Naše šteniatko plače a sused volá policajtov
Dobrý deň,
Už skoro 2 roky bývame v paneláku v PET friendly byte. Je to cca 5 poschodový panelák a skoro každý tu má psa, okrem 2 susedov. Keď sme sa sem sťahovali, doniesli sme si so sebou nášho útulkáča a hovorili sme majiteľovi bytu, že neskôr chceme šteniatko. Všetko v pohode odsúhlasil. Ako sme sa nasťahovali, náš starý 2 ročný psík si nevedel zvyknúť, tak pár dní zavíjal, keď sme začali pracovať. Po 4 dňoch sme už vtedy spoznali našeho úžasného suseda, ktorý nám vynadal na schodoch, že pes zabíja a blablabla. Vtedy to trvalo necelé 2 týždne a cez víkendy bol ticho a potom si náš starý psík zvykol. Odvtedy ubehli skoro 2 roky a my sme sa rozhodli si kúpiť nové šteniatko. Od začiatku ho učíme byť samé, odchádzali sme a prichádzali do bytu po krátkych časových intervaloch a všetko bolo fajn. No už začíname s hodinami, keďže budúci týždeň ideme znovu po dovolenke do práce a šteniatko za nami plače, šteká, zavija asi cca hodinku. Nevieme ako to bude keď bude 8 hodín samo, či začne viac krát zavíjať no už sa začal sťažovať daný sused, ktorý bohužiaľ býva nad nami. Stále za nami chodí že sa tu nedá žiť, že nám tu zase šteká pes a že on chce spať/mať kľud, vyhráža sa políciou, dokonca raz padla aj poznámka, že sa nám toho psa zbaví. Podotýkam že ja som zubárka a manžel je IT technik. Pracujeme bežne od 9. Šteniatko sme doteraz učili len v poobedňajších hodinách okolo 14/15. Nevieme, že či pán nemá prácu, život a celkovo načo sa nasťahoval do bytovky, v ktorej 90% ľudí má psy, ale chcem sa opýtať, či môžeme mať nejaké opletačky s políciou, ak bude otravný abude ich sem stále volať. Ďakujeme🙂
@mandzula Tak je trochu divné,že iba jemu to prekáža. Navyše pýtala sa na niečo iné. Nepadlo tu jediné konštruktívne riešenie. Ona nepotrebovala pritakávanie na to, že jej sused je narušený. Vždy sa dá poriešiť aj nejaké odhlučnenie. Pokiaľ má prácu akú má nemôže byť pri ňom. Možno nejaké hračky by pomohli. Predsa šteniatko sa potrebuje stále hrať a ohrýzať niečo. Ono dokáže byť aj samé.
Nemyslim ze ak sa o psika starate, policajti to budu riesit. Mam vedla seba susedu kt ma maleho psa cca 5r, ako odidu z bytu pes brese, zavija, ujuka, denno denne 6-10h,peticie spisane, na urade staznosti,policajti, vsetko mozne nanu skusali, nevyriesili nic.o psa je postarane, ale povahu ma pes hroznu. Susedia sa chcu toho psa zbavit uz roky,Ja mam tiez maleho psa kt sa ozve len sem tam. Takze susedia vedia ze pes sa da vychovat, na schodzach x krat zaznelo ze sa to da lebo moj to vie.Psika si nauc. Nech si zvykne, steniatko ma aj partaka to je super. Mozno skuste daku pani co by za nim 1 x denne prisla kym ste v praci. Vyvetrala ho, po 4 h, a potom interval predlzovat. Tu si niektori susedia pomahaju aby ozaj tie psiky neboli 8 h denne same.
@kaktusik007 a mne čo poradis na obťažovanie vrieskajucimi deckami?
skús len suseda ukecať že to bude trvať len krátko kým si šteniatko zvykne...
nie, polícia isto šteniatko nevezme - čo by s ním vlastne robili...
@bonniee skúste ho poprosiť o trpezlivosť, samozrejme ho chápem, ale v panelákoch to je tak... Vždy žiaľ budú rušivé elementy
Skus psika naučiť na klietku (jeho utocisko, ked nie ste doma), dat mu pred odchodom plniacu hracku, to ho tak na hodinku zabavi a potom zaspi
.. no necudujem sa .. pes je ZVIERA a potrebuje byt VON v prirode ..trpi zviera a trpia aj obyvatelia bytu ...navyse co sa mna tyka, mat zviera v dome/byte je fakt nehygienicke a mozes kludne upratovat aj denne, nepomoze to ...
@evelyn246246 och ty príroda.. pes je svorkove zviera, v byte to zvláda úplne normálne 😃 a načo je dobrý tvoj názor na hygienu človeku, ktorý sa rozhodne mať doma zviera 😃😃😃
Pani zrusila svoj ucet. No nehnevaj sa mne by tiež vadilo keby pes u susedov stekal celý deň a každý deň. Pan sused dobre urobil keď to rieši s políciou. Môj názor je pes patrí do dvora nie do bytu. Je to nepríjemné počúvať každý deň stekajuceho psa celé hodiny.
Chudák sused a pes... Na čo Vám psa, ak sa mu neviete venovať. Pes nie je hračka. Píšeš, že si zubárka, tak predpokladám, že si inteligentná osoba a vieš sa vžiť do pocitov suseda.... Chvalabohu, že žijem v dome.... A nemyslím, že 90% ľudí má v byte psa. Ja psa nepustím ani na chodbu do domu. Ma svoju volieru a dvor, kam pes patrí.
@bonniee po 40tichinutach zavijania skucanie jasne ze zaspal ved uz bol z toho unaveny..potom ste prisli. Ale ked ho nechas dlhsie a sa zobudi naberie sili ako vies ze mebude skucat dalsich 40minut do vycerpania??aj dieta ked nechas vyplakat nakoniec od unavy zaspi. Mate jedneho starsieho nauceneho psa. Naco dalsieho? Este do domu ale do bytu dvoch psov...snad za dalsie 2rooky si nezadovazite 3ho
Ja sa autorke ani necudujem, ze si zrusila ucet. Tu sa pri vsetkom vzdy zgrupia zeny, ktore musia bez ohladu na otazku prezentovat svoj nazor o tom kam pes akoze ne/patri 🤦♀️ kolko psov kde je akoze ne/vhodnych a podobne nazory, ktore s primarnou otazkou ani nesuvisia..
A to pisem ako clovek, ktory je zasadne za to, ze zviera (resp. pes v tomto pripade) nema obtazovat okolie, bez ohladu na to, ci zije v byte, v dome alebo na zahrade.
@misiak7777 ved ak je vsetko ok tak potom co riesis? :D nechaj to na suseda ;)
Autori takýchto statusov, že mať psa teda aj dvoch je ok, ale sused nie je ok, lebo mu vadí zabíjanie, by si zaslúžili žiť v byte a zažívať čo aj my.
Susedia pod nami, 2 dospelí + 2 veľké bojové psy v 1 izbáku. Na počudovanie kľudné tiché povahy, možno raz za týždeň boli počuť jemne bafnutie.
Ale
Našli nejakého kríženca zablšeneho, dali ho doporiadku a nechali doma. Nastali nám krušné časy, keď išli na dennú na 6.00, tak 5min po odchode cca 5.20 začal kňučať, hrabať do dverí a zavyjat. Najmenej hodinu, potom 10 minút asi jedol a zadriemal. A znova a znova a znova. Pracovali 12h smeny, a prišli domov cca 18.40 dovtedy pes vyvádzal. Muž nemohol spať po nočných ani so stuplami, tie pazvuky bolo počuť aj tak. Ja som bola pn, alebo NV, takže sme sa misiace trápili
Keď robili nočné, tak stav nastal 17.20 do 6.40. Nepomohli slušne upozornenia, prosby, výzvy, dokonca ma aj napadli fyzicky, aj slovne hnusne vulgárne, že som piii, lebo nedoprajem chuďaťu psovi šťastný domov 🙈🤷😱. Psy milujeme,poznáme všetkých psov susedov v okolí, ale u týchto sme boli vrahovia, kkt a piii.
Takže viem pochopiť susedov, ktorým vrieska pes okolo hlavy
Autorka, že druhý sused skoro nepočuje, vieš veľa ľudí je falošných, do očí ti povedia že ani nepočujú a možno za tvojim chrbtom nadávajú a možno sa sťažujú a podporujú aj toho suseda, s ktorým máš nepríjemnosti. Ja by som po dobrom, vysvetlila susedovi, že pes si musí zvyknúť a ak to nepôjde oslovíte odborníka a komunikujte s ním, že či sa to zlepšuje/zhoršuje.
Ahoj ako zubárka máš VŠ tak budeš vedieť správne ovládať Google...hod si tam interaktívne hračky, pozri napríklad hračku kong, väčšiu a kvalitnu s kt môže ostať pes sám, najlepšie z kaučuku, s kongom som naučila svoje aj cudzie psy odbúrať úzkostlivo chovanie
@evelyn246246 povedala som že to je ok? 🙂 nie, poradila som jej nech poprosí suseda o trpezlivosť a nech to rieši 😉 ale možno sa sused vypustí do prírody 😃😃😃
Nečítala som komenty, ale napíšem ti sem môj názor. Chápem aj teba aj suseda. Úplne si pamätám, keď som sa učila na skúšky, štátnice a z dvoch bytov zhorra a zvedla nie že plakali deti. Ale vrieskali, dupali. Z jednej strany som do toho počúvala nepričetne bliakanie matere. Občas som večer započula hádku, sex, či zvuky bežného provozu domácnosti. Nebolo to príjemné, ale nenapadlo ma volať políciu, ani im to povedať. Je to proste život v byte, ma to svoje nevýhody. Tiež som nechodila po špičkách, občas zakričala alebo púšťala hudbu. Ale keď som normálne fungovala a nebola celé dni zatvorená v byte, nevnímala som tie zvuky skoro vôbec. Nepoznám psa, ktorý by sa nenaučil byť sám doma. Podľa mňa sa to časom poddá tak ako u toho prvého psa, treba len vydržať a takto to vysvetliť aj susedovi.
@lavender94 konečne normálny názor. Ja tiež nechodím po susedoch, aby svoje detiská dali na poriadok. Lebo pes nepatrí do bytu a neviem čo, ale pri deťoch to mám akceptovať roky, však vyrastú
@bonniee susedovi by som kúpila víno, sladkosť a ospravedlnila sa za psa. Je to ešte bábo a čochvíľa sa vzchopí.
Psovi by som nakúpila toľko hračiek, že by nevedel s čím má čo skôr robiť. Pri odchode mu to tam všetko vyhodila. Treba ho rozptýliť a pôjde to.
Na pelech mu hoď vaše tričká, nech vás niekde cíti.
Ja som to riešila obdobne s dvomi psami a prešlo to. Skrátka sa zabavili kým sa unavili a zaspali.
Bude dobre ❤️
@bolarazjedna tvoje dieťa je ticho počas dňa, keď je niekto doma po nočnej?

@bloger ak za vystvanie povazujes to, ze sa jej tu hromadne nepritakavalo, ze naruseny je sused, ked mu vadi, ze steniatko "place", tak to potom asi teda vystvanie bolo.