Nálepka "Z" a "Deti v aute"
Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?
@vroni ale to už mám za sebou. Ja nejazdím týždeň. Trasu som prešla x krát s niekým a x krát už sama... Zase ja som nespadla zo stromu. Mám okolo seba ľudí, ktorí mi hovoria, že jazdím dobre. Nemôžem rok s niekým jazdiť jednu trasu, ktorá má 40km a polovica ide cez pole
Niečo sa zmenilo a už je dovolené trúbiť aj pre niečo iné ako na odvrátenie nebezpečenstva? Aký má význam trúbiť na niekoho komu to zdochlo alebo čaká dlhšie kým bude mať istotu, že naozaj do križovatky môže vojsť? Zatrúbiš a čo sa stane? Zázračné jej to naštartuje?
Nepoznáte nálepku dieťa v aute, trúbite keď sa vám nepáči, že niekto sa snaží jazdiť bezpečne pre seba aj okolie ale hlavne, že vy ste si zatrubili.Samozrejme že si dva krát rozmýšľam či môžem obiehať ak mám zlý výhľad alebo nemám istotu či to stihnem. A ak niekto zatrúbiš tak sa tam mám bezhlavo vrhnúť lebo on vie lepšie ako je na tom moje auto môj výhľad a podobne? No nie - odignorujem lebo zjavne je to niekto kto nepozná predpisy keď trúbi a žiadne nebezpečenstvo nehrozí...
Alebo hrozí? Vaše trúbenie znamená ak sa nepohneš a budeš ma brzdiť vystúpim z auta a rozmlátim ti predné sklo? Vy ste to nebezpečenstvo, ktoré treba odvrátiť?
@dominikamacakova to je moja rada povedz si, že asi tiež má Z a len chvíľu vodičák keď nevie, že trúbiť nemá. Daj si Z nech si ťa obehnú hneď ako im to ich schopnosti dovolia a ohrozujú niekoho iného. Lebo podľa mňa oveľa viac ako opatrný vodič, ohrozuje premávku nervózny, uponáhľaný a božsky neomylný vodič.
@bilberryday tak pre mňa je to napr info,že pri auto s nálepkou "dieťa v aute" nezaparkujem ak nemusím...
@dominikamacakova minimálne Z je fajn.. pre mňa je to signál,že nemám hresit a nervacit pri takom vodičovi veď aj ja som sa učila ...
Ja mam sice vodicak od18tky ale aktivne soferujem iba posledne dva roky, resp uplne intezivne posledny rok. Keby bolo na mne, auto oblepim vsetkym co sa da :D aj Zko aj Deti v aute, ale muz nechcel ani jedno na nove auto..Ale neviem, ci by vodici boli ohladuplnejsi. Ja jazdim v Bratislave a na vsetko sa da zvyknut..ja sa stale riadim tym, co mi povedal pan na kondicnych jazdach, ze vodic sa ma prisposobit vozovke a vlastnym schopnostiam..Cize ked potrebujem ist pomalsie (mam skoro vzdy dieta so sebou, zachvilu dve), tak proste idem a bud ma obehnu, alebo proste pockaju a stratia 5 sekund zivota. Dlabem na nich, mam dieta a chcem, aby bolo v bezpeci.
a tuto niekde zaznelo ze "talent na soferovanie". Len som si pokrutila ocami. vsetko je o praxi. Ano, niekomu to ide lepsie ako inemu, tak je to predsa so vsetkym, ale to neznamena, ze to treba vzdat,
@maggie20 môj neprebieha, len komentuje, napríklad, bože to nemohol vyhodiť blinker skôr? Načo brzdí??? Veď hlavná je prázdna! Atď. Pritom "Z" jak krava na zadnom skle 🤷🤷🤷. Ale tak on všeobecne komentuje všetkých, to som zvyknutá, len pri tom Ztku sa ozvem, že halóóó trochu empatie... 😄. Našťastie ale nejazdí agresívne, len komentuje všetkých a všetko. (Z môjho pohľadu - ja som vodič, ktorý nemá potrebu sa vyjadrovať k jazdným schopnostiam iných vodičov, kým ma vyslovene neohrozia).
@dominikamacakova Z som nikdy nemala. Dieťa v aute nálepku máme, tiež som si myslela, že je to preto, aby vodiči dávali väčší pozor, že im bude jasné, že s deťmi nepôjdem tak rýchlo. Manžel mi vysvetlil, že tá nálepka je skôr upozornenie pre záchranárov, že môže byť v aute dieťa, aby sa pozreli pod sedalo a podobne.
@zuzanka.zuzu alebo pre istotu😄 a pre istotu dať prednosť v kruhači, mne sa tak kabela celá kompletne vysypala a vôbec sa na vodičov nelepim, ale toto je mega
@sono2 tebe nikdy neušla značka ako začiatočníčke? Mne milión krát... Divné, že ten vodičák mám, dokonca som nikoho nezabila a dokonca už viem aj šoférovať tak, že stíham aj značky, aj blinkre, aj zrkadielka a dokonca aj mrknúť očkom, či z vedľajšej si to nešinie nejaký kamikadze, lebo aj to sa stáva... Ale tak jasné, niekomu stačí pár jázd v autoškole a už ani to Ztko nepotrebuje.
@lucopeda 🤷 Nezodpovední šoféri sa nájdu všade, veď sú toho plné správy. Osobne však cyklistov na cestách veľmi nemusím... Hlavne nie na tých úzkych a plných zákrut medzi dedinami. No naposledy som pred týždňom zažila na ceste 1. triedy človeka na el. kolobežke, v noci, bez akéhokoľvek reflexného oblečenia a zadného svietenia. 🤦 Doteraz rozmýšľam, či chcel spáchať samovráždu.
@dominikamacakova, neviem, nesedím vedľa teba v aute. Popisujes jazdu šoféra, o ktorom by som nepovedala, že jazdí dobre. Možno je chyba v popise. Veci, ktoré si popisovala, že robíš, dobrý šofér nerobí. Pokiaľ si so svojim soferskym umením spokojná, tak dosť dobre nerozumiem téme. 🤷♀️
@dominikamacakova podľa ma Z ma význam. Ja tiež davam vtedy viac pozor a myslím, že nie som jediná.
Deti v aute nemám, to mi príde, že ma nejaký zmysel
@sono2 mňa by tiež občas zaujímalo ako dokáže niekomu ujsť značka , nepochopím 😅 ex sa na to rád vyhováral ... A potom dostával pokuty lebo nevidel značku . Síce mám vodičák krátko ale nikdy sa nestalo , že by som niečo prehliadla . A nemusím sa ani sústrediť nejak zvlášť na tie značky ...
ja tiez si myslim ze tie nalepky maju svoj zmysel ked vidim Z , tak som opatrnejsia ...pri soferovani a deti v aute tiez ,ale to vidim malokedy---
@dominikamacakova teraz si robím vodičský, áno v čase získania vodičského budem mat 41 rokov. Ako spolojazdec mam prebrazdene Slovensko XY krát, ale nepochopím tých debilnych šoférov co sa všade a vždy ponáhľajú. Každý raz začínal a musel sa zdokonaliť, či je to v šoférovaní, v práci. Nikto múdry a šikovný z neba nespadol. Chce to prax, a aj ty najväčší vytrubovaci, museli niekedy začínať, len už na to zabudli.
@bilberryday 😂😂😂😂😂 joooj..prepac ,ale nepis hluposti..asi si nenalepim na auto nalepku dieta v aute ked tam vozim mlieko....a mliekaren ma polep,ze vozi mleko,ale v skutočnosti je plna cisterna detí ...akoze sorry,ale tvoje komentare su dosť pripominajuce netolerantnych vodičov na cestach....😂😂😂😂😂🙏🏼 ☮️☮️☮️☮️
@bilberryday ja citam s porozumenim..vsetky komentare boli citane s porozumenim...no tvoje boli primitívne ,sorry....a znak ktorý som dala na konci znamena mier...keby si.nevedela...☮️ Viac sa k tomu nevyjadrujem...teda k tebe...prajem pekný deň
@dominikamacakova mne moj inštruktor v autoskole povedal,ze aj keby som mala na celom zadku auta polepene nalepky ,,Z'' tak sa najde stale idiot ktorý ma schvalne bude stresovať ...
Tak namiesto toho mam za oknom vzadu ,,kráľovná ciest'' a nik ma nevytrubuje lebo ani len nestihnú ... 😂 Vela šťastia 💗💗💗
Ja tiež odporúčam dát si Ztko, ja som ho síce nelepila aj keď mi ho frajer kúpil ale ja som vedela jazdiť ešte predtým ako som mala vodičak a zatiaľ (klop, klop) som ešte nikdy na ceste nič takéto podobne neurobila. Ale keď vidím na aute Ztko tak si držím odstup a áno pripadne predbehnem lebo tak nikdy nevieš kedy si začiatočník pri preradovani pomýli spojku s brzdou, z toho mam asi najväčší strach 😂😂
@dominikamacakova keď to tak cítis tak nejazdí... Radšej... Moja sestra nejazdí, lebo nechce presne preto... A pritom vie šoférovať, len do mesta nepôjde... Ja som točila xykrat nemecko a Slovensko, sama úplne sama v aute... Ale priznám sa, ze napríklad také Kosice??? do frasa komunikácie cestné majú 100x horšie ako taky Mníchov alebo Hamburg... V KE podla mna ani najskúsenejší šofér, ked príde z Ba nebude veidet.... Hamburg nemal take zlozite kruhace, križovatky ako Košice.... Takže ja Z nemam ani som nemala, jazdím od 18r...co je 12r vkuse... Jedno ake auto ale keď mam ist do Košíc, tak dovidenia 😄😄😄 a mam tiež uz dieťa a ta mi dorbe nevyskoci zo sedačky, ma len 16m ale je to neposedne dieťa... Uz som aj na diaľnici stala 😄😄😄 kvôli nej, ze tak revala az sa zacala dusiť, zastavila som na krajnici dala výstražné, skocila ku nej do zadu.... A chceme si dat nálepku, ze "maly cert v aute v sedačke " aby to doplom ludom prečo niekdy zaflekujem 😄😄😄 a pritom jazdiť viem aj na 🚜🚚🚙
@dominikamacakova ved spravaj sa podľa svojho uváženia. Ženy z modrého koňa určite niesú neohľaduplné vodičky 😉 ak niektoré indivíduá potrebujú ukázať, že vedia lepšie šoférovať, tak to urobia, aj keď tam budeš mať nálepku "cestný pirát". Najlepšie je vždy prispôsobiť jazdu povahe vozovky, či už ideš sama, alebo s ostatnými pokladmi svojho života (deti, muž, rodičia, rodina, kamaráti, každý z nich je jedinečný 😉 )
Pomaly ďalej zajdeš, nemusíš hnať. Ak ideš podľa pravidiel, nikoho svojou jazdou neobmedzuješ, potrebuješ len povzbudiť 😉 neboj sa, to sa v bežnom živote stáva aj na dialnici a v mestach 😉
@dominikamacakova jazdím po BA už 20 rokov a označenie Z vrelo odporúčam. Nebojte sa. Tak ako sme sa učili my, tak isto sa naučíte aj Vy. Aj dnes sa mi stane, že niekto zatrúbi. Do práce chodím cez križovatku, kde je semafór. Odpočujem vľavo a z opačnej strany mi majú dať prednosť a v prípade, že majú voľno, môžu odbočiť vpravo. Avšak niektorí vodiči tam prednosť nedávajú a este aj trúbia…. Treba byť hlavne obozretný, lebo mnohí pravidlá nedodržiavajú, ba dokonca chodia na červenú. Všetko sa naučíte praxou… Prajem veľa odvahy, síl a veľa šťastných a bezproblémových kilometrov ❤️
@dominikamacakova áno má to zmysel a aj oznámko pre takých hlupákov, ktorí trúbia a robia len balamutu
potom ak sa natrénuješ môžeš ich odlepiť aspoň to Z, ak nálepku detí chceš, kľudne si nechaj 😉
ináč ak stresuješ, kúp si automat 👍 😉

Ja som mala obidve nálepky jazdím uz rok a pol keď som si už bola istá a nebála som sa dala som Z dole.. Hlavne kvôli deťom som ho mala.. obiehali ale keď sa ponáhľajú nech obiehajú koľko chcú... Ale ze mam deti v aute to mam stále nalepené podľa mňa to ma nejaký význam nelepia sa auta tak na mňa