icon

Natankovanie zlého paliva: Skúsenosti a škody na aute

nikolet29
7. feb 2024

Stalo sa toto už niekomu? Mali ste škodu na aute?

Strana
z2
chodec15
Odpoveď bola odstránená
klarissa25
7. feb 2024

Čierne do čierneho. Zelené do zeleného. Myslím že na tom nie je nič ťažké...nie nestalo sa...

doriiis
7. feb 2024

Nikdy sa mi to nestalo.A to tankujeme ako domácnosť dve dieselové a jedno benzínové auto

papaya308
7. feb 2024

Stáva sa. Záleží kedy na to prídeš

angelous1991
7. feb 2024

Manželovi sa to stalo pri prvom tankovaní do nového autá . Vždy sme mali benzin a kúpili sme diesel .. tak jasne že tankoval benzín . Chvalabohu si to všimol keď mal asi za 30 EUR natankovane tak to musel priamo tam vypustiť všetko z nádrže aby nepotiahol motor po naštartovaní lebo to by bola ťažká oprava

liliana212
7. feb 2024

@nikolet29 stalo sa známemu po viac ako 30r šoférovania 😀 auto sa odtiahlo do servisu, keďže po pár metroch prestalo ist

anjelicek26
7. feb 2024

Nestalo.. ale keď sa stane dôležité je,to auto ani nenastartovat. Dat odtiahnuť do servisu,kde to vytiahnu a vyčistia....

marsmykkok
7. feb 2024

@chodec15 Dobrý článok. ja mám benzín a uisťujem sa, až ked mám už hadicu v nádrži a nejaký liter-dva natankované , pre mňa zaujímavá info, že ak by som chcela tankovať diesel, nepasovalo by to a rovnako, že keby aj fatálne následky to nemá.

patka06
7. feb 2024

stalo sa známemu na firemnom aute, striedal rôzne a raz omylom natankoval naftu do benzínu. Auto muselo do servisu - palivo vytiahli, vyčistili filtre

wade
7. feb 2024

Stava sa to. Hlavne ludom, ktory striedaju auta. Do benzinu je to tazsie, kedze naftova pistol je trosku vacsia. Velka skoda je hlavne pri naftovom aute, ak sa nastartuje a nasaje do motora benzin.

ariannazara
7. feb 2024

Otvorím nádrž a tam mi to dokonca aj píše 🤣

lenka.25
7. feb 2024

Našťastie sa mi to nestalo , ale bezne sa to stava . Niekedy za deň idem aj tromi rôznymi autami . Kto tvrdí , že sa mu to nemôže stať …. aby raz nebol prekvapený .
Človek je uponáhľaný , mysľou stále niekde , nikto nie je neomylný .
A keď už sa to stane a včas si to uvedomíš , naozaj hlavne nenastartovat, nech sa to nedostane do palivového systému

nikolet29
autor
7. feb 2024

@patka06 a auto bolo v poriadku?

patka06
7. feb 2024

@nikolet29 po servise bolo v poriadku, motor sa našťastie nepoškodil

olimuc
7. feb 2024

Mojmu sefovi a vsetkym, co v tom momente tankovali sa stalo 🤷🏻‍♀️ na verpacken sa podarilo niekomu naopak naplnit stojany … auto par krat nadskocilo a skapalo …. Islo na “vyplach” … potom bolo ok. Neviem ci ostatni mali tolko stastia

yellow28
7. feb 2024

Stalo sa to mojmu muzovi. On ma diesel ja benzín... Natankoval plnu nadrz a vtedy si to uvedomil. Našťastie nenastartoval moje auto, ale bola sobota, takze sme pracne zhanali servis, ktory nakoniec poslal odtahovku a vypumpovali celu nádrž. Vyslo nas to pekne draho - 300 eur odtahovka a vypumpovanie, plus plna nadrz nafty (to si nechali v servise) a ďalšia plna nadrz benzinu, lebo sme isli na dlhu cestu...predychavala som to dost dlho a strašne si davam pozor, co tankujem 😉

simca06022011
7. feb 2024

stalo sa otcovi, nic sa nestalo.. nastastie si vsimol , auto sa odtiahlo, vyprazdnila nadrz a nic..
stava sa to, par krat sme aj my mali na male.. hlavne ak clovek strieda auta, mame na firme aj dieselove aj benzinove, dokonca napr. skodovky mame rovnake, "iba" v tomto sa lisia :DDD

nikolet29
autor
7. feb 2024

A neviete či by mi poisťovňa uhradila opravu s tým spojenú keď mám havarijnu poistku?

tykat
7. feb 2024

@nikolet29 kolegovi sa podarilo, do naftaku benzin, ostara neskutocna, auto sluzobne, viem ze to riesil, ale ci vyriesil, netusim, mal poistku na skodu sposobenu zamestnavatelovi ale ako to nakoniec dopadlo neviem.
A co viem tak natankovat naftu do benzinoveho nie je taky problem ako benzin do naftaku... ale neviem preco 🙂 a este tusim naftova pistol do benzinovej nadrze nepasuje. Ale ja tankujem sviatocne, vzdy predtym volam muzovi co to moje auto vlastne papka 🙂

nikolet29
autor
7. feb 2024

@simca06022011 aj prešiel niekolko km na tom aute?

yellow28
7. feb 2024

@nikolet29 na moju havarijnu sa to nevztahovalo... To bolo prve, co som urobila, ze som volala poistovacke, ci mi to preplatia. Hned mi vyyvetlila, ze to je chyba vodiča, takze nemam nárok.

marca12
7. feb 2024

Este sa mi to nestalo. Ale davam velky pozor,kedze sukromne mam diesel a pracovne benzin. Vzdy pred tankovanim sa uistim,v ktorom aute vlastne sedim 😂

euka210
7. feb 2024

@nikolet29 nastastie nie, ja si stale pozriem aby som zobrala pistol s benzinom, lebo viem, ze zamena znamena problemy a oprava auta. Manzel ma naftak, tak toto si tankuje on.

nikolet29
autor
7. feb 2024

@yellow28 a v akej poisťovni máte uzavretú poistku?

vevesh
7. feb 2024

Ano, stava sa to velmi casto, hlavne ludom, ktori menia medzi sukromnym a firemnym autom. A ano, velakrat natankovali benzin do naftaku zemestnanci🙈 pokial nenastartovali, tak to bola pohoda- iba sa vypustila nadrz a hotovo. Ale ak nastartovali, precistovat komplet palivove casti v autoservise trvalo dost dlho a bolo to aj financne o dost drahsie. Skody na autach neboli ziadne (ziadnr markantne, kedze auto normalne davas servisovat po urcitych km a na technicku kontrolu...)

nwnw
7. feb 2024

@lenka.25 juj presne kamoske sa to stalo za tyzden 2x a ja striedam auta denne, tak normalne na benzinke aj 3x technicak kontrolujem aj s SPZ 🤣.

deti95060810
7. feb 2024

stalo rod. príslušnikovi....
dokonca prešiel autom aj niekoľko km. potom auto zastalo a ...pohroma. 😨

mira0611
7. feb 2024

@nikolet29 ahoj pracovala som vo firme, kde sa to stalo zoparkrat soferom. Na pumpe vacsinou maju tel.cislo nejakeho automechanika, chlapci volali hned tomu mechanikovi, ktory odtiahol auto a za 50-100 euro vypustil palivo z auta a potom sa natankovalo spravne.
Do akeho auta (myslim diesel alebo benzin) si natankovala kolko litrov nespravneho paliva?

nikolet29
autor
7. feb 2024

@mira0611 do benzínu diesel..mala som pol nádrže benzín a dotankovala som pol dieslu

michaela329
7. feb 2024

@nikolet29 stalo, keď som menila auta. Benzín do nafty. Ale len 2 litre. Škodu som nemala, lebo som si to uvedomila a neštartovala. Mechanik sa smial, že stačilo dotankovat plnu a nič by sa nestalo. No to by som neriskla. Ja ani nepoznám človeka, ktorému by sa nestalo a to som ùčtovala odťahovku 🙂 Kto veľa jazdí, veľa tankuje a mení autá, tomu sa stane.

Strana
z2