. Tam, ak sa niečo minie, nie je zásoba, treba to ísť dokúpiť. Tiež takémuto zmýšľaniu nerozumiem, však aj napr. múku, cestoviny, resp. nejaké základné veci treba mať aspoň nejakú zásobu (ak človek zistí pri varení, že mu niečo chýba, tak aby nemusel bežať do obchodu)

oomina
26. apr 2021

Akože pomôcť je jedna vec, ja pomôžem rada, aj kúpim, ale odtiaľ potiaľ. Keď treba, že nejaké maličkosti idú si samy do obchodu ako je vyhradené. Predsa len my tiež nie sme na špagátiku.

sante81
26. apr 2021

Chyba je v tebe, ak sa ti nepáči, mamičke treba povedať spôsobom aby pochopila, najlepšie hneď. Je rozdiel pomôcť a nechať sa využívať.

autor
26. apr 2021

@viestta áno už som minule vybuchla. Povedala som aj pred svokrom,že celý deň sú doma,tak majú dostatok času,aby si sadli a spísali zoznam,čo potrebujú, nakoľko už na to nemám nervy, Svokor so mnou súhlasil a svokru zdrbal,že či si myslí,že budem chodiť ráno do obchodu a cestou z práce. On to pochopil. Napríklad dnes mi volala do práce 3 x

hettinka
26. apr 2021

Nedvihaj. Povedz, že v práci nesmieš dvíhať telefón.

unicornlady
26. apr 2021

Tvoj manžel nevie svojej mame dohovoriť? Možno od neho to viac prijme.

autor
26. apr 2021

@unicornlady skôr ju ospravedlňujem,že mám sa povzniesť ,že veľa zabúda na 70

hettinka
26. apr 2021

Tak nech sa povznesie on a od zajtra mamičke nakupuje výlučne on. A ja by som viac telefón nedvíhala a do obchodu nesla.

unicornlady
26. apr 2021

Ak je pravda, že ona veľa zabúda, tak o to väčší dôvod, aby si písala zoznam, čo treba nakúpiť (moja babka má o 10r viac a tiež si pekne spíše zoznam a my jej podľa toho nakúpime)
A kľudne jej teda spíšte aj deň, kedy pôjdete nakúpiť, aby vedela, že dovtedy si to musí spísať (inak nech svokor teda ide na nákup)

autor
26. apr 2021

@unicornlady toho by porazilo,keby mal ísť s ňou na nákup

unicornlady
26. apr 2021

Nie s ňou, on sám dokúpi, čo jej chýba (a ako sme spomenuli, na to majú určený čas doobeda, veď sú na dôchodku, nič ich nenaháňa)

autor
26. apr 2021

@unicornlady no už x krát som jej povedala,že má napísať,no aj keď napíše je schopná mi ešte 2 x zavolať. Človek nechce byť taký,no ak x ľudí v dôchodkovom veku si môže ísť nakúpiť,tak nevidí dôvod prečo by tiež nemohli. Inak pre mňa je brutál ísť do veľkého centrá hlavne Kaufland. Chytím panicky atak a musím vyjsť von. A keď mi dá papier s 20 položkami,proste to nezvladam a dobre vie o mojom probléme. Už letáky Kaufland pred ňou skrývam,čo v akcií to potrebuje

hiro
26. apr 2021

Nauc ich pouzivat
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
Do zdielaneho nakupneho zoznamu moze kazdy dopisovat a budu vidiet ked zaskrtnes co si uz kupila 🙂 No som veru spokojny, pamata si veci co uz si kupovala, vie citat ciarove kody a napise nazvy veci, vie uchovavat kolko mas zrniek v korenickach ;)